PDA

Tüm Versiyonu Göster : Fırdöndüler


Güven ÖZYELDAN
18-08-2006, 14:59
Çeşitli fırdöndüler....

aganta borina borinata
07-09-2006, 12:38
elinize sağlık...bazılarını ilk defa görüyorum...

rastgelsin...

katiti
07-09-2006, 21:54
Güven eline sağlık. Hazır bu başlık açılmışken kullanan arkadaşların yorumunu almak isterim: Resimdeki ilk iki 3'lü fırdöndü bedene kolçak bağlamakta kullanıldığında büyük balık yakalanması durumunda kolaylıkla kırılabilir mi? Bana riskli gibi göründü. Sizlerin fikirleri nedir, merak ettim?

aganta borina borinata
08-09-2006, 06:48
mert kardeş...
ben onları bi kaç kez şamandra bağlamak için kullanmıştım...boyutlarına göre kırılacağını sanmıyorum ama bence bi oltada nekadar çok ekleme olursa risk o kadar artar...kullananların yorumlarını bende merak ediyorum...

rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK
08-09-2006, 08:10
Ben mürekkep balığı avında kullanmıştım 3lü fırdöndüleri
Rapalayı daha kalın misinayla o delikten bağladım açıkçası pek bi fark olmadı
daha sonra normal köstekli takıma döndüm

Güven ÖZYELDAN
08-09-2006, 08:16
sadece melanur avında orta boylarını kullandım bende 400-500 gr balığın fişekleme basıncına karşı koyuyor ama daha büyük bir balıkta ne cevap verir onu acıkçası görmedim,bilmiyorum...rastgelsin..

mozdil
08-09-2006, 08:59
İlk iki fırdöndüyü tek iğneli takımlarımda kullanıyorum. Alt tarafında bir miktar misina ile kurşun yan tarafta da uzun bir beden yer alıyor. Duruma göre bu bedende mantar da bulunuyor. Bedeni 3'lü fırdöndüye ufak bir klipsli fırdöndü ile monte ediyorum. Öyle iğne / fırdöndü kıracak büyüklükte balık yakalamadık ama arkadaşımın lüfer / mırmır yakaladığını biliyorum.

balıkcı
08-09-2006, 11:30
Soldan sağa başlarsak 7. fırdöndü benim kulandığım fırdöndü ve çok kulanışlı olmasının yanı sıra çokta sağlam bir fırdöndü,herkese tavsiye ederim.

HALDUN YALIMLI
12-09-2006, 13:39
Kardeşimin yazısına destek olması açısından bir kaç ilave.



[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links] ile yakalanan balığın yakalandığı andan itibaren tamamıyla hareketsiz kalması söz konusu değildir. Muhakkak ki çırpınacak, dönecek ve iğneden kurtulmak amacı ile karşı koyacaktır. Bu karşı koyuşlar ya da suda oluşan akıntılar sonucunda misinamızda hiç de arzu etmediğimiz gelişmeler olacaktır. Bu gelişmelerin sebebiyet vereceği şey ise olta takımımızın kalitesini bozacak, misinamız gam alacak bu da düğümlenmelere sebep olacaktır.
İşte fırdöndüler gerek gözden kaçan herhangi bir kusur ve gerekse su hareketleri sebebiyle ya da yakalanan balığın direnmesi sonucu oluşturduğu istenmeyen gelişmeleri kendi başına önleyen çok değerli bir eleman olarak olta takımlarında kullanılır.
[Only Registered Users Can See Links] ekseni üzerinde her iki tarafa da dönebilen, sabit bir gövdeden kafası gövde içinde kalan çivilerin dışarı çıkan uçlarının bükülerek halka oluşturulması ile meydana gelmişlerdir. Misinamız bu halkalara bağlanır. En önemli özellikleri çok az bir yük altında bile kolaylıkla sağa sola dönebilmeleridir.
Paslanmaz bir malzemeden ve farklı renklerde yapılan fırdöndüler iki - üç uçlu olabildiği gibi bazı fırdöndülerin birer uçlarında klips ya da kopça vardır, bu klipsler fırdöndünün yemlenmiş hazır bir kasalı bedene veya at çek avında kaşığın halkasına çabucak bağlanmasına yararlar. Fırdöndüler de iğneler gibi büyüklüklerine göre numaralandırılmıştır. Aslolan uygun yerde ve takımda uygun boyuttaki fırdöndünün kullanılmasıdır.

Güven ÖZYELDAN
12-09-2006, 13:51
Ellerine sağlık kardeşim teşekkür ederim harika açıklamalarda bulunmuşsun..saygılar,sevgiler...

Oxdatity
16-10-2006, 20:01
benim yeni aldığım fırdöndüler 3 başlılardan ama ortadaki yani yana bakan baş uzun bir parça... yani hemen oradan çıkmıyor benzer bir sistemi daha önce tv de görmüştüm iğnenin takılı olduğu kısa parçayı oraya klipsli fırdöndü ile oturtuyordu balık geince yada kopunca hemen yenisi ile değişiyordu... ayrıca yemin suda yana doğru gitmesini sağlıyordu


Ben aldım ama bu parça misinaya nasıl yerleştiriliyor bileniniz varmı???

sanırım normal fırdöndü gibi düğüm derdi olmuyormuş ...