PDA

Tüm Versiyonu Göster : Önemlİ-forum İle İlgİlİ


gokseldbuga
21-03-2007, 12:48
Arkadaşlar,
Foruma resim & galeri eklenme konusunda biraz araştırma yaptım , bilginize sunar , önerilerinizi beklerim.

Foruma galeri eklenmesi

Öncelikle foruma galeri eklersek , bu galerinin kaplayacağı alan bizim servis sağlayıcımızdan kiraladığımız alan üzerinde olacaktır, yani 500 mb lık bir yer almışsak bu alandan yiyecektir. Bu durumda bu alan doldukça ekstra depolama alanı ihtiyacımız doğacak ve yer satın alacağız , bu da para demek. Şu anda foru içinden eklenen resimler ve eklentiler zaten bu alanı işgal ediyor, yani değişen birşey olmayacak.
Mert'in önerisiyle zipkinci.com un kullandığı sistemi inceledim. 4images adlı serbest kaynak kodlu bir yazılım kullanıyorlar . Bu yazılımı kendi makinamdaki test forumuna entegre ettim. Zipkinci.com a nasil resim ekleneceğini incelerseniz , imageshack e eklemeden farkı olmadığını göreceksiniz .
Kısaca :
resim galeriye eklenir, özellikleri tıklanır , web üzerindeki adresi kopyalanır , forum içinden IMG tag kullanarak adres yapıştırılır , yani imageshacke eklediğimiz bir resmi foruma gömerken yaptığımız işlem. Bu durumda kullanıcı açısından bir avantajı yok.
Bunun gibi bir sürü serbest kaynak kodlu yazılım var ama unutmayınız her halükarda internet üzerinde alana ihtiyacımız olacaktır.
İnternet üzerinde bu alanı bize sağlayacak imageshack, picasaweb gibi yerler var iken biz bunun için para ödeyeceğiz, yönetimi de cabası.

SSS ( sıkça sorulan sorular )
Imageshack üzerindeki resimlerim silinir mi?
Imageshack kullanım kurallarını ihlal etmediğiniz sürece SİLİNMEZ, ebediyen orada kalır
İsterseniz imageshack e de üye olup kendi galerinizi yaratırsınız ( sanırım, denemedim)

Picasa
Google firmasının bir ürünüdür, Türkçe arayüzü vardır. İster programı indirip makinanıza kurup tüm resimlerinizi düzenleyin ve internete yükleyin isterseniz internet tarayıcınız üzerinden resim ekleyin. Kalitesi ve yüklemesi gayet hızlı ve rahat.

Örnek
[Only Registered Users Can See Links]

Bu konuda görüşlerinizi lütfen belirtiniz .

Güven ÖZYELDAN
21-03-2007, 13:50
Sorunumuz bize ait olan alanın resimlerle tüketilmesi yapılan yorumlar yer tutuyor fakat resimler alan içinde önemli derecede alan azalmasına yol açıyor..elimizde yer tutmayacak ve resimleri koruyarak sitede yer vereceğimiz tonlarca site varken bencede siteye resim yükleyip bosuna yer satın alıp alan büyütmenin anlamı yok sonuçta resimler burdanda paylaşılacak sadece 1 kaç saniye fazlamızı alacak resimleri burdan yayınlamak ben görüşte hem fikirim gökselle, uygulamayı yapalım site bizim nasıl olsa eğerki sağlıklı ve istediğimiz gibi yürümezse bu yöntem eski sisteme tekrar döneriz ama buna gerek kalmayacaktır...

HALDUN YALIMLI
21-03-2007, 13:56
Göksel kardeşim fikirlerine katılıyorum. Site alanımız için en uygunu bu durumdur. Çalışmalarından ötürü çok teşekkür ederim.

Bu arada senin moderetörlüğün konusunda site arkadaşlarımızı bilgilendirmeyi atlamışız. Umarım sitemize yapmış olduğun katkılar ve çalışmalar başarıyla sürer, tekrar teşekkürler ve tebrikler.

katiti
21-03-2007, 15:41
Sitede yer kaplama konusunda hemfikiriz Göksel, ben yine de kendi sunucumuzda olmasını tercih ederdim :). Ama diğer seçenekler de uygulanabilir tabii, sorun yok. Ellerine sağlık...

aganta borina borinata
21-03-2007, 15:52
tabiki en doğrusu bu... nette bi ton faydalanacak unsur var... siteye eklenen her şey alan kaplıyor... netteki siteleri kullanarak bu yük epey azaltılabilir... resimlerin ve dosyaların yedeğini herkes bilgisayarında yada bi cd içerisinde toplarsa koyboldu silindi sıkıntısı olmaz...

