PDA

Tüm Versiyonu Göster : Alaskada ayıların ayı avı üzerine....!!!!


Selimiyeli
01-08-2007, 14:50
Bakın arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Bu konuyu açıklığa kavuşturalım herkes birleşmiş şöyle katliam yapıyolar şöyle av vuruolar leoparın üstüne tüfek sıkıolar die yazmışınız iyi güzel doğayı koruyalım fakat FARKINDAMISINIZ O LEOPARI FİLİ VURAN AVCI BİNLERCE DOLAR ÖDÜYOR VE O VURDUĞU LEOPARIN PARASI DİREK YABAN HAYATI KORUMA ADINA HARCANIYOR?Demişsiniz ki yok yaban tv mal tv bilmem ne öncelikle yazı yazarken düşünelim ve öyle yazalım o adam alaskada ayı vurmak için 15.000 abd doları verio acaba bu ülkede yurtdışında fil vuruo cani dediğiniz adamlardan daha çok doğayı koruyan bi adam varmıdır soruyorum size orda 2 çuval ördek vuruo diyonuz yaban tv deki yayınların %80 i yabancı menşeli olduğunun ve bütün videolarda av limitlerine uyulduğunun farkında deilsiniz!!.Bizim ülkemizde çok yasak var oh ne güzel doğayı kurtardık mı dememiz lazım bi bakın çevrenize ORMANIMIZ KALMADI BEEE HER TARAFTA ORMANLARI YAKIYOLAR BİZ BURDA ORDA AYI VURMUŞLAR VAY ALÇAKLAR FİLİN ÜSTÜNE OTURUP HALAY ÇEKMİŞLER ADİ HERİFLER DİYORUZ AMA NEDENSE O ADAMLARIN YARISI KADAR OLAMIYORUZ FARKINDAMISINIZ!!!.Kara avcılığında keklik vurma limiti bu yılki sirkülere göre avcı başına 2 adettir bana o yayınlarda adam başına 2 den fazla keklik düşen bi tane video gösteremessiniz LÜTFEN DAHA DUYARLI VE TUTARLI OLALIM BAŞKALARININ EMEKLERİNİ BİR ÇIRPİDA HARCAMAYALIM!!

Taygun KOCABIYIK
01-08-2007, 14:59
Anıl söyleyeceklerini biraz daha kibar uslup kullanarak yazarsan sevinirim.
Ayrıca eski bir konu vardı böyle sanırım ona istinaden cevap yazmak istedin. Konu biraz havada kalmış o yüzden. O konunun adresini yazarsan devamı niteliğinde olur yada birleştiririz iki konuyu.

Selimiyeli
01-08-2007, 15:04
Taygun kusura bakma ama malesef çok anlamsız kelimler var bana vahşetin kelime anlamını açıklarsa sevinirim biri! açtığım konu yabani tv de alaskada ayıların ayı avı üzerine açılmıştır..

Taygun KOCABIYIK
01-08-2007, 15:11
Yinede sorunları kibarca halledebiliriz Anıl şimdi türk dil kurumunun sitesinden buldum anlamı "Yabani, vahşi olma durumu." imiş.
Bence ayı avı fil avı leopar avı yapılmamalı bu hayvanların sadece derilerinden yararlanılabilir belki birde filin dişlerinden. Sadece ego tatmin etmek için av yapmak bana yanlış geliyor açıkçası. Yinede seven beğenen izleyen varsa karışma hakkımız yok. Sadece fikir beyan edebiliriz.

Anıl ÜNALAN
01-08-2007, 15:12
Adaşım çok yanlış düşünüyorsun gerçekten..O adamların o aslanları avlarken hiç bir para ödemediğine ben eminim..Videoları izlerken bakıyorumda o hayvana o şekilde zarar verilemez verilse bile bunu göz önüne taşımak insanlık değildir..
Para ödense bile o canlılara ne için zarar veriyorsunuz ? O hayvanın insana bi zararı var mı ayrıca bundan ne gelir elde edebilirsin sadece ben bunu vurdum diyerek gövde gösterisi yapabilirsin bide kürkünü belki kullanabilirsin ama o canlı gerçekten popülasyonu dengede tutmaya çok yarıyor.O hayvanı avlıyarak sadece ilerideki nesillere zarar verebilirsin başka hiç birşey yapamazsın.

Saygılar..

Selimiyeli
01-08-2007, 15:37
Pek açıklayıcı olamadım heralde sen nasıl çipra tutmaktan zevk alıosan o adam da onu avlıyor ve karşılığında yüklü miktarda para veriyor ve bu para ile doğa korunuyor yani yurtdışındaki uygulamalar ülkemizden çok farklı bende kara avcılığı yapıyorum tabi ki aslan avlamadım ama bu insanlar öldürdükleri hayvan başına çok daha fazla hayvanın rahat yaşamasına katkıda bulunuyor ve emin ol bir aslanın fiyatı 18.000 usd dolayında Anadolu yaban koyunu 20.000 euro ya avlatılıyor...saygılar

mufi
01-08-2007, 18:02
Arkadaşlar öncelikle üyeler arasında sert uslup kullanılmasın lütfen uslup ne kadar yumuşa olursa dostluklar o kadar kalıcı olur burası balık forum sayfası konuyu fazla dağıtmıyalım bu bir zaten bu tip tartışmalar yüzünden zamanında huzur kaçtı
ikincisi önce TC vatandaşı olarak kendi memleketimizin dogasını kurtaralım ilgilenelim/takip edelim/makamlara yazıp çizelim vs.. daha sonra uganda ya bakarız
2-bizdeki düzen onlardan farklı yediğimiz içtigimiz e kadar.kafalar farklı değer yargıları farklı
3-adam bir aslan başına binlerce dolar veriyor dogrudur ama bizde Allahın dağında kaç tane tavşan vurursan vur yakalanmazsan yırttın .. buda birgerçek üstelik av bedava
4-biz ugandalı olmadıgımız için aslanları bilmiyoruz belkide ondan bize yazık gibi gözüküyor egerki adamlar populasyonu koruyor ise mesele yok demektir(onlar için) evet bende taraftar deyilim bir filin 50 metreden kalbine karabina mermisi girmesine ama demekki o toplum bu işten geçim saglıyor.çıkar saglıyor..
keşke bizde tutlan her 30 cm sazan başın sadece 1 ytl alınsaydı vede bu ilgili kurumlarca hortumlanmadan dogaya döndürülseydi neler olurdu neler.
sahi onlar bizim avcılıgımıza vs.işimize karışıyormu?? yoo
neden biz onların işlerine karışıp burada kardeş kardeşi tenkit ediyor.??
birbirimizi başkalarının düzeni anlayışı için yola getirmeye çalışıyoruz.??
aranızda afrikaya aslan avına gidecek olan varsa gitmeden önce haber versin
o zaman tartışırız.
balıgımıza bakalım arkadaşlar..

balic
01-08-2007, 20:14
[Only Registered Users Can See Links]


yukarıdaki linkte bahsi geçen konu