Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Mamun Nedir?

Taygun KOCABIYIK
11-07-2006, 13:41
[Only Registered Users Can See Links]

Tüm deniz balıklarının hasta olduğu bir yem resimler kaliteli değil ama fikir sahibi olmanıza yeter en azından.

Anıl ÜNALAN
11-07-2006, 13:51
Bu resimdeki yemler paragatta kullanılıp iyi av çıkarmıştır.:D

ykmk
11-07-2006, 13:59
Öncelikle bu bölümü açtığınız için çok ama çok teşekkür ediyorum.Mamunu bende merak ediyordum.Resimlerini gördüm.İlk kez İzmirde duydum adını ve başka yerde de duyamadım.Ben deniz salyangozunun içinden buna benzer bir canlı çıkartıyordum.Yengece benziyordu fakat arkasında yumuşak bir et vardı.Ben mamunu o canlıya benzettim...

Anıl ÜNALAN
11-07-2006, 14:06
Bu yemin ebatları bir serçe parmağın boyuna kadar olabiliyo ama makbul göreni resimdeki boyutta olanlarıdır.

arm59
11-07-2006, 17:26
Öncelikle bu bölümü açtığınız için çok ama çok teşekkür ediyorum.Mamunu bende merak ediyordum.Resimlerini gördüm.İlk kez İzmirde duydum adını ve başka yerde de duyamadım.Ben deniz salyangozunun içinden buna benzer bir canlı çıkartıyordum.Yengece benziyordu fakat arkasında yumuşak bir et vardı.Ben mamunu o canlıya benzettim...
Deniz salyongozundan çıkanlar malesef mamun değil keşke mamun olsaydı bizim gibi marmaralı amatör balıkçılar bayram ederdi. Sizin bulduklarınız deniz minaresidir ve ara sıra denizden dipden-yukarı doğru kabarçık çıkartırlar ve müthiş oburlardır benim levreğe canlı yem olarak yaptığım kaya balığını bile yakalayıp iç organlarını yiyorlar. Balıklar minareyi yese bende onu balığa yem yapacağım ama yemiyorlar.

ykmk
11-07-2006, 17:38
Deniz salyongozundan çıkanlar malesef mamun değil keşke mamun olsaydı bizim gibi marmaralı amatör balıkçılar bayram ederdi. Sizin bulduklarınız deniz minaresidir ve ara sıra denizden dipden-yukarı doğru kabarçık çıkartırlar ve müthiş oburlardır benim levreğe canlı yem olarak yaptığım kaya balığını bile yakalayıp iç organlarını yiyorlar. Balıklar minareyi yese bende onu balığa yem yapacağım ama yemiyorlar.
Yok abi bunlar minare değil.ZAten minareleri kırana kadar helak oluyor insan.Bunlar bildiğiniz sümüklü böceğin kabuğu gibi inca kabuklu hayvanlar.Kabukları aynı sümüklü böceğinki gibi.İki kıskacı var.Biri büyük diğeri ise yok denecek kadar ufak.

balıkcı
11-07-2006, 17:47
böyle bir şeymi gördüğün yunuscan.

Taygun KOCABIYIK
11-07-2006, 19:14
Urlada kaldığım bir dönemde bunlardan bolca toplar yem yapardım ısparoz falan yakalardık oralarda sülünez falan olmadığı için denizde ne bulursam yem yapardım :)

ykmk
12-07-2006, 09:08
böyle bir şeymi gördüğün yunuscan.
DEğil Selim abi..KOyacam kabuğun resmini akvaryuma koyduğumdan çekemedim resmini.

ykmk
12-07-2006, 09:23
Bu da resmi Selim abi pek net değil ama belli oluyor.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
12-07-2006, 14:03
Bunlar deniz salyangozu sanırım balıklar yemiyor bunları :(
test edip onayladım vakti zamanında :)

Yunuscan çöpçün çok güzelmiş ben bayılıyorum bunlara anılda vardı bitane barbun gibi olmuştu :) pişirip yedi mi adam ne yaptı bilmiyorum akvaryumdan yok oldu hayvan :)

Güven ÖZYELDAN
12-07-2006, 16:13
bilmeyen arkadaşlara yardımcı olması açısında mamunun yakın plan resmi açıklayacı bilgi olabilir......rast gelsin

Anıl ÜNALAN
12-07-2006, 20:10
Deniz salyangozu o yunuscan balıklar pek yemiyo onu anca mazmuz yapıp kokusuna balık çekebilirsin.

