PDA

Tüm Versiyonu Göster : Lütfen Yardim...


urfalımurat
11-01-2008, 15:21
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.ben ş.urfadan sağlık memuru murat.bende sizin gibi balık sevdalısıyım. ama gelin görünkü derdim büyük.ilimizde usta balık avcısı olmadığından balık avlama teknikleri öğrenemiyoruz.ne suni nede canlı yem bulunmamakta.av malzamesi satan sadece amatör bir kaç yer var.ama buna karşın dünyanın en büyük baraj ve göletlerinden biri ilimize 50km.uzaklıkta kimse avlanmadığından balıklar herhangi bir yeme alışmamışlar.bende herbirinde 2-3 büyük iğne takılı 100 lük kurşunlu 7-8 tane dip oltası bulunmakta.yem olarak hamur(oda atarken genelde düşer)ve kuzu cigeri kullanıyorum.ama nafile hep elim boş dönüyorum.büyük ağlarla tutulan yayın,kefal ve sazanları gördükçe çıldırasım geliyor.ne yapabilirim yardımlarınızı dört gözle bekliyorum...

Taygun KOCABIYIK
11-01-2008, 15:24
Murat abi öncelikle hoşgeldin. Tatlı su avı yapanlar mutlak yardımcı olacaktır. Biraz konuya yön verme açısından şöyle söyleyim hangi tip balığı avlamak istiyorsun? hedef nedir? :)

urfalımurat
11-01-2008, 15:27
canım ilgilendiğin için teşekkürler. yayın,kefal sazan farketmez o zevki yaşıyayım da .yardım ederseniz sevinirim

MEHTERAN
14-01-2008, 18:02
Biz genelde mısır kullanırız. Yada çekerdek veya mısır küsbesi, denemeni tavsiye ederim. İri balık mısıra bayılır özellikle aynalı sazanlar için kuzu kebabı gibidir. Kefala gelince bir numaralı yemi bize göre solucandır. Yayın içinde sülük ve dalak başka yeme gerek var diyorsan küçük canlı yemler, kurbağa veya balık gibi. Saygımı sevgimi diyeceğimi bilemediğim için şimdilik hoşcakal demeden imza ayarlarını yapman için küçük bir hatırlatma, eğer imza ayarlarını yaparsan bizler sana hitapta yanlış yapmamış oluruz.

urfalımurat
14-01-2008, 18:28
öncelikle teşekkürler ilgilendiğiniz için.abi mısır demişssin bildigimiz mısır mı yada değişik bişeymi.bildigimiz mısırı nasıl kullanacam oltaya yardım edersen sevinirim.

cevat2
15-01-2008, 11:44
Murat bey , forumda tatlısu balık avcılığı ile ilgili bilgiler mevcut bir gözden geçiriniz.Büyük iğne demişsiniz kaç numaradır? tipi nedir ? Kaçlık misina kullanıyorsunuz ? Kamışla mı el oltası ile mi avlanıyorsunuz ? Mısır kışın çalışmaz.
Tatlısu kefali varsa sazan için kullandığınız takımlara gelmez ona keza yayın varsa yine o takımlar ile tutamazsınız yani hepsinin donanımı değişiktir siz elinizdekileri yazın yardımcı oluruz.

MEHTERAN
15-01-2008, 17:45
Cevat kardeşime aynen katılıyorum. Öncelikle takımları görmek gerek. Yem konusuna gelincede Yemler bölümüne bakarsan, hertürlü balık için bilgi mevcut, sen iyisimi biraz sitede tur at, aradığın herbirşey mevcuttur. Sağlıcakla kal.

engineer63
18-01-2008, 19:38
Murat kardeş öncelikle foruma hoşgeldin bende urfadayım bi ara amatör olarak yaptım şu an işlerimden dolayı uzak kaldım ama yinede takipçisiyim.Balık avı sabır işidir ustalarımızın dedigi gibi kullandıgın takımlar çok önemli yani hangi balıga ne kullanacagını bilmen lazım gölette yayın avlamak istersen ilkbaharda toprak solucanı yazın ise ufak balık kullanabilirsin sazan için yazın mısır kullanabilirsin koçanından yada biraz alır kaynatırsın bunu küspe ile kullanırsan daha fazla verim alırsın gerçi küçük sazanlar küspeyi didiklegi için sık sık degiştirmek durumudan kalabilirsin.genel olarak hazır yemler çok performans vermez dogal yem fazlalıgından dolayı en pratiginden avlak yerinde çekirge bulabilirsen buda sazan için iyi sonuç verir.

arm59
18-01-2008, 20:53
öncelikle teşekkürler ilgilendiğiniz için.abi mısır demişssin bildigimiz mısır mı yada değişik bişeymi.bildigimiz mısırı nasıl kullanacam oltaya yardım edersen sevinirim.

Murat bey aşağıdalinkini verdiğim yemi incelemeni tavsiye ederim.[Only Registered Users Can See Links] bir çok yem çeşiti var. Ama en iyisi toprak solucanı.

