PDA

Tüm Versiyonu Göster : yabani tv'de alaskada ayıların ayı avı


rüzgar2
03-05-2007, 19:19
ben bu kanalı dizilerden ,oğlanın çocuk kanalından fırsat buldukça izliyorum..geçenlerde ağaçta duran avladığı veya avcılar tarafından asılmış avı yiyen leoparın vuruluşunu izledim ve kanım dondu..biraz öncede ,arkadaşlar alaskaya gitmiş ve oradaki ayıları avlıyorlar..bu nedir ya... hadi bu ayılar bu hayvanları avlıyorlar da bu kanal bunu niye yayınlıyor..kendilerine sürekli mail atıyorum ama sonuç yine aynı...

aserkansatı
03-05-2007, 19:37
Chasse Pecheyi hiç izlemeden av kanalı kurmuşlar sanki...Gerçekten yabani...

gıracemi
03-05-2007, 19:41
nedense bu konuya yorumsuz kalayım dedim...

rüzgar2
03-05-2007, 20:32
İlk kez fotoğraflandı! FOTO HABER
Borneo adasında keşfedilen benekli leoparın, aslında yeni bir kedi türü olduğu belirlendi. yabantv.com haberi ([Only Registered Users Can See Links])....vurun onu kaldırın ortadan o zaman...
[Only Registered Users Can See Links]

rüzgar2
03-05-2007, 20:41
barbarosyildiz@yabantv.com
ben ayı ve leopar kürkü satan bir dericiyim..szin yaptığınız yayınlarda sonra işleim arttı ve bana hergün ayı ve en önemlisi pars kürkleri gelmeye başladı..çok para kazanmaya başladım ve size reklam vereceğim..parası hiç mühim değil..siz bu tür filimleri yayınlayın yeterki...
sevgilerimle...yabani kürkçülük....

yukarıda attığım bir mail....

aganta borina borinata
04-05-2007, 07:12
benzeri bi başlık daha önce de açılmıştı galiba...

rastgelsin...

aserkansatı
04-05-2007, 15:52
Evet Doğancım,şu linkte konuşmuştuk mevzuyu...Sami farketmemiş o yazıyı...

[Only Registered Users Can See Links]

Rauf
05-05-2007, 08:35
Bunlar zaten av diye hayvanları nasıl öldürüyorlar onuları gösteriyorlar sanırım bize siz amatör olarak şu kadar balık avlaya bilirsin diyorlar ama adam iki cuval ördek vuruyo o kadar ördek vuramassın diyen yok hayret.

giritli
05-05-2007, 09:05
Abicim kanalın adından da belli değil mi zaten ne mal oldukları...
Yakında balıkçılığı bırakıp tekecileğe başlarsam hiç şaşırmayın arkadaşlar:deli:
Ulen içim dışım teke oldu yahu:oha:

discus
05-05-2007, 09:44
yaşam bir oyunsa bu oyun rus ruleti gibidir en son mermi elbette beynimize girecektir....
anlayanlar anlamıştır sanırım..

Rauf
05-05-2007, 15:14
Şim di bakın arkadaşlar samimi olarak bir konuyu acıcam benim aslında birinci hobim kuşculuktur daha doğrusu kanarya ve kanarya giller. bu hobiden almanyada sayısız kupa sahibiyim.ama şu anda evim de iki sakam var.(daha evvel senede ürettiğim icin sadece 50-60 yavrum vardı)şindi avrupa uyum yasaları yasaklar cercevesinde saka,florya,iskete bu ve bunun gibi kanarya gillere ait ötücü kuşlar icin tutmak,yakalamak, avlamak,öldürmek her türlü şekli yasak kapsamında tamam ok.yani ben senede iki tane değil yarım tane bile bu kuşlardan yabandan yakalayamam caza kapsamına giriyor.peki devletlere yani bütün dünyadaki devletlere para vererek teke,fil,aslan,geyik vs vuruyorsun kaz,ördek,keklik,bıldırcın vs avlıyorsun hemde doyumsuz bir aclıkla.bu nasıl iştir biri bana anlatabilirmi.ben avcılardan efendim tavşan eskisi gibi bol değil,yaa şu dağdan bi döndükmü torbamda şu kadar keklik olurdu diye konuştuklarınıda biliyorum.sakın bu yazımdan bende para vereyim kuş tutayım gibi bir mana cıkartmayın demek istediğim devletler para geldiği icinmi bu işi böyle yürütüyorlar yoksa para bababalarına söz geciremedikleri icinmi.

discus
05-05-2007, 18:57
[QUOTE=trakonya]Şim di bakın arkadaşlar samimi olarak bir konuyu acıcam benim aslında birinci hobim kuşculuktur daha doğrusu kanarya ve kanarya giller. bu hobiden almanyada sayısız kupa sahibiyim.ama şu anda evim de iki sakam var.(daha evvel senede ürettiğim icin sadece 50-60 yavrum vardı)

abi harikasın bendede aynı merak var şuan lorkşhire kırığından 3 ad yavrum var maşallah..1 haftalık oldular inşallah yaşarlar.ayrıca muhabbet kuşuda üretip satıyom..hastalık işte abi insan bir bulaştımı duramıyo yerinde..kanaryalar hakkındaki paylaşımlarını özelden bekliyom abi saygılar..

freediver
05-05-2007, 22:14
Sami Abi bildigin gibi bu isler arz talep meselesi...
Bizler nasil balik avlamayi seviyorsak....Kara hayvanlarini ve hatta sadece bir hayvani avlama meraklisi avcilar var...Isteniyorki yayinlaniyor...O bakimdan yapacak malesef hic birsey yok...
Selamlar

aserkansatı
05-05-2007, 22:31
İsteniyorki yayınlanıyor ve arz talep meselesine katılmıyorum...Daha öncede yazdım chasse pechede av kanalı ama bu tarz vahşetleri yayınlamıyor...Diğer forumlarıda dolaşırsan göreceksin ki,avcıların çoğu normal yayınlar istiyor bunları değil...Geçenlerde eliyle balık tutan birini yayınladılar.İzlediysen görmüşsündür,havyar atan balıkları (sazan) toplayıp çuvala dolduruyordu.Sezon ,av şekli,tutulan miktar,hepsi yanlıştı ama sirkülerden haberleri olmadığı için yayınlıyorlar bu görüntüyü...Fazla amatör davranıyorlar bence...

yalcinicli
07-05-2007, 07:36
Rauf ağabey, Türkiyede bulunan üç farklı ırk sakamız var. Bu üç ırkın da nesli tehlike altında. Ne yazık ki Türkiyede herşey hoyratça tüketilmekte ve kullanılmakta. Anadolu Parsının soyunu kurutmamız gibi.

Yılların kara avcısı olarak, göçmen olmayanların yaşam alanlarını ve koşullarını çok fena zora sokmuş durumdayız. Bu ve buna benzer bir çok sebepten dolayı kara avını bıraktım.
Bulgaristan av turizminden bir yılda 16 milyon dolar gelir elde ederken, Türkiye 16 yılda sadece 4 milyon dolar gelir elde edebilmiş. Bulgaristanın ve Türkiyenin avlaklarındaki popülasyonları karşılaştırcak olursak, komşinin tam bir av cenneti olduğu ortaya çıkar.

Avlaklar özelleştirildiği için kaçak avın önüne tamamen geçmiş oluyorlar. Av hayvanlarının, bu uçar da olur kaçar da, üremeleri ve nüfus artışları ben diyeyim 10 kat, sen de 20 kat artmış durumda. Dolayısıyla hiç bir türün nesli tehlike altında değil.

Çocukluğumda ağla ve çığırtkan bir saka ile sayısını bilemeyeceğim kadar saka yakaladım. O yıllarda sürüler 50 lik, 100 lük olarak dolaşırdı. Şimdilerde ise sakaları sadece çiftler halinde, o da nadiren görmekteyim.
Kuvvetle muhtemeldir ki tükenmelerine benim de büyük katkım oldu.

Öte yandan, yabancılar elini kolunu sallayarak Türkiyeye gelirler ve istedikleri endemik canlıyı yakalayıp giderler. Buna endemik bitki türleri de dahildir.

Tv kanalına gelince, henüz çok yeni bir kanal. Zaman içinde çok daha iyi olacağı kanısındayım. Yaban hayatın korunması bilincinin yaygınlaşması adına var olan misyonunu 4x4 olmasa da yerine getirdiğine en azından getirmeye çalıştığına inanıyorum. Hiç olmamasından iyidir.

Saygılarımla...

Rauf
07-05-2007, 09:45
Yalcın arkadaşım balıkcılık konusu dışına cıktık bu yüzden diğer arkadaşlardan özür dileyerek başlamak.ortak konumuz sakanın koruma altına alınmış ve ülkemizde bilincsiz avlanmanın yanı sıra esas kıyımın italyada yapıldığını bu kücücük müzik kutularının pilava konduğunu bire bir italyan kuşcu arkadaşlarımdan daha evvelki senelerde konuşmuştum.siz üc tür var diyorsunuz bildiğim kadarıyla avrupa dan göc eden cinsler,birde yerli sakalarımız var göc kuşu olmayan bir diğeri de bizim ülkemiz dışında moğalistan ve kazakistan nın bir bölgesinde bulunan kurşini sakaların olduğunu biliyorum.bunların dışında ülkemizde başka ırklar damı var.amatör balıkcılığın dışındaki bu konu olduğu icin özelden benimle paylaşırsanız sevinirim selamlar.