PDA

Tüm Versiyonu Göster : Uzman arkadaşım,aramıza hoşgeldin.


levrek
19-11-2005, 07:13
Uzman arkadaşım,aramıza hoşgeldin.

aserkansatı
19-11-2005, 08:53
Aramıza hoşgeldiniz.

Anıl ÜNALAN
19-11-2005, 20:32
Hoşgeldin uzman en yakın zamanda aramıza katılman , faydalı olman ve aradığını bulamilmen dileğiyle....

uzman
19-11-2005, 23:28
Teşekkürler arkadaşlar, hepiniz sağolun....

uzman
19-11-2005, 23:51
Arkadaşlar, ben Kayseri'de yaşıyorum. Tabii tahmin edersiniz ki tatlı su balıkçılığı ile ilgileniyorum. Daha doğrusu öğrenme aşamasındayım. Doğanın giderek kirlenmesi ve balık tutarken pekçok kişinin zevk almaktan çok, fazla balık tutmak için her çareye baş vurmalarından şikayetçiyim. Kesinlikle olta dışında bir gereç kullanmıyorum. Amatör balıkçı belgem var. Özellikle Kızılırmak'da avlanmayı tercih ediyorum. Kuytu ve bakir bölgelerde, akıntısız ve ağaç kökleriyle kaplı kıyılar en sevdiğim av mekanlarıdır. Yalnız başıma avlanmayı, çok uzun süre oltada olabilecek bir hareketi izlemeyi seviyorum. Her türlü yem kullanır, çoğu kez bir sürü karışım yaparak yeni yemler üretmeyi severim. Forumdaki arkadaşların yazılarını büyük bir zevk ve ilgiyle okuyorum. Yeni üye olmama rağmen yaklaşık bir haftadır forumdaki yazıları takip etmekteyim. Özellikle olta yapımı ve yemler ile ilgili yazılar ilgimi çekiyor. Sanırım bu kadar kendini tanıtma yazısı yeterlidir. Özellikle Kızılırmağa kıyısı olan kentlerde amatör balıkçılığa ilgi duyan arkadaşların önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım, gelecekte iyi bir amatör balıkçı olduğuma inanırsam bildiklerimi de paylaşmak isterim.
Herkese saygılar...

aserkansatı
20-11-2005, 00:41
Amasyadan Kayseriye Kızılırmağa gelip çok iri yayın tutan arkadaşlarım var.Hoş hala anlamış değilim,Yeşilırmağı bitirdiler de mi o kadar yolu gidiyorlar da neyse...
Umarım yayın avıyla ilgili anılarını bizle paylaşırsın Uzman TEKRAR HOŞGELDİN :)

uzman
20-11-2005, 06:20
Yayın avı ile ilgili Aserkansatı arkadaşımın yazdığı çok ilginç. Amasya'dan Kayseri'ye yayın yolculuğu. Gerçekten bunu ancak bizim gibi amatör ruhlu insanlar yapar. Aslında şaşırmadım. Biz de burada onlarca kilometreyi özel aracımızla gidip, bazen boş dönsek de içimizdeki balık tutma hevesi bir türlü yok olmuyor. Bu bir tutku. Anlaşılmaz bir tutku.
Gelelim yayın avına. Yayın balığı miskin bir balık. Sessiz ortamları ve derin sularla, ağaç kökleriyle kaplı kıyıları seviyor. Tabirimi hoş görün "leş yiyicisi" bir balık bana göre... etçil bir hayvan. Balıklarla beslenmekten ziyade az hareketli canlıları yemeyi seviyor. Biz burada kurbağa ve canlı balığı sırtından takarak avlamaya çalışırız genelde. Başarı yüzdesi fena değildir. Benim tuttuğum en büyük yayın 5-6 kg kadar şu ana dek. O bile bayağı uğraştırmıştı. Fakat bazı duyumlarımıza göre, kuzu kellesini toprağa gömüp birkaç gün kokuttuktan sonra kullanarak çok büyük yayınlar yakalandığını söyleyenler var. İğrenç bir yem ama adamlar böyle söylüyor. Tavuk kafasını, ciğer, dalak gibi hayvan iç organlarını kullanarak avlananlar da varmış. Deneyemedim ama bana mantıklı geliyor. Forumda bu konuda yazılanları da okudum. Hepsi doğru şeyler. Oltanın (takımın) tipinden çok misinanın kalınlığına dikkat etmek lazım. Her an iri bir yayının ziyaret etmiş olacağını düşünerek, maceraya girmeden 0.50 den büyük çaplı misinalar kullanmak lazım. Balığı çıkarırken yormak da önemli. Yayın, suyun üstüne doğru çekildikçe direnci ve kafa atması artan bir balık. Dikkatli olmak ve çekip bırakarak yormak lazım. Hatta, yayın kıyıya yaklaştırıldığında büyük olanlar için yanınızda bir kanca veya benzeri bir şeyle solungaçlarından tutup çekmek de misinanın kopma ihtimalini ortadan kaldırabilir.
Yayın avcılığında sessizlik önemli olduğundan oltaları gece atıp, sabah erken saatlerde kontrol etmek daha doğru geliyor bana. Yayın, diğer balıklar gibi sık sık vuran bir balık değil. Saatlerce beklemek sıkabilir. En iyisi bu. Hem de sabah erken saatte oltaları kontrol ederken insandaki merak duygusu da her şeye değer doğrusu.
Oltalarınızı boş çekmemeniz dileklerimle herkese saygılar...

Bir Dost
20-11-2005, 17:44
aramıza hoşgeldin arkadaşım ve ayrıca verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim yalnız keşke buraya değilde tatlı su olan bölümdeki yayın avı alt başlığına yazsaydın bilginiye bu şekilde diğer arkadaşlar daha çabuk ulaşabilirler tekrar hoşgeldin

balıkcı
24-11-2005, 01:28
hoşgeldin uzman

uzman
24-11-2005, 02:03
Çok sağol balıkcı arkadaşım. Hepiniz çok sağolun....