PDA

Tüm Versiyonu Göster : 26.05.2006 (Körfez Kurutan)


Taygun KOCABIYIK
27-05-2006, 01:38
Sabah 6 sularında muvaffak abiyle buluşup çaparileri sallamaya başladık balık baya seyrekti topu topu 5 tane istavrit aldık. Muvaffak abi su üstüne kefal çıkaramayınca gidicekti o sırada eski bir kefal yatağı aklıma geldi gidip deneyelim dedik. Muvaffak abi hemen ekmeklere çıkan kefalleri görünce heycanlandı dalgalardan pek rahat edemedi ama yinede değim yerindeyse yövmiyeyi doğrulttu. saat 10 civarı bize anılda katıldı fakat kefalle ilgisi olmadığından olta atmadı. Muvaffak abi balıkları çekerken 2 video çektim ama kalitesi çok düşük olduğundan hiçbirşey belli olmuyor onları eklemiyorum.
Resimlerde muvaffak abi yok reklam yapmayalım fazla çocuklar dedi ama biz onu reklam ettik edeceğimiz kadar sanırım :)
Muvaffak abicim çapari için teşekkürler (uğraşıp birsürü iğne bağlamış saolsun)
Ayrıca ayakkabı bağcığı içinde teşekkürler (çaparide kullandığımız tüyün aynısı ollduğundan bir sürü kesip hazırlayıp getirmiş)
En kısa sürede 8 metrelik kamışınla bekliyorum seni tekrar.

olympusis
27-05-2006, 01:52
insallah daha büyüklerini yakalarsınız. arkadasın ile sana rastgele

balıkcı
27-05-2006, 06:16
Güzel bir gün arkadaşlarla abilerimizle geçirmek balıktan bazen daha iyi gelir insana kefalin tadı güzeldir yakalandığı yere bağlı tabiki Taygun rastgelsin.

katiti
27-05-2006, 06:17
Oooo Taygun, yine organizasyonu yapmışsınız valla, güzel olmuş.

Muvaffak Abi'de kefalleri bulmuş yine, abi tebrikler :) ...

mufi
27-05-2006, 13:53
genç kardeşlerimizin tavsiyesi üzerine İzmir karatas(lisesi) sahil kısmında yarım gün vakit geçirme k istedim. bu arada uzun zamandır görüşemediğim gençlerle de beraber olduk. :)

Taygun un mesajının sonundaki ifadeye bakarak..Şimdi diyeceksinizki denizde 8 m.lik göl kamışının ne işi var.???

Taygun un dediği 8 metrelik gol kamışı o sahildeki su içi formasyonu nu görünce o anda benim aklıma geldi. zira ekte kabaca resimlediğim gibi.. ve Taygun un resimlerinde de gördügünüz üzere sahil yolu kaldırımındaki sıfır sudan takribi 6/7 metre ileriye dogru tek parça kayalık var ve kayalar su yüzeyi ile hemen hemen sıfır.. hemen bitimin de de dik olarak aşagıya dogru inen derinlik var
ve kefaller de hemen kayalıgın uç kısmında dolanıyor.. bir parça ekmegi kayalıgın bitimine atıyorsunuz kefaller çıkıp yemege başlıyor bitince aşagıya iniyorlar.. ..başka bir yerede ayrılmıyorlar...şimdi böyle bir ortamda tek igleli takım da olsa kıbrıs ta olsa balıgı tutmak için mecburen kayaların bitiminden n fazla 50 cm öteye atacaksınızki kefaller ekmegi görüp yukarıya cıksın..nitekimde böyle oldu..
Ancak bizi etkileyen en önemli terslik denizden bize dogru esen ve sertleşen rüzgar oldu...olta takımını 1/2 dakikada bize dogru yani kayaların üzerine atıyor ve balık tutmayı engelliyordu..ayrıca tutlan balıgı çekerken kayalara takılıp oltadan da çıkıyordu..
o anda ben in aklıma 6 yada 8 m.lik gol kamışı geldi. ucuna baglanan 6/7 metre misina ile ve çok hassas bir şamandra sistemi ile problemsiz bir şekilde ekmek içi ile bolca kefal alınabilir..zira kaldırımda oturup. kamışı kayalıgın ön tarafına çok rahat savurup kolayca av yapılabilir..

Taygun KOCABIYIK
27-05-2006, 15:34
Mert abi artık muvaffak abi gümüldüre falan gidip bir sürü benzin yakmıycak yollamıyorum onu biryere oda körfez kurutan takımına dahil oldu :D:D
Organizasyonun başlangıcı muvaffak abinin pazar günü bizi arayıp istavrit hakkında bilgi istemesiyle gerçekleşti. Cuma günü staj yerimden izin aldım. Günüm boş geçmesin diye balığa gideyim dedim bu sırada muvaffak abiye mesaj çekmek aklıma geldi oda yorgun olmasına rağmen davetimi kabul etti. Fazla takılmam dere kamışını bırakayım ne işe yarar demiş ama sonra çok pişman oldu :D çok güzel bir gün geçirdik. Kefallerin akıbeti şöyle oldu eve dönerken bir komşumuz gördü elde kamışlar falan olunca bariz balıktan geldiğimiz belli oldu hani balıklar falan dedi gösterdik adamda illa bana satın bunları dedi bende yok canım komşumuzdan paramı alıcaz falan diyerek verdim :) zaten kedilere vericektim balıklar iyi oldu ama içlerinde giden 5 istavrite üzüldüm :)

Muvaffak abi yakaladığı kadarını o suyun üstüne çıkmış taşlara taktırıp kaçırdı her seferinde ah vah çekti ama nafile :) Tek tesellisi bir dahaki sefere daha tedarikli gelicek olması :)

reos_mow
27-05-2006, 15:47
tebrikler guzel av olmus. daha nicelerini tutmak dilegiyle

VOLKAN
27-05-2006, 16:17
tago kardeşim güzel bir gün tebrikler

katiti
27-05-2006, 17:08
... zira ekte kabaca resimlediğim gibi..

Ah be abi senin kabaca eklediğin resim bu ise incesiyle uğraşmana ne hacet ;) :D .