PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çanakkale Maceram


Taygun KOCABIYIK
28-03-2006, 23:44
Okulda Çanakkale'ye gezi düzenleniceğini duyduğumda zaten görmek istediğim bir yer arkadaşlarımda olursa daha da güzel geçer diye düşündüm. Konuşup kararlaştırıp malum günü beklemeye başladık.
24 Mart Günü Staj yerimden öğlen izin alarak eve geldim. Hazırlanıp okulun bahçesinde toplandık. Yola çıktık otobüste baya eğlendik falan filan. Gece herkes uyuduğunda ben hala uyuyamamıştım. Radyoyu açıp TSM dinledim durdum. (Çeken tek radyo kanalı trt idi) İçtiğimiz kola,fanta vs sayesinde 2de bir tuvalet ihtiyacı doğuyordu. Kaz dağlarında şöförü kafaya alıp otobüsü durdurup wc ihtiyacımı giderdikten sonra. Saat 6 gibi Çanakkale'ye geldik. Feribotla karşıya geçmek için beklerken çorba içtik. Daha sonra Ecabata geçtik vapurda havanın buz gibi olmasına rağmen resim çekmeden edemedim. Kimse otobüsten burnunu bile çıkarmazken dışarda resim çektiğim için deli muamelesi görsemde umrumda değildi. (aşağıya bu resimlerin bir çoğunu ekliycem)
Karşı tarafta 1-2 ufak hediye aldıktan sonra gezinin asıl kısmı başlamıştı.
Dikkatimi çeken ve beni sinirlendiren 1-2 şey vardı bunlardan ilki şehitliklerde bazı kendini bilmezlerin çevreyi kirletmesi ikincisi ise çoğu gencin umursamaz tavırlar içerisinde gülüşmeleri. Bu topraklar için canını veren dedelerimizin huzurunda biraz saygılı olmalarını beklerdim, ben kendimi ağlamamak için zor tutarken onların gülmeleri beni çok sinirlendirdi açıkçası. Şehitliklerden sonra ilk durak Anzak koyu oldu çıkartmanın yapıldığı koyu ve Türk askerlerinin savunma yaptığı tepeleri gördük. Ordan sonra Kanlı Sırt, Kemalyerini gördük. Daha sonra Conk Bayırı ve Abideyi gördük. Kalabalıktan dolayı fazla resim çekemesemde çektiklerimi beğendim. Abideyi gördükten sonra Çanakkale merkeze geri döndük. Türkiyenin ilk köy müzesine gittik. Türklerin Orta Asyadaki yaşama biçimleri kullandıkları eşyalar, giysilerini falan gördük. Aynı müzede dünyada sergilenen en büyük deri sırtlı deniz kaplumbağasını gördük bu kaplumbağanın hikayeside çok ilginçti. Güney afrikada yaşayan bu kaplumbağa yolunu kaybederek edremit körfezinde bir balıkçının ağlarına takılıyor. 1 yıl boyunca bürokrasiye takılıyor daha sonra 1 yılda kaplumbağanın küçülmesini bekliyorlar kaplumbağa 300 kg ve 2 metre boyunda olduğundan koyacak yeri zor bulmuşlar. Daha sonra çanakkale boğazında gemi pervanesine çarpan bir caretta caretta da bu müzedeydi. Edremit körfezinden çıkan inanılmaz boyutta yengeçler karavidalar böcekler ve ıstakozlarda cabası :).
Daha sonra asosta otelimize yerleştik. O an ahhhh oltalarım neden yanımda değil diye ağlıycaktım nerdeyse. Çok güzel bakir kalmış bir yerde 1 gün kaldık. İnanılmaz güzel denizi vardı. Daha sonra Asos tarihi kentine gittik. Tarihi kentten çok birşey kalmamış geriye fakat manzarası inanılmaz güzeldi burdada güzel manzara resimleri ve tarihi tapınakların resimlerini çektim. Daha sonra izmire döndük.

Gezide gözlemlediğim 1-2 önemli konu var.
İzmir gerek iklimi gerekse şehir düzeni olarak çok çok farklı.
UZUN LAFIN KISASI FOREVER İZMİR :D
(resimleri imageshack sitesine yüklüycem biraz beklemeniz gerekicek)

Taygun KOCABIYIK
29-03-2006, 00:05
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
Şimdilik bu kadar yeter sanırım abartmak istemiyorum olayı.

katiti
29-03-2006, 00:09
Taygun çok güzel yerler, birgün ben de görmek istiyorum ama ne yazık ki henüz bir fırsat yaratamadım :'( .

Taygun KOCABIYIK
29-03-2006, 01:08
Mert abi gerçekten o yerleri gezerken tüyleri diken diken oluyor insanın herkesin görmesi gereken yerler diye düşünüyorum.

uzman
29-03-2006, 04:01
Sevgili Taygun,

Çanakkale gezisi mesajın ve eklediğin resimler gerçekten olağanüstü. Duygularını anlatırken diğer bazı Türk gençlerinin tavırlarındaki anormallikleri görünce kızman ve rahatsız olman da çok doğru...

Bazı milli değerlerimizin erezyona uğradığı tespitini nezaketen yapmamış olman, senin milli değerlere ne kadar bağlı ve gençlerden ne kadar ümitli olduğunu gösteriyor. Bazen bu tür yanlış davranışları gördüğümüzde ben gelecek nesilden kuşku duyuyor, bunu direkt söyleyemesem de içimden geçiriyorum.

Atalarımız Çanakkale Savaşları'nda tüm dünyaya kahramanlık, insanlık ve centilmenliği göstermiş, Türk insanına dünyadaki bakışı değiştirmişlerdir. Kısacası, Türk İnsanı'nın ne olduğunu canları pahasına dünyaya göstermişlerdir.

O kanla sulanmış (kelimenin tam anlamıyla...) topraklara basarken bile bu hisleri içinde duyarak bizlere iletirken bile o saygıyı gösterdiğin için seni kutlarım....
Sevgilerimle....

mustfer
30-03-2006, 01:38
Çanakkale adını duyunca bile bir tuhaf oluyorum. Aklıma gencecik vatan evlatları geliyor. Vatan savunması için canlarını feda eden gencecik insanlar. Buraları gidip görmek en büyük hayallerimden birisidir. Ne mutlu sana ki Taygun milletimizin destan yazdığı yerleri gezip gördün. İnşallah bizlere de nasip olur. Şehidlerimizin ruhları şaad olsun...

ilhan
30-03-2006, 21:23
Bu yaz bende gitmek istiyorum şehitliğe.
Resimleri hatta sehitliğin ismini duyunca tüylerim diken diken oluyor.

Taygun KOCABIYIK
31-03-2006, 04:40
İlhan abi uzun süreden sonra seni aramızda görmekten mutluluk duyuyorum.
Mesajına istinaden şunları söylemek isterim ben ağlamamak için kendimi zor tuttum diyebilirim. Herkesin gezip görmesi gereken yerler diye düşünüyorum.
Heleki istanbuldan gidip gelmek sanırım pek zor olmaz.