Tüm Versiyonu Göster : Rapala çeşitleri
Balıkcı dostlar yeni bir konu açtım rapalalrla ilgili elinizde mevcut olan yada internetten bulabildiğiniz rapala yada wobbler çeşitlerini,hangi balıkta kulanıldığını ve kulanış şekillerini bu kısıma yazıp hep beraber bilgilerimizi genişletelim.
İlk olarak ben Jitterbug un bu harika ot wobblerini yolluyorum siteye bilhasa suyun otlu olan yerlerinde suyun yüzeyinde yüzen,ucundaki gaga sayesinde suda çok enteresan sesler çıkartan bu wobbler tam bir turna avcısı.
Sevgili Selim,
çok da iyi yapmışsın,senin Jitterbug un bu harika ot wobbleri,gerçekten beni de yakaladı ,hele hele iki yan taraftan çıkan kancaları tam bir sanat eseri.
Konuyu ikiye bölmek de fayda görüyorum,yani karadan at-çek ve tekneden sırtı da kullananlar diye.Madem sen tatlı su ve karadan konusuyla başladın,bende denizden tekne konusundakiler değineyim.
Öncelikle şunu belirtmek isterim, elimde birçok markanın ürünleri bulunmakdadır, ancak arkadaşlarımızın Türkiye de bulabilecekleri ile başlamak daha yerinde olur diye düşünüyorum,yani hemen hemen her av malzeme satıçısında bulabilecekleri lureler.
İlk olarak Rapala nın CountDown Magnum ve Magnums lardan bahsetmeye başlayayım.
Bu serinin oldukça zengin bir renk çeşiti vardır,dalma derinliği Tekne hızına bağlı olarak 2.80 - 7.70 m.arasındadır,yüzen ve batan modelleri de vardır.
Benim severek kullandığım tipleri aşağıdaki fotoğrafda görebilirsiniz.
Özellikle Sinarit ve Palamut-Torik ler için idealdirler,sevgilerimle
D.A.M firmasına ait bir kaç wobbler daha
Bir kaç wobbler çeşidi daha.
Balzer,den harika üç wobbler.
hijacker54
03-04-2006, 16:39
arkadaşım ben daha once bunlardan kullanmadım ama ben kesim bişi biliom bunlar gerçekten iyi tuyrna tutulur paylaşımınız için çoook teşekkürler...
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 17:55
Bende sıra ile Rapala-Strıke pro ve Yo-zuri ekliyeyim.
Lc Long-Casting Minnow çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:00
Rapala Magnum çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:02
Rapala Original Floater çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:04
Rapala Skiter Pop çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:06
Rapala Skitter Walk çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:08
Rapala Twitchin Rap çeşitleri
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:14
Rapala X-Rap çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:16
Rapala X-Rap Magnum çeşitleri
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:30
Strıke Pro çeşitleri.
HALDUN YALIMLI
03-04-2006, 18:35
Yo-zuri 3D Minnow çeşitleri.
Taygun KOCABIYIK
03-04-2006, 22:41
Şimdi bunların açıklamalarını erol abiden bekliyoruz :)
Teşekkürler haldun abicim.
sbasaran
04-04-2006, 16:33
beyler bu sanat eserlerinin cazibesine kapılmamak mümkün değil. ben yıllardır (1997 yılından beri) sırtıcılık yaparım genelde. şunu belirtmek isterim: DENİZİN, DOĞANIN KURALI YOKTUR. ben lüferi genelde lure ile avlarım. bu sene ekim ayında akın başladığında biraz lüfer aldım. aralık- ocak aylarında ise lüfer özellikle sedef beyazı silikonda randıman verdi (tabi biz bu işi çözene kadar diğer arkadaşlar buradaki balıkları bitirdiler). şimdi ise alttan fosfor takılan suni yemleri tercih ediyorlarmış. bilgilerinize sunulur.
bize, görüntü olarak ve aksiyonu düzgün olabileceğini düşündüğümüz suni yemler, balıklara cazip gelmeyebiliyor.
benim düşüncem: doğanın çok iyi gözlemlenip, hedefimizdeki balığın hangi yem peşinde olduğunu iyi analiz etmektir. takım çantamızda da ona benzer suni yem varsa o anda randıman alınabilir.
