PDA

Tüm Versiyonu Göster : kıyıdan kalamar avı başladı


cemeryem
30-11-2007, 10:18
izmir guzelyalı çerresınde gece kalamar başladı arkadaslar ama güzelyalı sahilinde balık tutmak yasak oldugu ıcın avlanamıyoruz vali konagında yasak levhaları assıldı bıle artık avalnacak bolgelerde sınırlandırıldı bu karısık olaylar nedenıyle bazı emeklı ınsanlar gunlerını geçırebılmek için av yasagına karsı tepkılerını duydum bızım onlara ne zararımız dokunuyo dıyorlar bununla ılgılı elımızden bişey gelmıyo biz nerde olsa avlanabılıyoruz ama onlar napsın yınede farlı bolgelerde balık avlıyolar herkese rastgelsin.

not. belırledınız av bolgelerı varmı paylasırsanız sımdıden tesekkurler.

Taygun KOCABIYIK
30-11-2007, 10:28
Selamlar Cem abi
Yasak çok doğru çünkü yakalanan balıklar ağır metal yüklü. Yani kısa vadede zarar görülmez fakat uzun vadede ölümcül rahatsızlıklara yol açabilir. Burda körfezin eski abonesi olarak ben bile avlanmıyorum artık (imzadaki körfez kurutan team ise artık sadece espiri). Okuduklarım edindiğim bilgiler dolayısıyla. Yani aslında orda olta atan emeklilerin kimseye zararı yok zararı sadece balığı yiyen kişiye yoksa orda balık avlamanın hiçbir sakıncası yok ve olamaz. Ülkemizde nadiren koyulan akılcı yasaklardan biri fakat her yasak gibi kontrolü yapılmıyor. Eğer kalamar ve sübye avlamak isteyen varsa. Güzelbahçedeki ufak limanın (1-2 gırgır bağlı oluyor genelde) iç tarafında avlansın gırgırlar ağlarını temizlerken bol miktarda sardalya-hamsiyi oraya atıyor doğal olarak balıklarda onları yemek için orda toplanıyor. Diğer yandan İnciraltındada sübye çıkar bu mevsimde hatta yemli oltaya bile saldırır.

cemeryem
30-11-2007, 11:01
bilgi için tesekkür ederım çok sagolun rastgelsin

Emre
30-11-2007, 20:27
peki taygun sen hafta sonları kalamar avına gidiyormusun?

Taygun KOCABIYIK
30-11-2007, 20:37
Yok Emre gitmiyorum en son 2 hafta önce Hasan abiyle birlikte gitmiştik.

mehmeterhan
01-12-2007, 09:23
arkadaslar kalamar avı ıcın fazla dolasmanıza gerek yok sahılevlerınde bol mıktarda kalamar ve subye var burada rahatlıkla ve verımlı bı sekılde av yapabılırsınız ben genellıkle yanı fırsat buldugum zaman burada avlanıyorum ve hıc elı bos donmedım kalamar yakalamak ısteyen arkadaslar buraya gelebılır