PDA

Tüm Versiyonu Göster : Balık Bulucularla ilgili sorularınız için buraya yazın lütfen


levrek
31-10-2005, 06:05
Arkadaşlar,marka ve model çeşitliğinden dolayı soru-cevap şeklinde yazışmanın ve fikir alışverişin bu şekilde olması daha mantıklı geldi bana,ne dersiniz ?

levrek
19-11-2005, 06:59
Sevgili Tago,konuyu kaydırdım diyorsun lakin burada da değil, :D

Taygun KOCABIYIK
19-11-2005, 23:14
abi vallaha ne demek istediğini anlayamadım ama güzel konu ben bunu sabit yapıyorum

levrek
20-11-2005, 06:40
Sevgili Dizzy,
ilk etapta bütçe olarak kendini ne kadar ayarlayabilirsin?En önemli kriteri oluşturan bu sorudan sonra,yine internetten düzenlenmiş olarak sonarlarla ilgili bilgileri sana aktarıyorum

Sonarlar üç parçadan oluşurlar;
1.Verici(Transmitter),
2.Çevirici/Ayna(Transducer),
3.Alıcı(Receiver) ve Ekran/Görüntü (Display)

Verici:Vericiden çıkan elektro manyetik dalgalar çeviricide ses dalgalarına dönüşerek su içine gönderilir.Gönderilen bu ses dalgaları su içindeki bir nesneye çarptıklarında geri sekerek yankı meydana getirirler.Geri gelen ses dalgaları yine çevirici/ayna vasıtasıyla elektrik dalgalarına çevrildikten sonra,alıcının gücü bunu görüntü olarak ekrana yansıtır.Ses dalgalarının hızı su içinde yaklaşık olarak saniyede 1463 mt.olup,gönderilen ses dalgaları ile algılanan yansıma arasındaki zaman aşımında mesafe ve nesnenin büyüklüğü tesbit edilebilinir.Bu işlem saniyede birçok kere tekrar edilir.

Sonar/Balık Bulucu’larda Frekans aralığı genelde 50 khz. (kilohertz) ile 200 khz.arasındadır.Ses dalgaları spectrumunda bu frekans aralığındaki sesleri insanlar ve balıklar duyamaz. Bu konuda bir çok yanılgı vardır,halen bazı sonar kullanıcıları,balıkları ürkütüyor diye av sırasında sonarlarını kapatırlar.

Teknik olarak;
1-Verici nın gücü;Derin sularda yansımanın oluşabilmesi veya kötü su koşullarında çalışabilmesi ile orantılıdır.Hatta su içindeki canlı/cansız nesneleri detaylı olarak tesbit edebilirsiniz.
2-Çevirici/Ayna nın gücü;Sadece vericiden gelen yüksek güce dayanmak olmayıp,gelen elektromanyetik gücü çok az bir kayıpla ses enerjisine dönüşmesini sağlamak,çok derin sularda zayıf ekoların ve küçük canlıların algılanması vede detaylı tesbit edilmesi demektir.
3-Alıcının gücü:Yüksek güçle uzağa giden ve zayıf olarak geri dönen sinyalleri güçlendirmek, sinyallerin geniş alanda çalışmasını sağlamak ve birbirine çok yakın hedeflerin ekran üzerinde kolay ayırt edilebilmesini sağlamaktır.
4-Ekran gücü;Çözünürlülüğün yüksekliği(vertical pixel) ve iyi kontrast su altındaki algılanan bütün detayları net ve çabuk görme ile orantılıdır.

Frekans/Titreşim sayısı(Frequency):
Sonar/Balık bulucularda frekans aralığı önemli bir etkendir,bu etken avlanma konumuna ve av türüne göre doğru frekans aralığında yapılması gerekir. Su altındaki nesnelerin elektronik cihazlar tarafından doğru ve kesin saptanması o cihazın frekansı ile doğru orantılıdır ve doğru seçilmiş bir frekans aralığı ile su altında istediğimiz görüntüyü elde edip yorumlayabiliriz.Piyasadaki kolay kullanımlı sonarlar(denizaltı dedektörü)genelde 50 ve 200 khz.olarak kullanıcıya sunulmuştur.

Tatlı su ve tuzlu su uygulamalarında daha çok 200 khz.frekans modu seçilir,bu seçim sığ sularda ve hızlı sürütme tekniğinde kullanılır.Su altındaki detaylı görüntüyü bu frekans modunda alabiliriz.Yükselen frekans değerlerinde hedef tanım yeteneğide o kadar fazladır ve iki balık arasındaki kütlesel büyüklüğün
ayırımınıda yaparak ekrana yansıtır.

Bazı uygulamalarda 50 khz.frekans en iyi seçimdir.Suyun doğal yapısı(Deniz suyunun yoğunluğu,tuzluluk ve mineral oranı,mikro organizmalar ....vs.) ses dalgalarını uzun mesafede etkisiz hale getirir.Alçak frekans yüksek frekans seçiminden çok daha fazla derinliğe elektro manyetik ses dalgalarını ulaştırma yeteneğine sahip olduğu için genellikle denizlerde derinsu için seçilir.Çevirici/ayna nın düşük frekans aralığında çalışması yüksek frekans aralığından daha geniş bir tarama açısına sahip olarak avı daha geniş bir alanda izleyebilme yeteneğinin oluşmasıdır.

12 voltluk akım beslemesini de, bilgisayarların güç kaynaklarında bulunan akülerden faydalanabilirsiniz

turkerozturk
19-12-2005, 06:39
yaklaşık 2 yıldır teknemde eagle seafinder 480 df kullanıyorum.. vericisi kıç aynaya bağlı.. ancak 30 mt üzerindeki derinliklerde balık bulmuyor.. 60 mt ve 90 mt arasında avlandığımda yakalanan balıkları 30 mt den itibaren gösteriyor..dip yapısının ne olduğunu ise anlayamıyorum..hassasiyet maksimumda ve diğer filtrelemeler (su yüzeyinin etkisi ve motor gibi) en düşükte kullnaıyorum.. ama tüm ayarları değiştirdiğimde de etkisiz.. sadece derinlik gösterici olarak iş yapıyor..cihazın özellikleri oldukça gelişmiş (verici gücü 500 watt. 50 ve 200 ferkanslı. 480x480 çözünürlükte vs vs ) olmasına rağmen benim işime yaramadı.. hala eski kerterizlerden balık tutuyorum.. işin kötüsü balık var olan yerde de bisey göstermiyor. daha önceleri eagle fish id 128 kullanıyordum o da aynı şekildeydi.. fish id 128 kullanıp çok memnun olan balıkçılarla konuştum adamlar hiç bir ayarını değiştirmeden başarıyla kullandıklarını söylediler..acaba ben bu cihazları kullanamıyormuyum? bana yardımcı olursanız sevinirim..

levrek
20-12-2005, 16:25
Merhaba turkerozturk,
Cihazın oldukça işlevsel ve güzel bir sonar.Vericisinin tekneye montaj açısının doğru yapıldığını varsayarak,Ulaşılabilir derinliği 200 kHzde 180 Metre,50 kHzde de 550 Metre dir.Ayar konusunda bir problem yaşıyorsunuz zannederim.Menü kısmından;

Fish-I.D.™ açık olucak ,bu takdirde 4 çeşitli büyüklükdeki balık sembollerini görmesinizi sağlar(birçok cihazda sembol sayısı 3 dür.)
Fish Alarm ın açık olması dahilinde,sonar balık sinyali gelince bunu sesli olarak sizi uyarır.

FishTrack™ seçeneğini kapatırsanız (off) , bu balık sembollerin bulunduğu deriniliği verir,yani ekranda gördüğünüz balığın yüzeyden kaç metre derinlikte bulunduğu rakam ve sembolle verir.

FasTrack™ eş zamanlı olarak çalışan bu sinyaller analog olarak ekranda görüntülenmesidir.Bu sinyaller ekranda yatay kavisler olarak görünür,her kavis bir balığı sembolize eder,birçok balıkçı arkadaş bu ayarda avlanmayı sever , çünkü balığın izlediği yolu kavisin başlama ve bitiş çizgilerine göre takip etmek mümkündür.

Zoom-Pan ,zannedersem sizin sorununuz burada yatıyor,zom menüsünden aşağı yukarı butonları ile derinliği 150 metreye getirin,bunun anlamı şudur,deniz yüzeyinden 150 metre derinliğe kadar olan kısma sinyal gönderilmesidir.Şayet gene olmuyor ise zom ayarını otomatiğe alın.Bu durumda da 0,3 metreden 180 metreye kadar taramaları kendisi yapacaktır.

ASP – (Advanced Signal Processing ) ayarında da sorun olabilir.ASP sinyal yakalama hassasiyetini ve istenmeyen gürültülerden oluşacak görüntüleri otomatik olarak filtre etmenizi sağlar.Yani MOTOR turbulansından oluşacak hava kabarcıklarından denizde bulunan plaktonlara kadar birçok şeyi filtre eder,yani ekrana yansıtmaz.60 knotluk bir hızda bile tertemiz bir ekranınız olur böylece.

SCC - ise yukarıda bahsettiğim filtreleme olayını 0 yüzey noktasında yapar.

Bu menü ayarlarından başka fabrika otomatik ayarları da mevcuttur.Bu ayarlar cihaz modellerinde farklılık gösterir.

Ayarlar konusunda, böyle uzaktan kumanda ile yardımcı olabilmek için soru cevap olarak hareket etmek daha kolay olabilirdi,şayet sorun devam ederse ve de izmirde iseniz pratikte de yardımcı olmaya çalışırım,sevgilerimle

mozdil
13-02-2006, 05:57
Humminbird RF-25 (10, 30 da olabilir)

Kullanan varsa tecrübelerini okumak isterim.

levrek
13-02-2006, 06:56
Humminbird'un SmartCast serisinden (seyyar cihazlardan) bir ürün kullanmadım,benim kullandıklarım hep tekneye monte edilen türdendi,bu yüzden maalesef yardımcı olamayacağım ,sevgilerimle

sunay kaptan
13-02-2006, 07:37
Degerli arkadaslar bu cihazdan kullanan oldumu bilmiyorum ama,kullanirken cok dikkat etmek gerekiyor,cunku iki defa digital sigortasini yaktim,sebebte akuyu sarz ederken de cihazi kullanmam.Ilkinde garantisi oldugu icin degistirdiler,ikincisindede tamir ettirdim,cok para tutuyor.O yuzden yeni cihaz alan veya kullanan arkadaslara tavsiyem bu tur cihazlari kullanirken,mumkunse cihaza bagli olan guc kaynagina ayni anda cihaz calisirken sarz vermemeleri!! Ayrica cihazdan cok memnun oldum,ama 250 metreden sonra afalliyor.Belki tatli suda daha cok gosterir ama tuzlu suda 200 250 den sonra pek kullanamiyorsun.Fakat normal derinliklerde mukemmel.

activist
11-04-2006, 18:54
değerli arkadaşım,
Bu sene 4,25 fiber tekne ve 15 beygir yamaha motor aldık.Kısmet olursa gemlik körfezinde ,armutlu burnu civarında avlanacağız.Sizden ricam benim bu teknede kullanabileceğim vede nereden nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olmanız.
Teşekkür ederim şimdiden
ö.ekemen Bursa 1963

levrek
11-04-2006, 21:31
Sayın ö.ekemen,
Yeni tekneniz hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanın.Size derinlikler ve bölgenin yapısı açısından fikir oluştursun diye aşağıya Gemlik Körfezinin haritasını ekledim.Teknenizde hemen hemen tüm sonarları kullanabilmeniz mümkündür, ancak buradaki en önemli husus bu işe ne kadar bütçe ayırabileceğinizdir.
Sonarlar biz amatörler için,dual ve single frekanz olarak iki ana grupta toplanırlar.
Renkli veya siyah beyaz ekranlı olması ya da ekranın çözünürlük değerleri tamamen kişilerin tercihleri ve ödeyecekleri ücrete bağlıdır,yani görecelidir.Şart olanlar ise, tabanın şeklini ve derinliği ile varsa da balıkları ikonlarla gösterebilmesidir.Elbette ekranda ayrıntıların daha iyi görülebilmesi ,çözünürlüğün ve renkliliğin artması demektir.Artık tüm sonarlarda klasik ortak özelliklere ( derinlik alarmı vb.) konulara değinmeyeceğim.
Frekans/Titreşim sayısı, bilgilerin gidiş-gelişi demektir,bu yüzden kolay kullanımlı sonarlar genelde 50 ve 200 khz.dir.Genelde 200 khz.frekans modu seçilir,böylece detay veri alış verişi hızlı olur.
Transducer ler yani aynalar;
Single Beam (Tek Aynalı) olanlar,Tek aynalı vericiler (Orn 16°) 15 metre derinlikte 5 metrelik bir alanı tarar.
Dual Beam (Cift aynalı) aynalar ise Balıkların teknenin altında yada yanlarda mı olduğunu gösterir.
Size,Eagle nin [Only Registered Users Can See Links]
ve humminbird ün [Only Registered Users Can See Links] linklerini veriyorum her iki markada Türkiye de sevilip kullanılmakdadır.
Temin konusuna gelince,Bursa daki satıcıları bilemiyorum ama en yakın olarak İstanbul da av malzemecilerin yoğun olduğu bölgelerde (kısık ) aynı ürünü farklı fiyatlara bulmanız mümkündür,sevgilerimle

levrek
17-04-2006, 20:21
Arkadaşlar,harita üzerindeki bazı ikonlara ait açıklamalar,sevgilerimle

m_ciran01
28-07-2006, 12:01
arkadaşlar merhaba ben garmin fishfinder 80 aldım.fakat çalışma açısı 20 derece diyor.bu ne anlama geliyor.Birde dipteki kayalık yeri buluyorum.Çapa atıp sabitlendikten sonra ekran devamlı sola doğru hareket ediyor ve dipteki engebeli alan düz olarak göstermeye başlıyor.Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Ben Balıkesir-akçay da avlanıyorum.Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Deep Blue
28-07-2006, 13:10
ilgisiz kalmıştır...

levrek
28-07-2006, 13:23
Selam m_ciran01,
öncelilikle forumun kuralı olan imza kısmını doldurursan ismini de öğrenmiş oluruz.
Aşağıda sana 20 ve 8 derecelik aynaların inç bazındaki derinliği veren bir çizim yolluyorum.Kabaca olarak, 100 metre bir zemin derinliğinde 20 derecelik bir ayna ile yaklaşık 28 metrelik bir çapı ekranda görmüş olursun.Teknenin çapa atıp sabitlenmiş olmasına rağmen, tekne gerek rüzgar gerekse akıntılar sayesinde çapa ekseninde hareketini devam eder.Bundan dolayıda ekranda bu hareketlenmenin yansımasını görürsünüz,sevgilerimle

m_ciran01
03-08-2006, 09:34
Sevgİlİ Levrek Engİn Bİlgİlerİnden Bİzİde FaydalandirdiĞin İÇİn Çok TeŞekkÜr Ederİz.bİze Edremİt KÖrfezİnİnde Derİnlİk Harİtasini GÖnderİrsenİz KÖrfez BalikÇilari Olarak Çok Mutlu OlacaĞiz.bİz Ayrica Devamli Sirtiya Çikiyoruz.6-12 Cm Sİlİkon Kullaniyoruz.renk Olarak Hangİnİ Tavsİye Edersİn.Şİmdİden TeŞekkÜrler.

levrek
03-08-2006, 10:57
Merhaba m_ciran01,
Sitedeki geçici sorun yüzünden haritanın jpeg ni şu an ekleyemiyorum.Silikonlarda renk konusu, balığın cinsine,bölgelere ve zamanına göre değişkendir.Bu yüzden belirli bir renk yorumu yapmam yanlış olur.Bunun cevabını,inşallah kovalar dolusu balık yakaladığınızda bizimle paylaşmanız sonuçunda net bir yanıt olabilir.
Ama yine de bir genelleme yapmak gerekirse,gümüş-gümüş simli ve beyaz renklerini deyin, sabah veya akşam suyunda sırtı çekeceğinizi varsayarak,yardımcı olabildimse ne mutlu bana,sevgilerimle

levrek
13-08-2006, 21:17
Buyrun, Edremit Körfezi derinlik haritası

aganta borina borinata
13-09-2006, 11:35
bi arkadaşım sordu bilmiyorum dedim...karadan kullanılabilecek bi balık bulucu varmıdır...varsa; kullanılabilirliği, tavsiye edebileceğiniz markalar ve eğer fiyatlarınıda biliyorsanız fiyatları hakkında da bilgi verebilirseniz sevinirim...

erol abi bu arada geçen gün misina sarmakta kullandığımız tahtaların resmini istemiştin...vallahi oltalar evde bilgisayar işyerimde bi f.makinesi bakıyorum...zaten herkes yakaladığı balıkları resmedince insanın canı çekiyor...
aslında tahtaları görünce "hıı bunlar mı" diyeceksin...bildiğim kadarıyla türkiyenin hemen her yerinde kullanılıyor...basit bi şey...gecikme için özür dilerim...en kısa zamanda resmi ekleyeceğim...

rastgelsin...

levrek
19-09-2006, 06:44
Selam Doğan,
işlerimin yoğunluğundan mesajını yeni gördüm,Hummibird in hem karadan hemde tekneden kullanabileceğin bu sonar modeli var.Bu modelde sunulan en güzel şey ise Transducer in Wireless (kablosuz ) oluşu.Aşağıda özellikleri vardır;

Display Size: 3 7/8” Diagonal

Display Matrix: 160V x 132H

Display Type: 4 Level Grayscale
High Contrast FSTN LCD

Power Output (RMS): 100 Watts

Power Output (Peak to Peak): 800 Watts

Operating Frequency: 200kHz/125kHz (Wireless)

Sonar Coverage: 20° @ -10db (200kHz)
90º @ -10db (125kHz)

Depth Capability: 600 ft / 120 ft Wireless depth

Wireless Operating Range: 120 ft

Target Separation: 2 1/2 Inches

Temperature: Included in Transducer

Speed: Not Speed Capable

Power Input: 10-20 VDC

Standard Transducer: Single Beam -XPT 9 20 T and RF 45

Transducer Mounting: Suction Cup and Wireless Standard - Transducer Exchange outlines other options.

aganta borina borinata
19-09-2006, 09:23
erol abi yardımların için teşekkür ederim...

rastgelsin...