Rauf
19-01-2008, 08:15
Murat arkadaşım atatürk barajında vazife gören bir mühendiz arkadaşımın bana anlattığı bir olayı sana aynen geciyorum bir gün calışanlardan biri elinde cuvalla gecerken arkadaşım ne var o cuvalda diye sormuş işci utana sıkıla balık demiş bakmış 7tana szan balığı nerden yakaladın nasıl yakaladın sorularından sonra işci -amirim söylicem ama bana gülme ve kimseyede söyleme.demiş arkadaşım-söz söylemem ama benide götürecen .demiş işci-siyah sele zeytini ile tuttum deyince bizim arkadaş makaraları koyvermiş.işcinin dediği gibi bir kacgün sonra gitmişler hakikaten evvela 10-15 tane zetini cekirdeğini cıkardıktan sonra suya atmışlar sonrada tek iğneli takımlarına cekirdeğini cıkardıkları seytini takıp suya atıp beklemişler o gün 6 tane sazan ama her birisi 2-3 kilo geliyormuş bende size naklediyorum netice alırsanız veya denerseniz kendinizde kalsın ama burayada neticesini gecersiniz.selamlar.

MEHTERAN
19-01-2008, 17:49
Vay benim rauf babam vay, bak senden daha neler öğrenecekmişiz. Mutlak deneyeceğim bu formulü abi saygılarımla.

Rauf
19-01-2008, 20:13
Vay benim rauf babam vay, bak senden daha neler öğrenecekmişiz. Mutlak deneyeceğim bu formulü abi saygılarımla.Gürkan evvela alıştırman lazım anladığım kadarıyla hic kimsenin gitmediği veya gittiği ama göl veya akarsu ise otarafta avlanmadığı bölgeyi,tarafı secmen lazım gibime geliyo.

MEHTERAN
20-01-2008, 06:15
Gürkan evvela alıştırman lazım anladığım kadarıyla hic kimsenin gitmediği veya gittiği ama göl veya akarsu ise otarafta avlanmadığı bölgeyi,tarafı secmen lazım gibime geliyo.

Abim bilgine sonsuz teşekkürler.

balıkcı omer
22-01-2008, 15:08
değerli arkadaşım murat öncelikle sana sazan avından bahsedeyim hani halk arasında sazan gibi atladı derlerya o öyle değil işte.sazan avlarken mevsimine göre yem olayı değişir birincisi balık havyarı dökdükten sonra enerjiye yani proteğine ihtiyacı vardır bunun için toprak ve balçık solucanı kurt avlak yeri vecivarındaki böcek türleri lazım.ikincisi arpa hasadından sonra kepek küspesi yapmalısın ve ayçiçeği küspesi mısır küspesi ile bilare açıklamasını yaparım.üçüncüsü konserve mısırla avlaya bilrsin yanlız gitdiğin avlak yerini mutlaka çarşıdan alacağın kuru yemlik mısırı evde haşlayıp şişireceksin 5 kg.kadar avlak yerini bolca yemlemelisin sürekli aynı yere gidersen balığı oraya çekersin kullanmış olduğun takımların ayrıntısını bana iletirsen sana ve senin gibi arkadaşlara yardımcı olmak isterim .daha değişik avlanma teknikleride var zamanla bunlarıda paylaşırız .yanlızca benim fikirlerimle sabit kalma diğer arkadaşlardanda bilgi almalısın çünkü her yörenin farklı avlanma teknikleri vardır.sevgilerimle allaha emanet olun.rasgele.

C@feran
01-02-2008, 23:03
Murat kardeşim arkadaşların dediği gibi öncelikle bu forum sayfalarının didik didik ara tatlı su balıkları hakkında çok şey bulacaksın...bunları not al.. yem+yakım+mevsim+yöntem+ vs..bunları okuduktan sonra hala aklına takılan bir şey varsa ki konuyuda anlatarak sorunu soracaksın..
bölgende balık yeme alışmamış olabilir.. birde o barajda eger devamlı ag vs kullanılıyorsa
balık ürkek olur..bu durumda hep aynı yere gidip aynı noktayı yemlersen balıgı alıştırırsın..
biz amtörler sadece olta ile balık tutmalıyız..
mutlaka tutarsın sabır ve ögrenme...araştırma...
Sevgili muvaffak abi evvela şunu söyliyim tatlısu konuları birbirine girmiş durumda evvela tatlısu balık türlerini tek tek sabitlemeniz sonrasındada yemleri ve teknikleri başka bir bölümden aktarmanız lazım.Bu türlü karışık olmuş.murat kardeşime hak veriyorum.Herşey düzenli olursa siteye sorusuna cevap arayan üyeler için daha iyi olur görüşündeyim kolay gelsin;)

polmurat
08-02-2008, 21:58
adaşım bende senin gibi yeniyim ama geçen sezon hiçde fena sayılmayacak sazanlar tuttum.gölde avlanıyorum.edindiğim ilk tecrube aynalı sazanın mısır konservesini daha çok sevdiği.ayrıca toprak solucanı(bulması biraz zahmetli)ve hamur kullanabilirsin.benim avlandığım gölde hamura alışmoşlar.ancak hamur çabuk dağıldığı ve küçük balıkların didiklediği için sık sık değiştirmen gerekiyor.yumurta katarak biraz sertleştirebilirsin hamuru.ancak ben mısır hamuruna balıkları alıştırarak başarı sağladım ve daha sağlam olan konservesiyle sonuç aldım.avatarımdaki resimde bulunan aynalıda onlardan biri. ama biraz sabır gerekiyor.küspeyle nasipse bu sezon deniycem.sana başarılar diliyorum.rastgelsin

polmurat
08-02-2008, 22:02
rauf abi senin zeytinide deniycem inşallah.bakarsın tutarmı tutar.