Süleyman arkadaşım tabiki balıkların peşinde oldukları yem balıkları imitatsionu her balık avında geçerli belli balık avlarında yanlız yakalamak istediğimiz balığıda iyi tanımak gerek ben yayın avında kulanılan bir metod,dan bahsetmek istiyorum bu bağlamda,herkesin bildiği gibi yayın tatlısuların en büyük balığı bu balığın peşinde olan avcılar bütün takımları hazırlayıp suya attıktan sonra yemin bulunduğu yerde KVOK isimli bir tahta parçası ile suya vurup ses çıkartıyorlar bu ses sayesinde yayın o bölgeye yöneliyor bu suların kıralı benim ne oluyor o ses gelen yerde der gibi ve yemi rahatlıkla bulabiliyor,bu yöntemi yayında kulanıyor balıkcılar,değişik balıkların değişik tutuş şekilleri var işte burada tutmak istenilen balığı iyi tanımak lazım geldiğini düşünüyorum hiç tutmadım ama lüferinde değişik wobbler ve kaşıklarla tutulduğunu okudum,balığın o anki sahte yeme tepkisini anlayıp ona göre balıkavını şekillendirilmeli.
Taygun KOCABIYIK
05-04-2006, 00:49
Sırtıcılık çok tecrübe isteyen bir olay bizim 1-2 fırın ekmek yememiz gerekli sizleri hayranlıkla dinliyorum. Bilgiler için teşekkürler
Merhabalar,
En başta bahsedilen wobbler'lerin Ankara'da satıldığı ya da TÜrkiye'de satıldığı yerler hakkında bilgi verebicek kimse var mı. Her yerde rapala var. Özellikle ilk mesajdaki wobbler ilgimi çekti.
Teşekkürler..
Piyasaya yeni giren Lucky craft,ın wobbleri Live flash minnow,kuyruk kısmı oynak olan bir wobbler 2 metreye kadar dalabiliyor.
Bu wobblerin ismi Big-Big 1981 de piyasaya sürülmüş olan bu wobbler yüzey için,5 metre derinliği olan sularada verimli,bütün levrek çeşitleri için öneriliyor.önünde ve arkasında bulunan pervane sayesinde suda titreşim yaparak levreklerin ilgisini çekiyor.
Taygun KOCABIYIK
12-07-2006, 14:07
Bunun bir benzeri ile turna yakalandığını izlemiştim sitede verilen bir videoda çok ilginç aksiyonu var.
Sputterbug,un dört tane wobbleri.
Selim Abi özellikle en üst sağdaki izmarit gibi balıkların olduğu yerlerde levrek için güzel iş yapar gibi geldi bana.
Taygun KOCABIYIK
19-07-2006, 20:27
Mert abi sana katılıyorum onun yanındakide suda gopez gibi görünebilir o bakımdan levrek avı için kullanılabilirler.
İşte sizlere yeni piyasaya çıkacak olan rapala Real Bait(Lucky Craft-Japan)fiyatı biraz tuzlu kasımda piyasaya sürülecek olan bu rapalanın fiyatı 50 euro,isteyenler bu rapalanın yüzüş şekillerini [Only Registered Users Can See Links] dan izleyebilirler,rapala aynı bir balık gibi yüzüyor gaga kısmı yok izleyin.
aganta borina borinata
11-09-2006, 10:27
selim abi gerçekten mükemmel...gerçek balıktan farkı yok...böylesini ilk kez gördüm...
rastgelsin...