Rauf
01-10-2006, 23:05
erol bey akdeniz de mesela antalya körfezini gösteren deniz derinlik haritaları hakkında bir ling varmı?eğer varsa bu link in adresini verebilirmisiniz.selamlar rastgele.:teşekkkür :teşekkkür

levrek
02-10-2006, 06:45
Merhaba Rauf Bey,maalesef link olarak tatmin edici bir adres yok,ama size Antalya nın genel ve körfez derinlik haritalarını yolluyorum,umarım faydası dokunur,sevgilerimle

Rauf
04-10-2006, 13:42
erol bey harita icin teşekkürler alanya-anamur arası yokmuydu ama yinede sağ ol hayırlı günler dilerim

seaman
28-12-2006, 21:42
Selamlar balık bulucular hakkında tavsiyenizi almak istiyorum.Benim üzerinde durduğum model eagle 500 c.Bu marka ve modeli kullanan varsa yorumlarınızı almak isterim.Benim için hassas veri vermesi ve dip yüzeyi hakkında bilgi almak çok önemli.Şimdiden teşekkürler.Birde bu cihaza göre daha avantajlı bir ürün varsa onuda araştırıyorum.

Hakan Bura
30-04-2007, 14:41
Balık bulucular içinde markaların birbirine bariz bir üstünlüğü var mı?

marmarisli
20-06-2007, 15:21
selam arkadaşlar.
ben birkaç gün önce humminbird-525 balık bulucu aldım. kullanma kılavuzuna göre kullanmaya çalışıyorum fakat bazı sıkıntılarım var.
1- seyir halinde ekrand açok fazla parazit oluşuyor.
2-tekne durunca balık falan göstermiyor. sadece derinlik ve sıcaklık değerini görebiliyorum.
3- tekne dururken yakaladığım çok büyük bir balığı bile erranda göstermiyor. sadece 20-25 metre derinliğe gelince algılıyor.

acaba aletin kapasitesi mi bu kadar yoksa (büyük bir ihtimalle) ben mi yanlış kullanıyorum.

ilginiz için şimdiden teşekkürler...

levrek
21-06-2007, 10:55
Merhaba Marmarisli,Forum kuralı olarak imza ayarlarınızı düzenleyebilirseniz,hitap etmekte zorlanmayız.Net bir bilgi olmadığından sorularınıza mecburen soru ile yanıt vermek zorunda kalacağım;

1- seyir halinde ekranda çok fazla parazit oluşuyor.Tranducer iniz pervaneye çok mu yakın yada tam pervane arkasında mı kalmaktadır?,Seyir hızınız nedir ?

2-tekne durunca balık falan göstermiyor. sadece derinlik ve sıcaklık değerini görebiliyorum.Menüler kısmında fish alarm,fish Id. kısımları evet olarak mı işaretli?

3- tekne dururken yakaladığım çok büyük bir balığı bile ekranda göstermiyor. sadece 20-25 metre derinliğe gelince algılıyor.Yine menü kısmında zoom özelliğinde ayarlarınız nedir ?,sevgilerimle

isk_ender
21-06-2007, 17:16
ben epeydir almaya çalışıyorum ama maalesef nereden temin edebilirim bilmiyorum nette bu aleti alabileceğim bir site varmı? tatlı sularda avlanıyorum hangi markayı tavsiye edersiniz kullanan arkadaşların cevaplarını bekliyorum...

levrek
21-06-2007, 23:44
Sevgili Ender,pek yerden temin etmek mümkündür,Bursa yı bilmediğimden belki direk olarak İstanbul dan alman olasıdır.Aşağıda bazı internet satış linklerini veriyorum,sevgilerimle

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Benim düşüncem,Marka ve model seçimi kişisel ile maddi bir tercihdir:)

isk_ender
22-06-2007, 09:46
çok teşekkür ederim erol abi linkler için saol

marmarisli
22-06-2007, 11:39
sevgili levrek. ilginiz için sonsuz teşekkürlerimi sunarım. imza ayarlarımı hemen yapıyorum. sorularınıza gelince:
1- transducer'ı kitapçıktaki montaj kurallarına göre monte ettim. yani merkezden yaklaşık 36-40 cm sağda. seyir hızı da 10-12 mil/saat arası
2-fish alarm ve ID menüleri "evet" olarak işaretli
3- zom değeri de fabrika ayarlarında. ona müdahale etmedim.

bir de başka bir sorum olacak. ekrandaki görütü sürekli sola geçiyor . dururken bile. bu normal midir?
bir de sizde gökova körfezinin derinlik haritaları var mı?

teşekkürler...

levrek
22-06-2007, 19:23
Ahmet,bana bir email adresi verebilir iseniz,haritayı size özelden atayım,çünkü buradaya kopyaladığım zaman pek okunaklı olmuyor.

Bir çok amatör cihaz,10-12 mil/saat Seyir hızına cevap veremez.Humminbird-525 modelini tanımadığımdan ancak tahmin yürütüyorum.Ancak hata kaynaklarında montaj konusuna daha çok ağırlık veriyorum,ilginç bir durum...

Hareketsiz halde ekrandaki görütünün sürekli sola geçmesi gayet normaldir.

marmarisli
27-06-2007, 16:15
erol abi (eğer size abi dememde bir mahsur varsa bir dahaki sefere dikkat ederim). kusura bakma birkaç gündür nete giremiyordum . cevabını yeni okudum. haritaları
ahmetkaya2000@yahoo.com adresine gönderirsen sevinirim. eğer sende varsa marmaris - datça yöresinin haritalarını da alabilirim.

teşekkürler...

gül-bodrum
16-10-2008, 20:03
Erol bey,ben yeni bir üyeyim ve acil yardım rica ediyorum.Humminbird balık bulucumuzun metre olan göstergesi birdenbire feet olarak göstermeye başladı.İngilizce olduğu için yapamadık.Tekrar nasıl metre gösterir hale getiririm.
Birde güllük körfezinin derinlik veya taşlık kayalık alanları gösteren bir harita var mıdır onu soracaktım.
Teşekkür ederim.

levrek
17-10-2008, 06:38
Sayın Gül-Bodrum,
Tüm Hummibird modellerinde Menü tuşuna bastıktan sonra ilerleme tuşuna her bastığınızda farklı bir özelliğin menüsünü ekranda göreceksiniz,ne zaman derinlikle ilgili menü ekrana geldiğinde,aşağı yukarı tuşu ile feet i metreye çevirebilirsiniz,sevgilerimle

gül-bodrum
17-10-2008, 18:09
Erol bey çok teşekkür ederim.Güllük körfezi haritasına nasıl ulaşabilirim bir bilginiz varmı?

gül-bodrum
18-10-2008, 14:00
Erol bey anlattığınız gibi yaptım ama maalesef başarılı olamadım.600 feet'e kadar ayarlanıyor ve sonra başa dönüyor.Metre ile ilgili hiçbir yere geçiş yapmıyor.Acaba makine yanmış veya sigortasında bir problem olmuş olabilir mi? Buradada bunun teknik servisini bulamadım.Bu konuda bir bilginiz varsa sevinirim

levrek
18-10-2008, 21:31
Olay tamamıyla yazılımla ilgilidir,yani teknik servislik bir arıza söz konusu değildir.Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile metrik sisteme geçiş yapamamış sadece mevcut derinlik ayarı ile oynamışsınız.Bu ayarda büyük ihtimalde ya zoom ayarı ya da derinlik alarm ayarıdır.Yine de kesin konuşmak istemem,lakin Menü tuşundan daha sonraki uygulama pencerelerine bakın,sevgilerimle

LLTAlanya
06-11-2008, 10:55
Erol bey selam,

Öncelikle bu forumda paylaştığınız bilgilerinizden dolayı size teşekkür ederim.
ben Alanya.da kendi çapımızda amatör olarak yapıyorum. maalesef son birkaç yıldır birçok nedenden dolayı balık populasyonunda epey azalma oldu. artık kaliteli balık nerdese sadece derin sularda çıkar oldu. benim sizden iki ricam var.
1- 500m derinliğe kadar gösteren kaliteli sonar cihazı nereden temin edebilirim. sizin öneriniz hangi marka olur ve gps özelliği olan 500m ye kadar gösteren sonar cihazı varmıdır?
2- Alanya bölgesinin derinlik haritasını gönderebilirmisiniz? levent.alanya@gmail.com

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

levrek
06-11-2008, 14:50
Merhaba Levent Bey,
aşağıda haritanız mevcuttur,sonar için bana biraz zaman tanıyabilirseniz,sizin için araştırmasını seve seve yaparım,sevgilerimle

[img=[Only Registered Users Can See Links]] ([Only Registered Users Can See Links])
([Only Registered Users Can See Links])

LLTAlanya
06-11-2008, 17:45
tekrar selam Erol bey'
harita icin cok tesekkur ederim, sizde daha yakin plan ve enlem boylamla gosteren var mi?
sonarla ilgili olarak yabanci web sayfalarinda 3d sonarlar gordum. 3d sonarla ilgili bilginiz varmi?
saygilarimla'

levent

menemenli
13-03-2009, 19:24
üstadim kolay gelsin
biz izmir aliağada amatör olarak bu işi yapiyoruz bizim fish finder80 model cihazimizda ki sorun şu anda tarama çizgisinin yanliz üst taraftan haraket edergibi gözüküyor ve tarama yapmiyor ve derinlik göstermiyor
daha önceden bağli olduğumuz limanda bile hareket etmeden 1.5 metre derinlik ve tabani ve baliklari gösteriyordu ayarlarla ilgili bir sorun olabilirmi ingilizce olduğu için pek anlamiyorum vede normal ayarlarin nasilolmasi gerektiğini tarif edebilirmisin
şimdiden teşekkür ederim

hasanova
14-03-2009, 10:52
Uzun bir aradan sonra tekra selamlar arkadaşlar... Erol abi özellikle sana, az yardımlarını görmedim zamanında :)

Bu fishfinderlar konusunda çok çok uzun bir araştırmadan sonra almayı kararlaştırdığım ve siparişini verdiğim cihazın bilgilerini paylaşmak istedim sizlerle. Son dönemlerde incelediğim fishfinderların, özellikle şu anda Türkiye'de satışı yapılanların son derece modellerinin geçmiş olduğunu ve yurt dışında artık kataloglarda dahi yer almadıklarını gördüm. Benim sizlere tavsiyem eğer biraz paraya kıymayı düşünüyorsanız kesinlikle ve kesinlikle o veya bu şekilde cihazınızı yurt dışından temin ettirmeniz. Türkiye'den almayı düşündüğünüz cihazın çok çok çok üst modelini Türkiye'deki çok çok çok alt modelinin fiyatından daha ucuza getirtebiliyorsunuz. Bu şekilde çalışan ve sizin siparişleriniz doğrultusunda size açıkı arttırma sitelerinde satış açan kişiler var ve oldukça uygun aracılık fiyatları alıyorlar. Size tavsiyem bu arkadaşlardan cihaz edinmeniz. Eğer bu tarz birilerini arıyorsanız benim alış-veriş yaptığım arkadaşın bilgilerini size veririm sizde faydalanabilirsiniz. Satışlarda gittigidiyor gibi güvenilir siteler üzerinden yapılmakta. Ben bu şekilde aldığım cihazın bilgilerini paylaşmak istiyorum sizinle. Humminbird marka fishfinder üreticisinin 798ci si modeli. Bu modellerde Side imaging teknolojisini sunmuşlar. Bu teknoloji genellikle Humminbird marka cihazların en üst modellerinde (amerika satış fiyatı 3.000$ civarı olan cihazlarda) bulunmaktaydı. Aynı teknoloyiji daha alt modellere de uygulamşlar ancak fiyatlar 800 ile 1000 dolar arasında seyretmekte (amerika satış fiyatı). Bu teknolojiyi ciddi şekilde inceledim ve gerçekten çok etkilendim, neredeyse deniz tabanının sağlı ve sollu şekilde resimlerini size aktarıyor. 75 metreye kadar deniz tabanının çok detaylı halini görebiliyorsunuz. Aynı zamanda ekran üzerinde balıkları da tesbit etmek oldukça kolay. Hatta batık ya da suyun dibine düşmüş çeşitli nesneleri bile tesbit edebiliyorsunuz. Bu özellikleri gördükten sonra açıkçası aradığım cihazı bulduğumu düşündüm, cihaz aynı zamanda bir gps. Gelelim Türkiye'de satışı yapılan modellere. Bu fiyat civarlarında bir araştırma yaptım. Aynı fiyata ancak Humminbird markasının matrix 47 (bu model yurt dışında uzun süredir satılmamaktaymış, kataloglarında bile yok) modeli diye tabir edilen modelini alabiliyorsunuz bir legal tedarikçiden. Mono ekran ve standart dip tarama özellikleri ile. Yani anlıyacağınız Türkiye bu fishfinderlar konusunda, bundan 10 sene önceki cep telefonu piyasası durumunda. Yani en eski ve işe yaramaz modeller satılmakta ve fahiş fiyatlara. Siz siz olun fishfinder bakarken çok iyi araştırın. Ben şahsen Türk tedarikçilerden alınmamasını düşünüyorum. Gerek vergi yükü gerekse tedarikçilerin üzerine koydukları fahiş komisyon oranları yüzünden 5 sene önceki teknolojiyi bize bugünün teknolojisi fiyatına satmaya uğraşıyorlar. Kalın sağlıcakla. Humminbird 798ci si link ([Only Registered Users Can See Links]) NOT: Cihaz sitesinde 1.200 $ gözükmekte ancak ebay tarzı sitelerden 800 $'a çok rahat bulabiliyorsunuz....
[Only Registered Users Can See Links]

YouTube görüntüleyebilen arkadaşlar için yeni nesil fishfinderlar hakkındaki küçük bir tanıtım videosu...

[Only Registered Users Can See Links]

levrek
14-03-2009, 14:01
Selam Hasan,
yeni cihazın hayırlı uğurlu olsun,o paraya alabileceğin en iyisini ,hatta olmayacak bir fiyata almışsın,çok sevindim.Bir arkadaşımda görmüştüm ve görüntüler gerçekten müthiş.Başlangıçta görüntüyü okumak için biraz tecrübe gerekiyor,sonrasında olayı zaten çözüyorsun.Bu teknoloji Humiye lisanslı olduğundan yanılmıyorsam 3-4 senesi daha var public olmasına.Yani Garmin gibi firmalar ancak bu süreç bitiminde bu tarz cihaz üretimine girebilecekler.Sonuç balıkları vay haline,sevgilerimle

aqua28
08-09-2009, 15:19
Slm arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.
Şu sıralar ilgilendiğim tek şey balık bulucular (fish finder) bana eğer kullandı
iseniz 100-200 liralık bir cihaz tavsiye edebilirmisiniz.
Moonstar fish finder ve fish finder diye iki cihaz var bu istediğim
fiyat aralıklarında bunları kullanan arkadaş var mı varsa kullanışlığı hakkında
bir yorum yaprsa memlun olurum
Teşekkürler

levrek
08-09-2009, 19:10
Slm arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.
Şu sıralar ilgilendiğim tek şey balık bulucular (fish finder) bana eğer kullandı
iseniz 100-200 liralık bir cihaz tavsiye edebilirmisiniz.
Moonstar fish finder ve fish finder diye iki cihaz var bu istediğim
fiyat aralıklarında bunları kullanan arkadaş var mı varsa kullanışlığı hakkında
bir yorum yaprsa memlun olurum
Teşekkürler

Merhaba Aqua,
almak isteğin cihazı nerede ( kıyı-deniz) kullanacağını belirtirsen sana daha kolay yardımcı olmaya çalışırız.Şayet tekneye takacak isen ne tip derinliklerde avlandığına göre fiyat - performans açısından bir değerlendirme yapmak mümkün olur.Daha doğrusu senin bu cihazdan beklentin nedir?

aqua28
09-09-2009, 08:58
Tabiki elimden geldiği kadarı ile izah etmeye çalışayım,
Öncelikle teknede kullanmak için kullanmayı planlıyorum. Max. derinlik ist.
boğazında kullanacağım için zannedersem fazla fazla 100 metre olabilir,
denizcilik ile uğraştığım için boğazda, marmarada ve bir çok yerde derinliklerin
ne kadar olduğunu biliyorum o sebeple 100 metreyi gösterebilen bir cihaz benim
işimi fazlası ile görebilir.

