PDA

Tüm Versiyonu Göster : Merhabalar arkadaşlar


Çağatay
15-09-2006, 22:40
Google'da gezinirken, tesadüf eseri foruma rastladım. Forumu çok hoş ve seviyeli buldum.Bir de forumu incelerken, kendisini kısa pantolonlu zamanlardan beri tanıdığım bir üyeye rast geldim.(erhan) :D. Kararımı verdim ve bugün aranıza katıldım. İmzamdan anlayacağınız gibi, İzmir'de yaşamaktayım. Ben de çocukluğumdan beri, bu işin meraklısıyım. Çok yakın bir tanıdığım sayesinde yaz-kış tekne ile ava çıkma olanağına sahip olduğum için, kıyı balıkçılığı ile ilgili bilgilerim sınırlıydı.(Öteden beri kıyıdan kayda değer bir şey tutabilmiş değilim :oha: , aslında bu tekne merakı da bu yüzden başladı ve tekne kullanmayı öğrenecek, kullanma belgesi almaya kadar ilerledi). Forumları okudukça kıyı balıkçılığı konusunda da umarım bilgi sahibi olacağım. Bu arada ben de karınca kararınca bilgi ve deneyimlerimi sizlere aktarmaya çalışacağım.
Hepinize rast gelsin diyorum.

mertdogan
15-09-2006, 23:31
h.g abi rastgelsin.com ailesine bısde yenıyız ama büyüklerimiz saolsun alışıoz yawş yawş :D

Taygun KOCABIYIK
16-09-2006, 08:02
Aramıza Hoşgeldiniz :)
Çocukluk arkadaşınıza burda rastlamanızda güzel bir tesadüf olmuş
rastgelsin

Güven ÖZYELDAN
16-09-2006, 09:00
aramıza hoş geldiniz....

katiti
16-09-2006, 11:10
Aramıza hoşgeldiniz. Hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey var...

mufi
16-09-2006, 16:02
Çağatay hoşgeldin..çok iyi vakit geçireceksin..

bertugdogan
16-09-2006, 20:06
hosgeldiniz. ben de yeniyim hatta üye olur olmaz amcaoglunu da üye olmaya ikna ettim. cok güzel paylasımlar var. arkadasların hepsi sagolsun

Uzm.Dr.Rastgele
16-09-2006, 22:38
Sevgili kardeşim dost meclisine hoş geldin diyorken,kalıca ve katılımcı olmanı diliyorum.Teknen nerede demirli.Nerelerde ve neler avlıyorsunuz.Geçen hafta Urla karşısındaki adalar civari çupra vermeye başlamış.Sizlerde bir şeyler alabiliyormusunuz?

balıkcı
16-09-2006, 22:40
Hoşgeldin balıkcı dostum.

levrek
17-09-2006, 10:04
Aramıza hoşgeldin Çağatay...

Çağatay
18-09-2006, 09:30
@ Uzm.Dr.Rastgele

Tekne, uzunca süren bir bakım döneminden sonra yeni denize indirildi.Şu an geçici olarak Güzelbahçe 1.limanda bulunuyor. En kısa zamanda 2.limana almayı düşünüyoruz. (Yer bulunursa tabi) Geçen hafta, sabah suyuna, alman adası civarına çıktık, artık dolunayın etkisi mi, başka bir şey mi bilemeyeceğim, pek bir şey alamadık. Olmadı, körtaş fenerine sürdük, orası da keyifsizdi. Son bir hamle öğleden sonra gemi yoluna doğru açıldık nafile.:( Anlayacağın koca bir cumartesi boş geçti. Kısmet gelecek haftalara artık. Bu hafta meteoroloji kurbanı olduk, geçen C.tesi 4-6 tahmini verilince balığa çıkmaktan vazgeçtik. (Halbuki hafta sonu deniz hep sakindi, :hıııı: ) Ben kaynarpınar'a bir gecelik dinlenmeye pansiyona gittim. Tesadüf pazar günü, bir yazlıkçının teknesinde yer vardı, davet ettiler, ava ben de katıldım. Kaynarpınar'ın açıklarında yerel olarak parmaksız tabir edilen mevkiide demirledik. Bir müddet bir şey vurmayınca, umutsuzluğa kapıldık, ama nedeni sonra belli oldu, bir arkadaş heyecanla oltada çok ağır bir şey var dedi, başladı çekmeye, balık tam küpeşte hizasına gelince müren diye bağırdı, sardalyeye atlamış hayvan. Teknede kepçe olmayınca, içeri alalım derken biraz da arkadaşın heyacanından misinayı kesip kendini kurtardı. 10 dk. sonra bir başka arkadaşa, yine müren takıldı. (Muhtemel aynı hayvan olabilir, gündüz yuvalarından ayrılmazlar genelde) Yine tekneye alamadan hayvan kendini kurtardı. Bu kez demir ipine kalama verip tekneyi saldık, bir -iki mandagözler, karagözler vurmaya başladı. Bir arkadaş bir adet fangri ve sargos aldı, ama çipuraya henüz rastlamadık. Bir ara yüzey şıpırtısından, uskumru veya kolyoz akını tahmin ettik. Hemen salladım, çapariyi ve sürpriz sonuç. Yaklaşık 30 cm boyunda bir palamut. Çekerken aldığım zevki anlatamam.Neye niyet neye kısmet diyelim.

