PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kamış Fırlatma Teknikleri-2


erhan
15-09-2006, 15:05
Arkadaşlar burda da [Only Registered Users Can See Links] adresinden çevirmeye çalıştığım bir teknik var. (İngilizce çeviride hata olabilir.Düzeltmek isteyen arkadaşlar lütfen müdahale ediniz). Resimleri olduğu için daha anlaşılır geldi bana. Resimlerin devamını gönderiyorum

1-Yüzünüzü oltanın fırlatılacağı yere dönün. Önce 180 derece daha sonra 60 derece daha arkanıza doğru dönün. Ağırlığınızı sağ ayağınıza yükleyerek vücudunuzu arkaya yaslayın. Kurşunu kamışla 90 derece açı yapacak şekilde yere yatırın.
2-Oltanın fırlatılacağı yere doğru vücudunuzla dönmeye başlayın fakat kollarınız arkada kalsın ve kafanızı da fırlatılacak yere doğru çevirmeye başlayın.
3-Ne kadar ileri fırlatılacağı bu andaki vücudun dönme hareketinin kamışa uygulayacağı kuvvet ile ilgilidir. Bu esnada sol el ileri (öne) doğru gelirken sağ el cirit atma pozisyonunu alır.
4-Vücut ağırlığı her iki ayağa transfer edilir ve sol kol olabildiğince geridedir.
5-Sağ kol kol ile kamış ileriye iktirilmeye başlanır ve sol kol kamışı geriden çekmeye başlar. Bu itip çekme yüzümüz suya dönünceye kadar sürer.
6-Kamış göğüs hizasından çekilirken Vücut ağırlığı sol ayak üzerine kaydırılır.
7- Sağ kol kamışı ileri yukarı doğru iterten sol kol geriden sertçe çeker.
8-Fırlatma tamamlanır ve vücut ağırlığımız kamışa uygulanmış olur. Kamış kurşunun gittiği yere doğru ve 45-45 derece açıyla tutulur.
9-Kamışa, misina takip edilerek, kamışın en uç halkasının misinaya minimum direnç göstereceği şekilde yön verilir.

Uyarı: Bu teknikleri uygulayıp öğrenen arkadaşlar oltaları Yunan adalarına doğru tutmayın Allah korusun düşer birisinin kafasına başımıza iş alırız:P .

erhan
15-09-2006, 15:09
Arkadaşlar resimlerin geri kalanını gönderiyorum.

Saygılar

katiti
15-09-2006, 21:06
Valla ben bu gidişle kamışla olta atmayı öğrenir miyim bilmem ama çekiç atma milli takımına ciddi bir aday olurum herhalde :P :D.

Elinize sağlık, teşekkürler...

Güven ÖZYELDAN
16-09-2006, 07:21
erhan abi tesekkürler ben 5 kareye gelinceye kadar adam sinirden kamışı kıracakmış diye düşündüm valla atamıyorum diye :) öyle kamışmı savrulur abicim düşmana gülle atıyor adam resmen :) aman abi uygulayım derken birinin kafasına yeni kamışı monte etmeyesin:) saygılar...

ramazanuçar
16-09-2006, 08:49
ilk başlarda bende bu anlatılan teknikle atıyordom kamışı.fakat bir türlü istediğim isabetli atışı yapamıyordum.tamam olta bayağı uzağa gidiyor ama istediğim noktaya düşmüyor her seferinde başka noktalara gidiyordu.bir gün balık tutarken yanıma genç bir arkadaş geldi ve yanımdaki 1,5-2 mt yerin boş olup olmadığını sordu.çok şaşırmıştım çünkü o kadarlık bir alandan ben atsaydım kesin 5-6 olta toplar gelirdim.üstelik oraya atmak için 4 ad olta çıkarmıştı.pür dikkat kesildim ve izlemeye başladım ne yapacak diye (bir yandanda içimden gitti bizim takımlar diyordum)ilk oltayı aldı ve başının üzerinden arkaya doğru uzattı.yüzüde oltayı atacağı istikamete bakıyordu.oltanın arkası da atacağı yöndeydi.elleri tam başının üzerinde yer almıştı bu pozisyonda.oltada arkasında yere parelel bir vaziyet almıştı ve öne doğru çekip fırlattı oltayı.olta tam 180 derece bir açı çizmişti ve atmak istediği yerden 10 cm bile sapma olmamıştı.bu teknikle o dar alana 4 ad oltayı attı ve iki ad de sallama olta attı.benim hayretten ağzım açık kalmıştı.bende denedim daha sonra ve bir iki acemice atıştan sonra bende isabetli atışlar yapmaya başladım.saygılar rastgelsin.

katiti
16-09-2006, 11:05
Ben şu anda son anlatılan teknikle atıyorum. evet yön olarak isabetli atışlar oluyor ama mesafe konusunda sorun oluyor. en çok 30 m (3 aşağı 5 yukarı) civarı atabiliyorum. Daha uzun mesafelere atmak gerektiğinde sanırım diğer yöntemleri denemek gerekiyor...

murtoy
04-02-2007, 08:53
en üstdeki bilgiler biraz amtöre kaçıyor ama alt bilgiler güzel fazla yormadan kendini sakin bir şekilde tek bir hareket ile bu başarılabilinir tek bir ani hareket yeterli bence

ahmetto
20-03-2010, 14:21
Paylaşımlar için teşekkürler.

Ranchu
04-11-2010, 18:16
Yanımdaki ağbiden yardım aldım biraz öğrenme amaçlı. Gösterdi atmayı sonra kendi oltasını aldı. biraz geri çekildi. Koşa koşa geldi ve fırlattı. Makaranın hemen hepsi boşaldı. Resmen cirit atmıştı. Sanırım bu tekniği biraz modifiyeleyerek kullanıyor.