Benim bu cihazdan beklentim. Üzülerek söylüyorum bu zamana kadar hep istavrit,
mezgit, çinekop, izmatit gibi hep küçük balıkları yakaladım, bu cihazla bir adım
daha ileri gitmek yani daha büyük balıkları yakalamak peşindeyim
nasıl ki sarıkanat olabilir kofana lüfer vs. olabilir

levrek
09-09-2009, 11:32
Ok,düşündüğünüz bütçeye göre piyasada bulabileceğiniz markalar;

Eagle : [Only Registered Users Can See Links] den FishEasy serisi
Humminbird : [Only Registered Users Can See Links]
Garmin : [Only Registered Users Can See Links] den Fishfinder 140-160 serisi

senol
25-09-2009, 11:34
yazılar için teşekkürler hasan ova seninle irtibata nasıl geçebiliriz

dionyzos
01-10-2009, 10:42
Erol Hocam bununla ilgili bi konu açtım ama buraya yazmak daha pratik gibi geldi,

bende tekneyle birlikte gelen , fakat henüz montajı falanda yapılmamış/kullanılmamış bir

Eagle Cuda 168 var ama kullanım kılavuzu yok, bununla ,ilgili Türkçe kullanım kılavuzu

bulabilirmiyim.Nette aradım ama ingilizcesi var...

levrek
01-10-2009, 11:03
Erol Hocam bununla ilgili bi konu açtım ama buraya yazmak daha pratik gibi geldi,

bende tekneyle birlikte gelen , fakat henüz montajı falanda yapılmamış/kullanılmamış bir

Eagle Cuda 168 var ama kullanım kılavuzu yok, bununla ,ilgili Türkçe kullanım kılavuzu

bulabilirmiyim.Nette aradım ama ingilizcesi var...

Maalesef,sadece İngilizcesi mevcuttur.

Aqua
03-11-2009, 19:10
Merhaba,
Humminbird 580 Combo balık bulucu/GPS chartplotter balık bulucunun Türkçe kullanma klavuzunu arıyorum İngilizcesi var ama pek çözemedim.Elinde olan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
Herkese bol balıklı avlar dilerim...

levrek
09-11-2009, 14:55
Humminbird 580 Combo nun maalesef Türkçe kullanım kılavuzu yoktur.

Aqua
10-11-2009, 06:48
Cevap için teşekkürler, bende o kadar araştırdım bulamadım aslında ithal gelen ürünlerin türkçe kllavuzlarının olması yasal zorunluluk gibi biliyorum ama sattım bitti gitti deniyor...

urpekli
04-01-2010, 16:49
Merha,
İlk defa balık bulucu almayı düşünüyorum, internette biraz araştırma yapıtım fakat daha sağlıklı bilgi almak için size birkaç sorum olacaktı.
1. Öncelikle 500 liraya kadar bir cihaza para verebilirim. Önerebileceğiniz bir marka, bir model var mı? Amacım daha çok dip yapısını ve şeklini öğrenmek.
2.Teknem dıştan takma motora sahip, balık bulucunun aynasını kıçına taksam bi problem oluşturur mu? Bu aynayı herhangi birinden yardım almadan takabilir miyim?
3. Seyir halinde iken dip yapısını ve şeklini görebilirmiyim?
Ayrıca İzmir Sığacık açıklarının dip ve derinlik haritası sizde varsa bana atabilirmisiniz? scubapilott@hotmail.com

levrek
05-01-2010, 07:19
Merhaba Münin Bey,
Öngördüğünüz rakama Eagle ve Garmin ürünlerini tavsiye ederim,cihazların işlevleri arttıkça fiyatları da artmakta.Bu yüzden 500 liraya en yakın modelleri seçip aralarında işlev kıyası yapın.
Balık bulucunun aynasını motorun sağ ya da sol tarafına takmanızda hiç bir sakınca yoktur ve bunu tek başınıza kolayca yapabilirsiniz.Cihazların kullanma kılavuzlarında bu konu grafiklerle anlatılmıştır.
Seyir halinde cihazların özelliklerine göre dip yapısını ve şeklini görebilirsiniz,sevgilerimle

Onur Özben
12-01-2010, 20:35
Merhaba

Yaklaşık 5 aydır Humminbird Matrix 12X kullanıyorum.Ancak bir türlü dip yapısı hakkında fikir sahibi olamıyorum.Kitapçığında yazdığına göre dipte görünen renklere göre (zaten cihaz renkli değil ama açık gri koyu gri gibi farklılıklardan söz ediliyor) dip yapısını anlayabileceğim ifade edilmiş.Ne hikmetse bana hep aynı şekilde gösteriyormuş gibi geliyor veya ben farkı anlamıyorum.
Eğer bilenler varsa bu cihazlarda dip yapısı nasıl okunur.Yani hangi şekilde taşlık,kumluk,eriştelik gibi.

Teşekkürler...

berko
14-01-2010, 23:32
merhaba

gerçi balık bulucu markası ve modeli farklı ama benim sorunum turkerozturk rumuzlu arkadaşımızın derdiyle hemen hemen ynı. bende garmin 160 c var.. aldığımdan beri hiç randıman sağlamadı. tüm ayarları montajı kullanma kılavuzundaki gibi yapmama rağmen hiçbir faydası olmuyor. mesela tekne demirdeyken 30 metre suda 70-75 metre derinlik gösteriyor, aynı anda 30 metre derinlik varken 55 metrede balık gösteriyor ve dip yapısı hakkında her yerde aynı grafiği veriyor. bir de durduk yerde görüntü birden kayboluyor ekran boş kalıyor bir süre sonra ya geliyor ya gelmiyor. tekne giderken ise bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. önce cihazı bozuk zannettik servise gönderdik sğlam çıktı, aynanızda arıza olabilir dediler yenisi geldi ama yukarıda anlattığım sorunlar sürüyor. teknem rota 5.25 fisherman.. aynayı karinaya kıç taraftaki bitiş yerine sağ yandan suya paralel olacak şekilde aynen kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi monte ettim. acaba biryerde yanlış mı yapıyorum? Yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim.. herkese selamlar..

levrek
15-01-2010, 07:19
Merhaba berko,
anlattıklarınızın ışığı altında kanaatimce problem aynanın monte ediliş şeklinde.Önce motorun çıkardığı köpüklerden olabilir diyecektim,lakin demirli iken aynı problem devam etmiş.İkinci bir varsayım ise cihaz ve ayna sağlamlığı tescillenmiş ise sorun büyük bir ihtimalle kablo kaynaklı olabilir.kabloda montaj sırasında bir burkulma ya da darbeye maruz kalıp teması tam sağlayamaması.Keyfe keder bir değip bir değmiyor olması bazen böyle bazende böyle çalışıyor durumlarını akla getiriyor.Bunun sağlaması yapmak için cihazı yine soketleri uyan başka bir teknedeki sabit kablolamaya takmanız sağlamayı yapmak açısından belkide sizi çözüme götürecektir,umarım yardımcı olabilmişimdir,sevgilerimle

Mehmet Özarslan
15-01-2010, 07:53
Sayın Erol Bey konuyla ilgili yazılarınız çok güzel ve herkesin işine yarayacak türden Akdenizde Manavgat civarlarında 4,5 m fiber teknede kullanmak üzere bir balık bulucu arayışı içindeyim Humminbird 570 i tavsiye ettiler 300 dolar civarında bu ürün benim işimi görürmü yada bu fiyatlar arası hangi ürünü tavsiye edersiniz Selamlar Saygılar

levrek
15-01-2010, 13:29
Merhaba Mehmet Bey,
fiyat -performans bakımından güzel bir cihaz,lakin Türkçe dil desteği yok.Kullanma kılavuzu da maalesef İngilizce (500 serisi). Şayet dil konusunda bir probleminiz yok ise ihtiyacınıza cevap verecektir.Sorun olabilecek tek konu 250 metreye kadar derinlik okuyabilmesidir.Akdeniz deki derinlikler malumdur,sevgilerimle

berko
16-01-2010, 12:29
erol bey merhaba
ilginize teşekkür ederim ama anlattıklarınızdan benim bu işi çözebilmem için profesyonel bir destek almam gerektiği fikrine vardım. garmin için izmir'de foçaya gelip cihazın montajını kontrol edip çalışmasını test edecek bir servis biliyor musunuz.. görüşmek üzere, selamlar..

levrek
16-01-2010, 17:21
Berko Bey,
Anadolu caddesi üzerinde Lahur Marin Garmin ( Anadolu Cad No : 548 Karşıyaka - İzmir. Telefon: +90 232 361 23 30 den Sinan ya da Ali Bey ) cihazlarını satıyor,ancak bildiğim kadarı ile kendi sattıkları cihazların montajı ile ilgileniyorlardı.Ancak cihazı ve aynayı kontrol etmek için, illaki denizde olmak gerekmez,karada da bu ikisinin doğruluğunu kontrol etmek mümkündür.Ellerinde bulunan cihazlardan birisinin kablosunu sizin cihaza ve aynaya takıp kontrol ettirebilirsiniz zannedersem,denemekte fayda vardır,sevgilerimle

berko
17-01-2010, 15:15
erol bey merhaba
lahur'un zaten müşterisiyim ikisini de tanıyorum ama cihazların montajıyla ilgilendiklerini bilmiyordum. ben cihazı onlardan almadım aras denizcilikten aldım ama sanırım bana yardımcı olurlar.. hafta içi kendileriyle temas kuracağım, ilginiz için bir kez daha teşekkür ederim..gösterdiğiniz yakınlık beni gerçekten duygulandırdı, keşke her konuda insanlar birbirine böyle davransa.. Hayat çok daha kolay olurdu:)) Görüşmek üzere, selamlar..

levrek
17-01-2010, 20:26
Ne demek Berko Bey,yardımcı olabildim ise ne mutlu.Umarım sorunuz çözülür.Unutmadan şayet yardımcı olamazlarsa Aras dan Cengiz Bey e ya da Alamatra dan Çağlar Bey e(895 Sokak 14/ A Hisarönü Konak / İZMİR
Telefon: +90 232 425 89 14) teknik destek için tanışırız,sevgilerimle

Balık babam
08-02-2010, 17:09
Balık bulucuda çok fazla beklentim yok.Teknede kullanımda sadece derinlik(100m.kadar) ve dip yapısını belirtmesi (özellikle kayalığı )benim için yeterli olabilir. Piyasada satılan 100-150 tl civarındaki portatif balık bulucular benim için yeterli olabilir mi?

levrek
08-02-2010, 22:29
Balık bulucuda çok fazla beklentim yok.Teknede kullanımda sadece derinlik(100m.kadar) ve dip yapısını belirtmesi (özellikle kayalığı )benim için yeterli olabilir. Piyasada satılan 100-150 tl civarındaki portatif balık bulucular benim için yeterli olabilir mi?

Merhaba,
balık bulucusunun dip yapısının düzgün okunabilmesi için özellikle de kayalıkları,iyi bir ekran çözünürlüğene ve frekansa sahip olması gerekir.Orta şeker cihazlarla bile dip yapısını zamanla öğrenebiliyor insan.Ancak 100-150 tl civarındaki portatif balık bulucular ile kayalıkları belirlemek kanımca güç olacaktır.Fakat sizin deyimizle fazla bir beklentiniz yok ise denemekte fayda vardır,sevgilerimle

Mehmet BODUROĞLU
09-02-2010, 10:55
Konuyu baştan sona okudum ve cidden yaptığınız çok mükemmel birşey.
Herkese ve her derde deva olmaya çalışıyorsunuz.
Paylaşımcı olmak bu olsa gerek :)
Herkes adına tekrar tekrar teşekkürler Erol abi ...

echoes
10-02-2010, 15:20
Öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkürler.Burada çok değerli bilgiler almış bulunmaktayım.
Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda Türkçe menüsü olması sebebiyle Garmin 400c veya 160 c modellerinin birini almaya karar verdim.Yurtdışında fiyatlar yarı yarıya farkettiği için aleti buradan alacağım.
Merak ettiğim konu ise şu ,acaba içinde Türkçe menü yüklümüdür? Birde benim avlandığım derinlik genelde 8-15 kulaç arasında. Yemli,sırti veya uzunoltada bu aletlerden yeterli verimi alabilirmiyim?

levrek
10-02-2010, 17:57
Öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkürler.Burada çok değerli bilgiler almış bulunmaktayım.
Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda Türkçe menüsü olması sebebiyle Garmin 400c veya 160 c modellerinin birini almaya karar verdim.Yurtdışında fiyatlar yarı yarıya farkettiği için aleti buradan alacağım.
Merak ettiğim konu ise şu ,acaba içinde Türkçe menü yüklümüdür? Birde benim avlandığım derinlik genelde 8-15 kulaç arasında. Yemli,sırti veya uzunoltada bu aletlerden yeterli verimi alabilirmiyim?

Merhaba Murat Bey,
her iki modelde de Türkçe menü yüklüdür,8-18 kulaç için 160 c rahatlıkla işinizi görecektir,lakin bu tip cihazlar alındı mı bir kez alınıyor,yeni modele bir türlü fırsat gelmez,hep ertelenir.Şayet fiyat bakımından zorlayıcı bir unsur yok ise gelecekte ne tip avlanma şekline döneceğiniz belli olmadığından 400 c alın geçin derim,sevgilerimle

echoes
13-02-2010, 10:39
Cevabınız için çok teşekkür ederim Erol bey.Size bir sorum daha olacak,bu aletleri incelediğimde dual beam ve dual frequency diye geçiyor.Dual beam ve Dual frequency arasında fark varmıdır ?Varsa bu nedir ?

levrek
13-02-2010, 21:31
Cevabınız için çok teşekkür ederim Erol bey.Size bir sorum daha olacak,bu aletleri incelediğimde dual beam ve dual frequency diye geçiyor.Dual beam ve Dual frequency arasında fark varmıdır ?Varsa bu nedir ?

Merhaba Murat Bey,
kısada olsa size şöyle anlatmaya çalışayım, dual beam ve dual frequency birbirinden farklı şeylerdir;
dual beam, tekneden zemine doğru yatay ve dikey konik taramalarını yapar.Geniş konik açısı sığ sulardan orta derinliklere doğru kullanılır.Dar konik açısı ise daha derinlere nüfuz eder ancak balık görüntüsü daha zayıftır.

dual frequency de ise, 50kHz de 35 derecelik bir açı ile derin derinlik taraması yapılır.
200 kHz de ise 12 veya 20 derecelik bir açı ile tarama gerçekleşir.

192 veya 200 kHz lik yüksek frekans dip yapısı hakkında iyi bir ekran görüntüsü verir,yani dar açı ile zumlanmış gibi.
50kHz de tarama geniş bir açı ile yapıldığında ekrana daha çok görüntü gelir,ancak detay kaybolur.

alpergil
15-02-2010, 04:48
Selam m_ciran01,
öncelilikle forumun kuralı olan imza kısmını doldurursan ismini de öğrenmiş oluruz.
Aşağıda sana 20 ve 8 derecelik aynaların inç bazındaki derinliği veren bir çizim yolluyorum.Kabaca olarak, 100 metre bir zemin derinliğinde 20 derecelik bir ayna ile yaklaşık 28 metrelik bir çapı ekranda görmüş olursun.Teknenin çapa atıp sabitlenmiş olmasına rağmen, tekne gerek rüzgar gerekse akıntılar sayesinde çapa ekseninde hareketini devam eder.Bundan dolayıda ekranda bu hareketlenmenin yansımasını görürsünüz,sevgilerimle

Erol Bey merhaba,

Oncelikle bu konudaki gecmis aciklamalarinizdan dolayi tesekkur ederim. Tum mesajlarinizi dikkatle okudum.

