PDA

Tüm Versiyonu Göster : Levrek Izgara


gizer
01-09-2006, 13:25
600 gr.' dan daha az levrekler için bu tarifi uyguluyorum.

Öncelikle, sıvı yağ, bira, tuz, baharat (İsteğe göre) ve limon suyunu karıştırın. Ben ne kadar yağ koyarsam, o kadar da bira koyuyorum.

Levrekleri bu karışım içinde 1 saat kadar bekletin.

Yağlanmış ızgaraya levrekleri dizerek pişirmeye başlayın. (Balıkların bir yüzü tamamen pişene kadar, balıkları çevirmeyin).

Bir yüzü tamamen ğişmiş levrekleri çevirmeden önce ızgaranın üzerine defne yapraklarını koyun (Bir balık için 3-4 yaprak yeterliolur). Balığın pişmemiş yüzeyini bu yaprakların üzerine gelecek şekilde ters çevirin.

Son olarak da, levreklerin diğer yüzleri pişerken, tüm balıkları içine alacak kadar genişlikte bir tepsiyi ters çevirerek ızgaranı üzerini kapatın.

Böylelikle, hem defne yaprağının kokusu balığa daha iyi işler, hemde ızgarada kurumamış bir levrek yeme şansınız olur.

Saygılarımla..

aganta borina borinata
13-09-2006, 13:29
birayı neden ekliyoruz...

rastgelsin...

gizer
14-09-2006, 20:09
Bira genelde, kılıç şiş yapılırken, küp şeklinde doğranmış kılıç balığı etini yumuşatmak için kullanılır.

Eğer levrek yapımı tariflerine bakarsanız, ızgarasının pek yapıladığını görürsünüz. Levreği ızgara yaparsanız, balığın kuruyarak tadını kaybetmesi ve sertleşmesi olasılığı yüksektir. Bu nedenle ızgaraya koymadan önce bira kullanıyorum. (Aslında sertleşmemesini sağlamada tepsi daha çok yardımcı oluyor).

Izgara yaparken, balıkları yağla, ızgaraya at derler.

Ama bana göre, levrek ızgaranın püf noktası, bira ve tepsi kullanımıdır. Defne yaprakları kokusunun tadı da ayrı oluyor tabi.

Afiyetle yiyin....
Saygılarıma