Bunlar deniz salyangozu sanırım balıklar yemiyor bunları :(
test edip onayladım vakti zamanında :)

Yunuscan çöpçün çok güzelmiş ben bayılıyorum bunlara anılda vardı bitane barbun gibi olmuştu :) pişirip yedi mi adam ne yaptı bilmiyorum akvaryumdan yok oldu hayvan :)
Taygunum bende bilmiyom o çöpçü ne oldu sırra kadem bastı atladımı artık ne yaptısa akvaryumdan yenileri yeşiyo o çöpçülerin şimdi 2 tane var o kaybolanın boyuna geldi sanırım onlarda.;)

ykmk
13-07-2006, 09:03
Vallahi akvaryumlarla ilgilenmeyi seviyorum.Zamanında çok balık geçti elimden.O resimdeki çöpçü bir albinodur.TAygun abi dediğin balık hakikaten barbun gibi.
Anıl bence ölen balığın bir aksesuarın içinde falan öldü.Çürüyüp yok olmuştur.Az başıma gelmedi.Sadece iskeleti kalıyor.Bi de ben şuan lepistes bakıyorum onlar yer ölü balığı.Başka çöpçü varsa o da yer...
Aslında bir akvaryum bölümü açsak hiç fena olmaz ama konu dışına çıkmayalım derseniz o başka...
Bu arada mamunu tanımış oldum hepinize teşekkürler...

Taygun KOCABIYIK
13-07-2006, 09:09
Akvaryum deyip beni zehirleme Yunuscan bi sürü para döktük zamanında bilmedik bakmayı (küçüktük o zamanlar) sonra kayboldu akvaryum motor ıvır zıvır zehirlenirsem hepsini alırım yeniden :) bütçe açığı çıkar ortaya sonra dolar euro yükselir benim piyasada :D

ykmk
13-07-2006, 09:14
TAygun abi zaten bir kere başlamışsan akvaryuma bir daha mümkünatı yok bırakamazsın.Akvaryum çok değişik bir hobi.Bazen ortadan kayboluyor bazen kudurtuyor insanı.Ben geçen sene arkadaşımdaki ufak akvaryumu görmeseydim,2 seneden beridir balık bakmıyor olacaktım.Bir gördüm görüş o görüş....Tekrar başladı hobim.Bir seneden beridir çok ciddi anlamda akvaryumla ilgilendim ve derslerimi çok etkiledi...

Anıl ÜNALAN
13-07-2006, 09:23
Taygunum gel sana kuralım diyom bak benim yavrularda büyüyo balık desteğini sağlıcam sana hertürlü teknik desteğide verecem sana gel kuralım sana bi tane akvaryum.

Ha bide kardeşim şu akvaryum bölümünüde açarsan sevinirim bişiler paylaşırım en azından orada.

ykmk
13-07-2006, 10:39
Anıl msn adresin varsa ekle beni akvaryum hakkında birbirimizi tamamlarız.Bu arada TAygun abi açalım artık şu bölümü yaw.

balıkcı
13-07-2006, 14:22
Littorina littorea,,latinca adı,almancadan türkceye çeviri yaparsak kumsal sümüklüböceği.

Rauf
17-11-2006, 08:47
Biliyormusunuz bağzı deniz minarelerinin sümüklü böcek türünden bağzılarının ise ayaklı olduklarının nedeni cinssinden değil tamamen ölen bir sümüklü cinssin kabuğuna yerleşen bir nevi yengec olduğunu.ve bu hayvanın bir nevi beleşten ev sahibi olarak hayatına devam ettiğini.selamlar.

mozdil
17-11-2006, 09:30
Konu akvaryum olunca tek adres önerebilirim.

mercan
18-11-2006, 09:53
arkadaşlar mamun'u derin dondurucuda dondurup sonra kullanmak mümkünmüdür.

Taygun KOCABIYIK
18-11-2006, 10:22
arkadaşlar mamun'u derin dondurucuda dondurup sonra kullanmak mümkünmüdür.
Bence pek mümkün olmaz zaten mamun yumuşak yemler sınıfında ayrıca ölüsünün iş yapmadığı tecrübeyle sabittir.