Yukarda atifta bulundugum ACI/DERINLIK/TARAMA ALANI'na iliskin mesajinizi destekler nitelikte bir paylasimda bulunmak istiyorum:

Asagidaki internet adresindeki hesap makinesi yardimiyla,

[Only Registered Users Can See Links]

balik balucunun hangi derinlikte ne kadar capli bir daire tabanini taradigini hesaplayabiliriz. Veri olarak, a kenarinin (side a) uzunluguna "derinligi", b acisi icinse balikbulucuda kullanilan acinin yarisini yazacagiz (Cok emin degilim, yanlisim varsa lutfen duzeltin) ve "calculate" dugmesine basacagiz. Bu hesap sonucunda cikan b kenarinin (side b) uzunlugu bize balik bulucunun taradigi dairenin yaricapini verecek.

Bu durumda, 100 metre derinlik ve 20 derecelik bir aci icin yaklasik 35 metre (17.63x2=35.2) capli bir daire tabanini tarama imkanina kavusuyoruz (sizin verdiginiz degerden biraz farkli cikti. Bir yerde hata mi yapiyorum acaba?)

Yukarda yazdiklarimda hesap ya da mantik hatasi var mi acaba? Bu konuda bilgi verebilirseniz cok memnun olurum.

Bir diger husus da, elinizde Mersin Viransehir civari icin, ya da genel olarak Mersin icin deniz yukseklik haritasi varsa bizimle paylasabilir misiniz?

Tesekkur ederim,

Saygi ve selamlarimla...

alpergil
15-02-2010, 05:13
Merhaba Murat Bey,
kısada olsa size şöyle anlatmaya çalışayım, dual beam ve dual frequency birbirinden farklı şeylerdir;
dual beam, tekneden zemine doğru yatay ve dikey konik taramalarını yapar.Geniş konik açısı sığ sulardan orta derinliklere doğru kullanılır.Dar konik açısı ise daha derinlere nüfuz eder ancak balık görüntüsü daha zayıftır.

dual frequency de ise, 50kHz de 35 derecelik bir açı ile derin derinlik taraması yapılır.
200 kHz de ise 12 veya 20 derecelik bir açı ile tarama gerçekleşir.

192 veya 200 kHz lik yüksek frekans dip yapısı hakkında iyi bir ekran görüntüsü verir,yani dar açı ile zumlanmış gibi.
50kHz de tarama geniş bir açı ile yapıldığında ekrana daha çok görüntü gelir,ancak detay kaybolur.

Erol Bey tekrar merhaba,

Su anda ABD'deyim ve gelirken Garmin 400c almayi dusunuyorum. Acaba asagi yukari ayni fiyatlara onerebileceginiz baska bir marka/model var midir?

Bir diger sorum ise, Garmin 400c'nin iki farkli modelinden, dual-beam ya da dual frequency transducer, hangisini tavsiye edersiniz. Benim aklimda, deniz tabanini dah dar bir aciyla daha net gosterebilecek olmasindan dolayi "dual frequency transducer" olanini almak var.

Gecen senelerde avlandigimiz meralar en fazla 30 metre olmustur. Balik bulucuyu aldiktan sonra daha derinlerde sansimizi dener miyiz bilmiyorum. Cok derinlerde avlanmayacaksak, dual beamin dar acisinin dual frequency'ninkinden biraz daha buyuk olmasi sizce avantaj midir? Biraz daha genis bir alandaki balik hareketlerini ve varligini gozlemleyebilmek acisindan?

Mesela, dual frequency modelinin dar acisi 10, dual beam olaninki 15 derece. Yani 30 metre derinlikte, ilki 5.2, ikincisi 8 metre capli bir daire tabanini tariyorlar.

Yukarida gerci aciklamissiniz ama, ben yine de tam anlayamadigim icin tekrar sormak istiyorum. Dual beam'in dual frequency'ye nazaran herhangi bir ustunlugu var midir? Sonucta dual frequency de ayni dual beam gibi iki farkli acida tarama yapabilme imkani veriyor. Aradaki fark yukarda bahsettigim aci farki ile dusuk frekans farklari midir (biri50khz, digeri 80khz) midir? Yoksa iki aletin calisma mantigi birbirinden farkli midir?

Iki aletin birbirlerinden ayrilan ozellikleri asagidaki tablodaki gibi:

Frequency: 50/200 kHz (dual frequency), 80/200 kHz (dual beam)
Transmit power: Dual Frequency: 500 Watts (RMS), 4,000 Watts (peak to peak); Dual Beam, 400 Watts (RMS), 3,200 Watts (peak to peak)
Voltage range: 10-35 VDC
Maximum depth: 1,500 ft (dual frequency), 900 ft (dual beam)
Cone angle: 45º/10º (dual frequency), 45º/15º (dual beam)

Tesekkur ederim.

Saygi ve selamlarimla

levrek
15-02-2010, 12:09
Merhaba Alper Bey,
yapacağınız av şekline ve avlak yerine göre cihaz tercihi size kalmış.Örneğin sığ veya orta sularda sırtı çektiğinizde balığın nerede olduğunu ve zemin yapısı hakkında bilgi almak veya orta ve derin sularda mümkün olduğu kadar tekne altındaki zeminin ve mevcut görüntüsünü görmek.

Örnek olarak Çift Frekanslı bir chazda;
- Maximum derinlik1) 200 kHz - 300 m
- Gönderme açısı 200 kHz de - 12° açı ile
- Frekans gönderme gücü 2) 200 kHz de - 2400W
- Maximum derinlik1) 50 kHz - 750m
- Gönderme açısı 50 kHz de - 35° açı ile
- Frekans gönderme gücü 2) 50 kHz - 4000W

Başka marka bir cihazda ise;
Tek Frekanslı cihazlar 200 Khz de 20 derecelik bir açı ile balık ve zemin yapısını iyi görüntülenmesini sağlar,derinliğin üçte biri kadar bir çapı tarar.

Çift Frekanslı cihazlar 200 Khz de 20 derecelik bir açı ile balık ve zemin yapısını iyi görüntülenmesini sağlarken aynı zamanda 83 Khz de 60 derecelik bir açı ile daha geniş bir zemini ekrana yansıtır,derinliğin kendisi kadar bir çapı tarar.


Cihazın watt değerinde gönderilen gücü arttıkça,sinyalin geri gelme hızı ve görüntüleme detayı artacaktır,tabi bu oran ekranın çözünürlüğüne göre olacaktır,sevgilerimle

alpergil
15-02-2010, 17:05
Cok tesekkur ederim Erol Bey.

Saygilar, selamlar...

NignE
16-03-2010, 23:19
Merhabalar, eagle cuda 168 balık bulucusuna takılan tekne üzerindeki soket, tuz rutubet vs. den dolayı parçalandı. Bu soket bulunabilirmi yoksa yenisine mi sağlık? Bilginiz varmı? Fikir verirseniz sevinirim...

tranca
23-03-2010, 17:37
selam arkadaşlar,furuno fcv 667 balık bulucu aldım.aranızda kullanan varmı.ayarları hakkında yardıma ihtiyacım var.saygılarımla

levrek
24-03-2010, 06:56
Merhabalar, eagle cuda 168 balık bulucusuna takılan tekne üzerindeki soket, tuz rutubet vs. den dolayı parçalandı. Bu soket bulunabilirmi yoksa yenisine mi sağlık? Bilginiz varmı? Fikir verirseniz sevinirim...

Merhabalar Engin Bey,
soketi cihazı satın aldığınız yerden sorabilirsiniz,lakin ellerinde olması zor bir ihtimal.İnternette bulabilmeniz bence biraz daha kolay olacak,sevgilerimle

levrek
24-03-2010, 07:02
selam arkadaşlar,furuno fcv 667 balık bulucu aldım.aranızda kullanan varmı.ayarları hakkında yardıma ihtiyacım var.saygılarımla

Cihazınız hayırlı olsun Hakan Bey,
maalesef Türkçe kullanma kılavuzu yok.Elinizde vardır ama ben yine de size ingilizce kullanma kılavuzun pdf formatlı linkini vereyim,sevgilerimle

[Only Registered Users Can See Links]

alpergil
25-03-2010, 00:30
Erdal Bey tekrar merhaba,

Balik bulucu aletlerin donusturuculerini (transducer) tekneye gecici olarak monte etmeyi saglayan aparatlar var mi acaba sizin bildiginiz? Benim iki kisiden duydugum, uygun ebatlarda tasarlanmis ve kesilmis demir cubuklar araciligiyla tekneye monte edilebilecegi yonunde. Bu durumda o demir cubuklari tekneye cok iyi sabitlemek gerekir sanirim. Titresimin balik bulucudan alinacak verimi cok dusurecegini tahmin ediyorum.

Almayi dusundugum balik bulucu Garmin 400c. Kutunun icinden bildigim kadariyla dogrudan teknenin arkasina monte edilebilecek (sabitlenecek) bir aparat cikiyor. Ben zaman zaman farkli teknelerde de kullanmak istiyorum balik bulucuyu; dolayisiyla bu aparatin kolay sokulup cikarilan bir cinsi varsa onu da Turkiye'ye donmeden almak istiyorum.

Siz kendi teknenizde tamamen sabitlenmis sekilde mi kullaniyorsunuz acaba donusturucuyu?

Saygilarimla...

lidakin
25-03-2010, 10:13
Merhaba Erol abi,
4.30 polyester tekneme balık bulucu almak istiyorum.
avlanacağım derinlik,30 ile 90 mt ler,dip balıkları.Mercan çupra vs.
Bu cihaz için ayırdığım bütçe 600 tl.Bu fiyata bana dip yapısını ve balıklarını ,kumu,otu,çamuru,kayalığı iyi gösterecek bir cihaz önerebilirmisiniz.
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Selamlar,Saygılar.

levrek
29-03-2010, 08:04
Merhaba Erol abi,
4.30 polyester tekneme balık bulucu almak istiyorum.
avlanacağım derinlik,30 ile 90 mt ler,dip balıkları.Mercan çupra vs.
Bu cihaz için ayırdığım bütçe 600 tl.Bu fiyata bana dip yapısını ve balıklarını ,kumu,otu,çamuru,kayalığı iyi gösterecek bir cihaz önerebilirmisiniz.
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Selamlar,Saygılar.

Merhaba Kahraman,
Şayet menü dili Türkçe olsun der isen ;Garmin FF 160 Renkli ekran
[Only Registered Users Can See Links]

Şayet İngilizcem var der isen :Hummibird 343C [Only Registered Users Can See Links]

Fiyatları internet,bayii ve dükkanlar bakımından değişiklik gösterir,örnek bir site [Only Registered Users Can See Links]

lidakin
29-03-2010, 12:17
Merhaba Kahraman,
Şayet menü dili Türkçe olsun der isen ;Garmin FF 160 Renkli ekran
[Only Registered Users Can See Links]

Şayet İngilizcem var der isen :Hummibird 343C [Only Registered Users Can See Links]

Fiyatları internet,bayii ve dükkanlar bakımından değişiklik gösterir,örnek bir site [Only Registered Users Can See Links]

Çok teşekkür ederim Erol abi,bunda karar verip aldım.
Kayalığı,kumu,otu nasıl ayırt edeceğim konusundada yardımcı olursan çok sevinirim.
[Only Registered Users Can See Links]

Kamil ESEN
29-03-2010, 13:04
Çok teşekkür ederim Erol abi,bunda karar verip aldım.
Kayalığı,kumu,otu nasıl ayırt edeceğim konusundada yardımcı olursan çok sevinirim.
[Only Registered Users Can See Links]

Hayırlı uğurlu olsun.;)

lidakin
29-03-2010, 13:11
Hayırlı uğurlu olsun.;)

Teşekkür ederim Kamil abi,hayırlı olur inşallah,;)

senol_444
30-03-2010, 20:39
Erol bey selamlar
Yurt dışından Hummınbırd 997 csı cihaz aldım.Balık bulucular hakkında fazla bilgi sahibi değilim.Zemin etüdü yapmakta zorlanıyorum.Sert zemin bu cihazda renk olarak nasıl gösteriyor.BU cihazın 60-70 metre derinlikte en uygun kullanım ayarları nasıldır.Teşekkür ederim.

Denizkızı35
30-03-2010, 21:21
senol bey inceledigimiz kadarıylaTüm balık bulucularda zeminin saman veya camur olması renk olarak ayrılmıyor camurda duz bir zemin gözüküyor otta ise zemin girintili cıkıntılı oluyor topukları traganaları zaten fark edersiniz derinlik birden azalır
derinlikte gain ayarını artıra bilirsiniz

scubab
01-04-2010, 18:29
Merhaba Erol Bey,

Öncelikle başarılı forumunuz için sizleri tebrik ederim..

Bir sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..

Ben Botumda kullanabilmek için Garmin 400C fishfinder almayı planlıyorum. Ancak botumun motoru akusüz..

Ben de 12 V'luk bir kuru akü alıp onunla kullanmayı düşünüyorum. Bu akülerin arabanın aküsüyle de şarj edildiğini duydum. Acaba böyle bir şey mümkün mü?.
Mümkünse fishfinder'ı kesintisiz tahmini ne kadar süre çalıştırabilir. Yol gösterirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Denizkızı35
01-04-2010, 20:23
Kuru akulerde aynıdır arabanıza baglayıp sarz edebilirsiniz veya ucuz olan ev sarz aparatlarıylada bu sarzı saglaya bilirsiniz 60 amp bir akü sizi rahatlıkla sadece balık bulucuda1 hafta surekli calısır

kral dolmuşcu2
02-04-2010, 10:18
bir hafta önce carmin400c sonar aldım daha önce sonar kulllanmadığım için pek fazla bilgim yok benim aldıgım sonar kullanılımı bilen arkadaşlardan yardım istiyorum teşekkürler

Denizkızı35
02-04-2010, 19:51
garmin ler turkce oldugu için pek zor degil ama yinede ozel olarak takıldıgınız bir yer olursa
kullanan arkadaşlarımız var

Denizkızı35
02-04-2010, 21:45
Senol bey zemin camur ve ya bolgenize gore ince taslıkta olabilir
sarılar ince balık var dipte

senol_444
02-04-2010, 21:52
Hummınbırd 997 csı ile dip yapısının resmini cektim ve aşağıya ekledim.Zeminin ne olduğunu tam anlayamadım tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

senol_444
02-04-2010, 21:54
Senol bey zemin camur ve ya bolgenize gore ince taslıkta olabilir
sarılar ince balık var dipte

Teşekkür ederim.Doğu Akdeniz dip yapısı sanırım genellikle camur.

kral dolmuşcu2
02-04-2010, 22:48
sonarda örenilmesi gereken en önemli konu zemini tanımak çamur taş ot bunları iyi ayır etmek gerekir insallah kullana kullana çözeriz teşekkür ederim

Onur Özben
04-04-2010, 00:32
Merhaba

Mevcut Humminbir Matrix 12X balık bulucumdan hiç memnun olmamam neticesinde yeni bir cihaz almayı düşünüyorum.
Aslında side imaging olan bir cihaz almak isterdim fakat fiyatları malesef bütçemi aşıyor.
Düşündüğüm cihazlar Garmin 400c, Humminbird 343c ve Humminbird 778c.
Bu cihazlar arasındaki fark nedir acaba ve siz hangisini tercih ederdiniz.
Teşekkürler..

scubab
04-04-2010, 08:38
Bilgiler için teşekkür ederim..

Rastgele...

levrek
04-04-2010, 12:26
Merhaba

Mevcut Humminbir Matrix 12X balık bulucumdan hiç memnun olmamam neticesinde yeni bir cihaz almayı düşünüyorum.
Aslında side imaging olan bir cihaz almak isterdim fakat fiyatları malesef bütçemi aşıyor.
Düşündüğüm cihazlar Garmin 400c, Humminbird 343c ve Humminbird 778c.
Bu cihazlar arasındaki fark nedir acaba ve siz hangisini tercih ederdiniz.
Teşekkürler..

Merhaba Onur Bey,
Bütçenin dahilinde bu cihazların hepsi kendi has özellikler taşımaktadır.Önemli olan sizin kullanma amacınıza uygun olanı belirlemek.Ekran çözürnülüğü, ekran büyüklüğü, sinyal gönderme ve alma gücü, haritalı ( gps ) desteği, harita yüklenebilme özelliği gibi temel özelliklere odaklanın derim.Dil ve servis desteğini de unutmamak gerekir tabiki.Markaların kendine has çıkardıkları farklı isimlendirmelerle ilgili bazı özellikler bazen ön plana çıksa da temel kriterler bence daha önemlidir,sevgilerimle

Türkçe açıklamalı ürün özellikleri;
Garmin 400c: [Only Registered Users Can See Links]

HUMMINBIRD 343C : [Only Registered Users Can See Links]

Humminbird 778c : [Only Registered Users Can See Links]

levrek
04-04-2010, 12:30
Merhaba Erol Bey,

Öncelikle başarılı forumunuz için sizleri tebrik ederim..