Doğan parası biraz yüksek 50 euro veripte bu yapay balığı dipte bir yere taktığını düşün,birde dalgıç taşımak gerek yanında ama çok güzel bir aksionu olduğu kesin.
aganta borina borinata
12-09-2006, 06:30
öyle selim abi...dün bi arkadaşla bu yemi kullanmak için ne kadarlık bi takım kullanacağımızı hesaplamaya çalıştık...kamış misina vs....yaklaşık 450 euro yu buldu...buna dalgıcıda eklersek rakam dahada artacak gibi...
rastgelsin...
Gerçekten güzelmiş Selim,yazının sonundaki sembolden anlaşıldığına göre,zannedersem dişi bu:D avcılığıda felaket olur artık.....
Bende elimdekilerin kısa bir envanterini vermek isterim. En çok kullandığım yapay balıklar sırası ile aşağıda yer alıyor.
Daha öncede bir kaç kez fotoğrafını verdiğim Cabelas marka yapay
[Only Registered Users Can See Links]
Rebel marka yapay. Holographic modeli. Hologram sayesinde suda çok güzel yansımalar oluşturuyor. Gündüz kullanımlarında özellikle martılara çok dikkat etmek gerekiyor. :-)
Ebay’dan aldığım bazı Lucky Craft Modelleri
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Diğerleri
Mission Lures: [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links]) Mission Lures: [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Nextone: [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Yo-zuri
Bu markaların yanında elimde, Rapala, Daiwa, Lineaffe, Pelican, Prince, Berkley gibi markaların yapay balıkları da bulunuyor.
Lüfer mevsimi açılıyor. Ak koyun kara koyun ortaya çıkacak. Bu sezon elimde bulunan bütün yapay balıkları deneyerek en çok randıman aldıklarımı tespit etmeye çalışacağım.
aganta borina borinata
23-09-2006, 11:57
adamala iyi av yapıyorlar...
rastgelsin...
HALDUN YALIMLI
25-09-2006, 11:01
Doğan kardeşim linkler için teşekkürler. Adamlar neler yakalıyor böyle ya kafayı yememek mümkün değil. RASTGELSİN.
aganta borina borinata
25-09-2006, 11:06
vallahi öyle...bizde neden yok...insanın canı sıkılıyor...arıyor valla...
rastgelsin...
aganta borina borinata
25-09-2006, 12:37
:deli: :deli: :deli: :deli: :deli: :deli:
unutmadan fotomontaj değil...1 milyon dolarcık...kullanmayı düşünen var mı...
rastgelsin...
Beyler ellerinize sağlık.Benimde ilgi alanıma giren bu konuda elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum.
Öncelikle şunu belirtmek isterimki bu tür yapay yemler balıkları çoğunlukla ama balıkçıları kesinlikle tutuyorlar.
Benim setimde yaklaşık 40-45 adet değişik markalarda ,farklı renklerde ,farklı dalış ve hareket özelliklerinde yapay balık var.Bir çoğu henüz suyla tanışmadı ama ,içimdeki balık özlemi her malzemeciyi ziyaretimde bunlara yakalanmama neden oluyor ve bu sayı gittikçe artıyor.
İnternette yaptığım araştırmalar neticesinde fiyatlarını bildiğim bu tür ürünleri , aslında Ankara da bu tür ürünler pek tanınmadığı ve talep edilmediği için , vitrin süsü olarak elinde bulunduran malzemecilerden bazen yarı fiyatlarına alabiliyorum.
Akşamları zaman buldukça, yine internete gördüğüm setlere benzer setler yapıyorum (Bulabildiğim malzemeler ve yaratıcılığımı kullanarak )
Aslında arkadaşlar ilgilenirse takımlarımın resimlerini paylaşmak ve sizlerinde görüş ve önerilerini almak çok iyi olur.
