PDA

Tüm Versiyonu Göster : balık avı


mufi
07-04-2006, 13:15
Arkadaşlar dünkü Poseidon dan esinlenerek motor la Ahmetbeyli + yoncaköy (İzmirliler bilir) sahil taraması yaptım...kefaller su üstü yapıyormu diye
sadece 1 adet kamış götürdüm. zira başka bir şey denemiyecektim.
lakin tüm ugraşılar nafile...3/5 adet gamit ten başka bir şey su üstü yapmadı..
öglene dogru hava biraz denizden gelmeye başladı ve su dalgalandı.. o anda olan gamitlerde..dibe indi..kısacası tatlı yorgunluk..ayrıca malum motorda rüzgarı da yedim...akşam turşu misali ..kotukta dalmışım..
zeytinköy+pamucak+ahmetbeyli+yoncaköy+maydanoz koyu gibi yerlerde bu günlerde ve bu şartlarda su üstü kefali yok...sayın izmirli dostlar...hele dünkü havada mutlaka çıkmaları lazımdı ama..yok...neredeler bilemiyorum..

izmirin başka kıyılarından su üstü kefal mesajı/haberi bekliyorum..
tüm izmirli dostlarıma duyurula..
selamlar

levrek
07-04-2006, 14:27
Muvaffak abi,
bu bilgilendirmeler için teşekkür ederim,sitemizde bir gezginin olması ne güzel,sevgilerimle

arm59
07-04-2006, 16:35
muvaffak abi kefallerin su üstü yapması neyi ifade ediyor? Dün bende Şarköy limaniçinde kıbrıs olta ekmek ile denedim hiç kefal yoktu.

HALDUN YALIMLI
07-04-2006, 18:16
Muvaffak abi seni sitemizin gezgini ve haber kaynağı ilan ediyorum abi.

Bende haftasonu çeşmedeydim orada konuşulan konulardan biri buydu abi iri kefal hala su üstü yapmamış ve diğer balıklarda hala yumurta dökmeye devam ediyormuş bu sebeple avlar verimsiz geçiyormuş ve depremlerinde etkisi olabileceği yönünde fikir bildirenlerde var. Alışık olunmamış bir durum olduğunu söylüyor oradaki balıkçı dostlarımız. SAYGILARIMLA

hrustemoglu
07-04-2006, 20:57
Ben bişey öğrenmek istiyorum. Depremlerin balıklar üzerinde bir etkisi oluyormu?

HALDUN YALIMLI
07-04-2006, 22:21
Ben bişey öğrenmek istiyorum. Depremlerin balıklar üzerinde bir etkisi oluyormu?

Değerli adaşım evet depremin yeryüzünde bulunan tüm canlılarda olduğu gibi balıklar üstünde de etkisi oluyor. Özellikle balıklar konusunda yoğun bir ortamda yaşadıkları için bizlerin hissedemediği bir sarsıntı bile onları etkiliyor. Balığın mevcut dengesi bozuluyor, üst su yada orta su balığı daha derin sulara kayıyor, yeme bakmıyorlar gibi. Sadece deprem denilince sarsıntı akla geliyor, sarsıntı anında, önce yada sonra çıkan gaz yada suyun ısısının değişimi ister istemez balığı olumsuz etkileyip davranışlarının değişmesine sebebiyet veriyor. Ben bunu İzmir'de çok yaşadım ve geniş bir alanı etkiliyor. Seferihisar körfezinde meydana gelen bir deprem zamanı Karaburun'da olta atıyorduk 3-5 karagöz ve hanos yakalamıştık koca gün. SAYGILARIMLA

hrustemoglu
07-04-2006, 22:25
Açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler.

mufi
08-04-2006, 13:46
muvaffak abi kefallerin su üstü yapması neyi ifade ediyor? Dün bende Şarköy limaniçinde kıbrıs olta ekmek ile denedim hiç kefal yoktu.

kardeş kefalin su üstü yapması malum balıkçının kullandıgı bir ifade..yani kefalin yemlenmek amacı ile suyun yüzeyini tercih etmesi yada su yüzeyinde dolaşması
dolayısı ile suyun yüzeyine attıgın bir ekmakparşası kefal tarafından kolayca algılanır ve yeme gelme olasılıgı artar...
kıbrısla denerken eger su yüzeyinde kefal yoksa bilki aşagıdadır..benim hatırladıgım kadarı ile marmara denizinde kurt ile(buralarda kırmızı kurt denir)
marmarada kefali tek igne 1/1,5 metre 016 köstek serbest olacak şekilde
sıglıkta yakalanırdı birde öyle dene.. birde benim istanbulda verim aldıgım kefal/sarması yönteminde ..kamıştan gelen misinaya 3.lüfır döndü tak..alt taraf
10/15 cmlik misina ile atabilecegin gr.da kurşun(iskandil bagla) 3,delige ise kıbrıs sarmasına(lüferde oldugu gibi) bir şarap mantarı geçir ve beden ortalama
30/50 cm olsun. ekmegi kabuk içte kalacak şekilde mantara sar biraz sık ve üzerine de igneleri sar.. daha sonra uygun bir şekilde fırlat.
buradaki amaç mantara sarılı ekmek şişsede dibe oturmaz ve akıntının da tesiri ile suyu dibinde dans eder.
yok eger dip kum yada kıbrıs takılmayac şekilde bir ortam var ise ise ekmegin içine bir ceviz gibi taş koy kıbrısı sonra sar..ki taş ekmegi dibe indirip dipte yatırsın..zaten dipten yemlenen kefal ekmegi görür be başına gelir..
sen balıgı çekerken otomatikman taş suda kalır..
selamla/kolaygelsin

mufi
08-04-2006, 13:58
Ben bişey öğrenmek istiyorum. Depremlerin balıklar üzerinde bir etkisi oluyormu?

bu bölümdehaldun kardeşiminde yazdıkları dogrudur..
99 depreminide avcılarda idim deprem sonrası devam eden artçılarda tekne balıkçıları tık yok diye geri dönerlerdi..

yine 2000 den bu yana tam hatırlamıyorum Marmaris gökova sallantılarında aynı şekilde balık kesilmişti

yine marmariste ki bir sarsıntı sonucu ki fay sistemi içmeler mevkiinin arkasında dagların arasında olmasına ragmen .. içmeler acıklarında her gun tutlan balık 1 hafta 10 gön tık demedi.

aynı olayları bademler açılkarında seferi hisar açıklarında ..izmir sallantılarında yaşadık..

mesela aşagıdaki adrese girin ''seismic ''teki seçenek size deniz dibinde bir deprem oldugunda çıkan sesi dinletecek....ek siz balık olsanız ve o ölüm sessligi gibi bir ortamda derinlerde bu şekilde bir anda 30/40 sn lik gürültüde neyaparsınız.??
[Only Registered Users Can See Links]

Taygun KOCABIYIK
08-04-2006, 16:07
Deprem olduğu günlerde ben evde stres yaşamamak için sahile inip mürekkep balığı tutuyordum. Diğer balıklar bu olaydan kötü etkilenmişti. Isparoz bile yakalayamıyorlardı fakat ne hikmet ise sübyeler çatır çatır yakalanıyordu.

turna
09-04-2006, 02:50
Sevgili Taygun kardeş mürekkep balığı avcılığı nasıl yapılıyor,olta takımı ve bulunduğu yerler hakkında bilgi verebilirmisin.Şimdiden teşekkürler.

Mehmet Koray 1948 Ankara

Taygun KOCABIYIK
09-04-2006, 04:42
Sevgili Taygun kardeş mürekkep balığı avcılığı nasıl yapılıyor,olta takımı ve bulunduğu yerler hakkında bilgi verebilirmisin.Şimdiden teşekkürler.

Mehmet Koray 1948 Ankara
Büyük keyifle Mehmet Abi en kısa sürede ayrı bir başlık şeklinde açıyorum.