Bir sorum olucak yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..

Ben Botumda kullanabilmek için Garmin 400C fishfinder almayı planlıyorum. Ancak botumun motoru akusüz..

Ben de 12 V'luk bir kuru akü alıp onunla kullanmayı düşünüyorum. Bu akülerin arabanın aküsüyle de şarj edildiğini duydum. Acaba böyle bir şey mümkün mü?.
Mümkünse fishfinder'ı kesintisiz tahmini ne kadar süre çalıştırabilir. Yol gösterirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Bülent Bey, kuru akü olarak Bilgisayarların güç kaynaklarında bulunan küçük aküleri kullanabilirsiniz, 7 amperlik olan bu aküler işinizi fazlasıyla görecektir.Hem yükte hemde paha da hafifdirler.

Onur Özben
07-04-2010, 02:08
Merhaba

Bu balık buluculara iyice kafayı taktım :)
3 sorum daha olacak.

1) 2 tane birebir aynı cihaz düşünün.Bir tanesinin vericisi anlık 2000w sürekli 250w,diğerinin ise anlık 4000w sürekli 500w.Bunları arasında ne fark vardır.

2) tekrar 2 aynı cihaz.Bu sefer her özellik aynı fakat birinin ekranı rekli diğeri siyah-beyaz.Renkli olanın nasıl bir avantajı vardır?

3) Humminbird cihazların dual beam olanlarının çoğu quadra beam ve wide beam desteği var fakat pakette dual beam verici ile geliyor.Bu cihaza bağlamak üzere quadra beam ayna alınca,mevcut ayna ile birlikte 2 aynayıda tekneye monte etmek gerekiyormu.Yoksa quadra beam ayna hem mevcut aynanın yaptığı işi yapıp hemde quadra beam olarak çalışıyormu.
Ayrıca quadra beam ve wide beam in farkı nedir.

Biraz soru yağmuruna tuttum sanırım ama ilk aldığım balık bulucu gibi verdiğim paranın çöpe gitmesini istemiyorum :(

Teşekkürler...

levrek
07-04-2010, 09:33
Merhaba

Bu balık buluculara iyice kafayı taktım :)
3 sorum daha olacak.

1) 2 tane birebir aynı cihaz düşünün.Bir tanesinin vericisi anlık 2000w sürekli 250w,diğerinin ise anlık 4000w sürekli 500w.Bunları arasında ne fark vardır.

2) tekrar 2 aynı cihaz.Bu sefer her özellik aynı fakat birinin ekranı rekli diğeri siyah-beyaz.Renkli olanın nasıl bir avantajı vardır?

3) Humminbird cihazların dual beam olanlarının çoğu quadra beam ve wide beam desteği var fakat pakette dual beam verici ile geliyor.Bu cihaza bağlamak üzere quadra beam ayna alınca,mevcut ayna ile birlikte 2 aynayıda tekneye monte etmek gerekiyormu.Yoksa quadra beam ayna hem mevcut aynanın yaptığı işi yapıp hemde quadra beam olarak çalışıyormu.
Ayrıca quadra beam ve wide beam in farkı nedir.

Biraz soru yağmuruna tuttum sanırım ama ilk aldığım balık bulucu gibi verdiğim paranın çöpe gitmesini istemiyorum :(

Teşekkürler...

Merhaba Onur Bey,
Birinci sorunuza cevap olarak vericinin watt cinsinden değeri ne kadar yüksek ise bilgilerin ekrana yansıması o kadar çabuk olacaktır,derinlik vs gibi faktörler arttıkça watta olan gereksinimde artacaktır.
İkinci sorunuza gelince, kişiye göre değişebilir, ancak renkli ekranda ayrıntıları görüntüleyebilmek daha kolaydır.
Son olarak da quadra beam ,tek başına bu işi görecektir, yani tek verici takacaksınız,[Only Registered Users Can See Links] linkinde görüntüleme açıları mevcuttur,sevgilerimle

scubab
07-04-2010, 09:35
Bilgiler için çok teşekkür ederim...

kral dolmuşcu2
07-04-2010, 18:45
Merhaba Bülent Bey, kuru akü olarak Bilgisayarların güç kaynaklarında bulunan küçük aküleri kullanabilirsiniz, 7 amperlik olan bu aküler işinizi fazlasıyla görecektir.Hem yükte hemde paha da hafifdirler.


merhaba abi bende 3.80 botumda carmin 400c kullanmaya başladım hatta ilkkez bu hafta deneme sansım oldu..ben botumun içine aydınlatmalar yaptım çokta verimli vede şık oldu...ben sonarı ışık sistemini araç aküsüyle kullanıyorum çok rahat oluyor vede sorunsuz kesintisiz kullanıyorum....sonar baglantılarını krom
aparat yaptım sabit bir şeşilde su görmüyor kablolar ayak altında degil...çok kullanışlı oldu sadece bir sorunum var sonarı tam olarak kullanmayı bilmiyorum ..sizde aynı sonardan düşünüyorsunuz birbirimize yardımcı olalım...fiyat bakımından birbirimize sorabiliriz.....sonuçta aynı sonardan olacak ...

senol_444
07-04-2010, 22:05
Hummınbırd 997 csı ile dip yapısının resmini cektim ve aşağıya ekledim.Zeminin ne olduğunu tam anlayamadım tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkür ederim.
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Tecrübeli arkadaşlardan resimdeki renklere göre zemin tespiti konusunda yardım bekliyorum.teşekkürler.

senol_444
07-04-2010, 22:07
Senol bey zemin camur ve ya bolgenize gore ince taslıkta olabilir
sarılar ince balık var dipte

Bahar hanım teşekkür ederim. sarı olanları balık olarak değerlendirmişinzi kullandığım cihaz balıkları 3 ayrı boyda balık şeklinde gösteriyor.sarıların balık olduğunu zannetmiyorum.

levrek
07-04-2010, 23:00
Merhaba Şenol Bey,
üç boyutlu bir görüntünün tek boyuta indirgendiği zaman, tüm nesnelerin üst üste binmesi olarak düşünün.Sert zemin, görüntüye olduğu gibi geri yansıtılarak kırmızı renkte,çamur - yumuşak zemin yeşil renge, yosun vs.lerde sarı renklerde ekrana yansıyacaktır.Ekrandaki derinlik yaklaşık 62 metrelerde 20 derecelik bir vericinin yollayacağı sinyal ile yine yaklaşık olarak 16 metrelik bir çapa tekabül edecektir.Bu çap içerisinde geniş bir taşlık ( sert ) alan olduğu ve bunların çamur (yumuşak) bir alan üzerine yayıldığını gösteriyor.Bölgesel olarak da yosun vs.lerin bulunduğunu belirtiyor,sevgilerimle

senol_444
08-04-2010, 20:56
Merhaba Şenol Bey,
üç boyutlu bir görüntünün tek boyuta indirgendiği zaman, tüm nesnelerin üst üste binmesi olarak düşünün.Sert zemin, görüntüye olduğu gibi geri yansıtılarak kırmızı renkte,çamur - yumuşak zemin yeşil renge, yosun vs.lerde sarı renklerde ekrana yansıyacaktır.Ekrandaki derinlik yaklaşık 62 metrelerde 20 derecelik bir vericinin yollayacağı sinyal ile yine yaklaşık olarak 16 metrelik bir çapa tekabül edecektir.Bu çap içerisinde geniş bir taşlık ( sert ) alan olduğu ve bunların çamur (yumuşak) bir alan üzerine yayıldığını gösteriyor.Bölgesel olarak da yosun vs.lerin bulunduğunu belirtiyor,sevgilerimle

İlginize cok teşekkür ederim.

Denizkızı35
08-04-2010, 21:02
Garminde balık sembolünü kapatıgınızda balıgı renk olarak ayırıyor o yanıltı erol abi daha bilgili
Erol abi furuno fcv 600 ile 585 arasındaki fark nedir yardımcı olursan sevinirim

levrek
08-04-2010, 22:37
Garminde balık sembolünü kapatıgınızda balıgı renk olarak ayırıyor o yanıltı erol abi daha bilgili
Erol abi furuno fcv 600 ile 585 arasındaki fark nedir yardımcı olursan sevinirim

Renk olayı doğrudur Bahar,
600 derken modeli 620 mi olabilir mi,çünkü 620 modelini 585 e daha yakın.620 olarak kabul edip devam ediyorum.
Her ikisi de gayet profesyonel cihazlar.En basta iki cihazın da kullandığı teknoloji aynıdır.620 ün ekran ölçüsü 5,6 inç iken 620 nin 8,4 inç dir.620 nin çıkış güçü max.600 iken 585 in 1kw a kadar çıkabilmektedir,lakin pahalı cihazlar.Ha daha uygun olan 600 ün ise bunlara göre çıkış güçün oldukça altında kalmasıdır,sadece RMS olarak 350 w.dır.İkinci eksikliği ise ekran renginin 16 kalmasıdır, diğerleri 64 e kadar çıkmaktadır.Üçüncü eksiği olarak da ölçebildiği derinliğidir.Ancak 750 metrelerin de yakın Ege kıyılarında bulunmadığını düşünürsek bize ne kadar fayda sağlar o da ayrı konu.Yani derin su ve trol avı için ilk iki model daha uygundur, tabi ki bütçe meselesi sonuçta.

hasci
09-04-2010, 01:27
sevgili erol kardeş,
kısa zaman önce aldığım 6,20 ahşap tekneme kullanılmış cuda 128 alıp aynasını teknenin ön altına monte ettim. İzmir körfezinde oltaya çıkacağım .Bu marka-model nasıl kullanılır? Beni biraz bilgilendirebilirseniz sevinirim.Batıkları gösterirmi acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

levrek
09-04-2010, 11:05
Merhaba Hasan abi, teknen hayırlı olsun. Cuda 128 in kullanma menüsü oldukça kolaydır.

1.Nolu Tuş: PWR/CLEAR Açma-kapama ve menü seçenekleri ile menüleri ekrandan temizler.
2.Nolu Tuş: MENU UP ekrana gelen Menüleri yukarıya doğru taramasını yapar.
3.Nolu Tuş :MENU DOWN ekrana gelen Menüleri aşağıya doğru taramasını yapar.
4.Nolu Tuşlar : UP and DOWN ARROWS aşağı-yukarı tuşları.Seçilen menü içerisinde gezinmeyi sağlar.
Batıkları cihazın tarama ve ekran özellikleri bakımından tanımlaması biraz zor olacaktır,siz onu bir şekilli yükselti gibi göreceksinizdir.
Şayet işin içinden çıkamazsan abi, bir akşam yanına gelip yardımcı olmaya çalışırım, nasıl olsa yakınım Çiğli ye.

Denizkızı35
09-04-2010, 18:18
Bilgin için teşekkürler abi eger olursa yaza iyi bir cihaz almak istiyoruz Burda balıkcılar furunonun iyi oldugunu soyluyorlar mumkun olursa fcv620-fcv585
bunlara alternatif önerin ne olabilir çihazın biraz profesyonel olmasını itiyoruz

levrek
09-04-2010, 19:29
Bilgin için teşekkürler abi eger olursa yaza iyi bir cihaz almak istiyoruz Burda balıkcılar furunonun iyi oldugunu soyluyorlar mumkun olursa fcv620-fcv585
bunlara alternatif önerin ne olabilir çihazın biraz profesyonel olmasını itiyoruz

Cihazı kullanma amacına göre düşünmek gerekir.Dip yapısı ya da balık bulma konusundaki önceliğine karar vermek gerekir.Sonuçta bütçe meselesi, ayrıca böyle ederi yüksek cihazlarda servis, güncelleme gibi konuları da irdelemek gerekir.

hasci
09-04-2010, 22:57
sevgili erol kardeş,
verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Teknem şu an karada,bakımda.Bostanlı balıkçı barınağında ,Rastgele 3 adlı 6.20 kik ahşap tekne.2-3 gün sonra denize ineceğiz inşaallah.Genellikle barınaktayım. Tanışmak ,görüşmekten çok memnun olurum. sizce uygun zamanda buluşalım.telefonum 0533 748 28 29 .selamlar

levrek
10-04-2010, 23:33
sevgili erol kardeş,
verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Teknem şu an karada,bakımda.Bostanlı balıkçı barınağında ,Rastgele 3 adlı 6.20 kik ahşap tekne.2-3 gün sonra denize ineceğiz inşaallah.Genellikle barınaktayım. Tanışmak ,görüşmekten çok memnun olurum. sizce uygun zamanda buluşalım.telefonum 0533 748 28 29 .selamlar

Zevkle abi, hemde oranın ekmek arası sardalyasını da acaip özlemişken...

senol_444
14-04-2010, 22:04
Erol bey ilginize teşekkür ederim.

fisherman
14-05-2010, 13:19
erol abi yaklasık 1ay önce gaemin 400c sonar aldım ama nassıl kullanacagımı bilmiyorum taşları nasıl gözteriyor ayarları nasıl yapmalıyım ... kısacası aldıgım sonar sizce nasıl

levrek
15-05-2010, 22:37
Hayırlısı olsun Yılmaz, 400c gerçekten güzel bir ürün.Ancak böyle uzaktan kumanda tarif etmek çok zor.Fakat şöyle yapabiliriz, şayet seyir ya da demir üstünde iken mevcut ekran görüntülerini fotoğraflayıp foruma ekleyebilirsen, bunların üzerinde konuşabiliriz.Bir başka pratik yol ise dibini çıplak gözle görebildiğin zemin çeşitlerini ekrana yansıyan görüntüleri ile eşleşdirmek.
Bunun dışında menülerde takıldığın neresi var ise yaz lütfen,sevgilerimle

senol_444
17-05-2010, 22:45
Erol bey merhaba benim hummınbırd 997 cı var biliyorsunuz daha önceleri yardımcı olmuştunuz.sitesine girdim güncelleme yapılıyormuş pek anlamıyorum ama bu güncellemeler ne işe yarar.bende güncelleme yapayımmı .teşekkür ederim.

levrek
18-05-2010, 08:52
Güncellemeler, ya yazılım iyileştirmeleri ya da harita detay eklentileri ile ilgilidir.Son güncellemenin detay açıklamalarına bakıp sizdeki yazılımla karşılaştırmasını yapın.Şayet yazılımla ilgili ise güncellemesini yapın derim, ancak haritalar kısmında ve bizim suları ilgilendirmeyen bir güncelleme ise hiç dokunmayın derim,sevgilerimle

senol_444
18-05-2010, 09:31
Teşekkür ederim Erol bey.

fisherman
18-05-2010, 12:05
Hayırlısı olsun Yılmaz, 400c gerçekten güzel bir ürün.Ancak böyle uzaktan kumanda tarif etmek çok zor.Fakat şöyle yapabiliriz, şayet seyir ya da demir üstünde iken mevcut ekran görüntülerini fotoğraflayıp foruma ekleyebilirsen, bunların üzerinde konuşabiliriz.Bir başka pratik yol ise dibini çıplak gözle görebildiğin zemin çeşitlerini ekrana yansıyan görüntüleri ile eşleşdirmek.
Bunun dışında menülerde takıldığın neresi var ise yaz lütfen,sevgilerimle

erol abim bilgiler için teşekkürler en kısa zamanda fotoları çekip yardımından yararlanmak isterim

akdenizli
23-05-2010, 12:11
Merhaba; Erol bey (60 ile 100 metrede) dibe yapışmış veya dipte duran balıkları gösteren sonar varmı? varsa marka ve model nedir? Garmin 400 bu işi görebilirmi?

Teşekkürler.

gonencsenkal
28-06-2010, 14:47
Erol abi bu balık bulucuların hem kıyı avcılığı hem tekne için olanları var mı varsa nasıl bir çalışma prensibi var fiyat aralıkları nedir bilgilendirebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

levrek
28-06-2010, 23:04
Erol abi bu balık bulucuların hem kıyı avcılığı hem tekne için olanları var mı varsa nasıl bir çalışma prensibi var fiyat aralıkları nedir bilgilendirebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Merhabalar, konu başlığında [Only Registered Users Can See Links] linkinde sormuş olduğunuz ürünle ilgili bilgiler mevcuttur.Lakin benim fikrime göre kıyıdan pek verim alamazsınız.Balık bulucuları fiyat ve özelliklerine göre oldukça geniş bir yelpazeye yayılırlar. Bu yüzden ya bütçenize uygun bir model ya da istediğiniz özelliklere göre bir bütçe yaratmalısınız.

haluk deniz
03-07-2010, 22:22
Erol bende bir karşıyakalı olarak yazdıklarını merakla okudum gerçekten doğru bilgiler aktarıyorsun.Bu konuda uzmanlaşmışsın. Balık bulucuları alan arkadaşlar bununla hemen balığın yerini bulup dipteki oluşumları bir bakışta anlayacaklarını zannettikleri için ilk deneyimlerinde hayal kırıklığına uğrarlar. Burada en önemli şey sembollerin,renklerin ve şekilleri neyi anlattığını çözebilmektir. Bilgilendirmelerin iin seni kutlarım:helal::helal::helal:

gülboy
24-07-2010, 09:36
erol abi merhabalar,bende 5.75 kamaralı rota princess var.arka sol kıç kısmına garmin 90 balık bulucumun aynasını sabitlemiştim aynanın üzerinde midyelerin oluştuğunu gördüm bunlar zamanla görüntü almayı zorlaştırıcaktır herhalde.bunları nasıl temizleyebilirim elle denedim çıkmıyor sert bi cisimle vurmak istemiyorum aynaya zarar verebilir sıvı bişey sürüp veya başka bişeyle nasıl temizleyebilirim teşekkürler

genzul
10-08-2010, 11:50
Erol bey bilgilerini bizlerle paylaştıgın için teşekkür ederim. Benim teknem yok kiralık tekne ile çıkıyoruz. Normalde balık bulucuya gerek kalmadan kertirizle avlanıyoruz. Bu aralar jigginge merak sardıgımız için ebay den balık bulucu almayı düşünüyorum. Ebayden gelen garmin 400c de türkçe menü varmıdır? Esas önemlisi kiralık teknelerde seyyar olarak kullanabilirmiyim? Garmin 400c mi yoksa Eagle 540 cdf mi işimi daha çok görür. Teşekkür ederim.

levrek
10-08-2010, 13:10
Erol bey bilgilerini bizlerle paylaştıgın için teşekkür ederim. Benim teknem yok kiralık tekne ile çıkıyoruz. Normalde balık bulucuya gerek kalmadan kertirizle avlanıyoruz. Bu aralar jigginge merak sardıgımız için ebay den balık bulucu almayı düşünüyorum. Ebayden gelen garmin 400c de türkçe menü varmıdır? Esas önemlisi kiralık teknelerde seyyar olarak kullanabilirmiyim? Garmin 400c mi yoksa Eagle 540 cdf mi işimi daha çok görür. Teşekkür ederim.

Merhaba Genco Bey,
ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak kullanım kolaylığı bakımından Garmin Türkçe menüsü ile ön plana çıkıyor.4-5 cm eninde 2-3 mm.et kalınlığında bir lamaya aynayı monte edip üst kısmını da tekne yüksekliğine ve küpeşte et kalınlığına göre U biçiminde bükebilirsiniz.Balkon saksılıkların da olduğu gibi lamayı üstten küpeşteye giydiriyorsunuz.Bu gayet stabil bir çözüm olur.Ancak seyir halinde değilde hafif akıntı halinde kullanacaksanız, o zaman ucuna monte edilmiş teleskopik bir boruya ( boya,kepçe vs saplar ) monte edebilirsiniz, böylece değişik yükseklikteki teknelere uyumu sağlayabilirsiniz, sevgilerimle

genzul
25-08-2010, 06:43
4,5 mt 9,9hp tekne aldım. garmin 400c almayı düşünüyorum. Tabi teknede akü yok nasıl bir akü almalıyım teşekkür ederim.

levrek
25-08-2010, 08:46
4,5 mt 9,9hp tekne aldım. garmin 400c almayı düşünüyorum. Tabi teknede akü yok nasıl bir akü almalıyım teşekkür ederim.

Merhaba Genco Bey,
Tekneniz hayırlı olsun, şayet aküyü başka amaçlarla kullanmayacaksanız, sadece sonar için bilgisayarlarda kullanılan güç kaynakların akülerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.12 volt 7-9 amper arasındadırlar ve taşınması ile ebat bakımından oldukça kullanışlıdır, sevgilerimle

fisherman
27-08-2010, 22:31
Erol abi carmin 400c sonarım var bunun ayarlarını nasıl yapmalıyım.
çok karışık gliyor bana.yardımlarınız için teşekkürler

Tabi ki yardımcı olurum, lakin böyle uzaktan kumanda işi çok zor.Her kullanıcı avlak bölgelerine göre kendi ayarlarını yapar genelde. Bence, bir gün buluşup bu olayı birebir halletmek en iyi çözüm yolu gibi geliyor bana, sevgilerimle

genzul
03-09-2010, 13:30
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
erol bey bu resimi yorumlarmısınız, bu arada dipte hiç balık göremedik, tesekkürler.

levrek
05-09-2010, 21:09
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
erol bey bu resimi yorumlarmısınız, bu arada dipte hiç balık göremedik, tesekkürler.

Genco Bey resmi ekranda göremedim, zannedersem yüklemede bir sorun oldu, sevgilerimle

genzul
07-09-2010, 13:39
tekrar yüklüyorum.
[Only Registered Users Can See Links]

levrek
07-09-2010, 14:40
tekrar yüklüyorum.
[Only Registered Users Can See Links]

Genco Bey,
200 hz lik bir taramada 61 metre derinlikte dip görüntünüz yaklaşık 17 metrelik bir çapı içeriyor, yani ekranda zemine inen konide 17 metrelik bir çapın görüntüsü var. Cihaza da ayarlamış olduğunuz Fish ID sine uyan bir balık var ise bunu cihaz ekrana yansıtacaktır, netekim orta suda bir tanesini yakalamış ( 34. metrede ).Şayet Fish ID si ölçülerine uygun ebatlarda balık yok ise bu ekrana yansımayacaktır.Bu durumda zeminde balık vardır ancak ekrana yansıyacak büyüklükte değildir demektir.
Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera.

utaci
01-10-2010, 07:57
merhaba arkadaslar
karadenızde avlanmak ıcın Humminbird 120 marka balık bulucu almak ıstıyorum.
yada 6 m tekneden avlanmak ıcın hangı balık bulucuyu onerırsınız.
tsk

mersincorp
15-10-2010, 12:30
Zemin tümüyle kayalık, güzel bir mera.

Nasıl anladınız??

ismail54
07-11-2010, 07:05
merhaba ben yeni uyeyim
garmin 400C almayi dusunuyorum..bu cihaz ile amacim en fazla 90-100 metrede cinekopu veya istavriti gorebilmek..daha fazla derinlikte isimiz yok zaten..
yoksa baska bi tavsiyeniz var mi ?
kullanan arkadaslar yorumlariniz bekliyorum..

ayarlari hassas anladigim kadariyla (gain ayarlari)
saygilar simdiden..

yepyepcool
22-11-2010, 17:33
Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

levrek
22-11-2010, 18:57
Ben fcv 620 kullanıyorum.Dip yapısında hangi renk neyi ifade ediyor bilgilendirirseniz sevinirim.Ayna olarak kıç aynası kullanıyorum yolculuk esnasında 50 hz aynada görüntü kesik kesik geliyor 200 hz bozulma olmuyor bunun nedeni nedir bilginiz varmı.Gain ayarları hakkında bilgilendirme yaparsanız sevinirim.Aşağıdaki resimleride yorumlarsak sevinirim

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Sayın yepyepcool, imza ayarlanız olmadığından bu şekilde hitap etmek zorunda kaldım.
Öncelikle en basit anlatımla taşlık gibi sert zemin yapısı ( kırmızı renk ), koyu renklerden açık renklere karışık yosun-bitki vs. zeminler ( sarı renk ) ve renksiz alanlar yumuşak zeminleri ifade eder. ( kum,çamur vs.mavi renk ).Ekrandaki renk kalınlıkları size dip yoğunluğunu ifade edecektir, yani kırmızı renkteki bar ne kadar kalın ise zeminde o kadar sert,kayalık-taşlık demektir.
Görüntü bozulmaları ya aynanın iyi montaj edilememesi ( açısının çeşitli nedenlerden dolayı bozulması ki bunlardan bazıları kıç tarafa gelen yük artışı,montaj açısının bozulması, kıçtan takma motorların yarattığı turbülans gibi), ya da tekne hızına frekansın yetişememesi gibi.
200 hz de taranan alanın dar olması sinyalleri size daha kısa sürede iletilebilmesi gibi düşünün, oysa 50 hz de ise daha geniş bir alan söz konusu olduğundan sinyallerin dönüşleri yeterli sayıda olmadığından kesilmeler olacaktır.
Cihazınızda iki tane otomatik Gain ayarı vardır, bunlardan birisi Fishing ( balıkları algılamak ) içindir, birisi de Cruising ( seyir halinde dibi algılamak ) içindir.Şayet seyir halinde ayarlarınızı manuel konuma almış ve ofset değeri maksimuma getirmiş iseniz, bu değeri biraz ortalara çekin, görüntü kesilmesi düzelebilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

zevren07
29-12-2010, 13:13
Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak.

levrek
29-12-2010, 13:33
Selamlar Erol bey.Öncelikle sizi tebrik etmek isterim,bu kadar soruyu bir baba bile evladına cevaplamaz.Benim de bu aralar merak konum JIGGING . Antalya ADRASAN veya Alanya tarafarında sinavrit ve akya için 100-150 m arası jigging yapmak için Garmin 160 kafi gelir mi?
Almışken 400C al mı dersiniz.Hedefimiz büyük balık bulmak.

Merhabalar,
genelde bu tarz cihazlar bir defa alınıp başına bir şeyler gelmedikçe yıllarca kullanılmaktadır.Bu durumda da şayet bütçeyi zorlamayacak ise her koşulda kullanabileceğiniz ileriye dönük 420S- 520S gibi ya da buna muadil bir cihaz
alabilirseniz hem teknik hemde navigasyon bakımından karlı çıkarsınız,sevgilerimle

jeffray27
03-02-2011, 11:09
Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı

levrek
03-02-2011, 14:41
Selamlar. Ben garmin 300c sipariş etdim. Sabırsızlanıyorum. Sizce nasıl bir cihaz yorum yapabilecek bi agabey varmı

Ultrascroll ile yüksek hız da dahi balık hedeflerini belirleyebilme,

See-thru ile gizlenmiş balık hedeflerini bulma,

özellikleri ile gayet güzel bir cihaz, hayırlısı olsun

jeffray27
08-02-2011, 21:58
Tesekkurederim hocam

cekocumcum
28-02-2011, 22:06
erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...

levrek
01-03-2011, 06:45
erol abi (abi diye hitap ettim ama umarim sorun olmaz ustadim) soruma gelince epey arastirdim furuno ls 4100 iyi bide garmin 400c de iyi bi cihaz ama kararsizim amacim 4.20 teknemden denizin yuzey yapisini iyi gosterebilecek ve balik bulma konusunda %100 olmasada ona yakin bi oranlarda olmasini istiyorum (gps olmasina gerek yok ayri bir gps im var) butceye gelince 700 tl kadar ayirdim ve yurt disindan alma olasiligim yuksek (e-bay,amazonda gibi) bana yardimci olabilirseniz sevinirim saygilar...

Sevgili Cenk, ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak seçimini yaparken servis, menü dili, kullanım kolaylığı gibi özelliklere dikkat et. Her ikisi de balığı gösterme konusunda gayet iyi. Ancak yurt dışından satın alma konusunda gümrük mevzuatını ve ürün tutar limitlerini araştır derim, sevgilerimle

cekocumcum
02-03-2011, 06:42
Sevgili Cenk, ikisi de birbirine yakın cihazlar, ancak seçimini yaparken servis, menü dili, kullanım kolaylığı gibi özelliklere dikkat et. Her ikisi de balığı gösterme konusunda gayet iyi. Ancak yurt dışından satın alma konusunda gümrük mevzuatını ve ürün tutar limitlerini araştır derim, sevgilerimle

tesekkurler erol abi garmin 400c ilk tercihimdir ozaman garminlerde turkce menu varayni zamanda renkli simdi servis olayini arastiricam saygilar..

cekocumcum
03-03-2011, 20:54
erol abi iyice arastirdim yurtdisindan getirmede biraz sikinti soz konusu bu yuzden garmin 400c butcemi asiyor.en mantikli humminbird 570 modeli sanirim istanbulda dagitici firmayi aradim bu cihazlarda %10 indirm soz konusuymus ve en guzel yani turkce kullanma kilavuzuda icinde bitmedi tahmini 6-7 ay gibi turkce yazilim surumu gelicekmis isterseniz cihazi bize yollarsiniz biz yazilimi yukleyip geri gondeririz dediler.bide bi sikinti olusursa cihazda servis icinde ayni yere (aldigim yere gondericegim) sizce humminbird 570 benim isimi gorurmu???cevap icin simdiden tesekkurler...

levrek
04-03-2011, 07:40
erol abi iyice arastirdim yurtdisindan getirmede biraz sikinti soz konusu bu yuzden garmin 400c butcemi asiyor.en mantikli humminbird 570 modeli sanirim istanbulda dagitici firmayi aradim bu cihazlarda %10 indirm soz konusuymus ve en guzel yani turkce kullanma kilavuzuda icinde bitmedi tahmini 6-7 ay gibi turkce yazilim surumu gelicekmis isterseniz cihazi bize yollarsiniz biz yazilimi yukleyip geri gondeririz dediler.bide bi sikinti olusursa cihazda servis icinde ayni yere (aldigim yere gondericegim) sizce humminbird 570 benim isimi gorurmu???cevap icin simdiden tesekkurler...

İki cihazında kendi has özellikleri mevcut. Avlanma- kullanma şekline bağlı olarak teknik verileri bize yol gösterecektir. Humminbird 570 siyah beyaz ekran , ancak Garmine göre ekran çözünürlüğü daha yüksek (640V x 320H).Buna karşın sinyal iletim güçü Garmine göre ( 500 W (RMS), 4000 W (peak to peak) ) daha düşük ( 250 Watts (RMS)2000 Watts (Peak-to-Peak) )
Her ikisinde de Dual Beam özelliği var, lakin Koni açıları farklı
Garmin:45° ve 15°
Humminbird : 60° ve 20°

Maksimum derinlik okumaları da öyle,
Garmin: 1500 ft (dual beam), 900 ft
Humminbird : 800 ft. (dual beam)

Sonuçta herşey bütçe meselesi, buna göre kendine göre olan en iyi cihazı alacaksın.Avlanma şekline göre, daha doğrusu cihazdan beklentilerine göre zannedersem Humminbird 570 işini görecektir, sevgilerimle

istemurat
04-03-2011, 22:01
mrb erol abi ben murat evka 2 den cihazı aldım hummnbird 325 bilgilendirdiğin için teşekkürler.dilediğin zaman balığa gidebiliriz. menü ingilizce ama kullanım kolay 15 dkk her şeyi çözdük. üstelik hummnbird almak isteyenler türkçe kullanım klavuzunu aldıkları yerden isteyince veriyorlar tavsiye ederim çok memnun kaldım..

levrek
06-03-2011, 09:50
Bilgilendirme için teşekkürler Murat, Türkçe kullanım kılavuzunu çıkarmış oldukları iyi olmuş, cihazın hayırlı olsun.

cekocumcum
06-03-2011, 15:33
İki cihazında kendi has özellikleri mevcut. Avlanma- kullanma şekline bağlı olarak teknik verileri bize yol gösterecektir. Humminbird 570 siyah beyaz ekran , ancak Garmine göre ekran çözünürlüğü daha yüksek (640V x 320H).Buna karşın sinyal iletim güçü Garmine göre ( 500 W (RMS), 4000 W (peak to peak) ) daha düşük ( 250 Watts (RMS)2000 Watts (Peak-to-Peak) )
Her ikisinde de Dual Beam özelliği var, lakin Koni açıları farklı
Garmin:45° ve 15°
Humminbird : 60° ve 20°

Maksimum derinlik okumaları da öyle,
Garmin: 1500 ft (dual beam), 900 ft
Humminbird : 800 ft. (dual beam)

Sonuçta herşey bütçe meselesi, buna göre kendine göre olan en iyi cihazı alacaksın.Avlanma şekline göre, daha doğrusu cihazdan beklentilerine göre zannedersem Humminbird 570 işini görecektir, sevgilerimle

erol abi humminbird 570 modelini aldim birazda ayagimi yorgana gore uzattim :) sanirim benim gibi amatorun bu cihaz isisni hayli hayli gorur.vermis oldugun degerli bilgiler icin tesekkurler.bu arada murat arkadasin dedigi gibi turkce kullanma kilavuzunuda yolladilar ve tahmini 6-7 ay icinde istege bagli turkce yazilimi yukleme imkanimiz olabilecekmis,aldigim yerden oyle bilgi verdiler bana saygilar...

jigwrex
17-03-2011, 21:09
Erol Abi
Humminbird 718 Balikbulucum var yalniz Türkce menüsü yok. Nasil yükleyebilirim?
Bir de Cesme Dalyanköy deniz haritasi nerden bulabilirim? Yardimci olursan cok sevinirim.
Saygilar
Volkan

levrek
17-03-2011, 22:11
Erol Abi
Humminbird 718 Balikbulucum var yalniz Türkce menüsü yok. Nasil yükleyebilirim?
Bir de Cesme Dalyanköy deniz haritasi nerden bulabilirim? Yardimci olursan cok sevinirim.
Saygilar
Volkan

