PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aynalı Sazana Doydum


darkdream1977
22-07-2008, 16:38
Öncelikle herkese merhaba .
Aranıza yeni katıldım ama hızlı bir giriş olsun istedim.
Umarım devamı gelir...

Sevgili arkadaşlar,havaların bunalttığı bu günlerde biraz olsun sıkıntı ve stresi dağıtmak amacıyla 3 arkadaş( Vahit-Musa ve ben) 20 Temmuz Pazar günü bize yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan bir sulama göletine gitmeye karar verdik.

Özellikle tatlısu balıkçılığı yapan arkadaşlar yakından bilir,bazı göletler sadece gece balık verirken bizim gittiğimiz gölet gibi bazıları da sadece gündüz çat sıcakta verimlidir.
Bu yüzden çok erken gitmek anlamsız olacağı için hareket saatimizi 07:00 olarak belirledik ve sabah motorsikletlerimize binerek ‘’Ya nasip’’ dedik, yola çıktık.

Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından göletimiz bizi tüm güzelliğiyle karşıladı.Öncedende birkaç kez gittiğim göletin 2007 yazında neredeyse kuruyacak olması beni derinden korkuturken Allah’a şükürler olsun bu yıl su seviyesi çok olmasada nispeten yüksek sayılır.
Çok korktum dedim çünkü, çevremizde bulunan göl ve göletlerin (bunlara Yeşilırmak ve Sulama kanallarıda dahil) % 90’ı İsrail sazanı istilasına uğramış durumda.Ama bu gölette aynalı sazan,aynasız :) sazan,tatlısukefali ve sarı balıktan başka bir tür yok.
Motorlarımızı göletin yanına park ettikten sonra malzemelerimizi yüklenerek avlanacağımız bölgeye gittik.


Takım olarak 0.30 misinalı mantarlı olta ve küspeli sazan takımı kullandık.
’’Bismillah’’ deyip oltalarımızı attık ve zillerimizi taktık.
[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]

Yem olarakta ekmekiçi ve benim ilk defa denediğim,mükemmelde sonuç aldığım bir tür hamur kullandık.Tuttuğumuz balıkların büyük bir çoğunluğu bu hamura geldi.Bu ‘’yüzyılın icadı ‘’olan hamurun tarifini başka bir başlıkta anlatacağım ve sizlerle paylaşacağım dostlar.

Bu arada oturacağım yerdeki bir taşı kaldırınca çok şirin bir akreple burun buruna geldik.Burcumda akrep olduğu için minik akrepcikle bir anda kaynaştık.Şaka bir yana ama arkadaşlar özellikle yılan,akrep ve keneye karşı uyanık olmak lazım.
[Only Registered Users Can See Links]
(İşte minik akrepciğin(3-4 cm kadar) yakından görünüşü.)


Çarşaf gibi olan gölette aralıklarla balık çekmeye başladık.Her ne kadar,zamanında aynı gölette bir arkadaşımın karbon kamışını tek hamlede 2 parça eden bir sazan yakalayamamış olsakta mantarlı olta keyfimizi bolca aldık.Üstelik bu göletin sazanları oldukça sert vuruşlar yapan ve parmak kadar da olsa mücadeleyi hiç bırakmayan bir yapıda olduğu için aldığımız zevk 2 katına çıktı.Nasıl balıklarsa,sadece bir kere vuruyor,veya o da yok.Direkt mantarı gömüp götürüyor.

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links]


Gün sonunda sıcaktan zencilere dönen 3 arkadaş bir çoğu limit altı olduğu için salınan 50 kadar sazan ve aynalı sazan tuttuk.Bunlardan sadece limit üstü olan 15 tanesini alıkoyduk.(Adambaşı 5 tane yeter,değil miJ )

[Only Registered Users Can See Links]
(İşte ben ve en sevdiğim balık aynalısazan :D )

[Only Registered Users Can See Links]
(Ekip arkadaşlarımda tabiki boş durmadılar)


Sabah 08:00 sularında başladığımız balık avını saat 18:00 gibi sona erdirerek eve döndük ve önümüzdeki Pazar gününün hayallerine daldıkJ.
[Only Registered Users Can See Links]

Sıkılmadan bu av raporunu okuduğunuz için teşekkür ediyor ve herkese en az benim bu hafta yaşadığım kadar güzel bir balık avı diliyorum.
Yukarda da belirttiğim gibi sazanlarda çok işe yarayan(veya nasibimiz boldu,onu bilmiyorum ama..)sazan hamurunun tarifini başka bir konuda vereceğim

Taygun KOCABIYIK
22-07-2008, 16:50
Merhabalar
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Avınız harika geçmiş, akrep allahtan başınıza dert açmamış. Ayrıca ufakların geri bırakılması konusunda ise "çok güzel hareket" demek istiyorum :)
Tekrardan tebrikler ve hoşgeldiniz.

darkdream1977
23-07-2008, 14:00
Devamı gelecek inşallah bu haftasonu :)

Anıl ÜNALAN
23-07-2008, 15:44
TebrikLer gerçekten güzeL bir av oLmuş. Devamını diLerim. ;) İsminizi ve soyadınızı bize Lütfederseniz hitabımızı çok daha güzeL yapar kendimizi mutLu hissederiz :)

paşalı
23-07-2008, 19:25
Tebrikler aynalı sazan güzel bir balığa benziyor.Diğer sazandan pek hoşlanmamda.Afiyet olsun.

hakan25
23-07-2008, 19:30
tebrikler aramıza hoşgeldiniz resim,anlatım çok güzel (devamına),afiyet olsun hamuru da anlatırsanız dahada güzel olacak en kötü avlarınızın böyle geçmesi dileğiyle rastgelsin..sevgiler..

darkdream1977
24-07-2008, 13:49
tebrikler aramıza hoşgeldiniz resim,anlatım çok güzel (devamına),afiyet olsun hamuru da anlatırsanız dahada güzel olacak en kötü avlarınızın böyle geçmesi dileğiyle rastgelsin..sevgiler..

Hemen veriyim tarifi....

Bize lazım olan malzemeler yumurta beyaz un ve şeker.
Ama bence asıl canalıcı madde trabzon ekmeği tozu
Bu nasıl bir şeydir dediğinizi duyar gibiyim.
Hemen anlatıyım...
Mutlaka etrafınızda Trabzon Taş Fırın Ekmeği satan bir yerler vardır.
Hani yuvarlak kocaman ekmekler ve onları dilimleyen makinaların olduğu.
İşte öyle bir yere gidiyoruz ve makinanın ekmek keserken kırıntılarını biriktirdiği hazneden rica edip bir poşet alıyoruz.
Bu ekmek kırıntıları genelde ekmeğin sert olan kabuk kısmından oluşuyor.
Ama bunu elerseniz bolca galeta unu gibi bir toza kavuşursunuz.
İşte bende öyle yaptım,bir tanıdığın trabzon ekmeği kestiği makinasından bu kırıntıları aldım,eledim,yumurta ,azcık şeker ve beyaz unla karıştırdım.
Beyaz unu üçte 1 oranında koydum.
Ortaya kahverengi bir hamur çıktı.
Üstelik ekmek kabuğu tozundan yapıldığından olsagerek kancadanda kolay kolay düşmüyor ve kendine has güçlü bir kokusu var.
ben denemek için yapmıştım ve beklemediğim kadar güzel bir sonuç aldım.
Resmen saldırdı balıklar hamura.
Hamur bitince ekmeğe döndüm ama ne yalan söyleyim o kadar da randıman alamadım.
Birde arada önümü yine bu hamurla az miktarda yemledim.
İster nasip deyin,ister hamur işe yaradı diyin,sonuçta güzel bir av yaşattı bana o hamur.
İmkanınız varsa sizde deneyin ve sonucu bizle paylaşın.
Ayrıca bu ekmek tozu,beyaz un,yumurta ve şeker karışımlı hamura galeta unu,mısır unu vanilya gibi şeyler de eklenebilir.
Boili kullanan arkadaşlarda bunları biraz haşlarlarsa sanırım iyi boili olur.
hem koku salınımı güzel hemde dayanıklı.
ve sazanla dün hiç dayanamadılar
Umarım size faydası olur,
Herkese bol şans...

hakan25
24-07-2008, 18:07
selimcim anlatım çok güzel en yakın zamanda denemeye çalışacağım teşekkürler.

darkdream1977
24-07-2008, 22:12
selimcim anlatım çok güzel en yakın zamanda denemeye çalışacağım teşekkürler.

