PDA

Tüm Versiyonu Göster : Akbuk-10 mart


gokseldbuga
12-03-2007, 08:31
Cuma gecesi saat 12 de yola çıktık 2 gibi Kazıklıdaydık, oltaları attık, tık yok bu böyle sabah kadar sürdü. Bu arada ben , Lilia, Mustafa, Dilara, abim Nadir 5 kişi gittik. Gece hava baya soğuktu önceki haftaya göre, güzel bir ateş yaktık. Bu arada Tago bilir çalıların yanından tam önüme atmama rağmen 2 kere bir şamandıraya takıldı oltam ve koptu. Sabag hava aydınlanınca soldaki buruna doğru gittim çünkü tık yok. Veeeee neden balık olmadığı anlaşıldı, Güllük limanına bağlı Vurgun isimli ufak bir balıkçı kayığı, bizim avlandığımız yerden taaa buruna kadar siz deyin 600 metre kıyıdan 10 metre açığa ağ atmış geceden. Bizim bunu farketmemiz mümkün değil gece, kaldı ki sabah ben buruna giderken farkettim. Nesye saat 7 gibi beyefendi geldi ağı çekti, çekerken pervanesine doladı, kesti, bizim oltaları kopardı, taaaa önümğze kadar geldi ve benim olta taktığım şamandırayı çekti. Meğer o şamandıra ağınmış, ama bunu anlamaya imkan yok arkadaslar arada nerden baksanız 300 mt mesafe var. Tabii ağ olan yere balık mı girer. Neyse kısa kesiyorum akşam 2 ye kadar sahilde uyumuşum, tabii balık yok, Kazıklıya gelen kimsede yok, herkes döndü , aksam 4 gibi balık çiftliklerinin oraya gitmeye karar verdik. Gittiğimiz gibi saat 6 ya kadar 6 tane isparoz tuttum başka da hiçbirşey yok. Ilk defa bu kadar kötü av oldu, yanımızda götürdüğümüz arkadaşlara da yazık oldu, hem yoruldular hem zevk almadılar . Akşam biz dönerken aynı balıkçı aynı yere ağ atıyordu. 1-2 video çekimi yaptık, resimleri çıkartıp şikayet edicem o balıkçıyı. Bu arada ağdan çıkan 3 tane parmak kadar isparoz 1 tane de iri kolyoz başka da birşey yok.

er35han
12-03-2007, 08:53
Göksel'cim raporu şimdi okudum.:hıııı: ve sinir küpüne döndüm.onca yol katedip birşey yakalayamadığınamı yanasın yoksa oltaların gittiğinemi. nedir abi bu kıyıya kadar ağ atmalar, tamam anlıyoruz adam da ordan ekmek yiyecek ama bunun içinde kıyıları süpürmekmi lazım. aynı şeyleri geçen sene bende yaşadım, oltaları kopardığımla kaldım.bununla ilgili yapılacak bir şey varsa bilgi sahibi arkadaşlar da fikrini beyan etsin, şikayetmi edeceğiz ne yapacaksak yapalım. ;) (denizler bizim,bugün olmazsa yarın alırız kuzuları bize birşey olmasın.);) :P hoşçakal dostçakal

Uzm.Dr.Rastgele
12-03-2007, 11:43
Amcam geçmiş olsun.....Biliyorsun 3 hafta önce bende kurtlandım ve gittim.Tabiki hiç bir şey alamadan hanımlara çiçek toplayıp geldik.Abisi Nisan 15 olsun bir hele....O zamana kadar k ı y ı d a n pek bir şey olmaz.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.Bak bu hafta bana 2 yerden zarf attılar ama açmadım.Bugün cumartesi günü geceden Mordoğan'a gidenlerden rapor geldi.Bir iki mıngri ve başka hiç bir şey yokmuş...........

HALDUN YALIMLI
12-03-2007, 11:57
Göksel kardeşim sağlık olsun, bu seferlik böyleymiş. Birlikte gelen arkadaşların adına bende üzüldüm ama elden bir şey gelmiyor. KIYILARA BU ŞEKİLDE AĞ ATAN BALIKÇI MÜSFETTELERİNİDE BURADAN AYRICA KINIYORUM YAZIKLAR OLSUN:hıııı: :hıııı: :hıııı: . RASTGELSİN

katiti
12-03-2007, 13:11
Göksel ben de dün Dalyan tarafında kıyıya 3 m mesafe ağ gördüm :hıııı: . Bu adamlara ceza kesmek yetmez, daha "fiziksel" önlemler almak lazım:ninja: :camoka: ...