Artık gelecek haftalara bakacağız. Yalnız benden söylemesi, balıkçılar, şöyle bir gemi yoluna doğru açılırsanız, uskumru ve kolyoz olduğunu söylüyorlar. Keza bu hafta ben de sürü geçisine tanık oldum.

erhan
18-09-2006, 11:26
Çağatay hoşgeldin,
Ne o kısa pantalon falan. Karıştırma bunları şimdi karizmayı zedelemeyelim:D .
Ben de anlatayım mı şimdi karafatma dağına kaçıp sigara içmeye çalıştığımız günleri:) .

Uzm.Dr.Rastgele
18-09-2006, 19:46
Teknem uzunca bir süre sonra denize indi diyorsun.Senin adına sevindim.Önümüzdeki haftalarda senin balığa gideceğin zamanlarda hava inşallah 2-4'ü geçmez de zevkli avlar yaşarsın.Bundan 2 hafta önce kalabaktan
arkadaşlar çıkmış ve hekim taşlığında güzel çupra ve mırmırlar almışlar.Aynı limandan bu hafta çıkan başka bir gurup arkadaşlar, yeni yaptırdıkları paragat'ı ilk defa deneyip gece 03.00 gibi sermişler ve sabah erken topladıklarında çupra ve mırmırlar bayağı onları tatmin etmiş.
Benim teknem yok.Ama teknesi olan çok arkadaşım olduğundan tekne bağlanacak hem yakın hemde güvenli bir liman bulmanın gerçekten zor olduğunu biliyorum.
Sevgili Çağatay,mordoğan Aras Otelinin arkasında yer alan yeni limanı bilmem biliyormusun.Eğer yer sorunu yaşıyorsan,o limanı incele derim.Şu an bahsettiğim yeni limana belki 100,belki çok daha fazla tekne bağlanabilecek kapasitede olduğu halde bahse konu liman % 30 kapasite ile dolu.Ama tabi Uzak kalabilir kişilere.Sakın akıl veriyormuş gibi düşünme.İşimiz muhabbet.Bugün körfezde düzgün balık alabilmek için ya hekim adası,yada uzun ada civarına gitmek istenir hep.Güzelbahçeden veya urladan o yerlere pancar motorlu bir tekne ile ulaşmak 1,5-2 saat.Eee, halbuki araba ile otobandan karaburun yol sapağına varıp oradan mordoğana varmak da aynı süre ve belki de daha kısa.Buradaki limandan kafayı çıkarınca karşında uzunada.Azcık ilerde ardıç filan.Hem düşün Uzunada civarından geri güzelbahçeye geri gelirken allah korusun bir hava patlarsa...

Neyse kardeşim benim ki sadece bir fikir ve öneri.:D :D :D

Aklıma gelmişken söyliyeyim geçen sene ekim ayında kaynar pınar'a gece gitmişdik.Bende sadece yengeç vardı.Beraber gittiğim arkadaşımda sülünez vardı.Gece 12 den sonra sülünez ile hemde bir iki pişirimlik çok güzel sargoz ve karagözler almışdı.Kaynar pınar'ı asla es geçmem.Güzel bir yer.