İnşallah işe yarar sende de...

Taygun KOCABIYIK
25-07-2008, 07:02
Aramızda İtalyanca bilen varsa elimde iki tane dergi var çok güzel tarifler var bu konularla ilgili. Geçtiğimiz ay teyzem İtalyaya gitti gazete bayisi gibi bir yerde görmüş balık hastası olduğumu bildiğinden almış. Fakat ben tatlı su avı yapmıyorum bari sizlerin işine yarasın.

darkdream1977
25-07-2008, 08:12
Aramızda İtalyanca bilen varsa elimde iki tane dergi var çok güzel tarifler var bu konularla ilgili. Geçtiğimiz ay teyzem İtalyaya gitti gazete bayisi gibi bir yerde görmüş balık hastası olduğumu bildiğinden almış. Fakat ben tatlı su avı yapmıyorum bari sizlerin işine yarasın.


Ustam gerçekten içinde yararlı bilgiler vardır mutlaka ama kim tercüme edecek,sorun bu işte.
Şahsen benim italyancam çok zayıftır;)

Eczaci-1
27-07-2008, 17:32
ben uzun zamandan beri yazmıyordum balıkesirden ayrıldım tekirdağ çerkezköye geldim buraya yabancı olduğum için uzun zamandır balık avına gidemedim selim kardeş tutuğun balıkları görünce sanki ben tutmuşum gibi zevk aldım bulunduğun gölet ise benim gittiğim gölete çok benziyor ve bana bir anlık olsun o güzel günleri yaşattın yine böyle resimli avlarını bekliyorum teşekkürler

hüseyin çiftçi
31-07-2008, 08:05
balık avı cok zevli dir hele aynalı sazan daha bir keyif verir bunu mantarlı olda da daha cok alırsın bu heyecanı yaşatıgın için teşekürler bende tatlı su balıkcısıyım tabi biz iç anadoluda oldugumuz için mecburen barajlara nehirlere gidiyoruz balıgın bereketli olsun rastgelsin diyorum ayrıca hamur tarifinde ilginc teşekürler

murat%
05-08-2008, 18:27
helal be abicim senden devamını bekliyoz hadi rastgelsin........

polmurat
08-09-2008, 08:45
Selim tebrikler güzel av olmuş tarif içinde teşekkürler sazancıların işine yarar.Bende seninkine benzer(trabzon ekmeği hariç) bir hamur yapıyorum.Beyaz un,yumurta,pudra şekeri ve en önemlisi vanilya.Balıklar vanilyanın kokusunun çekiciliğine bayılıyor.Ancak kötü yönü küçük balıkların hamura saldırıp hamuru düşürmeleri.Yumurta biraz sertlik veriyor hamura.Ancak zilli dip oltalarında küspeli olsun olmasın sana ve tüm sazancılara tavsiyem mısırdır.Mısır kolay kolay iğneden düşmez.Tabi takılış şeklide çok önemli.Mısıra hamur gibi saldırmaz balıklar.Mısırda beklemek çok önemli saatlerce balık vurmayabilir ama geldimi mısıra genelde büyük balıklar gelir.birde takıldığı zaman zili oyle bir sallıyorki beni mest ediyor o an.Birde bu tür sulama göletlerinde balıklar genelde hamura alıştırıldıkları için hamur iş yapar.mısıra alıştırmak lazım.Ben 2 yıldır gittiğim göletde devamlı mısırıda kullandım ve av sırasında ve av bitiminde sürekli mısırla yemleme yaptım.Sonunda da semerisini almaya başladım.Herkese rastgelsin.