PDA

Tüm Versiyonu Göster : posta gazetesinden


mufi
22-09-2007, 17:06
İzmir ve civarı balıkçılarıııı:
karagölde 55 kg lık 1,65 boyunda yayın balıgının yakalandıgına dair haber vardı..sanırım 2 gün evvel..insan boyunda:soru: :confused:

Taygun KOCABIYIK
22-09-2007, 17:38
Evet muvaffak abi bende o gazeteyi görmüştüm hatta kara gölnerde diye anılla konuşurken bu karagöl denilen yeri bilse bilse Muvaffak abimiz bilir dedik aydınlat bakalım bizi bu konuda muvaffak abicim...

nevzat
22-09-2007, 17:41
Karagöl de, balık miktarında epey azalma olduğunu duymuştum köylülerden ,sebebi anlaşıldı şimdi.Taygun ben yardımcı olmaya çalışayım;Karagöl Karşıyaka ,Örnekköy yolundan girilip Örnekköy mezarlığı istikametinde,mezarlıktan itibaren 27 km. uzaklıkta,Yamanlar dağının arka tarafında kalan çok şirin bir orman kampı içinde bir göl.Gölün içinde bol miktarda sazan ,fazla olmamakla birlikte alabalık ve kerevit olduğunu biliyordum fakat yayın balığı olduğunu bu haberden öğrendim.Çok uzun seneler önce av yapmıştım orda .O dönem kamp işletmesi ormaniyeye aitti ve bir miktar para ve makbuz karşılığı balık avlanılabiliyordu .Bir ara özel işletmeye devredildiğini duymuştum ,şimdiki durumu nedir bilmiyorum.

mufi
23-09-2007, 17:45
Arkadaşlar bir de bu gün Bozdag denilen göleti duydum tire aydın arasında ödemiş yolundan gidilirmiş..google da gördüm aydın otobanında selatin tünelinden sonra (aydına dogru) hemen kuzeyde gözüküyor..dagın tepesinde bir yerde imiş bu mevsimde kazak palto ile gitmek gerekirmiş vs.. 15/20kg sazan varmış..mış.. bende söyliyenin yalancısı olayım (bila mesuliyet) takır takır 1 lik misina kopartıyormuş..

Taygun KOCABIYIK
23-09-2007, 17:48
Muvaffak abi bozdağ dediğin gibi yaz ortasında bile kazak giysen olur o derece. Ama balık varmıdır nedir bilmiyorum.

mufi
26-09-2007, 17:28
arkadaşlar yukarıdaki mesajımda özür dileyerek düzeltiyorum... boz dag daha kuzeyde olmalı bana yanlış yer tarif etmişler selatın tünelinden çıkışta (aydına a dogru)germencik e çıkılıyor oradan u dünüşü ile otobanın altından geçip daglara tırmanıyorsun orada da güzel bir DSİ barajı var katta kaplıca felan da varmış..
bozdag başka yerdeymiş yani daha kuzeyde..

discus
26-09-2007, 21:31
gazetedeki yazıyı bugünde sabah gazetesinde ben gördüm.gerçekten iyi bir haber demekki hala sularda yaşam var.
malesef 4 gündür avlanmama rağmen(ıldır gerence balıklova dikili çandarlı bademli) dişe dokunur fazla bişey alamadım.artık av için çiflik yanlarından başka yer kalmadığı kanaitindeyim.öyleki onlarıda dışarı çıkarttık.nasip bakalım inşallah bu fotolara bakıpta iç çekmeyiz:( :( :'(