PDA

Tüm Versiyonu Göster : kamış seçimi


bakus
18-10-2008, 17:06
Herkese selamlar.

Silverstar hunter 300 marka bir kamışım vardı. Emanet aldığım bu kamış geçen gece ikinci uç parçasından kırıldı. Yalan yok işimi de çok gördü.Şimdi yeni bir kamış almak istiyorum ancak almışkende hem iyi bir kamış hemde ekonomik olsun istiyorum. Yaz boyunca kartal rahmanlardan sandal ile istavrite çıktım. çok da zevkliydi ancak şimdi çinekop lüfer balıkları avlanıyor. Kendim küçükyalı da oturuyorum. Buradan biriki deneme yaptım ancak fos. Oltamı da burada kırdım. Bana tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

salimokcu
05-12-2008, 01:16
şu noktalara dikkat etmeni öneririm..
dostum elindeki makineye uygun bir kamış alman en iyisi..yani makinenin ayakları kamışta bulunan boşluklara tam olarak yerleşmelidir..mesela shakespeare makinenin ayakları diğer makinelerin ayaklarından kalın olduğu için başka bir marka kamış ile tam uyumlu olmuyor.tam oturmuyor yani.ancak kendi marka kamışı ile tam uyumlu oluyor.
bir başka nokta ise kamışın halkalarının lehim yerlerine dikkat et.4 tek noktadan lehimli olanlar değilde, komple kare şeklinde lehimli olanları tercih et.
bir başka nokta ise taşıma durumu:yani kısa saplı kamışlar elde veya çantada daha kolay taşınabiliyor.(fakat kısa saplı kamış ile balık çekerken koltuk altından destek alamazsın)

salim 1976-izmir