CaTSiLeNcE
12-03-2007, 13:21
göksel ben 1 aydır bir şey yakalayamıyorum abi.. senin her haftada olmasada arada bir resimlerini görüyoruz :) o bizi biraz olsun rahatlatıyor..

gokseldbuga
12-03-2007, 14:09
en azından 1-2 parça birşey yakalardık, üstelik te en umutlu olduğum yer , 160 km gidiyorum onun için ama o ağ varken hiç balık girer mi oraya, kaldırsan da girmez, ama işte bir umut bekledik durduk. Eğer farketmiş olsaydık geceden caprice otelin orada avlanırdık , orası da mırmır için ideal, en azından gündüz lidaki yakalardık fakat böyle kalabalık olunca ahdi toplanalım gidelim diyemiyorsun kolayca.
Zaten artık Akbük işine biraz ara vermek istiyorum , hem çok masraflı hem çok yorucu, Martın ortasına geldik şurada, bizi gene Ildır Gerence paklar hatta şu Zyetinelini de tekrar denemek istiyorum ama bu sefer daha iyi keşfedeceğim , balık çiftliğinin soluna doğru falan nasıl inilecekse bakalım artık, yolları deneyeceğiz.

mufi
12-03-2007, 15:02
Arkadaşlar hepinize bir soru soracagım gerçi gökselimin mesajını takip edecek ama ..farklı konu açmadım kusura bakmayın.
denize kıyıdan balık tutmak için gideceğiniz zaman ne varsa tutarım diyenler parmak kaldırsın..yok sadece mırmır veya çipura beklerim diyenler parmak kaldırmasın.
yani şunu söylemek istiyorum.. gidilen yer öyle bir koy yada ortam olsunki bir taraftan 1/2 kamış yemli atılıp zilleri takılsın diger bir kamış ile de kefal beklensin yada zamanına göre zargana ya çalışılsın mesela yoncaköy burnu kayalıkları gibi hemen derinleşen kıyılarda 3/40 m. ileride orta sularda kupez bile geziyor..
ben geçen sene bir dönem yonca köy sag taraf kayalıklarında dip oltası ile mırmır beklerken top şamandralı 5 iğneli sisteme 1/5m derinlik verip te ceviz kadar ekmek sarınca 10/15 cm lık kupezler saldırıyordu.. sag taraftaki koyda gezen su üstü kefalleri de saymıyorum.hani 3. kol olsa onada bakıcam.

çupra
12-03-2007, 16:34
göksel kardeş geçmiş olsun bende bu hafta sonu kazıklıya gidecektim ama olmadı. anlattığına görede iyiki olmamış .ishak abinin dediği gibi daha erken ama yinede oranın havası bir başka insanı çekiyo sanki, belki önümüzdeki hafta giderim diyorum gidersem durumu buraya rapor ederim akbük tarafına gidecek arkadaşlarda kendini ona göre ayarlar.sağlıcakla kalın.
tüm arkadaşlara rastgele!

Taygun KOCABIYIK
12-03-2007, 16:43
Gökselim kara bahtlı kem talihli balıkçım. Havalar ısınmaya başlıyor artık daha yakın yerlerde daha güzel avlar yaparız abicim. Ayrıca balık olmasada akbük gibi güzel bir yerin havasını soluman bile bu hafta seni götürür sanırım :)

Egeli
12-03-2007, 19:18
Arkadaşlar birşey soracağım Başlıkla alakalı olduğu için buraya yazıyorum.
Bu ağ atma yasağı ne zaman başlıyor?
Bilen söylerse sevinirim...

igmsva
12-03-2007, 19:39
gökselim bahtsız bedevim canım kardeşim valla artık sana değil yanındakilere üzülüyorum. dediğin gibi bencede kıyıdan av için şimdilik taaa oralara kadar gitme, bi süre daha yakınlarda idare edip 1 ay daha sabret bence.........:P canım benim kendine iyi bak...

