PDA

Tüm Versiyonu Göster : İyi ki Irmaklarımızda Timsah Yok


uzman
31-12-2005, 05:31
İyi ki ırmaklarımızda timsah yok.
Bu arada küçüklüğümde Gülhane parkında bir fok balığı vardı birden yok oldu.
Yaw bu doğayı kim bu hale getiriyorsa gösterin bana :deli: :deli: :deli:

ALINTI

* Nil timsahı avını taze olarak yemez, nehir kıyısındaki inlerinde tutarak çürümeye terk ederler.

* Timsahlar sindirimlerine yardımcı olmak üzere, midelerindeki besinleri öğütmeye yarayan çakılları da yutarlar.

Sorry, your browser doesn't support Java(tm).

* Fok balıkları aslında bir kara memelisidir.Fakat çok ilginç bir yeteneği vardır. Fok balığı suyun altında 30 dk.'ya kadar kalabilir.Bir balık gibi solungaçları yoktur. Yada başka bir deyişle sudaki oksijeni havaya çevirmez.Akciğerleri vardır. Ama bunu nasıl yapmaktadır? İşte cevabı ....
Fok balığı su altındayken içgüdüsel olarak kalp atışını yavaşlatır. Kalp atışını dakikada 1 atışa düşürür.Bunla ne ilgisi var diye sorabilirsiniz. Esasında bütün olay bununla ilgilidir.Kalbin atabilmesi için oksijene ihtiyacı vardır. Yani kalp ne kadar az atarsa o kadar az oksijene ihtiyaç duyar.Bu canlılar kalp atışlarını bir şekilde yavaşlatarak oksijene ihtiyaç duymuyorlar.Bir balık gibi 30 dakika gibi uzun bir süre suyun altında kalabiliyorlar.

* Timsahlar dünyanın en eski yaşayan sürüngenlerindendir ve dinazorlarla aynı yaştadır.

* Timsahlarda ter bezleri yoktur bu sebeple terleyemezler.Vücutlarının havalandırmak için ağızlarını sürekli açık tutmak zorundadırlar.

* Timsahlar avlarını yakaladıklarında dişlerinin arasında 1,250 kiloluk bir basınç uygularlar. Avlarını yakaladıktan sonra vücutlarının etrafında dönerek ölüm dansı denilen burgu hareketini yaparlar.Orta boydan daha küçük bir timsah bile bu ölüm dansıyla yetişkin insanların kemiklerini çok rahat kırabilir.

Bir Dost
31-12-2005, 05:37
Keşke biz insanlarda böyle foklar gibi olsaydık buna en çok katiti ilhan ve volkan sevinirdi nede olsa onlar dalış yapıyorlar timsahlara gelince seninle hem fikirim ırmaklarımızda timsah olmayışı güzel de şu taze taze neden yemiyorda kukutuyor bu hayvanlar çürümesi şart mı? bunların damak tadı sıfır yani her şeyin tazesi güzel birileri bunları eğitmeli....

uzman
31-12-2005, 05:39
Eveeett...
Eğitim Şart... :dans: :dans: :dans: