PDA

Tüm Versiyonu Göster : zeytineli balık çiftlikleri civarı


nevzat
14-04-2007, 01:54
Arkadaşlar çeşme zeytineli balık çiftliklerinin olduğu yörede ben gitmedim fakat geçen sene giden arkadaşlar çok miktarda patlakgöz mercan yakalamışlardı.Geçtiğimiz iki pazar üst üste giden iş arkadaşım çok az balık yakalayabilmiş.Acaba belli bir zamanı mı var?Yoksa hava ile mi ilgili?ben de gitmek istiyorun fakat hem yol çok uzak hem de günümü balıksız bir yerde ........Yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.

Uzm.Dr.Rastgele
14-04-2007, 19:22
Nevzat kardeşim bahse konu yer, ''mevsiminde'' çok bereketli bir yerdir...Fakat, dediğim gibi zamanını beklemek gerek... Yazın ''özellikle'' akşamüstü hava karamadan önce yengeç ile ''kallavi'' cinsden çupra alabilirisin...Rastgelsin....

Taygun KOCABIYIK
14-04-2007, 20:55
Bu gün ordaydık. saatler boyunca 12 oltaya tık diyen olmadı (2 kaya balığı hariç). balık çiftliklerinde çalışan bir arkadaşla sohbet etme imkanımız oldu botla biraz açılsanız çok güzel balık alırsınız ama kıyıdan henüz balık yapmaz balık açıkta dedi. yani şimdilik bu programı ertelemenizde fayda var.

cevat2
14-04-2007, 21:28
tago, desene bir müddet daha tatlıya devam

katiti
14-04-2007, 22:03
Yavaş yavaş balık kıyılamaya başlar artık. Mayısla birlikte iyi balık almaya başlanır diye düşünüyorum. Balık çiftliklerinin çevresinde güzel balık olur ama aynı zamanda harami balığı da çoktur, o nedenle bol yem ya da mümkünse sert yem bulundurmak gerek...

cevat2
14-04-2007, 22:43
mert,zaten bütün kışı nisan gelsin diye bekledik,şimdide mayısa kaldık be abicim,yalnız iyi bileniyoruz balıkların çekeceği var bizden:deli:

Onur GÜNER
14-04-2007, 22:48
O bölgede zıpkınla çok iri sargozlar aldım (1 kg civarı) Verimli bir alan. Özellikle koyun içindeki erişteliklerde iri balıklar var...

nevzat
15-04-2007, 00:57
Değerli arkadaşlarım zeytineli balık çiftlikleri bölgesindeki avlanma planım kıyıya yakın aynalara şamandıralı 3-5 bırakma atıp(çupra için) bot ile bi miktar açılıp patlakgöz mercan avlamak.Fakat dediğim gibi geçen sene tekne ile giden arkadaşlar kova dolusu mercan (patlakgöz) yakaladıkları halde geçtiğimiz iki hafta sonu üstüste giden bi diğer arkadaş çok az bi balıkla döndü acaba belli tarihlerde mi oluyor yoksa hava ve rüzgarla mı ilgili.Taygun siz oradayken bot veya tekne ile olta yapan varmıydı?Tüm üye arkadaşlarıma selamlarımı sunarım .

nevzat
15-04-2007, 01:09
Nevzat kardeşim bahse konu yer, ''mevsiminde'' çok bereketli bir yerdir...Fakat, dediğim gibi zamanını beklemek gerek... Yazın ''özellikle'' akşamüstü hava karamadan önce yengeç ile ''kallavi'' cinsden çupra alabilirisin...Rastgelsin....
İshak abi,çupranın damaklarının yılın belli dönemlerinde sert bazı dönemlerde daha yumuşak olduğu buna parelel yediği yemlerin de (yumuşak olduğu dönemler yumuşak yemler kurt ,sülünez vs sert olduğu dönemler midye ,madya,yengeç,şapka,vs)değiştiği söylenir bilgin varmı? Saygılarımı sunarım.

gokseldbuga
15-04-2007, 15:48
İşte ben de Mustafa gibi benzer şeyler söyleyen arkadaşları görünce şaşırıyorum, demek ki mevsiminde gitmek lazım. Biz kıyıdan tek vuruş alamadık dün, denizde 3 bot vardı onlar da 1-2 saat sonra yer değiştirdiler, birader balık çektiklerini görmüş ben o sıra uyuyordum ve uzaktılar.
Yolu yaklaşık 4-5 km toprak ve denize yaklaştıkça kayalık yüksek bir araba ile gidilir, ben Kokara Bora ile gittiğim için Zeytineli çerez gibi geliyor açıkçası, ama yol gene de kötü.
Oradaki .....marine mi ne tam oalrak hatırlayamadım , çiftlikte 15ton balık kalmış kapatacaklarmış, zaten kapısındaki levhada ruhsat tarihi 2008 de sona eriyor.
benim fikrimi sorarsanız, Gerence , Ildır gibi temiz bir yer değil ve tercihim de olmayacaktır, yazın balık olsa da.

giritli
16-04-2007, 10:24
Göksel şayet dediğin doğruysa ve balıkçılar bir sezon orayı rahat bırakırlarsa ve de asıl önemlisi suni ve yüksek proteinli yemlerle beslenen balıklar üreme yeteneklerini kaybetmemişlerse ilerisi için balık popülasyonu açısından inanılmaz birşey olur...