Güven ÖZYELDAN
18-11-2006, 11:27
soguk havada saklanıyor canlı kalması için fakat difrize girip çözüldükten sonra yumusak olan yapısı bozulacaktır diye tahmin ediyorum ....

Uzm.Dr.Rastgele
18-11-2006, 20:06
Hüsnü hocam dediğiniz çok ilginç geldi bana.Acaba siz denediniz mi? Mamunu
yemciden alınca daha oradan ayrılmadan ben hemen üzerlerine talaş serperim.Nedeni ise uzun süre canlı kalmalarını sağlıyor bu yapılan.Doğruluk derecesini tam bilemiyorum ama büyüklerimden duyduğum kadarıyla mamunlar '' idrarları'' yüzünden birbirlerinini ölümüne yol açıyorlarmış.Talaş serpme onların daha uzun süre canlı kalmalarını sağladığı bir gerçektir.Ama dondurup tekrar kullanmak bana çok değişik bir fikir geldi.Ayrıca özellikle çupra avcılığında kıpır kıpır olanı makbul diyebilirim.

mercan
18-11-2006, 20:33
ishak bey ben denemedim ama ince talaşla karıştırılıp defrize konursa muhafaza edilebilir diye düşünüyorum.

katiti
18-11-2006, 21:49
Ben mamunun bu şekilde dondurularak saklanabileceğini sanmıyorum. Nedenine gelince:

Dondurulan her canlı doku çözülürken hem dondurma hem de çözdürme hızlarına bağlı olarak değişen miktarlarda su salar. Bu su da çözünme sürecinde dokunun bir miktar bozulmasına yol açar. Özellikle uzun süreli çözdürme durumlarında bu durum su birikimi dolayısıyla daha fazla olacaktır.

Mamun zaten yapı itibariyle narin bir yemdir. Bir de yukarıdaki durum buna eklenince çözdürülmüş mamunun oltada durmayacağını, dursa bile en ufak dokunuşta iğneden çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca İshak Abi'ye sonuna kadar katıldığım bir nokta var: kıpır kıpır mamunlar çok iyi iş yapar :)...

Taygun KOCABIYIK
19-11-2006, 21:03
Ayrıca bu yemle çok iyi izmarit ve ısparoz yemlenir :D

sbasaran
20-11-2006, 13:20
en ideal yemim olan mamun hakkında ben de bir şeyler yazmak istiyorum.
canlı olaması en ideal. mamunların uzun süre canlı kalabilmesi için ben şöyle yapıyorum; yeni çıkartılan mamunları mukavva kutuda, hatta kutunun tabanına peçete, havlu kağıt vb nem alıcı kağıtlarla takviye ederek mamunları tek kat, üst üste yığılmayacak şekilde koyuyorum. eğer kutu yetersiz ise yani üst üste yığılma olacaksa araya gazete gibi kağıt koyarak tekrar peçete ilava ediyorum ve ikinci bir sıra yapıyorum. kutunun büyüklüğüne göre 2,3,4,... böyle yapıldığında mamunlardan salgılanan maddeler diğerlerine pek zarar vermiyor ve rüzgardan, güneşten vb doğa olaylarından da korunmuş oluyorlar.
dondurma olayına gelince; eğer avlandığım günden kalan mamunum olursa bunları da aynı şekilde ancak peçetelerini değiştirerek, kuru bir şekilde dondurucuya koyuyorum.
dondurulmuş mamunların kıyıdan savurma oltada kullanılamayacağı düşüncesindeyim. ancak tekneden dip oltasında, canlısı gibi olmasa bile yine randımanlı bir şekilde kullanılıyor. kullanıyorum.
dondurulmuş yem paragatçılar tarafından da kullanılır. mert in dediği gibi don dan çıkartılmış mamunlar yumuşar. ancak paragatçılar kullandıkları mamunlar canlı dahi olsa belli bir süre güneşte kurutarak sertleşmelerini sağlarlar ki balık yemi kapmaya çalıştığında çabucak bozulmasın.
herkese RASTGELSİN.

aganta borina borinata
21-11-2006, 13:42
don dan çıkartılmış mamunlar yumuşar.

