PDA

Tüm Versiyonu Göster : kendimce bir şeyler


mufi
28-05-2007, 11:19
Arkadaşlar 1 aydır kendimce bu siteye bir katkım olsun /tuzum olsun diye bir konu üzerinde çalışıyordum ki bu nahoş ortam başladı inanın hevesim kaçtı olay yarım duruyor.
yapmak istediğim şeye gelince:
tubitak ın malum Türkiyedeki balıklar listesi/tablosunu word dosyası olarak aldım ve her balıgın altına resim/foroğrafını ekleyerek oldukça geniş bir danışma dökümanı yapmak istedim ve düşündüm ki bu word dosyası forum da bir kenarda durur. en azından bir ilk olur ve bu sayfalarda olur tüm yeni arkadaşlar faydalanır.bir balık tuttum neydi diye buradan öğrenirler.
sabırla bekliyorum.

igmsva
28-05-2007, 11:27
muvaffak abi inanılmaz güzel bir şey olur, ben şahsen printerden hemen bir çıktı alırım arşivime.
abi sen boş ver takma kafana biz inandığımız şeyleri yapalım. hiç hevesin kaçmasın hadi durma başla çalışmaya, bu siteye üye olsun/olmasın faydalanacak yüzlerce amatör ruhlu kişiyi düşün. bizim amacımız da bu sitenin farkını bu tür çalışmalarla, güzel paylaşımlarla ortaya koymak, hoşgörüsüzlük içinde yaşanan kavgalarla değil.
kolay gelsin en kısa zamanda çalışmanı burada ben şahsen görmek istiyorum abim.

mufi
28-05-2007, 11:57
devam edeceğim edeceğim isteyen kardeşlerimize özel de göndereceğim zaten de önemli olan bu alemdeki muhabbeti toparlamak. anlarsın ya
bende bir şeyler yapıp emek vereceğim ama karşılıgında bu site eskisi gibi cıvıl cıvıl olsun isterim

HALDUN YALIMLI
28-05-2007, 12:21
Muvaffak abi çalışman için kolay gelsin. Ancak bu yapmış olduğun çalışma bir kenarda öyle durmayacak merak etme. Bu yönde dökümatasyon ve derlemelerle ilgili Erol abi (Levrek) ile üzerinde çalıştığımız bir BİLGİ BANKASI tarzında bir çalışmamız vardı. Burada sitemizde oluşturulmuş faydalı ve önemli konuları buralarda oluşturan kişinin imzasyla depolayacaz. Senin bu çalışmanda zannımca müstesna bir yerde bulunacaktır, şüphen olmasın abi.

İlker abi hayat devam ediyor, bizler üretken ve paylaşımcılığımızı sürdürdüğümüz sürece zaten kalbi bizlerle bearber olan arkadaşlarımızda yanımızdaki yerlerini alacaklardır. Her aile içinde bu tür tatsızlıklar olmuştur ve olacaktır. Ama önemli olan bunlardan ders çıkarabilmektir. Kolay gelsin Muvaffak abi muaffakiyetler dilerim. RASTGELSİN.

sinarit_baba
28-05-2007, 12:37
Merakla bekliyoruz abicim. Eğer herhangi bir yardıma ihtiyaç olursa hazırım. Bilgisayardan iyi anlarım. Bir de nacizane bir tavsiyem olacak. İnternette genelde balıkların sembolik fotoğrafları oluyor. Çoğu durumda bunlar pek birşey ifade etmiyor yada elle çizim olduğundan oranı tutmuyor. Mümkünse direkt olarak makina ile çekilmiş olan fotoğraflar olursa çok iyi olur. İstenilen balıkların fotoğrafları konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

katiti
28-05-2007, 13:04
Muvaffak Abi eline sağlık gerçekten güzel bir çalışma olacağına inanıyorum. Naçizane ufak bir hatırlatma/öneri yapayım. [Only Registered Users Can See Links] sitesinde balıkları latince isimleri ile aratırsan çok güzel fotoğraflarına ulaşabiliyorsun. Gerçi biliyorsundur ama ben yine de söyleyeyim dedim:)...

mufi
28-05-2007, 14:48
Ersin tmamen dediğin gibi %95 i örjinal foto mertim dediğin site zaten sık kullanımda oradanda faydalandım

mufi
28-05-2007, 14:55
arkadaşlar mesela ilk iki sayfakı jpg şeklinde.. küçülttüm örnek olsun diye görmeniz için . ancak aslı word dosyası..arada bulunmayan resimlerde var artık onuda Gözde den rica edeceyiz okuldan felan bulabilirse..eklenecek:) daha 1/4 ü var bitmeyen şu ana kadar 60 sayfa felan oldu

[Only Registered Users Can See Links]

igmsva
28-05-2007, 15:01
çok güzel olacak abicim ellerine sağlık. bir emrin varsa hazırım

sinarit_baba
28-05-2007, 15:10
Şimdiden eline sağlık abicim. Bunu birde bilgisayar programı olarak yapsak nasıl olur. İstediğin balığın fotoğrafı, eğer olursa bilgileri falan nerde yaşar ne yer ne içer, nasıl avlanır. Birde programa sitenin reklamını yapıp internete salarsak güzel reklam olur. Benim orta dereceli bilgisayar programcılığı bilgim var. Bunu kıvırabilirim.

igmsva
28-05-2007, 15:15
Şimdiden eline sağlık abicim. Bunu birde bilgisayar programı olarak yapsak nasıl olur. İstediğin balığın fotoğrafı, eğer olursa bilgileri falan nerde yaşar ne yer ne içer, nasıl avlanır. Birde programa sitenin reklamını yapıp internete salarsak güzel reklam olur. Benim orta dereceli bilgisayar programcılığı bilgim var. Bunu kıvırabilirim.
ersin bak birde ne cümleler kuruyordun. gördünmü..........neler yapmaya çalışıyorsun.:D :D :D

mufi
28-05-2007, 15:44
valla arkadaşlar ben şimdilik elimden geldiği kadar hazır hale getireyim daha sonra yetkili arkadaşımız ve sizlerin de görüşü ile olay netleşir

HALDUN YALIMLI
28-05-2007, 16:27
Muvaffak abi biz amatörbalıkçılar camiasının faydasına olan bir çalışmanın kabul görülmeme gibi bir durumu olurmu hiç abi, hertürlü yardıma hazırım abi. KOLAYGELSİN.

er35han
28-05-2007, 16:59
yanındayız muvaffak abicim ,sen hiç başka şeylere canını sıkma. bu çalışmanla ilgili bize de bir görev düşerse seve seve yaparız.:helal:

mufi
28-05-2007, 17:10
tamam dostlar en kısa zamanda yetiştireceğiz.birlikte

Taygun KOCABIYIK
28-05-2007, 17:47
Muvaffak abi daha öncedende bu çalışmandan bahsetmiştin tekrardan burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

varior
28-05-2007, 21:14
Muvaffak abi belki faydası olabilir diye bir iki dosya vermek istedim..

Deniz balıkları detaylı...

[Only Registered Users Can See Links]

deniz balıkları power poınt sunusu..

[Only Registered Users Can See Links]