PDA

Tüm Versiyonu Göster : kıyıdan kalamar ve sübye avı


yilmaz
13-11-2007, 18:11
arkadaşlar hemen her seferinde barınakta kalamar yada sübyeyle karşılaşıyorum.hatta göz göze bile geliyoruz.ancak bir türlü yakalayamıyorum.kalamar zokası denedim, at çek yaptım oralı bile olmadılar. kalamarı da çok severim ve avlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.gece yada gündüz avlama imkanım var.

Taygun KOCABIYIK
13-11-2007, 19:05
Yılmaz abi benim ihtisas alanımdır bu konu ama ne kalamar nede sübye pek zeki hayvanlar değil yada daha doğrusu yem görünce dayanamıyorlar oburlar.
Kullandığın kalamar zokalarının renkleri ve içlerindeki fosfor oranı avda etkili olur.
Normalde bu balıkların avı gece olur densede. öğlenden sonra güneşin batışına yaklaştıkça dahada fazla av veriyorlar yeme daha iştahlı saldırıyorlar.
Zoka olarak kırmızı ve tonları genelde daha etkili oluyor.
1-2 püf nokta bunlar genelde tek gezmeyen balıklar sübye biraz daha yerleşik kalamar daha gezgindir. Kalamar yakaladığında acele aynı bölgeye atıp çekersen sonuç daha iyi olur. Sübyede ise acele etmene gerek yok yeter ki aynı yere atmayı başar ardı ardına çekersin.
Av ile ilgili anlatımı daha önce yapmıştım. Onun linkini ekliyorum ordan konunun ince ayrıntılarını öğrenebilirsin.
Tabi bütün bunları söyledikten sonra balıkların huyunun suyunun yöreden yöreye değiştiği ve benim tecrübelerimin senden çok uzaklarda izmirde iş yaptığını unutmamamız gerekli. Yinede denemekte fayda vardır diye düşünüyorum. Umarım yararlı olur kalamar tavayı yerken aklından beni geçirirsin :)
[Only Registered Users Can See Links]

yilmaz
13-11-2007, 19:14
tabiki taygun kalamarları yerken seni mutlaka anacağım.ama önce bir yakalayayım.

Anıl ÜNALAN
14-11-2007, 18:12
Teşekkürler taygunum yine döktürmüşsün.Bi tavsiyede benden olsun kalamar zokasının rengi biraz daha kırmızıya yakın ve göze batar olursa o kadar daha iyi verim alırsın ;) Kırmızı'ya karşı biraz iştah duyuyorlar :D

mehmeterhan
01-12-2007, 09:28
kalamar her yerde aynı renk maymuna atlamıyo mesela cesmede yesıl renk maymun ıs yaparken narlıderede truncu ve kırmızı ıs yapıyo takım olarak avlandıgınız yer derın ıse at cek yontemı denıyebılırsınız ama fazladerın degılıse toplu olta daha ıyı sonuc verır top bır metre kadar kalama ve ucuna t fırdondu ıle ıkı zoka baglarsanız sansınız dahada artacaktır ama bagladıgınız ıkı maymunun rengıde bırbırınden farklı olsun cunku bu hayvanın hangı renge atlıyacagı pek de bellı olmuyo acıksası

bulentemre
09-11-2010, 11:50
Izmir aliğadayım bu aralar kıyıdan güzel kalamr ve sübye avı yapıyorum ama gündüz hiç alamadım kırmızı ve mavi maymun kullanıyıorum bilhassa sahilde ışıklı noktalar sübye için daha verimli oluyor