:D yani ilahi süleyman abi...:D

sbasaran
21-11-2006, 14:40
yanlış anlaşılmasın lütfen. (dondurucudan)
çok dikkatlisin doğan.
-donu çözülmüş- mamunları kullanabiliriz deseydim daha mı iyiydi?.
:D :D :D

aganta
17-12-2006, 17:52
Açıklamalarınız için hepinize teşekkür ederim bizde burada mamunu tercih ederiz, dondurulmuşu kullanılabiliyorsa benim çok işime gelir yakın zamanda deneyip deneyimimi paylaşacağım sizinle!

mercan
17-12-2006, 19:40
özgür bey sizden biran önce denemenizi bekliyorum. havalar güzelken

Uzm.Dr.Rastgele
07-01-2007, 18:54
Bir arkadaşımızın Mamun'un iğneye takılışı hakkındaki sorusu üzerine elimden geldiği kadarı ile tarif etmeye çalışacağım.Bir defa mamun takılacak iğnenin en az 1 numara olması gerekir diyebilirim.Benim bu iş için kullandığım iğne eğer mamunlar çok küçük ise Mustad 496/1 iğne kullanmayı seviyorum.Bu tür iğne serisi,hem sağlam hemde ince olduğu için mamunun hemen ölmesini engelliyor.Normal boyda olan mamunlar için ise yine aynı serinin 496/01 numarasını tercih ederim.Unutmayalım ki iğne küçük olursa, taktığımızı zannettiğimiz mamun takımı atarken yolda düşebilir.Mamun takmayı ve kullanmayı tam istedikleri gibi yapamayan arkadaşlarıma bir esin kaynağı olması dileğiyle aşağıdaki resmi gönderiyorum...

igmsva
07-01-2007, 19:20
ishak hocam ellerine sağlık bizim için uğraşmışsın. eğitici olmuş teşekkürler.

aganta borina borinata
08-01-2007, 07:57
ishak abi paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık...ama ben olsam iğneyi ön kısmından takmayı tercih ederdim ve tamamiyle gizlerdim...

rastgelsin...

Rauf
08-01-2007, 10:06
ishak abi paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık...ama ben olsam iğneyi ön kısmından takmayı tercih ederdim ve tamamiyle gizlerdim...

rastgelsin...
doğancım ishak bey bana göre doğru yapmış gibi geldi yanlız zannedersem iğneyi tam gizlese mamunun cabuk ölmesi söz konusu cünki kafa bölgesine doğru biraz daha yürütmesi lazım o zaman ölür.ben teke de de iğneyi aynı şekilde arka tarafından baş tarafa doğru yürütrüm ve iğneyi gizlerim ama tekenin ölmesi mühim değil.

katiti
08-01-2007, 11:32
İshak Abi elimde fotoğraf yok ama bir de özellikle tek iğneli gezer kurşunlu takımlarda kullanılan bir takma şekli daha var mamunun. 1251 serisi gibi uzun ve düz palalı iğnelerde daha kullanışlı. İğnenin damak kısmı mamunun sırtından dışarıya çıkıyor. Bunun için kuyruk tarafındaki 2. boğumdan girip, kafadan önce son boğumdan iğneyi çıkarıyoruz. Kumluk zeminde hayvanın kendini kuma gömmesini engellemek için büyük kıskaçlarını da kırmak tercih ediliyor. böylece mamun kum üzerinde dolaşarak daha cezbedici olabiliyor...

Rauf
08-01-2007, 11:58
İshak Abi elimde fotoğraf yok ama bir de özellikle tek iğneli gezer kurşunlu takımlarda kullanılan bir takma şekli daha var mamunun. 1251 serisi gibi uzun ve düz palalı iğnelerde daha kullanışlı. İğnenin damak kısmı mamunun sırtından dışarıya çıkıyor. Bunun için kuyruk tarafındaki 2. boğumdan girip, kafadan önce son boğumdan iğneyi çıkarıyoruz. Kumluk zeminde hayvanın kendini kuma gömmesini engellemek için büyük kıskaçlarını da kırmak tercih ediliyor. böylece mamun kum üzerinde dolaşarak daha cezbedici olabiliyor...
Bunun gibi olabilirmi mert [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Taygun KOCABIYIK
08-01-2007, 16:54
Ben iğneyi tamamen içinden geçirip saklıyordum demekki üstadın sırrı buymuş :)

katiti
08-01-2007, 18:27
Bunun gibi olabilirmi mert [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Yok Rauf Abi bu şekilde değil. İğneyi kuyruktan itibaren ikinci boğumdan ve sırt tarafından takıp, kafadan önceki son boğumdan, yine sırt tarafından çıkarıyoruz.

Güven ÖZYELDAN
09-01-2007, 10:49
mamunun kafa tarafına fazla yaklaşılmamalı eğer ki canlı kalması isteniyorsa bu sayede iğnede hareket etmesi sağlanmış olup ilgi cekecektir tabiki kendine özgü cıkartıcağı seste diğer avcılar için bir rehber olacak mertin dediği yöntem doğru olan yöntem bencede....

katiti
09-01-2007, 10:57
Bu arada aklıma başka birşey daha geldi. Beden kısmı kavisli tatlı su iğneleri görmüştüm. Bu iğneler benim söylediğim takma tarzında mamunun beden yapısına çok uygun olabilir. Bir fırsat bulursam deneyeceğim, deneyince sonucu bildiririm...

Cullinan
14-01-2007, 20:01
Bizde burada yıllardır yem olarak Mamun kullanıyoruz. Kesinlikle canlı olması avlanılan bölgedeki balıkları çeker. Fakat burada canlı Mamun bulamadığımız zamanlarda (bu genellikle bir gün önce hava kötü ise ve Mamun çıkarılamadıysa olur) mecburen dondurulmuş Mamun ile balığa çıkarız. Dondurulmuş Mamun buzu çözüldükten sonra kullanılır ve balıklar bunu da tercih ederler. Fakat bir kere buzu çözüldükten sonra kullanmalısınız. Sonraki gün için aynı Mamunu kullanmak mümkün olmaz. Sadece kokar ve mazmuz olarak kullanırsınız.
Yıllarca bizde avdan sonra kalan canlı Mamunları bir sonraki güne yine canlı olarak tutabilmek için talaş kullanmıştık.
Çünkü bir arada tuttuğunuz canlı mamunların bir kısmı ölünce bir sıvı salgılıyorlar ve bu salgı diğer Mamunlarında ölmesine yol açıyor.
Ama son 3-4 aydır yeni bir formül geliştirdik ve kesinlikle talaş ile muhafaza etmekten daha iyi bir yöntem.
Eğer elinizde avdan sonra canlı Mamun kalırsa bir kutunun içerisine (ayakkabı kutusu olabilir) alta 3-4 kat gazete yayın ve hemen üzerine 1-2 parça kağıt havlu atın.
Mamunlar fazla üst üste gelmeyecek şekilde ve ölü mamunları ayırarak canlı Mamunları kuru olan kağıt havlunun üzerine yayın. (Kağıt havlu kesinlikle kuru olsun).
Daha sonra Mamunların üzerine un serpin. Böylelikle un hem Mamunları kuru tutarak uzun süre canlı kalmalarını sağlar. Hem de ölen diğer Mamunların salgıladıkları sıvıyı emerek diğer Mamunların ölmesine engel olacaktır.
Kutu içindeki Mamunları kesinlikle serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.
Avlanmaya gittiğinizde unlu bir şekilde iğneye Mamunları takabilirsiniz. Mamun suya girince ve takımınız dibe ulaşana kadar zaten unlar temizlenecektir.
Ayrıca canlı bir Mamun bulunca takılışını video olarak kayıt etme imkanı bulursam buraya eklemeye çalışacağım.

mercan
14-01-2007, 20:04
eline sağlık kemal iyi avlar.

Taygun KOCABIYIK
14-01-2007, 20:06
Kemal abi harika teknik teşekkür ederim

Cullinan
14-01-2007, 20:50
Şimdi hemen Photoshop kullanarak Mamun'un iğneye takılış şeklini yapmaya çalıştım. Mamun iğneye takılınca aşağıdaki gibi görünürse en verimli avlanmayı yapabiliriz sanırım. Bu bizim yıllardır kullandığımız Mamun takma şekli.

Mamunun kuyruk kısmından (alt taraftan) iğnemizin ucunu geçiriyoruz. Orada mamunun dışkısını attığı bir delik var zaten göreceksiniz. Mamunu hafif bir şekilde hilal gibi tutun ve iğneyi o delikten içeriye ittirin. Zaten iğne o delikten kendisine yol bulacak ve Mamunun kafasına doğru ilerliyecektir.

Kafa kısmına kadar iğnemizi ilerleterek (Mamunu fazla itmeden) hemen kafaya yakın en son boğumun bitiminden iğnemizin ucunu çıkaralım.

