PDA

Tüm Versiyonu Göster : Senegal'de Tekneyle Balık Keyfi


Skipper
10-12-2005, 17:42
Merhaba Arkadaşlar ,

Foruma yeni üye oldum ve çok yakın zamanda yaşadığım bir deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. İş gezisi için gittiğimiz Senegal-Dakar 'da hiç aklımızda yokken hayatımızın balıkçılık tecrübesini yaşadık. Yemek yediğimiz bir restorandaki balık avı resimleri ve oltalar dikkatimizi çekti ve bizi kışkırttı , garsona burada balığa çıkmak için tekne bulabilirmiyiz diye sorduğumuzda restoranın sahibi olan kişinin dünyaca ünlü bir sportif balıkçı olduğunu ve balığa çıkardığını söyledi. Restoranın sahibi dünya şampiyonlukları ve rekorları bulunan Cyrill Calendini adlı arkadaş bizi balığa çıkarmayı kabul etti ve sonunda beklediğimiz gün geldi ve okyanusa açıldık. 8.5 metre uzunluğunda 200 beygir ve 40 beygir Yamahaı motorlara sahip bir tekne ile balığa çıktık. Hemen çıkrıklar Kılıç balığı ve Marlin avında kullanılacak palamutları yakalabilmek için suya indi ama nafile hiç bişi alamadık. Kıyıya çok yakın bir yerde bir tür kılıç balığı olan Yelkenbalığı (Sail-Fish) 2 metre dibimize kadar geldi fakat o sırada palamut sırtılarımız suda olduğundan onu yakalayamadık. Yaklaşık 2-3 saat boyunca hiç bir vuruş alamadık. Artık ümitlerimizi kesmek üzereyken çıkrıkların birinden gelen kulak tırmalayıcı ses ile zıpladık. Oldukça iri olduğunu tahmin ettiğimiz bir papağan balığı (Dorade Corifaine) oltamıza takılmıştı. Belime kemeri taktım ve başladım çekmeye , ben 2 tur sarıyorum o 4 tur açıyor , çok dirençli çıktı , 15-20 dk çektikten sonra ben pes ettim , çıkrığı arkadaşa verdim o da bi 10 dk çektikten sonra diğer arkadaşa verdi , yaklaşık 1 saat mücadeleden sonra dev papağanı tekneye alabildik. Sevinçten deliye dönmüştük. Hemen ardından ondan daha ufak bir papağan balığını daha az mücadele ile tekneye aldık. Bu sefer daha farklı bişi yakalanmıştı , çünkü misina devamlı açılıyordu zaptedemiyorduk ve balığın 40-50 metre ileride suyun üstüne zıplamasıyla ne olduğunu gördük bu bir Kılıçbalığı türü olan Yelkenbalığıydı , yaklaşık 1 saat mücadelenin sonunda tekneye alabilmiştik. Aynı anda diğer çıkrıklarada birer tane yakalanmıştı ama onları alamadık , kaçtılar . Kıyıya döndüğümüzde hepimiz çok mutluyduk , hayatımızın avını yaşamıştık. Kıyıda balıkları tarttık ve ölçtük , Yelken balığı 28 kilo , 2 metre 45 santim , Papağanların biri 22 kilo diğeri 11 kilo geldi. Akşama yaklaşık 30 kişiye ziyafet verdik ve balıkları afiyetle yedik. Balıkların yakalanma anlarının olduğu video çekimleri mevcut fakat boyutlarını küçültmek için uğraşmam gerekiyor , halleder halletmez videolarıda ekleyeceğim.

Herkese Rastgelsin

Taygun KOCABIYIK
10-12-2005, 17:51
Tebrik ederim müthiş balıklar bunlar bizim rüyamızda göreceğimiz türden balıklar gerçekten çok güzel bir gün geçirmiş olmalısınız çok çok tebrik ederim.

HALDUN YALIMLI
10-12-2005, 17:54
Sevgili Skipper aramıza hoşgeldin ben ve Erol abinin hayalidir kılıç ve marlin bana en azından hayalimi yazınla yaşattığın için teşekkür ederim.Elindeki resim ve görüntü kayıtlarını en kısa zamanda izlemek isterim.İmza kısmına bilgilerini eklersen seviniriz.SAYGILAR

POSEIDON
10-12-2005, 17:56
Elleirne sağlık Tertibim Özgür.Blaıklar cidden harika :deli: Neden bizim denizelirmizde böyle imkanlar yokki:(:( illa senegalemi gitmek lazım :( Neyse belki birgün yolumuz düşer belli mi olur bu muhteşemheyecanı belki bizlerde birgün yaşarız :dans:
Tekarar ellerine sağlık ama kötü olan artık, ıldırdaki çipuralar karagözler sana zevk vermez senin adına bu konuda üzgünüm dostum :D

Skipper
10-12-2005, 18:15
Sağolun arkadaşlar , Senegal'den döndükten sonraki hafta Mordoğan'dan balığa çıktık ve gerçek dünyaya yani İzmaritlere döndük. Tam bir hayal kırıklığı , en çok üzüldüğüm nokta yakında bunlarıda mumla arayacağız.

Taygun KOCABIYIK
10-12-2005, 18:31
Sağolun arkadaşlar , Senegal'den döndükten sonraki hafta Mordoğan'dan balığa çıktık ve gerçek dünyaya yani İzmaritlere döndük. Tam bir hayal kırıklığı , en çok üzüldüğüm nokta yakında bunlarıda mumla arayacağız.
izmarit bitmez paniğe gerek yok :D

katiti
10-12-2005, 18:42
tebrikler, süper avlar...

ne izmarit biter ne isparoz biter denizde :) gerçi isparozun bitmemesi BİRİLERİNİN de işine gelir, di mi sayın adminim ;)

Taygun KOCABIYIK
10-12-2005, 18:44
siz izmaritleri alıp mercanları alın sinaritleri alın ama ısparozdan beni ayrı bırakmayın :D

aserkansatı
10-12-2005, 22:14
Tebrikler balıklar bir harika...

levrek
11-12-2005, 05:59
Selam özgür, seni burada görmek ne güzel,DVD yi sabırsızlıkla bekliyoruz,sevgilerimle