PDA

Tüm Versiyonu Göster : güllübahçede nasıl takım kullanmalıyım??


dante_mim
09-05-2006, 20:37
selam ben sökede oturuyorum ve buraya yeni geldim bi kaç kez didim ve akbüke gittim ancak pek randıman alamadım bide burada güllübahçe diye bi yer varmış ve ilerisinde de çatal ve kafa olarak tabir ettikleri avlak yrler olduğunu söylüyorlar ben de buraları pek bilmediğimden oralarda neler çıkıyor tam olarak keşfedemedim henüz. ama duyduğum kadarıyla levrek, lida, dil , kefal olduğu söyleniyor ve gidenlerinden boş dönmediğini biliyorum bilen varsa arkadaşlar bana buralarda nasıl ve hangi takımları kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler herkese

Taygun KOCABIYIK
10-05-2006, 00:02
Selamlar
Mesajınızı konu haline getirdim daha fazla ilgi görmesi için.
Bölgeyi bilmiyorum ama dip yapısından bahsederseniz fikir edinip öneride bulunabilirim.
Birde imzanıza isim,yaş ve şehir bilgilerinizi eklerseniz sizi daha iyi tanımış oluruz.
Saygılar

katiti
10-05-2006, 00:19
Örnek olarak vermiş olduğunuz balıklara bakarak meranın kumluk veya benzeri yapıda bir dibe sahip olduğu sonucuna varıyorum. Bu tür bir zemin ve bu balıklarla dip, şamandıralı, kıbrıs gibi pek çok olta türünü bir arada kullanabilirsiniz. Hangi balığı hedeflediğinize bağlı olarak takım ve yem değişecektir.

Eğer dip yapısı farklı ise (taşlık ise) takılmalar söz konusu olacağından ona göre bir takım seçmeniz yararlı olacaktır.

Bu bölümde çeşitli balıkların avcılığına yönelik konu başlıkları mevcut. Dip yapısını da göz önünde bulundurarak bunları değerlendirmenizi öneririm. Bunun dışında sorularınız olursa gerek ben, gerekse forumdaki benden usta diğer arkadaşlar yardımcı olmaya çalışacaktır.

Rastgelsin...

HALDUN YALIMLI
10-05-2006, 16:52
Dante aramıza hoşgeldin. Akbük taraflarında dalış yapma ve avlanma şansım oldu. Akbük merkeaden balık çiftliklerinin oraya kadar dip yapısını biliyorum. Güllübahçe dediğin yer bu hat üzerinde ise her türlü olta randıman verir. Şamandıralı takımla plaj olan yerden lidakş bile tuttuk. Avlanacağın zemin yapısı kumluksa çift köstekli takım dip için ideal, birden fazla olta atacaksan 1-2 tanesini hırsızlı yap derim. Eğer zemin yapısı taşlık olta koparmaya müsaitse şamandıralı takım ve bolca yedek beden bulundur yanında. Yem konusundada yardımcı olmaya çalışayım. Sülünez, boru kurdu tavsiye ederim bulma şansın yoksa kayalara yapışan kapak diye tabir ettiğimiz eti sert kabuluyu, madyayı kumluk alanda bolca var teke tektek bölgeye göre ismi değişen canlı yemi, tavuk göğsü ve ekmekli kıbrısı önerebilirim. Birde akşamları yakaladığın küçük isparoz ve gamitlerle kumluk olan yerlerde canlı yemle bırakma yapabilirsin. Bize levrek yakalamak kısmet olmadı.
Bizim oralarda avlandığımız kumluk olan yerlerde (Akbük'ün merkezindeki ağaçlı plaj, iskele) lidaki, isparoz, karagöz, akşam üstü mırmır. Taşlık olan yerlerde isparoz, karagöz, goppez, kefal avlamıştık. Sana rastgelsin artık bu kadar bilgiyle bize bol bol yakaladığın balıkların resmini çekip gönderirsin. SAYGILARIMLA

dante_mim
11-05-2006, 15:39
göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkürler
evet zemin olarak kumluk ve burası menderesin denize döküldüğü yer olarak tabir ediliyor.
dolayısıyla deniz suyuyla karışık biryer olduğu söyleniyor ve nehir kısmı akıntılı olduğu da gözardı edilmemeli.
birde yeni biryer keşfettim ancak orası askeri bir bölge sanırım ama çok büyük balıkların olduğu söyleniyor.burası da yine sökeye bağlı karina denilen yer.burası milli parkın güney kısmında kalan ve girilmesi yasak olduğundan özellikle buraya yumurta zamanı(ki sanırım bu aralar) iyi balık geldiği söyleniyor. fırsatı olanınız olursa burayı ben size tavsiye edebiklirim.

Taygun KOCABIYIK
12-05-2006, 00:58
Kumluk zemin için benim şahsi tavsiyem yem olarak borukurdu veya mamun takım olarak ise aşağıda resmi bulunan takımdır iğne boyunu hedef ava göre değiştirebilirsiniz.
[Only Registered Users Can See Links]