PDA

Tüm Versiyonu Göster : Tatlı Su Yemleri


ismail2776
12-12-2007, 21:31
Çanakkale'de yakınımızda bir baraj yapıldı ve artık su tutmaya başladı. Görevliler tarafından da balık bırakıldı. Bazıları ağ ile alıyorlar. Ama ben olta avcısıyım.
Solucan fikrini aldım ve kafama yazdım. Tatlısuda solucanı yem olarak en iyi şekildi kullanabiliriz. Bu sabah balıkçıya uğradım ve bildiğimiz mısırı konserve olarak satıyor. Yem olarak kullanılabilirmi?
Birde başka ne gibi yem kullanabiliriz.
Şimdiden herkese teşekkürler.

turna
13-12-2007, 21:07
İsmail,ne balıkları salındı bunu belitmemişsin.Mutlaka sazan vardır,sazan için mahalli olarak hangi yeme alıştırırsanız o na devam edin.Sazan için mısır küspesi,ayçiçeği küspesi,tane mısır,yaylı için hamur,az pişmiş makarna,patates,solucan.

ismail2776
20-12-2007, 14:08
insanların bu konuda bilgileri yok. açıkçası benimde bu konuda fazla bir bilgim yok. Burada öğrendiklerimi tatbik etmek istiyorum. Büyük ihtimal ile solucan kullanırım diye düşünüyorum. Ama sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda avlanmayı başlamayı düşünüyorum. Teşekkürler.

mufi
20-12-2007, 14:15
İsmailcim şimdi affına sıgınarak şunu diyeyim bir abi olarak
1-amatör balıkçılıga yeni başlamadın..en azından tutulan balık veya balıkların önce cinslerini bir ögrenelim...sanada yabancı ise bir şekilde tarif et / resimlerini bul vs..ki buradan sana en iyi şekilde yardımcı olalım
2-daha sonra sende araştırmanı yap bizde sana yem ve usul konusunda yardımcı olalım..ki severek yapacagız..
Birde..
3-bismillah gölete balık bıraktıklarını takiben millet ag atmaya başladıysa oradan ileride hayır gelmez .. ama inşallah düşüncemin tersi olur ve bereketi kesilmez..suyu kurutmasınlarda.??
senden haber bekliyoruz..

hüseyin çiftçi
04-08-2008, 16:04
arkadaşım barajlarda genelinde solucan freş mısır birde evlerde hazırlanan hamur kulanılıyor birde balıgın cinsine göre bazen degişiyor özel yem kulanılyor örnegin aynalı sazan mısra gelir fakat hayvan ac kalırsa slucan hamur da iş yapıyor barajların bir cogunda israil sazanı atmışlar ne takarsan geliyor fakat hepsi aynı boyda cok nadir büyük cıkıyor solucan genel balık ailesinin tercihi faydalı olabildiysem şimdiden rasgelsin

pendikli balıkçı
09-11-2011, 02:48
Orada sazan ve turna var.Sazan içinde olan yemler yukarıda yazılmış turna için sahte yem gerekir.