Taygun KOCABIYIK
12-03-2007, 20:10
Arkadaşlar birşey soracağım Başlıkla alakalı olduğu için buraya yazıyorum.
Bu ağ atma yasağı ne zaman başlıyor?
Bilen söylerse sevinirim...
Mehmet abi uzatma ağı ile avlananlar için yıl boyu av serbest ama kıyıya 10 metre açığa ağ atmak serbest değildir herhalde :hıııı:
gırgır ve troller için yasak sanırım 1 mayıs tarihinde başlıyor ama emin değilim

katiti
13-03-2007, 14:54
Arkadaşlar birşey soracağım Başlıkla alakalı olduğu için buraya yazıyorum.
Bu ağ atma yasağı ne zaman başlıyor?
Bilen söylerse sevinirim...

Av yasağı 1 Mayıs-1 Eylül tarihleri arasındadır. Uzatma ağları da kıyıya 300 m'den daha yakına atılamaz. Tabii yasak uygulanırsa :hıııı: ...

gokseldbuga
13-03-2007, 17:29
saol Mert yasağı biliyorum gayet açık ama mesafeyi bilmiyordum , öğrendim sayende

Egeli
15-03-2007, 09:22
Arkadaşlar açıklamalar için sağolun.
300 metre diyorsunuz da Karaburunda kıyının değil on metre dibinden başlayarak ağ atan balıkçıları gördüm.
Hatta adam ağını toplamaya geldiğinde bizi kıyıda görüp abuk sabuk konuşmaya başlayınca az kalsın kayayı fırlatıyordum kafasına:hıııı:
Sen ne kadar hoş görülü olursan ol karşındaki olmayınca olmuyor işte.
Bir amatör balıkçılığımız var ona da laf ediyorlar.
Neyse bilgiler için tekrar sağolun...

giritli
15-03-2007, 14:07
Gökselim çok geçmiş olsun...Sen kalk taaa oralara git...kendini bilmez bir ağcı yüzünden bütün günün zehir olsun...adam geldiğinde hiçbirşey demedinizmi adama peki...valla ben olsam dayanamazdım kardeşim...allah ne verdiyse yapıştırırdım lafı gediğine...gerçi anlamazdı o ÖKÜZ ama olsun en azından rahatlamış olurdum birnebze...böylelerine para cezası kesmiceksin...direkt olarak ağını kesiceksin...madem o kadar yakına ağ sererek sirkülere karşı geliyor , amatörün üç kuruşluk zevkinin içine ediyor sonuçlarına da katlanıcak...

böyle bir olay benim bir arkadaşımın başına gelmiş ama onlar 10 kişi falanmışlar...hepsinin yanında da 60-70 lik misina varmış...takmışlar baba baba iğneleri hepsi birden "hooop kiiiiii" diyerek çekmişler herifin ağını....adam gelince yüzünü görmek isterdim vallaha....

gokseldbuga
15-03-2007, 20:03
Onurcum adam zaten garipti, ağını pervanesine doladı 10 dakika onu kesti bunu biçti, bu arada da kendi kendine birşeyler söyleyip duruyor zaten ayık ta değildi sabahın 6 sında. O hengamede 2-3 oltamızı da kopardı kurşunu vericem bize doğru yol verdi diğer oltaları da takacakken zar zor durdurduk adamı. Yani bu adama ne yapayım ben, işin pis tarafı biz akşamüstü dönerken gene aynı yere ağ bırakıyordu.
Garipten kastım değişik değil, zavallı

Güven ÖZYELDAN
15-03-2007, 22:30
sayın hocam galiba akbükü biraz dinlendirmen gerekiyor bizden sonraki av organizaysonundada iyi bir çıkmamış aslında cıkmamasıda normal zaten kısıtlı bir avlak sayılacak bir alan burayada ağ atılırsa ortaya böyle hüsran dolu bir av cıkacaktır kesin çözüm yapsınlar böle bitiremezlerki balığı dinamiti patlatsınlar iş çözülsün herkez rahatlasın değilmi sayın ağ atanlar...siz boşuna ağ atmayın insanlarda balık avı için dünya mesafe katedip hüsran yaşamasınlar....

eşref sürek
15-03-2007, 22:59
eğer yasak varsa bundan eminsek neden ilgili yerlere şikayette bulunmuyoruz maşa varken el yakılmaz rastgele

mufi
16-03-2007, 13:55
Bu ağ muhabbeti Ahmetbeylide vardı..geçen yaz sonu adam resmen ahmetbeyli koyunda güney kayalıktan kuzey kayalık buruna kadar resmen koyu kapatmıştı..
birde ürkmez taraflarında 9 eylül ünivsr.kampı ününda kamp ile sagdaki otel iskelsinin arasını ag ile kapamışlardı (kefal+levrek için):hıııı: