PDA

Tüm Versiyonu Göster : Canlı yemin kancaya takılışı


GevrekLevrek:)
12-08-2007, 16:21
Arkadaşlar bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!

Rauf
13-08-2007, 06:39
evra kardeşim hangi canlı yemin oltaya nasıl takıldığını ve hangi balık icin olduğunu yazarsan yardımcı olacak arkadaşlarımız olur selamlar.

HALDUN YALIMLI
14-08-2007, 16:57
Efra abi, Rauf abiye katılıyorum. Kabaca şu açıklamayı yapmak istiyorum; Gamit, ispari gibi canlı yemleri iğneye takarken alt çeneden üste doğru takarsan yem hem uzun süre canlı kalır, hemde aksiyonu bozulmaz. Goppez, istavrit gibi balıklarıda genelde sırtından takmak avın randumanını arttırır. RASTGELSİN

xnode
24-06-2008, 10:13
Canlı yem'den kastınız, kepçe veya farklı yöntemler ile yakalanan küçük balıklar olduğunu varsayarak, kendi uygulamamadan örnek vereyim. (Çünkü tuzlamadan kullandığımız midye,akvades,mamun,yengeç,sülünes,kurt,solucan,te ke gibi hayvanlar da sonuçta canlıdır..)

Ben canlı yem olarak 3 çeşit yem kullanırım.

1. Kepçe ile yakaladığım aterina (gümüş balıkları), ve kefal yavrusu
2. Kepçe ile yakaladığım kayabalığı yavruları
3. El oltası ile alınan İsparos, Sarpa, Karagöz ve türevleri

Aterina ve kefal yavrusu sırt yüzgecinin hemen altından, hayvanı fazlası ile yaralamadan takıyorum. Ancak alt dudaktan takanlar da var. benim tercihim üst yüzgeç. Çünkü üst yüzgeçten takınca balığın hareketlerinde değişiklik oluyor ve pırpır yapıyor.. Ayrıca su üstünde kalıyor.. Bu balıklar gümüş renk iğne ile kullanılmalı. Zarganada fark etmiyor ama Levrek iğneyi fark ederse yeme yaklaşmayabiliyor.

Yavru kayabalığını da aynı şekilde kullanıyorum. Fark olarak mustad tipi kahverengi iğne kullanıyorum.

İsparos ve türevlerini alt çeneden bağlarım. Gözlemlerime göre; yuvarlak balıkların sırt yüzgecine iğne taktığınızda dibe gitme eğilimi gösteriyorlar. Ayrıca balık ağır ağır salınıyor. Ancak çeneden takarsanız balık kuyruğu ile geriye doğru çırpınarak iğneden kurtulmaya çalışıyor ve avcının fazlası ile dikkatini çekiyor.

Özellikle sırttan takma işlemlemlerinde, iğnenin batırılacağı yeri doğru tayin etmek gerekiyor. Eğer dozajı kaçırıp biraz aşağı inerseniz yem hemen ölür. Sırt yüzgecine çok yakın olursa, savurmalarda deri kopar ve yem düşer..
Yanısıra; verim alınamadığı anlaşılırsa, canlı yemi iğneden çıkarıp yaşamasına izin vermeliyiz.

SAygı ve selamlar.

delvel
02-12-2008, 21:18
benim canlı balık takma metodumum bilinenin tam tersine bu uygulamada kurbanı genelde kefal yavrusundan seçiyorum 18 lik misine ve sarı küçük tek igneyle yıpranmadan yakalanan kurbanı önce dudagının altından geçirip sonra kuyrugundan takıp yolluyorum kefal hem ölmüyor hemde havada düşme ihtimali sıfır. 2. canlı balıgımız gubbes yavrusu cabuk dagılan ve dayanıksız oldugu için direk kuyruktan zargananın ve turnanın dayanamadıgı en ii sonuc aldıgım yemdir.

es3838
07-03-2010, 17:31
Video yok mu acaba daha iyi anlasılması bakımından

Necati ARAT
08-03-2010, 15:49
Video yok mu acaba daha iyi anlasılması bakımından

Hangi canlı yemlerden kullanacaksan söyle yardımcı olalım..
yada gerekli bir çok konu ve videolar forumda mevcut ..
Biraz ararsan bulursun..;)

es3838
09-03-2010, 13:17
tuttugmz balıklardan yapabilir miyiz

tolgaserap8890
10-01-2012, 18:50
arkadaslarcanlı yem takma metodunu resimli bir sekilde yayınlarsak daha öğretici olur kanısındayım