PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sizce olta ?


ba-tu_han
02-09-2008, 13:25
balıkla ilgilenen herkes fikrinizi almak isterim benim oltam size göre nasıl ben acemi bir balıkçıyım sahilde tutan bir amcadan ilham alıp el oltasıyla başladım işe.DEnize 2 tane olta kaptırdım(el oltası)sonunda kamışlı aldım .size fikrinizi sorim dedim.İşte:

Kurşun Bölümü: 10 Gr Kurşun,3 tane 8 numara kanca

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Mantar Şamandıra bölümü:Mavi mantar

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Ve Makine :


[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])


Bilgi:Ben Amatörüm.Akdeniz Mersin İli Ayaş Belediyesi Yemişkumu Kasabasında balık tutuyorum yem olarak ekmek içini hamur gibi yapıp kullanıyorum.Şamandıralı.Oltaların atıldığı yer 1.70-1-80 civarı (İyi Bir Yer Yapılmamış)Şimdiden Herkese Teşekkürler!

paşalı
02-09-2008, 20:04
Olta takımı balığın cinsine göre değişir.Başlangıç için senin takım iyi daha çok kefal içindir.Zamanla diğer balıklar için gerekli malzemeyi formumuzdan takip ederek öğreneceğini umuyorum.

gerence
02-09-2008, 20:47
Paşalı güzel cevaplamış sorunu:) Daha uzun seneler var önünde, her balık için değişik oltalar kullanacaksın... Tavsiyem; öğrendiğin takımları saklayacağın güzel bir olta defterin olması. Oltalarını önceden hazırlayıp düzenli bir şekilde istiflemelisin olta defterine. Defter için fotoğrafçıladan 2-3 liraya alacağın bir foto albümü işini görecektir...
Gerisi; deneyim, gözlem, araştırma ve senin yaratıcılığına kalmış genç dostum...
Kolaygelsin...