Şimdilik herkese rastgele,
Sevgi ve selamlarmla,,,,,,
Güven ÖZYELDAN
25-09-2006, 15:49
rastgelsin...
bu balık için değil hırsız yakalamak için kullanılır herhalde doğan bey..güzelde iş yapar parasına bakılırsa ...:)
HALDUN YALIMLI
26-09-2006, 06:42
Doğan kardeşim bu nedir böyle abi,:oha: biz 10-15 ytl lure için 1 milyon dolarlık düşünüyoruz adamlar bunu 1 miyon $'a mı satıyorlarmış yani. Hangi özel koleksiyona ait bir nadide esermiş acaba:soru: . Doğan kardeşim bize kafayı yedirdiğin içinde ayrıca teşekkürler:P .
rastgelsin...
Abi ne balığı tutuyorlarmış bununla yaw.Çelik tel sararım makaraya bunu kullanmayı düşünebilsem:deli:Olmaz ki bu kadar da özendirilmez insan ama ne tutulabileceğini merak ettim doğrusu:soru:
aganta borina borinata
28-09-2006, 07:13
Abi ne balığı tutuyorlarmış bununla yaw.Çelik tel sararım makaraya bunu kullanmayı düşünebilsem:deli:Olmaz ki bu kadar da özendirilmez insan ama ne tutulabileceğini merak ettim doğrusu:soru:
valla bence bununla denizkızı t-avlamaya çalışıyorlardır...malum global ekonomi denizkızlarınında tercihlerini değiştirmiş olabilir...
rastgelsin...
arkadaşlar lüfer yakalamak için çok işe yarayan bir sahte. 6 cm uzunluğunda. 14 gr. balzer. aslında bu yem tatlı su için . hiç tatlı suda balık tutmadım ve tatlı su balıklarını bilmem ama alabalık yavrusuna benziyor. yazın bu balıkla çok fazla lüfer, melanur, istavrit... gibi balıklar yakaladık. bu yem denizde yavru balıkların olduğu sezonda çok iş yapıyor.
Yapay balıkta son nokta. Çok ilginç. Gerçek balık derisi kaplı yapay balıklar. Temmuz 2007'de yapılacak olan ICAST 2007 (International Convention of Allied Sportfishing Trades) ile piyasaya verilecekmiş.
Taygun KOCABIYIK
28-01-2007, 19:55
Murat abi harika görünüyorlar ama fiyatları biraz yüksek olur diye tahmin ediyorum.
Valla pes doğrusu,av balık sayısı azaldıkça,daha bakalım neler bulacaklar:D
aganta borina borinata
29-01-2007, 10:33
lure imalatçıları ne yapacaklarını da şaşırmış durumdalar besbelli...
hayvanların ayrıntılar çok küçük olsalar bile hemcinslerini, eşlerini, yabancıları ayırabilme yetenekleri olduğunu biliyorum...lure yapımında da aslına en uygun olanlarının ya da balığın saldırma içgüdüsünü harekete geçirecek renk ve modellerin yapımının amaç olduğunu da biliyorum... ancak yukarıdaki gibi gerçek deriden yapılmış bi yemin, gerçeğe yakınlarıyla av da ne gibi bi fark oluşturacağını anlayamadım...
yapımının zahmetli olmasından dolayı diğerleriyle arasında bariz bi fiyat farkı olacağını tahmin ediyorum...firmanın bu tür hamlelerle fark yaratmak adına yaptığı bi reklam çalışması olarak bakıyorum ben olaya...zira aynı firma ve işinde iyi diğer firmalarda gerçeğine yakın hatta gerçeğinden daha albenili lureler yapıyorlar...
rastgelsin...
Çok ilginç bir ürün de benim takıldığım bir nokta daha var: Avcı balıklar sahteye saldırdıktan sonra üzerinde diş izleri kalır biliyorsunuz. Balık derisi de çok dayanıklı olmayacağına göre sağlam bir balık saldırısından sonra bu sahteler çöpe mi gidecek? Ayrıca bu kadar çok gerçek balık derisi nereden geliyor? Tabii ürünü ele alıp incelemek gerek ama insanın kafasında sorular oluşmuyor değil...
hayvanların ayrıntılar çok küçük olsalar bile hemcinslerini, eşlerini, yabancıları ayırabilme yetenekleri olduğunu biliyorum..
