PDA

Tüm Versiyonu Göster : Çekirge...


hhlevent
05-01-2007, 18:38
Muhterem arkadaşlar,
Enteresan olduğu için size hembir anı hem br tecrübe olarak bir olayı anlatacağım. Bu anlatacağım olay teknik bir bilg olmamakla beraber balıkçılıkta çok faideli olduğu için sizlere aktarmayı münasip gördüm. Daha önce balıkçılığa başladığım Aşkale'den bahsetmiştim. O günden sonra avcılıktan hiçbrşey kaybetmeden balıkçılık da beni iyice sardı, dolayısıyla ava giderken mantarına sarılmış bir oltayı da av çantamda taşımaya başladım. İşte böyle ava çıktığım birgünde Karasuyun kenarından durgun bir yerden geçerken ayaklarımdan kaçan çekirgelerden suya düşener oluyordu ama düşmeleri ile sıçrayan balıkların kapması bir oluyordu. Aklıma birden çantamdaki olta geldi. Çantamı çıkarıp oltayı aldım ve yakaladığım bir çekirgeyi oltaya taktım. Mantar hiç beklemeden suya daldı. Hazine bulmuş kadar sevindim çünkü o kır arazide solucan bulmanın imkanı yoktu. Avı bırakıp balık tutmaya devam ettim. Bazen bir çekirgeyle iki balık tuttuğum oluyordu. Çekirgenin en küçük parçasına bile saldırıyorlardı. İrilikleri de küçümsenmeyecek kadardı. Artık av o gün benim için ölmüştü. Oradaki çalılardan çengelli iki çubuk yapıp balıkları dizdim ve birini bir elime diğerini öbür elime alarak eve döndüm. Ondan sonra solucan arama çabaları bitti(tabii mevsimine göre). Sıkıştığım zaman ve de bulabilirsem bu usulü tatbik ederim. Deneyin muvaffak olacaksınız...

Geçmiş bayramınızı ve yeni yılınızı bu vesileyle tebrik ederim.
Sevgiler rastgelsin...

turna
05-01-2007, 18:56
Hüseyin abim çekirge her zaman iş yapar tabiiki tatlı suda denizde pek işe yaramaz.İzmir de bu işin çiftliği var,hem Japonya ya ihraç ediyor hemde iç piyasaya konserve olarak sunuluyor.kullananlar bazen mennun,tabiiki canlısı gibi olmuyor.çiftlik malı olanlar iri çöl çekirgesi.

aganta borina borinata
06-01-2007, 12:34
ellerine salık hüseyin amca...siteye ilk katıldığım günlerde av bölgesinde bulunan doğal yemlerin kullanılabilirliğiyle ilgili bi kaç şeyde ben söyemiştim...senin yaşadığına benzer bi kaç olayda ben yaşadım...o günden sonra gittiğim sularda çevrede bulunan ve balıkların beslenme alışkanlıklarını takip ettim...ağaçlardan düşen tohumlara böcekler balıkların daha çok ilgisi olabiliyordu dönemlere göre...ve bunları sık sık kullanmaya başladım...

rastgelsin...

igmsva
06-01-2007, 14:32
hüseyin abi ellerine sağlık. tecrübelerini bize aktardığın için teşekkürler.

varior
08-01-2007, 23:30
Hüseyin amca teşekkürler, gerçekten hangi balık çevrede ne ile besleniyorsa alıştığı o yeme daha çok rağbet gösteriyor..
bu doğru olmasa yapayını yapmazlar sanırım..


[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

MEHTERAN
10-01-2007, 04:22
Tahmini 5 yıl kadar önce yaz ortalarında havanın çok güzel olduğu bir gün çocuklarıda alıp su kenarına piknik amaçlı gittik.Tabiki adı piknik,ben su kenarına gideceğim,olta atmayacağım, olurmu öğle şey. çocuklar kendi çapında oynuyor bende bir kenarda solucanla balık tutuyordum. aradan bir saat kadar geçmitiki benim oğlan koşarak yanıma geldi ( baba şurda kocaman balıklar var) diye, ama nasıl heyecanlı göreceksiniz nerdeyse kalbi duracak,soluk soluğa. olabilir diye dediği yere gittik, bir dut ağacı ve dutlar öğlesine olmuşlarki.bizim çocuklar ağacın etrafında oyun oynarken,her ağaca dokunduklarında suya düşen dutları sazanlar kapıyormuş.hemen benim jeton düştü. amma iğneye dut'u takmak mesele, birkaç denemeden sonra başarabildik yem takmayı. daha yem dibe inmeden kaptılar, aldık balıkları,o gün çok güzel av yapmıştım.artık yaz geldiğinde dutların zamanında herzaman ordayım.Balıkcı bikaç arkadaşıma söğledim. başka bir bölgede su kenarında dut agacının dibinden güzel av yaptıklarını anlatmışlardı.işte ozamandan beri yazları dut ağaçlarının diplerinde gezerim. Saygılarımla.

CaTSiLeNcE
10-01-2007, 09:43
Babam hep anlatır dutla balık yakalandığını..Babamın babası yani dedem pek meraklı olmamasına rağmen bazen gidermiş dereye balık avlamaya..ama ozamanlar misina kargı bulmak çok zormuş..bir dal parçasına ip bağlayış ve ucunada yorgan iğnesini büküp takmış :D Derenin kenarında bir dut ağacı varmış..dutlar suya düştükçe balıların dutlara atladığnı farketmiş ve çok büyük balıklar yakalamış..Ne zman dedemin yanında bir balık muhabbeti açılsa bunu anlatır ve bende her anlatışında dikkatle dinlerim :)