PDA

Tüm Versiyonu Göster : Karagözler Canlı


Baba Yalçın
04-04-2012, 21:43
Karagözler Canlı

Eylül / 1989 / Bostancı

bnymnblr
05-04-2012, 07:56
Yalçın Abi fotoyu görünce aklıma eskiden kabataş fındıklı tarafında olan şimdi olmayan batık gemi geldi. Orada ne karagöz, izmarit tutulurdu. Batığın olduğu yerlerde bu balıklar muazzam ürüyordu. Hey gidi günler hey. şimdi karagözün esamesi yok.

Baba Yalçın
05-04-2012, 22:27
Yalçın Abi fotoyu görünce aklıma eskiden kabataş fındıklı tarafında olan şimdi olmayan batık gemi geldi. Orada ne karagöz, izmarit tutulurdu. Batığın olduğu yerlerde bu balıklar muazzam ürüyordu. Hey gidi günler hey. şimdi karagözün esamesi yok.

Bünyamin'cim benim kızın doğduğu sene 28 Ekim 1983 Cumhuriyet Bayramından 1 gün önce 28-29-30'u 3 gün ben hastaneden ayrılamamıştım.

Sabah güneşin doğuşundan akşam batışına kadar 3 gün Torik seğirtme yaptı. Arkadaşlar Torikle kayık yükledi. Ben hastanede geçirdim. Yapacak 1 şey yok.

İşte o zaman Salı Pazarı'ndan Kabataş'a doğru kıyıdan iri 2-3 Kg.lık Sivriburun Karagözler tutuyorlar, torik seğirtmesi yaparkende sırttan taktırma karagözler geliyordu.

Gırgırın biri çevirip 1 tanesi 300 tane almış. Ama diğerlerini bilmiyoruz. Neyin köküne kıran sokmadılarki.

Sedef adasında çevirmişlerdi 55mt.'yi 2.000 tane Karagöz hüüüp 1 kişinin kumbaraya.

Adalarda Vitoller'i çevirmişlerdi. 400 tane birden Mercan (8-10-15 kg.lık balıklar Fangri deriz) Ege'de Fangri diye ayrı cins de var o da başka. Hüüp o da 1 kişinin cebine.

Başka yılını hatırlamıyorum. Güneş gazetesinde balıkların resmi ile birlikte 2 Ton Alyanak (Çipura 5-10 kg. arası balıklar) yer Kuşadası gırgır 1 gün takip etmiş ilişkenden çıkmasını beklemiş falan. Güverte Alyanak yüklü. Hüüp 1 kişinin cebine.

Yeri gelmişken arkadaşlar siz siz olun genelde ASLA adres vermeyin hiç 1 balık hakkında, geçen baktım Kolyoz göründü falan bu adamların her yerde gözü kulağı var, radyasyon gibi her yere sızar.

İntiharmı ediyorsunuz sakın yapmayın. Yeri paylaşacaksanız, özelden mesajlaşarak paylaşın SAKIN HA DERİM.

Sen evinde uyurken bölgeyi haritadan silerler haberiniz olsun. Ruhunuz bile duymaz ertesi gün denize çıktığında çapariyi ne kadar sallarsan salla sonunda gelmez tek damla balık. Çünkü beyaz yamyamlar sabaha kadar denizin kanını emmişler denizin kendisi çölde suzuz kalmış toprak gibi kalmıştır artık size ne versin balığın darphanesi yokki, ne yapsın.

Herkes bu troller ve gırgırların Lamba işine karşı topyekün savaş açmalı derim. Yoksa bırak balığın kendisini fotoğrafını bile kimse göremeyecek. Bu denizler 75 milyonun malı onlarında 1 oy sizlerinde 1 oy hakkı var fark nerde ya herru ya merru.
Saygılarımla.