Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Malzeme dolabı

balıkcı
16-04-2007, 10:35
Takımları daha iyi muhafaza edebilmek için bir dolap aldım ama malesef takımların 3,1 alabildi içine,,,takım çantasına gelince,üç dört takım çantasından sadece biri,daha büyüklerini düşünüyorum ama transpor zorluğu var,bende ufak çanta ile idare etmeye çalışıyorum malesef...[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])[Only Registered Users Can See Links][/[URL=[Only Registered Users Can See Links]][Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])URL]

cevat2
16-04-2007, 11:14
seli abi,balzerin kaşıkları var av.markette tüylü ve renkli dam ve cormoranda ,bunların turnada işlevi nasıl abi.birde girip fiyatlarına bakarmısın sana zahmet bir akrabam almanya ve hollanda gezisinde orada daha ucuz ise getirteyim.mister twisterin her ürünü ve meppsin her nosuda yok birde little cleo bunların hepsini hesaplı bulabileceğim malzemeci ve tip tarif edebilirmisin rica etsem

Emre
16-04-2007, 11:17
Selim abicim sen olayı aşmışsın bunlar ne böyle yaf wallaha ben bu malzemelerle :D manisada 1 tane dükkan acarım :D:D:D abicim ben bu çantana ve dolabına imrendim:)

balıkcı
16-04-2007, 11:28
Cevat bir bakayım av marketine cevabımı veririm,bana soracak olursan ben derimki*ufak tefek malzeme yerine turnada ölü balık sistemini dene*bu malzemelere vereceğin para ilede iyi kamış,makine al tabiki benim gibi boşa para harcamak istersen o başka,ben şahsen balığa gidemediğim zamanlar oturup onları temizlemek onlara bakmaktan zevk alıyorum,yani anlayacağın*içimizdeki cocukluk*

cevat2
16-04-2007, 11:42
abi doğru söylüyorsun daha büyük balık alma şansım var ölü yem ile,ama şu ara gittiğim uluabat gölünde diğer tatlısu balıklarıda bol miktartda olduğu için jandarma bekleyen oltalar izin vermiyormuş, atçek olayıda daha zevkli selim abi.bende senin gibi malzemeleri sitelerden araştırp yenilerini imkan dahilinde almaya çalışıyorum onların bir yerde düzenli bir şekilde durması kullanacağım günün gelmesi beni mutlu ediyor.en çok mister twister killed shad shassy ve little cleo nun çeşitlerini bulmak zor .yanımdaki bir genç albanın 2 ytl lik lüfer kaşığıylada yakaladı turnayı ama gelgelelim o güzel kaşıkları denemek lazım eğer ilgilenirsen sana bir ingiliz pike ve perch sitesi vereyim bütün taktik ve yeni kullanılan sahtelerin resimleri mevcut

giritli
16-04-2007, 11:46
Selim abicim malzemeler ve dolap şahane...tertipli olmak ayrı bir meziyet gerçekten:helal: :helal: :helal:

mufi
16-04-2007, 11:58
Selim harikasın. işte zevk budur arkadaşlar ..inşallah hepinizin de olur...

CaTSiLeNcE
16-04-2007, 12:02
selim abi bence o hazine dolabına bir alarm taktır..:) ne olur ne olmaz :D

katiti
16-04-2007, 13:07
Selim Abi maşallah yok yok diyeceğim ama sen mutlaka ekleyecek birşeyler bulursun :). Yerim olsa ben de yapacağım bir dolap ama ne yazık ki oda küçük...

aganta borina borinata
16-04-2007, 13:30
selim abi kalan 3/2 sini bana gönder...benim dolaba koyalım..lazım oldukça alırsın...:)

rastgelsin...

giritli
16-04-2007, 13:35
selim abi kalan 3/2 sini bana gönder...benim dolaba koyalım..lazım oldukça alırsın...:)

rastgelsin...
yok yok Selim abi sen en iyisi bana gönder...bizim ev İstanbula daha yakın:oha: ...işyerimde denize daha yakın(yürüyerek 3 dk),alıpda deneme fırsatının olmadığı malzemeleri teker teker denerim ben senin için...:D

aganta borina borinata
16-04-2007, 13:37
yok yok Selim abi sen en iyisi bana gönder...bizim ev İstanbula daha yakın:oha: ...işyerimde denize daha yakın(yürüyerek 3 dk),alıpda deneme fırsatının olmadığı malzemeleri teker teker denerim ben senin için...:D

