PDA

Tüm Versiyonu Göster : Besleyici Değeri Yüksek Bir Yemek


tuncayterzioglu
06-04-2006, 04:10
TAZE TON BALIKLI ERİŞTE
Gerekli malzemeler:
yeşil-sarı ve kırmızı renkli biberler
küçük kırmızı soğanlar
minik kırmızı kiraz domatesler
kapari çiçeği(şarküteri ve marketlerde bulabilirsiniz özellikle soğuk yenen balık ürünleri ve füme balıklarla kullanılır-ülkemizde üretilmektedir)
taze fesleğen yaprakları
tereyağı
taze tonbalığı(orkinos) dilimleri-kılçıklarından arındırılmış olacak
balığı lezzetlendirmek için limonsuyu-zeytinyağı-sarımsak-tuz-ince dövülmüş taze karabiber
Yapılışı:
İlk olarak eriştelerimizi (yada arzu ettiğiniz bir makarna çeşidini) tuzlu ve az yağlı bir suda haşlayıp soğutun.Eriştenizi çok fazla haşlamamaya özen gösterin,zira çok fazla haşlanan makarna hem midenizi rahatsız eder hemde görüntüsü hiç te hoş olmaz.
Daha önce temizleyip parçalara ayırdığınız ton balıklarını biraz tuz-karabiber-limon suyuve zeytinyağı ile marine edin.BU balıkları teflon bir tavada kızartın ve kenara alın.Aynı tavaya tere yağını koyup kızdırın ve soğanı ,biberleri -kapari ve kiraz domatesleri soteleyip daha önceden haşladığınız makarnanızı ilave edip tuzunu ve biberini ayarlayın.Makarnanız sosuyla iyice karışıp ısındığı zaman fesleğen yapraklarını (eğer bulamazsanız ince kıyılmış roka yapraklarınıda kullanabilirsiniz)ilave edin.Makarnanızı geniş bir tabağa çıkartıp üzerine daha önce pişirdiğiniz ton balıklarını ilave ederek servis edin.
Afiyet olsun.
(Bu tarifi bu gün balıkçılarda bol miktarda ton balığı gördüğüm için yazmak istedim, umarım beğenirsiniz)

aserkansatı
06-04-2006, 04:20
Yaa Tuncay sağol kardeş de olmuyo böyle valla...Canımız çekiyo,hadi bul şimdi Amasyada taze ton balığı.Konserveyle yapsak olmuyo mu bu babacım ya? ;)

Taygun KOCABIYIK
06-04-2006, 04:25
Tuncay abi uzun süre sonra yeniden güzel bir yemek tarifi ile aramıza dönmen beni mutlu etti. Görünüşü çok güzel rica etsem anneme yapar mı acaba :) ?

uzman
06-04-2006, 05:15
Tuncay kardeşim, öncelikle tekrar hoşgeldin.

Aşçı bir dostumuzun iyi oluyor arada bir bize yemek tarifi vermesi. Bak bundan sonra sen bu başlıkta sık sık bu tariflerden vermezsen ben tariflere başlayacağım. Sonuçta bu kadar milletin zehirlenmesine versile olmak istemezsen, tariflerini daha sık bekliyoruz.... :D

Saygılarımla....

katiti
06-04-2006, 06:14
Çok iştah açıcı görünüyor gerçekten. Yarın sabah taze ton balığı için sırtıya çıkayım bari ;) :deli: :D .

Teşekkürler...

Anıl ÜNALAN
06-04-2006, 18:56
Bakarken ağzımın suyu aktı vallaha ne diyim süper yemek :D Abi yemek tariflerini bizimle paylaşmaya devam edersen çok sevinirim.