bi de siteye bi teşekkür butonu koyarsak sanırım bunun da faydası olur...

rastgelsin...

gokseldbuga
21-03-2007, 16:35
Mert, zipkinci.com yanlış bilmiyorsam kendi sunucuları, rahmetli Ozan'ın kardeşi Okan'ın firması herhalde , yada en azından bu işlerde olduklarından çok koymuyor olabilir,
kendi sunucumuzda olsa da dert, yönetimi, optimizasyonu vs.
Kişisel albüm için düşünürsek picasa hayli hayli iş görür, teker teker fotoları da yükleriz imageshacke yada nerede tutuyorsanız , kurtuluruz. Şimdi yapılması gereken , buyutumuzu küçültmek ve de veritabanını kompaktlamak için eklenmiş resimleri teker teker ayıklamalı. Moderatör arkadaşlar bir plan yapsınlar bölüşerek, siteden eklenmiş resimleri kaldırarak imageshacke yüklesinler ve mesajı düzenlesinler. Hamallık kabul ediyorum fakat başka yol da bilemiyorum.
Siteye gömülen resimleri ben 640X480 olarak düzenledim dün gece, bu şekilde gidersek bir standart elde etmiş oluruz.
Fikri olan varsa belirtsin ltf

igmsva
21-03-2007, 17:12
arkadaşlar bence gerçek olan depolama konusunda ciddi sıkıntılıyız, bunun çözümü ya yer sunucu alacağız yada forumdaki fazla yer kaplama sorunu yaşatan resimlerin temizlenerek internetteki ücretsiz sunuculara yükleyerek oralardan faydalanacağız dimi...
şimdi yer alanını genişletmek maddi yük getirecek ve bir süre sonra tekrar aynı problemle karşılaşacağız diyorsunuz......
kendi sunucumuzun olmasıda anladığım idamesi konusunda sıkıntılar yaşatacak diyorsunuz....
öyle ise pek tercihimiz kalmamış bence yani forumu temizleyip fotoları ücretsiz bir sunucuya aktarıp bundan sonra yüklemeleri orayabyapmak....
anladığım en uygun yol bu, bende bu görüşü destekliyorum.
BU ARA GÖKSELİM MODUM... TEBRİK EDERİM......:D

Taygun KOCABIYIK
21-03-2007, 18:30
Göksel abi öncelikle emeklerin için teşekkür ederim. Dün akşam bende elimden geldiğince bazı resimleri silerek imgeshack e yükledim.
Konuya dönersek şunları söylemek isterim sunucunun mevcut kapasitesini bir miktar ücret ödeyerek arttırıp bu sorundan geçici olarak kurtulabilirdik. Fakat her geçen gün büyüyoruz ve bir süre sonra tekrar alan yetersiz kalacak. Komple sunucu alsak göksel abinin söylediği gibi yönetimi sorun. En mantıklı yöntem imageshack veya picasa gibi sitelere yüklemek.Bir süreliğine sitemizdeki resim yükleme seçeneğini pasif hale getirmeyide düşünüyorum.
Son olarak rastgelsin.com system administrator :P göksel abime görevinde başarılar diliyorum :) benim yokluğumda teknik konularda ona danışabilirsiniz özel mesaj yağdırabilir, msnde kafasını şişirebilir hatta telefonla taciz edebilirsiniz :D (bir araba laf işiteceğimi biliyorum göksel abicim ama olsun seni seviyoruz :D)

gokseldbuga
21-03-2007, 19:25
....... annadın sen onu

gokseldbuga
21-03-2007, 19:34
evet arkadaşlar durum bu şekilde ise :
1- Tüm moderatör arkadaşlar mesajları düzenleyerek resimleri imageshacke yükleyebilirler, el birliğiyle bitiririz.
2- Bu işlem bittikten sonra Tagocum senden ricam vbulletin içinden diagnostics leri çalıştırman ve bu log ları incelememiz, veritabanını nasıl optimize eder, düzenleriz bunu araştırırırız.
3- Bu arada hosting firmamızdan yeri alırız,
4- Domain şu andaki sponsorumuz üzerinde değil mi? O zaman DNS leri yönlendirmemiz lazım, bu arada foruma ulaşılamayacaktır, bu yüzden açıklayıcı bakım sayfasına yönlendirmekte fayda var.
5-Açılış sayfası konusunda eski bir stajyerimizden yardım rica ettik, şu anda çalışıyor ve bir dizayn oluşturmak üzere, bu dizaynı bize gönderir beğenir beğenmeyiz, değişiklik isteriz, olmazsa başımızın çaresine bakarız.
6- Tüm bu ayarlamalar bittikten sonra ne kadar alan kalıyor bakarız, geri kalan alanı da firmaların reklamına harcarız, tabii video yüklemesi resim yüklemesi bunları yerimize göre değerlendireceğiz.
Şu anda aklıma gelenler bunlar,
hayırlısı olsun

aganta borina borinata
22-03-2007, 07:40
site içerisinde güncelliğini yitirmiş ya da gereksiz mesajlar da var... bunların da temizlenmesi lazım... ama bunların temizliğini yaparken her konu için silinip silinmemesi konusunda fikir danışmak sanırım zor olur... her mod ilgili bölümlerde kendine göre gereksiz gördüğü mesajları silmeli diye düşünüyorum... eğer bu mesajlar farumda çok fazla yer kaplamıyorsa kalabilir tabi...

eğer fotoğraflarla ilgili sorun çözülürse, mesajlarda temizliğe gidilirse, bi teşekkür butonu eklenebilirse bu alan sanırım uzunca bi süre yeter...

nasıl resim yüklerim... imza ayarlarını nasıl yaparım vb. bi çok soru geliyor sürekli... bu türmesajların oluşmasını azaltabilmek adına foruma bi sohbet odası eklenebilir... bunun foruma yazılacak mesaj sayısını düşüreceğini sanmam... ama sohbetin içeriği neye dönüşür bilemem...bunun kötü örnekleri de var iyi örnekleride... bu da site içerisinde çalışır duruma getirilirse iyi olabilir... ya da en azından denenebilir...

rastgelsin...

katiti
22-03-2007, 21:35
Göksel söylediklerine katılıyorum, düzenlemeyi bu şekilde yapabiliriz. Bu hafta biraz yoğun geçiyor benim, elimden geleni yaparım.

Doğan shbet odası daha önce denendi ama başarılı olmadı. Yazı olarak eklenen kısımların çok yer kaplayacağını sanmam. Zaten veritabanının düzenlenmesi sorunu çözecektir. Mesaj silmek hem zor olur, hem de bütünlüğü bozar bence.

igmsva
22-03-2007, 22:30
sevgili mod.larım eh yapın artık bir şeyler benim elimden bir şey gelmiyor, ama bizler için çabalarınızda size yardımcı olamadığım içinde üzülüyorum, artık izmire gelince borcumu bir şekilde öderim ne yapalım.......:D :D :D
HEPİNİZE KOLAY GELSİN

Taygun KOCABIYIK
23-03-2007, 16:41
Doğan abi yazılan mesajlar pek bir yer kaplamıyor silinmesine gerek yok o konuda sıkıntı yaşamayız.

giritli
24-03-2007, 14:57
vaaay birader hayırlı olsun administratör olmuşsun...kardeşim emeklerin için şimdiden teşekkürler...sonuçta işin uzmanı sensin...bizler için iyi olana sen karar vereceksin...benim merak ettiğim şu...mesela son birkaç fotomu imageshack ile eklemiştim...yeni sisteme geçersek yine aynı şekildemi ekleyeceğiz ve eklenen resimlere ulaşmak için ekstra çaba sarfetmemiz gerekecekmi...

varior
24-03-2007, 21:29
tüm yönetici arkadaşlara emekleri için teşekkürler.. site bayağı değişecek, rahatlayacak gibi gözüküyor..
Onur, imageshackle eklenebilir, sistem aynı değişen birşey yok..
bu arada video yüklemeleri içinde birşeyler yapsak çok iyi olur diye düşünüyorum.. direk mesaj sayfasından izlense.. diğer forum sitelerinde olan yt tagları eklense.. :soru:

gokseldbuga
25-03-2007, 21:27
Onurcum site içinden resim ekleme kaldırılacak, doğrudur ekleme ekstraçaba gerektirecek ama zaten şu anda site içinden eklense de ekstra çaba gerektiriyor çünkü bir açılıyor bir açılmıyor.
Yavaş yavaş düzelecektir herşey, site içinden video izlenmesi konusunu ilerde düşünelim derim , şimdilik acil işlerimizi yapalım.
Tanışma veya teşekkür düğmeleri oluşturulması Cuma akşamki toplantıda karara bağlanmıştır.
Moderatörlerin görevleri nelerdir diye bir başlık hazırlayacaktım ama vaktim kalmadı yarın sabah ta acilen Istanbula gidiyorum.
Mesajlar çok yer kaplamasa da, forum mantığı eski mesajlar arşivlenmelidir, yoksa dersiz topsuz bir forum oluruz, veritabanımız da şişer de şişer bunun illa ki boyut açısından olması gerekli değil.
şimdilik bu kadar umarım sorularınıza yardımı olmuştur,