şşşşşt...izmir...çık aradan kardeşim...parazit yapıyor...:P :D

giritli
16-04-2007, 13:47
şşşşşt...izmir...çık aradan kardeşim...parazit yapıyor...:P :D
ya kardeşim Selim abi malzemelerin akibetini anladı , ilk resmi kaldırdı bile:D :D

aganta borina borinata
16-04-2007, 13:51
ya kardeşim Selim abi malzemelerin akibetini anladı , ilk resmi kaldırdı bile:D :D

hep senin yüzünden:'( :'( :'( ...

ısparozlara gelesin...:D

rastgelsin...

giritli
16-04-2007, 13:56
hep senin yüzünden:'( :'( :'( ...

ısparozlara gelesin...:D

rastgelsin...

2 haftadır geliyorum zaten kardeşim...:'(

ama bu böyle devam etmeyecek...tez vakitte eylemlerime başlayacağım...:D ;)

gıracemi
16-04-2007, 14:06
selim abi tebrik ederim.. kolleksiyon olacak sayıya ulaşmışlar.. en fazla değer verdiklerinin arasında oldukları tartışılmaz sanırım...

balıkcı
16-04-2007, 14:18
abi doğru söylüyorsun daha büyük balık alma şansım var ölü yem ile,ama şu ara gittiğim uluabat gölünde diğer tatlısu balıklarıda bol miktartda olduğu için jandarma bekleyen oltalar izin vermiyormuş, atçek olayıda daha zevkli selim abi.bende senin gibi malzemeleri sitelerden araştırp yenilerini imkan dahilinde almaya çalışıyorum onların bir yerde düzenli bir şekilde durması kullanacağım günün gelmesi beni mutlu ediyor.en çok mister twister killed shad shassy ve little cleo nun çeşitlerini bulmak zor .yanımdaki bir genç albanın 2 ytl lik lüfer kaşığıylada yakaladı turnayı ama gelgelelim o güzel kaşıkları denemek lazım eğer ilgilenirsen sana bir ingiliz pike ve perch sitesi vereyim bütün taktik ve yeni kullanılan sahtelerin resimleri mevcut
Olur cevat site adresini ver bir bakayım,benim ölü balık sistemide at çek için albert.d diye bir ustanın yapmış olduğu balığın ağzından girip sabitlenen bir sistem bundan bir buçuk iki sene evvel sistemin nasıl yapıldığını yollamıştım siteye,neticede balık olduğu için turnanın daha çok rağbet ettiği yem şekli,senin bahsetmiş olduğun tüylü kaşık gördüğüm kadarı ile otluk yerlerde kullanılan kaşık,site adresini ver bir bakayım...

balıkcı
16-04-2007, 14:35
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

İşte değer verdiğim kamış ve makinalardan ilki,kamış,,,sportex kevlar spin zander,,,10-35gr atarlı 230 gr ağır 2.70 metre uzun,fiyatı 199 euro,makine shimano super x gt 3000 fiyatı 129 euro,bu ikilinin toplam ağırlığı 460 gr civarı,ikisinide şu an piyasada bulmak çok zor,ama böyle bir takımla bütün gün spin yaparsın hiç yorulmadan vede hiç bir balıktan korkmadan tabi normal boylardan bahsediyorum,tatlısuda turna,alabalık belli kiloya kadar yayın,denizde lüfer,levrek,torik gibi balıklardan hiç korkmana gerek kalmaz bu ikili ile...

katiti
16-04-2007, 15:08
Üstündeki de yanlış görmüyorsam örgü ip değil mi Selim Abi? Takım çok güzel, hep irisi denk gelsin :)...

balıkcı
16-04-2007, 15:11
Üstündeki de yanlış görmüyorsam örgü ip değil mi Selim Abi? Takım çok güzel, hep irisi denk gelsin :)...
Sendende hiç bir şey kaçmıyor bakıyorum,evet örgü ip***

balıkcı
16-04-2007, 15:15
Seni sınava tabi tutayım biraz mert,peki o zaman mert makinanın kalamasının üstünde bir parça var ne işe yarıyor o?hadi bakalım,hangisi deme çizer yollarım,biliyorsun hangisi olduğunu...

igmsva
16-04-2007, 15:31
abi dudağım uçukladı. dönersen açıyoruz dükkanı dimi?.... çok güzel hepsini iyi günlerde kullan.... bu arada merte sorduğun sorunun cevabı debriaj sistemimi.....:D

balıkcı
16-04-2007, 15:34
abi dudağım uçukladı. dönersen açıyoruz dükkanı dimi?.... çok güzel hepsini iyi günlerde kullan.... bu arada merte sorduğun sorunun cevabı debriaj sistemimi.....:D
Bu arada mert kopya almaya gitti herhalde,evet ilker debriyaj sistemi ile alakalı:helal:

katiti
16-04-2007, 16:05
Seni sınava tabi tutayım biraz mert,peki o zaman mert makinanın kalamasının üstünde bir parça var ne işe yarıyor o?hadi bakalım,hangisi deme çizer yollarım,biliyorsun hangisi olduğunu...

Abi şimdi gördüm :). Tam öğrenci usulü bir cevap vereyim :D. O parça makinenin kolunun sadece tek tarafa dönüş için kitlenmesini ya da iki yöne de çalışabilmesini sağlıyor. Yani gerektiğinde bir nevi geri vites olabiliyor. Gerçi şimdiye kadar bu özelliği pek kullanmadığımdan tam olarak ne işe yaradığını açıklayamam :). Ben sadece misinaya biraz boşluk vermek gerektiğinde kullanıyorum...

balıkcı
17-04-2007, 06:18
Abi şimdi gördüm :). Tam öğrenci usulü bir cevap vereyim :D. O parça makinenin kolunun sadece tek tarafa dönüş için kitlenmesini ya da iki yöne de çalışabilmesini sağlıyor. Yani gerektiğinde bir nevi geri vites olabiliyor. Gerçi şimdiye kadar bu özelliği pek kullanmadığımdan tam olarak ne işe yaradığını açıklayamam :). Ben sadece misinaya biraz boşluk vermek gerektiğinde kullanıyorum...
Yok değil o parça başka yerde,hadi yokmu artıran:D

giritli
17-04-2007, 07:23
Selim abicim bende Banax sx 2000 model bir makina var...bendeki makinada da buna benzer bir parça var...bendeki parça cır cır sesi çıkarmaya yarıyor...sanırım balığı çekerken strese sokmak ya da balık yemi alıp götürürken beni uyarmak için eklenmiş bir parça diye düşünüyorum...

katiti
17-04-2007, 08:21
Yok değil o parça başka yerde,hadi yokmu artıran:D

Abi ben de merak ettim şimdi bak :confused: ...

balıkcı
17-04-2007, 12:55
Mart senin bahsetmiş olduğun mekanizma 1 no:lu çizim,2 no:lu çizim ise kalama içinde kalama,almancada,,,balıkla mücadele kalaması,,,olarak geçiyor*bu bize balıkavında şu avantajı sağlıyor,basit ve anlaşılır bir anlatımla anlatmaya çalışacağım,diyelimki sen kalamayı 5 kg lık bir balık için ayarladın ama 7-8 kg lık bir balık geldi bu kalama sayesinde ana kalamaya tekrar bir ayar vermeden sağa veya sola çevirerek daha ince kalama ayarı yapabiliyorsun,sola daha çok gevşek,sağa daha çok sert olarak,her makinada yok bu mekanizma ama her markanın bu mekanizma ile üretiği makina var...

katiti
17-04-2007, 13:19
Selim Abi birkaç çıkrık makinede buna benzer sistemler görmüştüm. Gerçekten çok kullanışlı. Spin makinelerde olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler...