PDA

Tüm Versiyonu Göster : Üye olmak, Sonra da Susmak....


uzman
09-04-2006, 03:27
Değerli Arkadaşlar,

Forumumuza her ne sebeple olursa olsun üye olmuş birçok arkadaşımız var. Oturdum inceledim. 8 Tam bir de yarım sayfa halinde listelendiler. Her tam sayfada 30 tane üye ismi var. Sonuçta 240 üye + son sayfada da 6 üye etti 246 üye. Belki ben bunu yazdığım sırada birkaç üye daha eklenmiş olabilir.

Bu liste inceleme işi sırasında bir şey gördüm ki çok şaşırdım. Pekçok üyemizin 1 veya 0 mesajı var. Yani üye olduktan sonra terk-i diyar etmişler...

Arkadaşlar burası eski eserler müzesi mi? giren arkadaşım okuyor, inceliyor, sonra da çıkıp gidiyor. Yahu Allah rızası için okuduğun mesaja birşeyler yaz. "İyi olmuş" de. Veya de ki "ben bunu beğenmedim." ama birşey yaz be kardeşim.

Fıtrat olarak sakin bir insan olmama rağmen bu olaylar artık beni çıldırtıyor. Tamam balık avlama dönemine yeni giriyoruz. Burası da balıkçılık forumu ama, listeye bir bak kardeşim. Balık konularından fazla sohpet, eğlence ve diğer bölümlerimiz de var. Eline mi yapışır üç-beş tuşa bassan yahu Allahın kulu ?....

Bu arada sakın yanlış anlaşılmasın, üyelere "n'olur yazın..." gibisinden bir yakarış değil bu yazdıklarım. Sadece foruma emeği geçen ve zaman harcayan insanların emeğine karşılık yapılması gereken tavrı göstermeyenlere sitem veya "kızgınlık" denebilir bu tavrım için. Yoksa bizler 2-3 kişi de kalsak bu forumda birşeyler üretmeye ve bilgili abilerimiz ve kardeşlerimizin yardımları ile her zamanki iyi performansı göstermeyi sürdürebiliriz. Bundan şüphem yok.

Ama artık bu " palavradan" üyelik meselesi de çözülmeli. Bir ara savunduğum " mesaj yazmak için üyeliğe gerek olmasın!" fikrimin doğruluğu sanırım bu tespitle bir kez daha doğrulanmış oluyor. Ha üye olup mesaj yazmamışsın ha da üye olmadan mesaj yazmamışsın. Ne farkı var?

Hadi artık üye olup da arada bir foruma girip "şööle" bir gezenler, birşeyler yazın, fikirlerinizi görelim....

Saygılarımla.....

ilhanmania
10-04-2006, 18:44
Sonuna kadar haklısın abi...

katiti
10-04-2006, 19:55
Ali Rıza Abi üyelerin katılımcı olması gerektiği, sadece bir mesaj yazıp sonra uğramama gibi durumların olmaması gerektiği konularında hemfikirim. Fakat hala üye olmadan mesaj yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından kime hitap ettiğimizi bilmeliyiz bence...

uzman
11-04-2006, 00:56
Ali Rıza Abi üyelerin katılımcı olması gerektiği, sadece bir mesaj yazıp sonra uğramama gibi durumların olmaması gerektiği konularında hemfikirim. Fakat hala üye olmadan mesaj yazılmaması gerektiğini düşünüyorum. En azından kime hitap ettiğimizi bilmeliyiz bence...

Değerli Mert kardeşim,

Sadece bir reaksiyon yukarıda yazdıklarım. Saygı gösterilmesi gereken bir birikime görmezden gelinerek yapılan saygısızlığa karşı bir sitem.

Yukarıdaki ise bir benzetme. "Öyle olsun illa ki..." demiyorum... Zaten desem ne farkeder ki, sonuçta her şey olacağına varmıyor mu? ;)

Saygılar....

koçhan
02-10-2008, 08:11
sitenizin yeni üyesiyim yazılanlar çok doğru elimden geldiğince katılıcam tüm üyelere slm ve saygılar

Yaban Avcisi
02-10-2008, 09:22
Sayin abim (Uzman)

Actigin konu bence tartisilir cünkü siteler de bazi durumlar vardir,bunu bende cok iyi biliyorum cünkü zamanin birinde bende moderetörlük yapmistim sitenin birinde.Simdi ben her actigim konuya baktigim konuya bir seyler karaliyacak olursam,Mesela 2005 in konusuna sitede yönetimde bulunan arkadaslar diyebilir bu yeni üye taaa eski konulari acip mesaj atip güncelliyor diye,yada her konuya mesaj attigimda bu kim nenin nesi her konuya mesaj atiyor diye.Simdi su da bir gercek bir üyenin attigi mesajlara göre yildizi diyelim yani senin isminin altinda varya mesaj fazlaligina göre cogalan yada acemi ,mico,tayfa kidem meselesi gibi ben ne kadar fazla mesaj atarsam bunlarin yükselecegini de biliyorum ama her tarafa yazip cizmek yada eski konulari güncelemek sorun olabilir diye düsünüyorum yönetimdekilerden ters tepki gelebilir,simdi abim senin bu konuya yeni üye olan arkadas haric herkesin altinda imzasi var yasi belli o arkadaslarimiza abi kardes baci diye hitap edebiliriz ama sen 2005 te üye olan birisi olarak imzan yok yasini belirtmemis sin senin benden yaslimi genc mi oldugunu bilebilmem icin sana büyügümsen abi kücügümsen kardes diyebilmem icin profiline mi bakmam gerekiyor.Benden iki yas büyüksün mesela !!
Simdi bazi konulara beyenmedim iyi deyil o yakaladiklarin sirkülere dahil deyil keske salsaydin gibisine yazilar yazmaktansa hosuma giden yerlere tebrik,kutlama yaziyorum zaten yoksa aksi cevap yazmis olsam (Polomik) ler yaratiliyor hemen münakasalar basliyor hali ile de yönetimde bulunan arkadaslar konuyu kilitliyor yada kizisan kisileri (Polomik) yaratan kisileri banlama durumu gibi vaziyet meydana geliyor.Ben ce isteyen yazar isteyen hosuna gitmes se yazmaz sadece benim gibi sesiz bir sekilde izler.

Selamlar,Saygilar.

aykutkilitcioglu
02-10-2008, 15:04
üretmeyi bilmeyen paylaşmayıda bilmez.sonuçda olay geliyor popilzme.olayın birde sahiplenme yönü var. herkesin alternatifi doğallıkla vardır olacaktırda ama burda harcanan bir emek var.insanlarımızın bir beklentisi var.balık sezonu açıldı her bölgeden değişik haberler geliyor ama biraz palavra olanda var .adam yemin ediyor(bana göre lodos olan havada)saray burnundan lüfer çektim diyor.yani işin bir esprisi kalmıyor.ben zaten tatil süresinde ne akıntı burnu koydum ne ortaköy(ordada askeri bir gemi vardı düzgün çalışamadım)nede üsküdar.tatmin edici bir balık yok.bazı duraganlıklar yaşanacak bu normal.selamlar rasgele.