PDA

Tüm Versiyonu Göster : Amonyak


muhabbetci
28-10-2005, 01:22
Her avcının ( Deniz ve kara) yanında mutlaka olması gereken malzeme.
Eczanelerde var.Pahalı bişeyde değil.Denizde Trakonya,iskorpit karada böcülerin soktuğu yeri zaman geçirmeden, azda olsa kanatıp üzerine amonyak dökelim Faydasını mutlaka göreceğiz. Çişimizde de var, ama daha önceden problemimiz var ise ve idrarla dışarı atılmaya başlandı ise direk kanla karışıp problem yaratır. Bu çiş olayını mecbur kalmadan denemeyelim ama aklımızdada kalsın.Denize düşen yüzme bilmiyorsa yılana sarılır hesabı.Sağlıklı kalın.

aserkansatı
28-10-2005, 06:19
Yerden göğe kadar haklısın.Bir gün sırtımdan 3 tane yaban arısı soktu , hemen amonyak sürdük acısı falan kalmadı...Ama gel gör ki trakonyayla münakaşa ettiğimiz gün yanımda yoktu.

Anıl ÜNALAN
29-10-2005, 02:31
Bencede gerekli olabilir ama inşallah lazım olmaz....

Bir Dost
29-10-2005, 22:52
bu amonyağı mutlaka yanımda taşıyacağım sağol muhabbetci

delvel
02-12-2008, 23:17
komsumuzun fiber teknesiyle balıga acılmıştık ketezeye oturduk. neyse lafı uzatmadan edreneke diye üstünde siyah dikeni olan balık geldi oltama ne oldugunu bilmiyorum tabi cok zehirliymiş çarptı sağ baş parmağımı o anda komsumuz balıgı görünceye kadar iş işten gecmişti parmagım zonkluyordu amonyakla o zaman tanıştım cantasından cıkarık baş parmagımın kanını akıtarak üstüne döktü berbat canım yanmıştı ama belkide hayatımı kurtardı o küçük şişe.. yani amonyak her balıkcıya lazım birde eldiven o günden beri balıktayken yanımdan 9 no nitril eldivenimi ayırmam....:D