PDA

Tüm Versiyonu Göster : çapari tüyü


mufi
01-09-2007, 14:34
Arkadaşlar bir güzellik daha yapayım size ..
istanbul yıllarımda malum araştırmacı zihniyet... malzemeciden aldıgım beyaz
kaz tüylerini önce legende hazırladıgım deterjanlı/sabunlu ılık suya batırır bir müddet bekletirdim ki üzerindeki kiri tozu pisliği gitsin(aman dikkat terekleri bozmadan ) sadece sap tan tutup hafifçe hareketler yapıp daha sonra saptan aşagıya dogru akacak şekilde musluk altında yıkardım fazla tazzikli su terekleri bozar...onada dikkat..
ardından bir gazete/karton vs cam önünde kurumaya bırakırdım...

bir denemem oldu ve çok ta faydasını gördüm bu tüylerin bir kısmı nı kuruduktan sonra kırtasiyeden aldıgım sarı fosforlu keçe kalem (iş yerlerinde vs..önemli olan yazılı kısımların üstünden geçilen kalem)ile boyadım bu boyama işini bir cam parçasının üzerinde yaptım ki taban/zemin fazla boya çekmesin..tabi kalemin keçesini sürme istikameti ortadan / merkezden yanlara ve tereklerin cizgilerini bozmadan birbirlerinden ayırmadan oldu..
daha sonra kurudu ve 10 lu çapariler bagladım..
her ne kadar 2/3 kullanımdan sonra boya rengi açılsada sonuçta kapalı hava ve derin sularda nefis sonuç verdi.loş ortamda çok iyi görüntü veriyor..
tavsiye ederim deneyin...

ismail2776
04-09-2007, 20:50
Gerçekten dışarıdan aldığımız çaparilerden daha güzel olacağı apaçık ortada, hem insan kendi yaptığı zaman daha bir özenerek yapıyor. Sonuç olarak daha iyi bir av oluyordur herhalde.

aliemmi
24-09-2007, 06:59
eline sağlık muvaffak abi..sizin gibi büyüklerimiz sayesinde bilgilerimizi arttırıyoruz.
sizlerden öğreneceğimiz çok şey var...

pendikli balıkçı
15-10-2011, 19:13
Bu değerli bilgiler için teşekkürler.