Merhaba Volkan, 3-4 mesaj üste Murat GÜLKIRAN ın satın almış olduğu yerden belki senin modeline ait kullanma kılavuzu bulabilirsin, lakin menü ve harita ise maalesef ortalıkta yok. Çünkü Firmanın Türkçe menülü bir firmware upgrade yok. Ancak Çesme Dalyanköy deniz haritasını PC lerde çalışan Magellan ın Mapsend programında bulabilirsin. İnternette bir çok forumdan indirmen mümkün, sevgilerimle

Balikci Alp
19-03-2011, 07:25
Bende Garmin 400c var fakat ben de verimli kullanamıyorum. Sıkıntım şu: Urla iskelede avlanırken derinlik azami 40 mt civarı avlak yerlerimiz ise daha sığ idi. Buralarda çok sıkıntı çekmedim. Balık gösterme konusunda doğru bilgi verdiğini söyleyebilirim. Sığacık'a geçtikten sonra derin suda balığı göstermiyor. Son iki avda özellikle dikkat ettim. 80 - 85 metreden avlanıyoruz ve her atışımızda vuruşda alıyoruz. Demek ki aşağıda balık var fakat balık bulucu da balık gözükmüyor. Ama işin garip tarafı örneğin çapayı çekerken çapayı algılayıp balık olarak gösteriyor. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
yardımınız için şimdiden teşekkürler.

tem051
01-04-2011, 13:21
slm . buraya yeni uye oldum tüm arkadaşlara selam olsun 4,90 fiber teknemiz var buna uygun balık bulucu ne önerirsiniz kullanabileceğimiz iyi bişey ... ilginize teşekkür ederim şimdiden gittiğimiz derinlikler maksimum 100 m sakızağacı-ürkmez-doğanbey seferihisar civarı

tem051
01-04-2011, 14:18
slm adım tahir buraya yeni uye oldum ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.... 4,90 fiber teknemiz var buna uygun balık bulucu ne önerirsiniz türkçe menü kullanabileceğimiz kaliteli bişey ... ilginize teşekkür ederim şimdiden. Gittiğimiz derinlikler maksimum 100 m sakızağacı-ürkmez-doğanbey seferihisar civarı

levrek
01-04-2011, 21:57
slm adım tahir buraya yeni uye oldum ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.... 4,90 fiber teknemiz var buna uygun balık bulucu ne önerirsiniz türkçe menü kullanabileceğimiz kaliteli bişey ... ilginize teşekkür ederim şimdiden. Gittiğimiz derinlikler maksimum 100 m sakızağacı-ürkmez-doğanbey seferihisar civarı

Merhaba Tahir Bey,
size Türkçe menülü olarak bütçenize uygun bir Garmin i öneririm. İkinci bir seçenek ise Murat arkadaşımızın da almış olduğu türkçe kullanım klavuzlu cihaz.

mrb erol abi ben murat evka 2 den cihazı aldım hummnbird 325 bilgilendirdiğin için teşekkürler.dilediğin zaman balığa gidebiliriz. menü ingilizce ama kullanım kolay 15 dkk her şeyi çözdük. üstelik hummnbird almak isteyenler türkçe kullanım klavuzunu aldıkları yerden isteyince veriyorlar tavsiye ederim çok memnun kaldım..

modeller amaca ve üste dediğim gibi ayırdığınız bütçeye göre değişkenlik gösterecektir. Fiyat - performans olarak yıllarca kullanabileceğiniz Garmin 420 veya 421 S i öneririm, sevgilerimle

ümit albayrak
04-04-2011, 12:33
Herkese selamlar,nette bu konuyu araştırıyordum,tevafuk diye buna denir sanırım.Acaba bu sonarlar şişme botlarda kullanılabiliyomu?Eğer kullanılabilirse ne tür bir cihaz önerirsiniz,verimli olabilecek bir sonar ne kadardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..........

levrek
04-04-2011, 18:35
Herkese selamlar,nette bu konuyu araştırıyordum,tevafuk diye buna denir sanırım.Acaba bu sonarlar şişme botlarda kullanılabiliyomu?Eğer kullanılabilirse ne tür bir cihaz önerirsiniz,verimli olabilecek bir sonar ne kadardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..........

Merhaba Ümit,
Elbette şişme botlarda kullanabilirsin, cihaz seçimini ise mevcut av şekline ve bütçene göre değişkenlik gösterecektir, sevgilerimle

tem051
05-04-2011, 19:13
ilginize çok teşekkür ederim sağolun

tem051
18-04-2011, 16:11
Tekne ile birlikte humminbird 737 balık bulucu geldi fakat türkçe menü ve kullanma kılavuzu yok yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

ozangur
22-04-2011, 15:41
Merhaba,

Ben de uzun zamandır balık bulucu almayı düşünüyor ve bu konuda araştırma yapıyorum. Araştırmalarım neticesinde aşağıda linklerini verdiğim, Humminbird 570, Garmin Echo 500c ve Furuno ls4100 arasından birine karar vereceğim. Sizlerin görüşlerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Ozan Gür/1976

levrek
23-04-2011, 08:51
Merhaba,

Ben de uzun zamandır balık bulucu almayı düşünüyor ve bu konuda araştırma yapıyorum. Araştırmalarım neticesinde aşağıda linklerini verdiğim, Humminbird 570, Garmin Echo 500c ve Furuno ls4100 arasından birine karar vereceğim. Sizlerin görüşlerini almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Ozan Gür/1976

Merhaba Ozan,
cihazların hepsi güzel, karar verme aşamasında ne tip av-avlarda, seyir hızında, derinlik limitleri ve buna benzer faktörlerde kullanacağın önemli. Bu tip detayları yazabilirsen görüşlerimizi yansıtmamız daha kolay olacaktır.

tem051
24-04-2011, 22:20
Erol abi humminbird 737 hakkında bilgin varmı veya türke kullanma kulavuzınu nasıl bulabilirim şimdiden teşekkür ederim. BİDE GPS HARİTA KARTI VARMIŞ BUNLARIN NASIL BULUNABİLİR EGE DENİZİ SD KART GİRİŞİ VAR

ozangur
25-04-2011, 07:33
Merhaba Ozan,
cihazların hepsi güzel, karar verme aşamasında ne tip av-avlarda, seyir hızında, derinlik limitleri ve buna benzer faktörlerde kullanacağın önemli. Bu tip detayları yazabilirsen görüşlerimizi yansıtmamız daha kolay olacaktır.

Erol abi, balık bulucuyu Gökçeada ve Kuşadasında kullanacağım. 4.30 Quicksilver botuma monte edeceğim. Seyir hızım konusunda açıkçası azami ne kadar hızla seyretmem gerekir bilemediğim için birşey söylemek istemiyorum. Botla 25 knot hıza kadar çıkabiliyorum. Genel kullanım amacım jig, sırtı ve dip oltası ile mercan, çipura avı. Derinlikler maksimum 150 metre civarı. Çok teşekkürler. Saygılarımla.

levrek
25-04-2011, 08:04
Merhaba Ozan,
benim tercihim Garmin Echo 500c den yana. Çıkış gücü düşük cihazlar, Hızlı seyir sırasında geç veri tazeleme süreçleri veya görüntü kayıplarına neden olur. Ancak faydası olur diye söylemek istiyorum, şayet bütçeni biraz daha zorlama şansın varsa haritalı modelleri de bir incele derim. Çünkü bu tarz cihazları zırt pırt değiştiremediğimizden ve her zaman ihtiyaç olarak karşımıza çıkan seyir haritaların faydası büyük, sevgilerimle

ozangur
25-04-2011, 09:23
Merhaba Ozan,
benim tercihim Garmin Echo 500c den yana. Çıkış gücü düşük cihazlar, Hızlı seyir sırasında geç veri tazeleme süreçleri veya görüntü kayıplarına neden olur. Ancak faydası olur diye söylemek istiyorum, şayet bütçeni biraz daha zorlama şansın varsa haritalı modelleri de bir incele derim. Çünkü bu tarz cihazları zırt pırt değiştiremediğimizden ve her zaman ihtiyaç olarak karşımıza çıkan seyir haritaların faydası büyük, sevgilerimle

Aslında haklısınız ama GPS'li model aldığımızda da harita için ilave masraf yapmak gerekiyor. Yaklaşık 300 USD civarında bildiğim kadarıyla haritalar. O yüzden vazgeçmiştim. Aslında en baştan beri combo model olan Humminbird 581i almayı planlıyordum ama GPS ve harita işini iphone'a yüklediğim Navionics haritalarıyla çözmeye karar verdim. Bilmiyorum sizin inceleme fırsatının oldu mu mobil uygulamaları ama sanırım benim işimi görür :) Bu yüzden sadece balık bulucu alayım işimi görsün diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. Yoksa 581i combo mu alsam çok kafam karıştı:(

levrek
25-04-2011, 09:57
Merhaba Ozan,
mobil haritaları mevcut web de dolaşanlar, tarih bakımdan pek güncel değil, ama iş görmez mi görür elbette. Gerek el GPS i veya mobil ile sonar kullanan pek çok arkadaşım kullanım kolaylığı ve rahatlığı bakımından combo cihazlara geçmiş durumda.

ozangur
25-04-2011, 10:12
Merhaba Ozan,
mobil haritaları mevcut web de dolaşanlar, tarih bakımdan pek güncel değil, ama iş görmez mi görür elbette. Gerek el GPS i veya mobil ile sonar kullanan pek çok arkadaşım kullanım kolaylığı ve rahatlığı bakımından combo cihazlara geçmiş durumda.

Anladım Üstad, bilgiler için çok teşekkür ederim. Mesaj alınmıştır :helal:

cekocumcum
29-04-2011, 07:45
gecen gunlerde bahsetmistim erol abi humminbird 570 modelini almistim gecen hafta sonu baliga ciktik cihaz super cok hosuma gitti transduceri iyi sabitleyememe ragmen (portatif oldugu icin) biraz zorluk cektim ama ona ragmen superdi yanliz benim sorum zeminin yapisi nasil cozecegim kayalikmi,camurmu yoksa otmu oldugunu nasil anliyacagim???eyer resimli anlatabilme sansiniz varsa cok iyi ve kalici olur saygilar...

baruter
14-06-2011, 14:18
Herkese iyi forumlar.
Sitenize yeni üye oldum, 6 metrelik teknem var Edremit Körfezinde avlanıyorum.
Teknemi de alalı 1 ay anca oldu :)

Aşağıdaki linkte olan cihazı daha önce kullanan oldu mu?
Verim alabilir miyiz?
Fiyatı uygun olduğu için meraklanıp alayım dedim, almadan da danışayım dedim..

cihaz :
[Only Registered Users Can See Links]

NOT : AVLANACAĞIM YERLERİN DERİNLİĞİ 30-50 METRE ARASIDIR. BU YÜZDEN CAZİP FİYATLI CİHAZ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA BANA KAYALIKLARI GÖSTERMESİ YETERLİ.YANİ HER SEFERİNDE AYNI NOKTAYA ULAŞABİLEYİM BENİM YETER..

levrek
14-06-2011, 14:33
Herkese iyi forumlar.
Sitenize yeni üye oldum, 6 metrelik teknem var Edremit Körfezinde avlanıyorum.
Teknemi de alalı 1 ay anca oldu :)

Aşağıdaki linkte olan cihazı daha önce kullanan oldu mu?
Verim alabilir miyiz?
Fiyatı uygun olduğu için meraklanıp alayım dedim, almadan da danışayım dedim..

cihaz :
[Only Registered Users Can See Links]

NOT : AVLANACAĞIM YERLERİN DERİNLİĞİ 30-50 METRE ARASIDIR. BU YÜZDEN CAZİP FİYATLI CİHAZ DÜŞÜNÜYORUM. AYRICA BANA KAYALIKLARI GÖSTERMESİ YETERLİ.YANİ HER SEFERİNDE AYNI NOKTAYA ULAŞABİLEYİM BENİM YETER..

Merhaba,
benim fikrime göre pek verimli bir cihaz olmayacaktır, bunun yerine belli markaların en alt modellerine göz atarsanız kullanabileceğiniz bir cihazınız olur, sevgilerimle

eczmete
20-06-2011, 14:33
Lowrance HDS5 balık bulucum var.Türkçe menüsü olmasına rağmen mercanları göremedim.Dip yapısını ve balık sürülerini görüyorum.Bazen sürü geçerken sürünün derinliğine oltayı çekerek uskumru,istavrit aldım.Ama bazı sürülerden hiçbirşey alamıyorum.
Cihaz 50 ve 200 frekans ile çalışıyor.Öncelikli frekansını 50 yaptım.Dip çizgisi gösterme,balık sembolü ve alarmı,otomatik hassasiyet,100 m derinlik,derin su ayarında.Mercanları görebilmem için ne yapmam gerekiyor,bilgi verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

levrek
20-06-2011, 14:50
Merhaba eczmete,
menü kısmında Balık Avlama Modunun Seçilmesi bölümünde (
1. MENU tuşuna iki kez basın.
2. Sonar opsiyonunu seçin ve ENTER tuşuna basın.
3. Balık Avlama Modu opsiyonunu seçin ve
ENTER tuşuna basın.
4. istediğiniz balık avlama modunu seçin ve ENTER tuşuna basın.)
Derin su sekmesini işaretleyin.

eczmete
20-06-2011, 17:21
Erol bey onları yaptım.Sadece dip yapısına bakarak mercanları bulabiliyorum ama göremiyorum.

levrek
21-06-2011, 07:42
Erol bey onları yaptım.Sadece dip yapısına bakarak mercanları bulabiliyorum ama göremiyorum.

Avlandığınız derinlik nedir ? Bir de Hassasiyet ayarlarına bakın, fabrika çıkışı otomatik olarak gelir, siz bu değeri %80-90 a getirin. Ayrıca palet menüsünden dip zemin rengini kahverengi gibi koyu bir renk seçerseniz mevcut balık ikonlarla bir kontraslık oluşacaktır, daha iyi bir görüntü almanızı sağlayacaktır.

mehmetaydın
21-06-2011, 15:05
erol abi merhaba 6,10 mt fiber teknem var tekneme bir balık bulucu takmak istiyorum bana önere bileceğin bir marka ve model varmı bide montajı hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim tekneyi elden yeni geçirdim şu an suda birtek balık bulucu işi kaldı bide gps olmasını istiyorum ama acaba onu ayrımı alıyım bunun için ayırdığım parta 1000 1500 lira falan yardımıcı olursan sevinirim ..

levrek
21-06-2011, 21:18
erol abi merhaba 6,10 mt fiber teknem var tekneme bir balık bulucu takmak istiyorum bana önere bileceğin bir marka ve model varmı bide montajı hakkında bilgin varsa paylaşırsan sevinirim tekneyi elden yeni geçirdim şu an suda birtek balık bulucu işi kaldı bide gps olmasını istiyorum ama acaba onu ayrımı alıyım bunun için ayırdığım parta 1000 1500 lira falan yardımıcı olursan sevinirim ..

