PDA

Tüm Versiyonu Göster : Oltacılara 1 Mayıs muamelesi olmasın


levrek
08-05-2008, 07:04
BMM AB Uyum Komisyonu, amatör ve sportif amaçlarla avlananlara izin belgesi alma zorunluluğu getiren değişikliği "gerçekçi olmayacağı" gerekçesiyle benimsemedi.

Komisyon, Su Ürünleri Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıyı değiştirerek kabul etti. CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, tasarıyla, İstanbul Boğazı’nda veya başka yerlerde tatil günleri spor amacıyla balık tutacak olanlara izin belgesi alma zorunluğu getirildiğini ifade ederek, bunun gerçekçi olmadığını söyledi. Öymen, "Pazar eğlencesi için balık tutmaya gideceklere, polis, ’1 Mayıs muamelesi yaparız’ derse olmaz. Zaten AB’ye destek azalıyor, amatör balıkçıların da desteğini kaçırmayalım" dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, amatör ve sportif amaçla avlananlardan izin belgesi istenmesinin amacının, özel türlerin korunması olduğunu bildirdi. Ancak Pakdil’in sözleri milletvekillerini ikna etmedi. AKP Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, "eğlence ya da gıda temini için avlanan vatandaşların cezalandırılması doğru olmaz" diyerek önerge verdi. Kabul edilen önergeyle tasarıda amatör ve sportif amaçlarla avlananlar için öngörülen izin belgesi alma zorunluğu kaldırıldı. Buna göre ticari amaç dışında; spor, dinlenme ve eğlenme gibi amaçlarla su ürünleri avcılığı yapanlar, izin belgesi almayacak. Komisyon, izin belgesi almadan su ürünleri avcılığı yapanlar için öngörülen 100 YTL cezayı da tasarıdan çıkardı.

Alıntı: [Only Registered Users Can See Links]

ADNAN
15-05-2008, 21:07
Erol kardeşim paylaşımların tam yerinde konunun altına yazmadan edemedim, ellerine ve güzel gönlüne sağlık..tekrar teşekkürler