PDA

Tüm Versiyonu Göster : arkadaşlık haftası


Güven ÖZYELDAN
21-12-2006, 13:53
Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona çivilerle dolu bir torba vermiş.
"Bir gün arkadaşlarınla tartışıp kavga ettiğinde, her seferinde bu tahta perdeye bir çivi çak" demiş.
Genç, ilk gün tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda kendi kendini kontrol etmeye çalışmış ve her geçen gün daha az çivi çakmaya başlamış. Nihayet bir gün gelmiş ki; hiç çivi çakmamış. Babasına gidip söylemiş. Babası onu yeniden tahta perdenin önünegetirmiş.
Gence, "Bugünden başlayarak tartışmayıp, kavga etmediğin her gün için tahta perdeden bir çivi (sök) çıkart" demiş. Günler geçmiş. Bir gün gelmiş ki, her çivi çıkartılmış. Babası ona, "Aferin. İyi davrandın, ama bu tahta perdeye dikkatle bak. Birçok delik var. Artık hiçbir şeygeçmişteki gibi güzel olmayacak" demiş. Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenir. Her kötü kelime, biryara (delik) bırakır. Arkadaşına bindefa kendisini affettiğini söyleyebilirsin ama, bu delikler aynen kalacak (kapanmayacak). Bir arkadaş, ender bir mücevher gibidir. Seni güldürür, yüreklendirir. Sen ihtiyaç duyduğunda, yardımcı olur, seni dinler, sana yüreğini açar" demiş. Bu hafta, arkadaşlık haftası. Sana iyi bir arkadaşlık haftası diliyorum.Senin arkadaşlığın için çok teşekkür ediyorum. Senin tahta perdeneçaktığım çivi için beni affet (eğer varsa) hoşça kal. SEVGİLER

bana gelen bir mail bu paylaşmak istedim saygılar....

mufi
21-12-2006, 18:17
bu mesaj bana da gelmişti burada yazman çok güzel.. teşekkürler Güven..

levrek
21-12-2006, 21:06
Eyvallah Güven,bizlerde yakaladığımız küçük balıkları denize geri bırakmakla başlayabiliriz zannedersem,sevgilerimle

aganta borina borinata
22-12-2006, 06:51
durum en açık tarzda anlatılmış...paylaşım için teşekkürler güven...

rastgelsin...

MEHTERAN
05-01-2007, 04:42
Her girdiğim ortamda söğlemişimdir.Hatasız kul olmaz. Ama hataları affedebilmek ayrıcalıktır.Üçgünlük dünyada birbirimizi kırınca ne geçecek elimize,Yarın göçüp gideceğiz bu dünyadan.Elbetteki çok kızdığımız sinirlendiğimiz anlar var. Hoşgörsek, affetsek,veya alttan alsak, biryerlerimiz eksilmez herhalde. Diye düşünüyorum. (Sonuçta insan oğluyuz) elbet kendi hatalarımızda oluyor.Bütün insan alemine sesleniyorum. ((((((((( Alçak gönüllü olmak,hiç birşey kaybettirmez,aksine kazandırır.)))))))) Saygılarımla.

Uzm.Dr.Rastgele
05-01-2007, 13:44
Gönül sırça bir saraya benzermiş.Kırması çok kolay ama tamiri çok zormuş...

(Sırçacı= Cam eşyaların satıldığı dükkan.işyeri anlamında...)

MEHTERAN
05-01-2007, 20:08
Gönül sırça bir saraya benzermiş.Kırması çok kolay ama tamiri çok zormuş...

(Sırçacı= Cam eşyaların satıldığı dükkan.işyeri anlamında...)
Doğru söze ne hacet. katılıyorum.