PDA

Tüm Versiyonu Göster : Haydi Balıkçı Rastgelsin En Güzel Sözler


bilisimbaskan
15-05-2012, 08:19
Günlerden pazar aslında bu sabah aşk ne yazar. Hani gönül bu yazar söyler okur ama akıldan çıkmaz. Belkide insanları insan yapan ve insanlıklarını hatırlatan şu güzel sözler olmasa sonlarıda insanlıklarından çıktıkları gibi olurdu herhalde ama kimsenin sonu insanlık dışı olmasın. Ben yakınlarda sevdiklerinden uzak, uzaklarda sevdiklerinin hasreti ile yaşayan bir insanım. Yılların yıllanmış olanı değil yaşananıdır. Ben yollarıma taş koyacaklara yollarında serap olurum. Gibi nacize ve bazı zamanlar yol sözleri bazı zamanlar araba arkası sözleri yada gün olur. En güzel aşk sözleri ([Only Registered Users Can See Links]) insanları günlerce hatta yıllarca etkisi altında bırakır. Bir an bakmışsınız aslında hayatı artık bu sözlerdeki güzellikleri ile yaşıyorsunuz.

Ben yaşadıklarından ders çıkarmayan insanların yaşamlarının hep bir merak ve öğrenmeme çok bilme duygusu içinde olduklarını düşünürüm. Balıkların hafızaları yoktur. Oltadaki misinaya yeme defalarca kanıp daha sonrada kurtulduklarında unutur giderler. Ama balık hafızalı olmaları bir gün o oltanın ucunda olmalarına sebep olur. Gönül isterki kurtulan balık bir daha oltana takılmasın. Sevdiceğim yavrucağım belkide sevdiğim değer verdiğim tek insan bana oltamın ucundaki balıklar ölmeden serbest bırakalım dediğinde bu cümle ve bir kaç balık bilgim ama en başında balıkların hafızalarının geçici olduğu aklıma gelir.

Keşke ayrılık günlerinde balık hafızam olsa ve bir an aklımda çıksa belkide istememem gerekir böyle birşeyi fakat istiyor ve istişare ediyorum. İşaretlerin dili gibidir hayat sana rüzgar eserken bana yağmur yağar sen ölmek üzereyken ben can bulurum. Aslında hayat herkese göre farklıdır. Herkes hayata göre farklıdır. Karşılıklı danışıklıktır bu insanlık her zaman bir birinden farklı olmaya çalışırken bir başka insana benzemeye çalışmıştır. Aslında aynaya baktığında kendin olmak en farklı olmaktır. Aslında kendin ile barışık olmak hafızasını yitirmiş balıktan daha akıllı olmaktır. Kendisine sevgisi saygısı hatta tahammülü olmayan insanın akli dengelerindeki balık hafızası ona unutturur kendi güzelliğini ve güzelliklerini benim edebi yaşamım en güzel aşk sözleri üzerinedir. Son yıllarında yaşamayı bu kadar çok seven bir ihtiyara geçmişi ve yaşadıkları en büyük güç ve kuvvettir.

Beklentiler değil bekleyenler karşılık bulmalıdır. Kendi beklentilerin içinde seni bekleyenleri unutma balık hafızasından kurtul balıklara saygın olsun onlara özel olan bir yaşamı sen sahiplenme.

Belki boğucu belki kasvetli ama yazılarım hep incelikli detaylıdır. Bir başka yaşama dair sözlerde ve makalemde görüşmek üzere saygılarımla.

Haydi balıkçı rastgelsin.

[Only Registered Users Can See Links]

Anıl ÜNALAN
15-05-2012, 10:59
Aramıza hoşgeldiniz..
Paylaşım için teşekkürler.
Paylaşımlarınızın devamını dilerim..
İmza ayarlarınızı yaparsanız hitapta kusur yaşamayız..
Saygılarımla..

Ahmet TARİH
15-05-2012, 11:58
Sayın Başkan gerçektende hislerinizi ince manalar yükleyerek anlatmışsınız. Ancak edebiyat derslerinde pek başarılı olamadığımdanmıdır bilemem yazınızdan anlatmak istediğinizi veya vermek istediğiniz anlamı çıkaramadım. Anladığım tek şey yazının her okuyan kişi için farklı bir veya birkaç mana içerebiliyor olması. Yani ne ruh hali ile okursan onu anlıyorsun gibi bişey.

ustam18
16-05-2012, 06:21
Başkan aramıza hoş geldiniz.Arkadaşlarımında dediği gibi ad soyad yaş yaşadığınız şehir vb. bilgilerin olduğu imza ayarlarını yaparsanız, böyle bir edebi şahsiyete hitapta kusur etmemiş oluruz.
Avlarınız bereketli olsun Rastgele.

bilisimbaskan
16-05-2012, 08:12
Herkese çok teşekkür ederim. Gerekli düzenlemeleri yaptım saygılarımla. Ayrıca buna dikkat etmediğim için kusurumu bağışlamanızı rica edeceğim. Buradaki makale özgün yazıdır. Belirttiğiniz gibi bir değil birden fazla kişiye hitap etmektedir. İnsanların ruh hallerini anlamak yada anlayabilmek mümkün değil ama anlayabildiğiniz ruh hallerine hitap edebilmek mümkündür. Ben kendime göre bilgilerimi aktarmaya çalıştım.