PDA

Tüm Versiyonu Göster : Tırıvırının doğaya verdiği zarar...


Taygun KOCABIYIK
22-11-2007, 16:43
eMU5E_-JjNY
Ali Galip Kaya'ya teşekkürler.

Anıl ÜNALAN
22-11-2007, 22:17
Tagom sana hiç bişey diyorum sadece tebrik ediyorum.Böle bişeyi bizlerle paylaştığın için sana minnettarız..

Tırıvırı yandaşı olan son insanlarda artık farkına varsın diyorum..

Saygılar..

nevzat
23-11-2007, 00:12
Bu bilgiyi hazırlayana da, sana da teşekkürler Taygun.En kötüsü zevkimizi tatmin ederken doğaya zarar vermek.Sadece tırıvırı değil ,balık avlarken en başta yapmamız gerekenler çevremizi kirletmemeli,bizim için çok ama çok kıymetli olan denizlerimizi ve sahillerimizi temiz tutmalıyız .Belki deniz kıyıları çöpten geçilmiyo ben bi gazete kağıdı bırakmışım yada bir izmarit atmışım noolcak diye aklımızdan geçirdiğimiz oluyor ama bir izmarit dahi olsa alışkanlık kazanma ve örnek olma açısından çok önemli.Çeşke birçok insanın buluştuğu bu güzel ortamlarda hem birliktelik,hem balık avı hem de örnek teşkil etmesi açısından buluşulup belirlenen bir avlağın kıyı temizliği yapılması organizasyonları yapabilsek.

cumhur
23-11-2007, 02:01
emeği geçen herkese teşekkürler.kullananları şikayette ve yakalmakta zorlanabiliriz ama satanları muhakkak bulabiliriz çünkü aynı dükkanlardan alışveriş yapıyoruz, muhakkak satarken rast geliriz işte o zaman görev bize düşüyor, çünkü satışı yasak ve suç ağırda para cezası var . HAYDİ BALIKCILAR GÖREVE, rastgele.

erkepli
23-11-2007, 09:52
Merhaba size öncelikle teşekkür ederek başlamak istiyorum,bu icat inanınki bütün sularımız için büyük bir tehlike,av şeklinden öte kopup da suda kalmış halini görseniz inanın üzüntüden kahrolursunuz.Defalarca kezbuna şahit oldum üzerine takılıpkalmış balık cesetleri kimi üç günlük kimi çürümüş kimi hala can çekişiyor inanın rezil bir şey.Yasal açıdan önce birkaç valilik kendi bölgeleri için yasaklamıştı ama şuanda yurt çapında yasak.Fakat birçok şeyde olduğu gibi bununda kontrolünü yapan yok inanırmısınız günde en az 20 kişi soruyor çok şükür satmadım satmamda.Nereye kadar birileri biryerlerden buluyor ve kullanıyor.:hıııı:

dudi
23-11-2007, 10:15
bu işi yapanlara söylenecek söz yok bence insan olsalar yapmazlar zaten o yüzden galiba çözüm KÖTEK:hıııı:

misina
23-11-2007, 22:06
en son geçtiğimiz yaz kardeşimle gittiğimiz avda kardeşimin oltasına takıldı bir tane tırıvırı. üzerinde üç tane balık bir de yengeç vardı. elbette sevindim bu yasaklanma haberine ama sadece bu değil ki yaban hayatını katleden. sularımıza akıtılan petrol vb. atıkları japon ağ diye tabir edilen küçüklü büyüklü germe ve torları da yasaklamak lazım. ( gerçi diyeceksiniz zaten yasak serbest değil ki diye ama kontrolsüz güç güç değildir) belki bu ilk adım olabilir ama diğer birçok konuda olduğu gibi yaban hayatı konusunda da avrupalı olmamız için daha çok fırın ekmek yememiz lazım.