PDA

Tüm Versiyonu Göster : SÜLÜNEZ Cıkartma (video)

Rauf
13-08-2007, 12:23
ODbBcPUjMIo
Mustafa kurdas adlı bu amatör balıkcı arkadaşımızı paylaşımı icin teşekkür ederiz.iyi seğirler.

freediver
13-08-2007, 13:19
Arkadaslar o sisle nasil aliyor sülünezleri?bu sülünezler dikey olarak mi duruyorlar hep..?

mufi
13-08-2007, 16:43
evet cumhur dikey duruyor ..
şişte dipteki muhtemel sülünes deliklerine görerek batırıldıgında..
cuk...sülünesin içinden geçiyor kum da sülünez midye gibi agzını(kabugu) acar işte o anda şiş yumuşak etine batıyor.. ucunda da ters çentik var ok ucu yada iğne ucu gibi.. aldıgı sülünesi şişin diger tarafından boşaltoyor.
iyi iş. te merasını bulucan
10 tanesi 1,5/1,75 yerine göre da izmirde satılıyor. bilirsin..

seçkin
13-08-2007, 16:45
Arkadaslar o sisle nasil aliyor sülünezleri?bu sülünezler dikey olarak mi duruyorlar hep..?
Sünnesler genellikle fazla dalga almayan koylarda ince kumda dikine gömülü olarak bulunur.Kumda gördüğünüz küçük deliklere şişi sapladığınızda sünnesi çıkartabilirsiniz.Ancak videodaki gibi bir sepet çıkarmak anlamsız.Çünkü buzdolabında hatta derin dondurucuda bile bekletilse tazesi gibi sonuç vermiyor.En iyisi avlanırken yetecek kadarını çıkarıp taze olarak kullanmak.Böylece israf edilmemiş olur.

Taygun KOCABIYIK
13-08-2007, 17:19
Kürekle çıkarılanları daha makbul oluyor böye çıkartıldığında bazen en güzel yeri kopmuş oluyor.
Videoyu hazırlayan Mustafa Kurdas 'a ve bize ileten Rauf kaptanıma teşekkürler.

mufi
13-08-2007, 19:32
Sünnesler genellikle fazla dalga almayan koylarda ince kumda dikine gömülü olarak bulunur.Kumda gördüğünüz küçük deliklere şişi sapladığınızda sünnesi çıkartabilirsiniz.Ancak videodaki gibi bir sepet çıkarmak anlamsız.Çünkü buzdolabında hatta derin dondurucuda bile bekletilse tazesi gibi sonuç vermiyor.En iyisi avlanırken yetecek kadarını çıkarıp taze olarak kullanmak.Böylece israf edilmemiş olur.

Seçkin tamamen haklısın sanırım bu görüntü kahramanı işin ticaretinde

Rauf
14-08-2007, 07:08
Bu şekilde bir sülünez cıkarmasını biliyormusunuz bakalım.
UcgfR0AFf1E

Rauf
14-08-2007, 09:21
BU şekilde sülünez cıkarma tekniğini ilk defa görüyorum kullandığı sıvı nedir acaba.

seçkin
14-08-2007, 13:53
BU şekilde sülünez cıkarma tekniğini ilk defa görüyorum kullandığı sıvı nedir acaba.
Toprağa deterjanlı su döktüğünüzde solucanlar deterjanın etkisiyle dışarı çıkar.Bu da öyle bir şey olabilir.

bandırmalı
02-09-2007, 17:33
ODbBcPUjMIo
Mustafa kurdas adlı bu amatör balıkcı arkadaşımızı paylaşımı icin teşekkür ederiz.iyi seğirler.
bu konunun muhatabı olarak heralde birkaç söz söyleme hakkım olur heralde amacım bilgim olan konuları paylaşmaktır ve bende bilmeyenlere merak edenlere birşeyler gösterebildiysem ne mutlu en azından insanlara anlatarak değilde göstererek bir birikim vermiş olduk:)

bandırmalı
02-09-2007, 17:45
Seçkin tamamen haklısın sanırım bu görüntü kahramanı işin ticaretinde
insanlarla birşeyleri paylaşmak ne zaman kahramanlık olduki onu anlamadım:confused: ama dediğin gibi isteyen arkadaşlara çevremde çıkartıp satıyorum ve bandırmada 5 sene önce bu işi ben başlattım oda insanların kendi istekleriyle gelişti balıkta devamlı yem iştiyorlardı kullanmaları için veriyordum birdaha istemek insanların abesine gittikleri için böyle bir teklif getirdiler bende kabul ettim ve şipariş üzerine çıkarmaya başladım olay bundan ibarettir:)

bandırmalı
02-09-2007, 17:53
bu yemin herzaman taze olarak kullanmak makbuldür taze yemde her zaman iyi verim alınmıştır:) videodaki çıkartılan yemler sipariş olarak çıkartılmıştır ve hiç biri ziyan edilmemiştir kırık olanlarda kendime ayırır kullanırım:) sanırım konu biraz açıklığa kavuşmuştur:)

Rauf
03-09-2007, 10:56
sayın arkadaşım sitemizde seni görmek ne yalan söyleyim en cok beni memnun etti hoş geldin yaptığın videoyu youtubeden bulup sitemize ekleyen benim umarım seni kırmadım selamlar rastgelsin.

bandırmalı
03-09-2007, 11:29
sayın arkadaşım sitemizde seni görmek ne yalan söyleyim en cok beni memnun etti hoş geldin yaptığın videoyu youtubeden bulup sitemize ekleyen benim umarım seni kırmadım selamlar rastgelsin.
abicim kırmak ne demek amacımız bilgimizi paylaşmak değilmi :) bunuda göstererek paylaşalım dedik :) bazıları yanlış değerlendirmesin diye bazı şeyleri açıklama zorunluluğu hissettim:) şansınız ve avınız bol olsun:)

batu
08-09-2007, 13:16
elinize sağlık arkadaşlar yorum yapamıyorum çünki hiç bir şey bilmiyorum bu konuda :)

ünalmusa
08-09-2007, 19:26
gızlı kalmıs bılgı degersızdır bılgı paylasılınca degerlıdır tesekkurler

joke
06-08-2012, 23:16
abicim emeğine saygım var ama sen bence her bulduğun deliği yokluyosun sülinez varsa diye bana öyle geldi yani bi profesyonellik yok zaten şu kovayla sülinez çıkarma işini anlamıyorum 10 cmlik camdan suyun altına bakıosun tamam kışın işe yarayabilir eyvallah ama eer yazın sülinez çıkarmak isteyen olursa gözlükle suya dalsın kovayla falan hiç uğraşmasın