İğneyi kafa kısmından Mamuna saplarsanız fazla canlı kalma şansı olmayacaktır.

2294

Rauf
14-01-2007, 22:07
Bodrumlu kemal arkadaşımız mamun konusunu o kadar iyi işlemişki iğneye nasıl takılacağına kadar değinmiş emeğine sağlık herhalde bundan sonra mamun konusunda takılan olmıyacaktır.rastgele arkadaş.

murtoy
04-02-2007, 09:59
abi en üsteki resim karadesin küçüğü ama alttakini yeni görüyorum akdenizde hiç rastlamadım ama en güzeli canlı karades bence

Rauf
04-02-2007, 15:05
abi en üsteki resim karadesin küçüğü ama alttakini yeni görüyorum akdenizde hiç rastlamadım ama en güzeli canlı karades bence

toygar arkadaşım bu formda adettendir evvela hoş geldin diyeyim sonra imzanda ufak bir ekleme yap yaşını ve bulunduğun memleketi yazarsan birbirimize hitap şeklimiz ve belkide aynı şehirde olduğumuzu bilebiliriz.
soruna gelince ona mamun derler karidese benzer ama değildir akdeniz de pek bulunmaz bulunsa bile cok azdır daha cok ege ve marmarada cıkar balığın bir numara yemidir balık bu hayvana dayanamaz usta balıkcılar mamun ile karides veya benzerlerini mukayese bile etmezler o kadar harikadır lakin dayanıksız bir yemdir ertesi güne bırakmak isterseniz muhafazası cok zordur aşaya bu [Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])hayvanın bir kac resmini ekliyorum rastgele.
URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links][/URL]
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
Bu en alttaki resimde karidese benzeyen bizim memlekette teke denen bir yem.

murtoy
07-02-2007, 10:13
trakonya rauf abi evet tekeyi biliyorum bizim buralardada var ama mamunu hiç görmedim

Rauf
07-02-2007, 16:52
trakonya rauf abi evet tekeyi biliyorum bizim buralardada var ama mamunu hiç görmedim

dediğim gibi akdenizin büyük bölümünde bu hayvan yok denecek kadar az ben bu hayvanı tanıdığım icin bağzan derin suda avlanırken hanos ve lokum balığı yukarı cektiğin zaman kusar bir keresinde kustuğunun icinde bu hayvanda vardı demekki akdenizdede var ama az.selamlar.

Güven ÖZYELDAN
07-02-2007, 16:56
dediğim gibi akdenizin büyük bölümünde bu hayvan yok denecek kadar az ben bu hayvanı tanıdığım icin bağzan derin suda avlanırken hanos ve lokum balığı yukarı cektiğin zaman kusar bir keresinde kustuğunun icinde bu hayvanda vardı demekki akdenizdede var ama az.selamlar.

genelde kıyıya yakın yerlerde bulunuyor teke taş aralarında ve yosun içinde ege kıyılarında ve bolca görülür buralarda kepçeyle yosunu kaldırırlar ve aralarından temizlerler sudan cıktığında çekirge gibi zıplar kepçe içinden temizlemnesi bu sayede kolay olur....

arm59
07-02-2007, 21:19
genelde kıyıya yakın yerlerde bulunuyor teke taş aralarında ve yosun içinde ege kıyılarında ve bolca görülür buralarda kepçeyle yosunu kaldırırlar ve aralarından temizlerler sudan cıktığında çekirge gibi zıplar kepçe içinden temizlemnesi bu sayede kolay olur....
Teke lerin yaşam alanı genelde yosunluk bölgelerde olur. Akdeniz aşırı tuzlu olduğu için yosunluk çok azdır ancak azmak bölgelerinde yosunluk olur tekeleri ancak bu bölgelerde bulabilirsiniz.

Uzm.Dr.Rastgele
24-02-2007, 23:11
Balığa gidip de balık tutamayınca, işte böyle boş uğraşlar buluyor insan....:P İnşallah mamun denilen yem'i sadece resmini görüpde; canlısını göremeyen dostlarıma bir faydası olur kanaatiyle....

MAMUN DENİLEN CANLI YEM............................

Taygun KOCABIYIK
25-02-2007, 19:30
İshak abi büyüksün harika video :)

cevat2
25-02-2007, 19:50
özellikle mamunun iğneye takılma konusundaki bilgiler çok aydınlatıcı birdahaki sefere mamunları kaptırmayacağımı düşünüyorum...hakikaten mamuna çok iyi vuruşlar alınıyor...

aganta borina borinata
26-02-2007, 07:54
:D :) kımıl kımıl walla...

rastgelsin...

katiti
26-02-2007, 10:03
Abi şunlarda iki bardak yapıver bana ya, gerçekten güzel mamunlar :D...

Rauf
02-03-2007, 15:33
Balığa gidip de balık tutamayınca, işte böyle boş uğraşlar buluyor insan....:P İnşallah mamun denilen yem'i sadece resmini görüpde; canlısını göremeyen dostlarıma bir faydası olur kanaatiyle....

MAMUN DENİLEN CANLI YEM............................

VAY BE USTAM COK GUZEL bir calisma harika goruntu tesekkurler

igmsva
02-03-2007, 20:23
canlı canlı bunlar haydeee mamuna gel mamuna bedavası bol bunlar....:P :P

discus
19-03-2007, 23:13
merhabalar. mamun her balığın kolaylıkla ilgisini çekebilecek cazibedeki bir yemdir.kemal hocamın göstermiş olduğu yemi iğneye takma stili ancak tekneden bırakma için uygun olabilir.ancak mamunun başla kuyruk ısmı arsındaki bölge nin çok zayıf olmasından dolayı kıyıdan 50-60 mt öteye bir kamışla atmak istediğimizde malesef ki mamunun başı kopacaktır.bunu bizzat çok kez denedim ve her atışımda gözlemlediğim sonuçlardan %80 kopuyor çıktı.ayrıca ısparaz,lidaki,kargöz:(bildiğime göre yanlışsa uyarın ) avını öncelikle yoklayan cislerdendirki bunlar boştaki kafayı aldığında iğne ortaya çıkacak ve kesinlikle şüpelenip yemden vazgeçeceklerdir.onun için ben yemi hafif sert olan kafa kısmına, ağzından iyne ucu çıkacak şekilde dikkatlice gömüyom böylece balık yemi koparamayıp direk almak zorunda kalır.ayrıca kutu içindeki saklama yöntemleri doğrudur.ben şunuda eklemek isterim.mamunu teknele açılırken yada karada serin ve hafif rüzgarda tutarsanız sertleşecektir böylece balığın az olduğu avlakta oltayı suda tutma süreciniz biraz daha uzayacaktır.:) herkeze rastgele.

nihatkr
17-11-2008, 11:06
videoyu izleyemiyoruz malum yutube kpalı olduğu için. Ama şu mamunu iğneye takılışını tam olarak nasıl gorebiliriz. bide ıssırıyorumu bu hayvan yaw. görüntüsü iğrençte :)

Taygun KOCABIYIK
17-11-2008, 11:21
videoyu izleyemiyoruz malum yutube kpalı olduğu için. Ama şu mamunu iğneye takılışını tam olarak nasıl gorebiliriz. bide ıssırıyorumu bu hayvan yaw. görüntüsü iğrençte :)
Nihat bey bende o video olması lazım bulup başka bir video sitesi üzerinden yükleme yaparım bu gece.

nihatkr
17-11-2008, 16:17
Nihat bey bende o video olması lazım bulup başka bir video sitesi üzerinden yükleme yaparım bu gece.

Teşekkür ediyorum. Dört gözle bekliyorum.

is-ha
14-03-2009, 16:53
tüm deniz sevdalı arkadaşlara merhaba.Yeni üyeyim.Mamun için şunu söyleyim.İzmit körfezinde bunun yerel adı KAÇAMARMARA dır.Dip balıkları(mırmır-eşkine) bu yeme bayılıyorlar.

kocabalık
14-03-2009, 20:09
sevgili taygun 30 yıldan beri mamun kullanırım canlı olduğu sürecede üstüne yem tanımam.tek dezavantajı uzak atışlarda atarken düşmesidir.birde değerli arkadaşlarım minareden bahsetmiş ve balık vurmayacağını düşünüyorlar ancak madya dediğimiz kıyı taşlarına yapışan salyangoza benzeyenlerden de toplayıp altına onu üstünede minareden çıkan ve mamuna benzeyen böceği takabilirlerse kesinlikle randıman alacaklardır.bizzat ben uyguluyorum ve başarılı sonuçlar alıyorum