PDA

Tüm Versiyonu Göster : Karagöz Kefal "Yemeklik"


Baba Yalçın
06-04-2012, 21:13
Karagöz Kefal "Yemeklik"

MAVİ FENER
07-04-2012, 17:17
Yalçın;
tam ızgaralık bunlar...Afiyet şeker bal olsun.. Yarasın...kilo yapmasın...

Baba Yalçın
07-04-2012, 19:38
Yalçın;
tam ızgaralık bunlar...Afiyet şeker bal olsun.. Yarasın...kilo yapmasın...

Nuri'cim teşekkür ederim. Buraya koyduğum fotolar, çevremden arkadaşlar, 1 yılda 1 kez (1 hafta) balık kürü yapmak isteyenler beni alır dalışa götürürler. Genelde Eylül gibi. Bende gittiğimiz civarda Allah ne verdiyse, ama sınır ve kuralına göre.

Umduğumuzu değil bulduğumuzu alırız. Balıkların önce fotolarını çekip albüme, sonrada anıtkabire (mideye) açık havada acayip oluyordu. Hele şehir havasından kaçtıysan, bitkilerin otların kekik kokularının, çam kokularının, sabah çok erken kalkarsan toprağın kokusunuda alırsın, burnundan oksijen geçtiğini hissediyorsun. Kuş sesleriyle birlikte.

Gecede ayrı güzel, muhteşem dolunay mehtap, zıplasan sanki aya değeceksin kraterler belli olur bazen, rengi turuncuya kaçar nerdeyse, ya orkestra cırcır böcekleri çekirgelerin ötüşü sabaha kadar bitmeyen senfoni eşliğinde kekik kokulu özel soslu mangallar, yayılır muhteşem balık kokusu, bunu duyan etrafta ne kadar kedi varsa tam kıta muhasara altındasın.

Önce ayıkladıklarınla ziyafet çekerler. Sonra pişmişlerin artanlarından 2.ci ziyafeti çekerler. Sonra 1 hafta 1 sn. gibi geçmiştir zaman, artık dönüş başlamış, almıştır hepimizi düşüncesi şehrin kasvetli, havasının, görüntüsünün hayali. Buruk ayrılırız biz gidince kediler bizden sonra acaba ne yaparlar diye, düşünmeden edemeyiz, anılarımı deştin gene. Saygılar.