PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yanliş Korumaciliğa Bir örnek Daha....


Wetblue
29-05-2007, 10:11
Yengeçler çeltik tarlalarını bastı
[ 04.08.2005 ] Deniz Ticaret Gazetesi

Tarlalardan günde 3 - 4 kasa yengeç toplayan köylüler avlanması yasak yengeçleri toplayıp tekrar akarsulara bırakıyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde Tarım İlçe Müdürlüğü’nün yengeç avına getirdiği yasak, yenilebilen mavi yengeçlerin popülasyonunu artırdı.

Ancak çoğalan yengeçler beslenmek için, uluslararası koruma altında olan Göksu deltasındaki çeltik tarlalarını bastı. Tarlalardan günde 3 - 4 kasa yengeç toplayan köylüler avlanması yasak yengeçleri toplayıp tekrar akarsulara bırakıyor.

Çiftçiler “Yengeçler çok zarar veriyor, kuşlar zarar veriyor. Biz ekinin çoğunu kurtarıyoruz, kurtaramadıklarımızı yengeçler yiyor. 1 aydır yavaş yavaş artmaya başladı. Çeltik tarlalarına girip diplerini, köklerini kesiyorlar. Leylekler yengeçleri yemeye geliyor onlar da tarlaya zarar veriyor” diyorlar.

Köylülerin şikayetini değerlendiren yaban hayatı koruma Milli Parklar Baş Mühendisliği ekipleri de tarlaları, yengeçlerden korumaya çalışıyor.

Silifke Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma Başmühendisi Cezmi Yaman “Yengeç avı, popülasyonunun artması için yasaklanınca insanlar toplamaz oldu, ekili alanlara saldırdılar, insanlar topluyor ancak yine kanallara atıyor,telef oluyor. Yengeçlerin üreme ayı Şubat, Mart. Bu aylarda avlanması yasak. Bakanlık bu soruna bir çare bulmalı, aksi t akdirde yengeçler tüm ovayı etkisi altına alır” dedi.


[Only Registered Users Can See Links]
515/5412/01maviyengechti8.jpg ([Only Registered Users Can See Links])


LAF ARAMIZDA NASIL YASAK VARSA :deli: SİLİFKEDE HER BİRAHANEDE BİRA+YENGEÇ VERİLİR. ÇEVREDE YAŞAYAN ALMANLARI DA ALIŞTIRMIŞLAR TANESİ 1 YTL DEN "YERSEN İYİ GELİR" FORMATINDA SATIŞTA YAPIYORLAR.

mufi
29-05-2007, 11:08
Yengeçler çeltik tarlalarını bastı
[ 04.08.2005 ]


LAF ARAMIZDA NASIL YASAK VARSA :deli: SİLİFKEDE HER BİRAHANEDE BİRA+YENGEÇ VERİLİR. ÇEVREDE YAŞAYAN ALMANLARI DA ALIŞTIRMIŞLAR TANESİ 1 YTL DEN "YERSEN İYİ GELİR" FORMATINDA SATIŞTA YAPIYORLAR.

bizde olur böyle vakalar
yetkililer da buna bakar

HALDUN YALIMLI
29-05-2007, 12:05
Güzel ülkem, canım yurdum insanı buna ek olarak açıklamayı yapanıda gözden kaçırmayalım. Güleriz ağlanacak halimize vesselam. RASTGELSİN.

freediver
03-06-2007, 22:56
Burasi Türkiye ---.......

aserkansatı
03-06-2007, 22:58
Konuyla çok alakası yok ama şu bira yengeç olayını tvde bir belgeselde izlemiştim.Ağzımın suyu aktı...Güzeldir eminim...