Doğanın yukarıdaki yazısını okuyunca aklıma şu geldi.Her şey bir yana, bir de balıklar aleminden bu olayı irdelemek lazım,mesela geçen sene yakalanan eşini şimdi karşısında gören balık, acaba kalp krizi geçirir mi?:D ,sevgilerimle
aganta borina borinata
29-01-2007, 12:40
Doğanın yukarıdaki yazısını okuyunca aklıma şu geldi.Her şey bir yana, bir de balıklar aleminden bu olayı irdelemek lazım,mesela geçen sene yakalanan eşini şimdi karşısında gören balık, acaba kalp krizi geçirir mi?:D ,sevgilerimle
erol abi...walla benim hiç aklıma gelmedi:D :D :D ...hala kendimi tutamıyorum gülmekten...:D :D :D ...bence yılın esprisi budur...
rastgelsin...
Abi süpersin :D :D :D :helal: :helal: :helal:
Taygun KOCABIYIK
29-01-2007, 13:41
Birde balıkların 6 sn hafızası olduğunu hesaba katarsak bence geçirmez :D
Ege Demirağ
06-11-2011, 20:33
Ben resim eklemeyiceğim ama Size 3 tane sahte öenreceğim tuzlu ama olsun :D mutlaka takım cantanızda bulunsun :D
1.Rapala Countdown magnum renk size kalmış
2.Rapala Original magnumyine renk size kalmış
3.Yo-zuri Crystal minnow 90 mm mor,mavi,veya sarı olandan alın bende mor var sabah suyunda merada ne balık varsa topluyo :D
haniden,zarganya,zargandan levreğe :D
Ege Demirağ
06-11-2011, 20:36
Yo-zurinin crystal minnowun 90mm den küçüğü varsa alın :D o daha iyi iş yapıyor çünkü oltayı çekerken gördüm oltanın peşinden 3 koca zargana azmanı geliyordu ama atlamadı sinir oldum :D iğnelerini değiştirin mustad alın iğneler çok sivri ama dikkat çekiyor :Dbalıkta kaçıyor levrek sadece 1 kez alabildim oda ispendekti
Ege Demirağ
06-11-2011, 20:42
Ben yakında rapala countdownın beyaz gövde kırmızı kafalısını alacağım :DHerşeyde iş yapıomuş kereta (torik-sinarit,levrek,kofona,turna,lambuka) Countdownda renk önermek isteyen varsa lütfen söyleyin kırmızı kafalıyı almadım daha renk değiştirebilirm :)
Ege Demirağ
06-11-2011, 21:14
BENDE L42 MODELİ VAR SÜPER ALAMAYACAĞI ŞEY YOK DENİZDEN :D
Ege Demirağ
09-11-2011, 13:05
İşte bendeki olan tüm sahte balıklar yorum sizin :|
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Ege Demirağ
11-01-2012, 12:02
Abu,nun wobblerleri.
bunun 2 numaralısını arkadaşım aracılıyla kunlandım suda çok güzel yüzüyor ancak birşey gelmedi oltama arkadaşım yakaladığını idda ediyor tam bir gümüş modeli güneşli havalrda iş yapar diye diüşünüyorum..
Bu konuda pek bilgim olmadığı için hem elimdeki malzemeleri hemde nerede nasıl verim alırım diye sormak istedim.
Bu rapala için malzemeci levrek avında kullanabileceğimi söyledi.
Uploaded with ImageShack.us ([Only Registered Users Can See Links])
Bu yemide turnaya kullanabileceğimi söyledi.
Uploaded with ImageShack.us
Levrek,eşkina ve kefal için sahte kullanmak istiyorum.Sizlerden fikir almak istiyorum.
MAVİ FENER
28-02-2012, 01:05
Balıkçı;
Bu sahteleri neredeyse ben yutacağım...Hepsi çok güzeller
sana ve diğer emeği geçen arkadaşlarıma bu çalışmalarından dolatı teşekkür ederim....
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.