Merhaba Mehmet,
teknen hayırlı olsun, ayırdığın miktara göre daha önce de bahsettiğim gibi fiyat-performans bakımından Garmin i önerebilirim. Lakin avlanma metodlarına göre kriterlerini belirlemelisin.Buna göre de modelini belirlemiş olursun. Örneğin derin sularda avlanmayı amaçlıyor isen sonarın maksimum derinlik ölçme değerlerini dikkate almalısın. Ekran çözünürlüğü,büyüklüğü-küçüklüğü, siyah-beyaz veya renkli ekran oluşu, haritalı-haritasız gibi özellikler fiyatı etkileyen unsurlardır.
Sonarla gps in bir oluşu ayrı ayrı almaktan daha ucuza mal olur, ancak beğendiğin iyi bir sonar olmuş ve bütçeni ikisini birden almak zorluyorsa sonarı al geç,Gps içinse birkaç ay ötele derim,sevgilerimle

eczmete
22-06-2011, 08:51
Erol bey gerçekten konuya hakimsiniz.Siz önermeden önce ben de kendimce bazı notlar almıştım.İçinde sizin önerdiğiniz hassasiyeti yükseltme de var.Bu hafta sonu ayarlarıma aşağıdaki düzeltmeleri yapacağım.Bakalım ne olacak.
-Geçiş hızını düşük olarak,
-Elle modu ile istenen derinliğe zoom yapmak,
-Gürültü bastırma alçak,
-Hassasiyet %80-90,
-Ping hızı 10 veya daha az,
-Sonar seçeneklerinden zoom çubukları seçilip istenen derinliğe ayarlama yapacağım.
Tekrar Teşekkür ederim.

mehmetaydın
22-06-2011, 12:07
erol abi yardımın için teşekkürler ben zaten çandarlı körfezinde avlanıcam belki biliyorsundur bizim oraları beğendiğim model garmin fıshfınder 400 c ,garmin fishfinder 160c bunlarda gps yok daha dogrusu hiç bilmediğim bir konu bi türlü karar veremiyorum özelliklerine bakıp bir fikir verirsen sevinirim bide bu cihazlarım montajını şimdi yapabilirmiyim acaba tekne suda yoksa seyyar bişeylemi yapıcaz yada bu kadar abartmayıp basit bişeymi alıyım varsa öğle bildiğin basit bi marka türkçe menülü söylersen ii olur formları okuyorum herkes bişeyden şikayetçi okuyunca hepten kafam karışıyo valla ne yapçamı şaşırdım allah aşkına bana bi akıl ver selamlar

levrek
22-06-2011, 13:59
erol abi yardımın için teşekkürler ben zaten çandarlı körfezinde avlanıcam belki biliyorsundur bizim oraları beğendiğim model garmin fıshfınder 400 c ,garmin fishfinder 160c bunlarda gps yok daha dogrusu hiç bilmediğim bir konu bi türlü karar veremiyorum özelliklerine bakıp bir fikir verirsen sevinirim bide bu cihazlarım montajını şimdi yapabilirmiyim acaba tekne suda yoksa seyyar bişeylemi yapıcaz yada bu kadar abartmayıp basit bişeymi alıyım varsa öğle bildiğin basit bi marka türkçe menülü söylersen ii olur formları okuyorum herkes bişeyden şikayetçi okuyunca hepten kafam karışıyo valla ne yapçamı şaşırdım allah aşkına bana bi akıl ver selamlar

Selam Mehmet, montaj işi gayet kolaydır, su içinde de yapabilirsin.Gönderdiğim karşılaştırma tablosunda Garmin in üç ürününü inceleyebilirsin. Benim fikrime göre bütçen elverdiğince iyi bir şey almaya çalış. Sonuçta hepsi bir şekilde işini görecek gibi görünür, lakin modelden modele değişen ve artan bir takım özelliklerin faydasını kullandıkça göreceksin ya da eksikliğini hissedeceksin.
Kullanıcıların pek çoğu basit modellerle başlamayı sever, lakin zaman içerinde üst modellere geçerler, eskisini belki aldıkları fiyatın yarısına zar zor satıp yenisi için tekrar masrafa girerler, böylelikle başta alabilecekleri cihazı daha pahalıya mal ederler. Bu bir bütçe ve keyif meselesidir, daha önce de bahsettiğim gibi sonardan ne beklediğine bağlı olarak avlanma türüne göre değişkenlik gösterecektir, sevgilerimle

Kemal SİPAHİ
10-08-2011, 13:28
Erol bey Eagle Cuda 350 S/Map Sonar/GPS Fish Finder combo nasıl bir cihazdır. combo olanlar arasında fiyatı en uygun olanı. balık tanımlama özelliği varmı? kullanım olarak iyi bir cihazmı? zıpkınla balık avı yapıyorum. tercih edeyimmi ne dersiniz? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

levrek
17-08-2011, 14:48
Erol bey Eagle Cuda 350 S/Map Sonar/GPS Fish Finder combo nasıl bir cihazdır. combo olanlar arasında fiyatı en uygun olanı. balık tanımlama özelliği varmı? kullanım olarak iyi bir cihazmı? zıpkınla balık avı yapıyorum. tercih edeyimmi ne dersiniz? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Merhabalar Kemal Bey,
Tatilde olduğum ancak yazma fırsatı bulabildim, cihaz gayet güzeldir, hele hele bütçenizde yetiyor ise. Tanımlama özelliği vardır, linkte biraz daha detay bilgi bulabilirsiniz, sevgilerimle
[Only Registered Users Can See Links]

echoes
27-09-2011, 14:58
Merhaba Erol bey.Daha önce sizden garmin 400 c ve 160 c ile ilgili bilgi almıştım ama çeşitli sebeplerden dolayı bu cihazları alamadım.Şimdi ise garmin echo 150 almak üzereyim. Bu cihaz hakkında görüşlerinizi ve Siyah beyaz balık bulucu da zemin tonlamaları hakkında bilgi vermenizi rica edecektim?

levrek
28-09-2011, 07:35
Merhaba Erol bey.Daha önce sizden garmin 400 c ve 160 c ile ilgili bilgi almıştım ama çeşitli sebeplerden dolayı bu cihazları alamadım.Şimdi ise garmin echo 150 almak üzereyim. Bu cihaz hakkında görüşlerinizi ve Siyah beyaz balık bulucu da zemin tonlamaları hakkında bilgi vermenizi rica edecektim?

Hayırlısı olsun, siyah beyaz ekranlarda, en koyu renk en sert zemini ifade eder, renk açıldıkça zeminin tragana - yosun - çamur - kum vb. bir yapısı olduğunu anlayabilirsiniz.

echoes
01-10-2011, 08:50
Çok teşekkürler Erol Bey.Umarım doğru seçim yapmışımdır.

senol
05-10-2011, 14:19
HUMMINBIRD BALIK BULUCU 798 modelini amerikadan aldım ama bu derinliği metre olarak vermiyor bu nu metreye cevirmenin bir imkanı varmı yada yeni yazılım yüklemenin imkanı varmı teşekkürler

burak akman
11-10-2011, 10:19
Arkadaşlar,marka ve model çeşitliğinden dolayı soru-cevap şeklinde yazışmanın ve fikir alışverişin bu şekilde olması daha mantıklı geldi bana,ne dersiniz ?

Levent Bey merhaba,

Amerikadan bir arkadaşıma araştırıp sipariş verdiğim eagle cuda 350 bana geldi.
herşey gayet iyi görünüyor gerçi daha tekneye monte etmedim.Ama basit ve istediğim performansı verecek gibi görünüyor.Önüme çıkan tek problem map te amerika yüklü.Güney ege kıyılarını detaylı göstermiyor.Sanırım harita yüklemem gerekiyor.Kart yuvası olmadığından marmariste bu işi henüz yaptıramadım.Bana bir yol gösterebilirmisiniz ? şimdiden teşekkür ederim.

levrek
11-10-2011, 14:48
Levent Bey merhaba,

Amerikadan bir arkadaşıma araştırıp sipariş verdiğim eagle cuda 350 bana geldi.
herşey gayet iyi görünüyor gerçi daha tekneye monte etmedim.Ama basit ve istediğim performansı verecek gibi görünüyor.Önüme çıkan tek problem map te amerika yüklü.Güney ege kıyılarını detaylı göstermiyor.Sanırım harita yüklemem gerekiyor.Kart yuvası olmadığından marmariste bu işi henüz yaptıramadım.Bana bir yol gösterebilirmisiniz ? şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Burak Bey,
cihazınız hayırlı olsun, Eagle C-Map Marine ve Navionics Marine kartlarını kullanır.Onları da ancak bölgesel olarak ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Örneğin ;
[Only Registered Users Can See Links]

Ya da tüm bir bölgeyi kapsayanı ;
[Only Registered Users Can See Links] I

burak akman
11-10-2011, 20:50
Levent Bey hızlı cevabınız için teşekkür ederim.Ama daha önce bahsettiğim gibi cihazda herhangi bir kart yuvası olmadığından linklerini verdiğiniz harita kartlarınıda kullanmam mümkün değil.Teşekkür ederim

levrek
11-10-2011, 22:21
Levent Bey hızlı cevabınız için teşekkür ederim.Ama daha önce bahsettiğim gibi cihazda herhangi bir kart yuvası olmadığından linklerini verdiğiniz harita kartlarınıda kullanmam mümkün değil.Teşekkür ederim

Burak bey, sd kartı kendi okuyucu ile pc nize yükleyeceğniz uygun bir navigasyon programı yardımı ile örnek olarak [Only Registered Users Can See Links] pc nizden dahili hafızaya atabilirsiniz, sevgilerimle

BORA 34
11-10-2011, 22:54
Merhaba nette humminbird servisi ararken sitenizi gördüm ve üye oldum. Benimde sıkıntım yurtdışından getirtirdigim 999csi humminbird cihazımın balıkbulucu programı çalışıyor gps kordinatları veriyor hızı veriyor ama harita kartını okumuyor kartta dogru başka cihazda çalışıyor bildiginiz deneyimli servis varmı varsa iletişim bilgilerini alırsam sevinirim.

levrek
12-10-2011, 07:53
Merhaba nette humminbird servisi ararken sitenizi gördüm ve üye oldum. Benimde sıkıntım yurtdışından getirtirdigim 999csi humminbird cihazımın balıkbulucu programı çalışıyor gps kordinatları veriyor hızı veriyor ama harita kartını okumuyor kartta dogru başka cihazda çalışıyor bildiginiz deneyimli servis varmı varsa iletişim bilgilerini alırsam sevinirim.

Merhaba Bora Bey,
maalesef servis konusunda bir bilgim yok, sevgilerimle

senol
13-10-2011, 14:24
Merhaba Burak Bey,
cihazınız hayırlı olsun, Eagle C-Map Marine ve Navionics Marine kartlarını kullanır.Onları da ancak bölgesel olarak ayrı ayrı satın alabilirsiniz. Örneğin ;
[Only Registered Users Can See Links]

Ya da tüm bir bölgeyi kapsayanı ;
[Only Registered Users Can See Links] I
selam bora 34 senin bahsettiğin konuda kartın yanlış navionics gold sd card olması gerekiyor yoksa çalışmıyor bende de humminbird 798ci SI Combo var bunu metreye çeviremiyorum türkçe ve ölçüleride metre yapmak istiyorum ama hala bulamadım

fserez
26-06-2012, 10:10
Erol bey
hummibird 345 c ile humminbird 728 arasında kararsız kaldım aynı fiyat scalasındalar fakat birbirine karşı farklı artı ve eksileri var sizce renkli olanı mı tercih etmeli teknik özellikleri sanki biraz daha iyi olanı mı

Fatih serez
edirne -1963

MAVİ FENER
26-06-2012, 12:20
Erol bey
hummibird 345 c ile humminbird 728 arasında kararsız kaldım aynı fiyat scalasındalar fakat birbirine karşı farklı artı ve eksileri var sizce renkli olanı mı tercih etmeli teknik özellikleri sanki biraz daha iyi olanı mı

Fatih serez
edirne -1963

Bence en son modeli ve renkli olanını almanı tavsiye ederim....

orhan-yakar
08-07-2012, 10:37
merhaba arkadaşlar
ben tekneme lowrance lms337 marka bir balık bulucu aldım fakat sorunum şu;Balık bulucuma türkçe menü ve akdeniz haritası yüklemek istiyorum bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ...

fserez
25-07-2012, 12:02
Bence en son modeli ve renkli olanını almanı tavsiye ederim....

humminbird 586 c hd modelini aldım ilk kullanımda dikkat etmem gereken ayarlar var mı fabrika ayarları yeterlimi yardımcı olurmusunuz tşkrler

MAVİ FENER
25-07-2012, 14:15
humminbird 586 c hd modelini aldım ilk kullanımda dikkat etmem gereken ayarlar var mı fabrika ayarları yeterlimi yardımcı olurmusunuz tşkrler

Fabrika ayarları yetmez...ayarları sen kendi teknene göre yapacaksın....İnce ayarlarını ve Gain ayarlarını, dip mesafeni , netlik durumunu önce tekne sabit olduğunda ayarlayacaksın, sonra tekneyi hareket ettirip netlik ayarlarını ve görüntünü tekrar deneyip ayarlayacaksın...

fserez
12-08-2012, 11:29
bu ekran nasıl yorumlamamız gerek

fresenius
17-09-2012, 13:24
Ben geçen gün garmin echo 200 aldım.cihazdan çokk memnun kaldım.çok kolay kulanımı var.menüsü türkçe.yanlız anlamadığım birşey var!
1- ekranı ikiye böldüğümde,solda 70khz,sağda 200khz olarak gösteriyor.ikisiinn ne farkı var.hangisi daha iyi?
2- flaşhor yuvarlka ekran menüsü nasıl kullanılıyor.ne işe yarıyor?
3- tatlı su-tuzlu su ayrımı göremedim.otomatikmi yapıyor.?

MAVİ FENER
17-09-2012, 22:44
Ben geçen gün garmin echo 200 aldım.cihazdan çokk memnun kaldım.çok kolay kulanımı var.menüsü türkçe.yanlız anlamadığım birşey var!
1- ekranı ikiye böldüğümde,solda 70khz,sağda 200khz olarak gösteriyor.ikisiinn ne farkı var.hangisi daha iyi?
2- flaşhor yuvarlka ekran menüsü nasıl kullanılıyor.ne işe yarıyor?
3- tatlı su-tuzlu su ayrımı göremedim.otomatikmi yapıyor.?

1- Ekranın 2 ye ayrılmasının nedeni dipteki çinekop veya lüferi görebilmek içindir.
2-Flaşör.....nedemek anlayamadım resmini koyarsan izah edebilirim...
3-Farketmez....netlik ayarını bulunduğun suya gore yaptın mı sıkıntı yoktur....

medcezir
05-11-2012, 14:30
slm adım gökhan elimde eagle cuda-168 bir balık bulucu var fakat nasıl çalıstığını tam olarak anlayamadım bana yardımcı olabilirmisiniz hemen kaba bi şekilde olsanız yeterli marmarada balık tutuyorum 50 metreye kadar açılıyorum şimdiden teşekkür ederim saygılarımla mailde atabilirsiniz : ibogokan@hotmail.com

erco67
05-11-2012, 16:56
Merhaba arkadaşlar,bende EAGLE-300 balık bulucu var ama bunun türkçe kullanım kılavuzunu bulamadım.bunu temin edebileceğim bir yer varmı acaba?ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

ataman
10-11-2012, 11:09
Erol bey ve sitedeki tüm üstadlar Merhaba uzun araştırmalarım sonucu bu iki cihaz arasında karar veremiyorum
Lowrance çıkış gücü 250w olması beni almaktan vazgeçiriyor furunonun ise gps i yok
Yapmak istediğim avlar ortalama 100m ve dipte.bunlara nasıl bir ayna almam gerekir (plastik bronz ) yardımlarınızı bekliyorum kalın sağlıcakla

ataman
16-11-2012, 09:37
Sitede yanıtlıyacak arkadaşlar balıkta herhalde :))

hus213
16-11-2012, 10:09
Balık bulucu avlanmayı pek kabul etmiyorum ama bu konu ile ilgilenenler sitemizde mevcut en yakın zamanda gerekli cevapları alırsınız.Yinede balığı kendiniz bulun derim rasgele

levrek
16-11-2012, 14:08
Erol bey ve sitedeki tüm üstadlar Merhaba uzun araştırmalarım sonucu bu iki cihaz arasında karar veremiyorum
Lowrance çıkış gücü 250w olması beni almaktan vazgeçiriyor furunonun ise gps i yok
Yapmak istediğim avlar ortalama 100m ve dipte.bunlara nasıl bir ayna almam gerekir (plastik bronz ) yardımlarınızı bekliyorum kalın sağlıcakla

Merhaba Ataman Bey,

her iki cihazında kendi has özellikleri var, seçim tamamen sizin av türlerinize ve yerlerine bağlı olarak bir cihazdan beklentiniz doğrultusunda olmalıdır.
Buna göre;
Lowrance HDS 5 Gen2 Fishfinder Plotter ın standart olarak satışta sunulan iki
Transducer seçeneği mevcuttur, 50/200KHz T/M ve 83/200KHz T/M modelleri.
Opsiyonel olarak ise ; LSS-2 StructureScan Box & T/M Transducer mevcuttur ya da
set olarak Structure Scan HD LSS-2 Bronze Thru Hull Transducer inc Fairing Block - Matched Set.
Ayrıca , cihaza bir de harita kartı almanız gerekecektir. Bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak Navionics Gold XL veya Platinum+ XL.
Tüm bunlar bütçenize bağlı tabiki.

Furuno 627 de ise 525T-PWD 600w T/M Biducer Airmar P66,
525ST-MSD 600w Bronze T/H Triducer inc Fairing Block Airmar B744V
ya da
520-5PSD Plastic 600w T/H T/ducer Depth only Furuno modelleri mevcuttur.

Teknenizin yapısına göre seçim size kalıyor.

hus213
16-11-2012, 19:44
Arkadaşımıza gereken cevaplar gelmeye başlamış kendisine rasgale derim.Tüm sitemin canlarına hayırlı akşamlar güzel sohbetler.

ataman
17-11-2012, 13:44
Merhaba bir sorum daha olucaktı lowrance 5x pro 83/200 hz yazıyor ve bir yerde okudum 80/200 yada 83/200 hz tatlı su için, 50/200 hz tuzlu su için yazmışlar bu bilginin doğruluğu nedir acaba şimdiden cevap için teşekkür ederim