Giriş Yap

Tüm Versiyonu Göster : Balikçilik Belgesi Zorunlu Değil

aserkansatı
03-01-2006, 06:39
Arkadaşlar bu bakanlık yazısından anlaşılıyor ki amatör balıkçılık belgesi almak zorunlu değil artık...

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu uyarınca Bakanlığımız, deniz ve içsularımızda yapılacak amatör balık avcılığının esas ve usullerini belirleyerek, sirküler seklinde Resmi Gazete’de ilan etmektedir.

Bakanlığımızca, 1 Eylül 2004 - 31 Ağustos 2006 tarihleri arasında geçerli olmak üzere, 12.08.2004 tarihli ve 25551 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan,

Denizlerde ve İçsularda Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 36/2 Numaralı Sirküler" ile amatör balıkçılıkla ilgili esas ve usuller belirlenmiştir. Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 36/2 Numaralı Sirküler uyarınca, amatör balıkçılara talepleri halinde Bakanlığımız İl/ilçe Müdürlükleri tarafından Amatör Balıkçı Belgesi düzenlenmektedir. Amatör Balıkçılık yapacaklar için sirkülerde Amatör Balıkçı Belgesi alma zorunluluğu getirilmemiş olup, müracaat yapılması durumunda belge verilmektedir. Belge almaksızın sirküler ile getirilen düzenlemelere uymak şartıyla amatör avcılık yapılabilmektedir.

Söz konusu Sirkülerde tatlı su balıkları için zaman bakımından getirilen avlanma yasakları da yer almaktadır.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, bu Kanun’a ait Su Ürünleri Yönetmeliği ve Su Ürünleri Sirkülerleri ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklerin takip ve kontrolünde, hangi kurum ve kuruluşların görevli ve yükümlü oldukları, anılan Kanun’un 33 üncü maddesi ile belirlenmiştir.

Bu kapsamda; Bakanlığımız, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri kendi sorumluluk alanına giren yerlerde su ürünleri kontrolü ile görevli ve yetkili kılınmıştır.

Epidermoid_Karsinom
03-01-2006, 06:58
arkadaş bu tam olarak ne ifade ediyor anlamadım açıklarsan iyi olur belge olmadan balık tutuluyor mu diyorsun

aserkansatı
03-01-2006, 07:07
Zorunluluk yoktur ,istenirse belge veriyoruz ama sirkülere uymak şartıyla diyor bu yazıda özet olarak.Ama yine de bulundurmakta fayda var bence...Laf anlatamayacağımız çok insan var etrafta.Sorunca göstermek lazım...

Epidermoid_Karsinom
03-01-2006, 07:28
Selim Öner(balıkcı) arkadaş
bende yok bu belge. zaten balik tutma zamanim az. sadece okuyorum. bu arada hepinizden özür diliyorum. silinen yazilarimda herkese çok yanliş davraniyordum. uzman isimli kişi beni biraz kizdirdi. agresif yapımı daha çok irrite etti. özür dilerim

aserkansatı
03-01-2006, 07:31
Zaman zaman hepimiz sinirleniyoruz.İnsanlar birbirlerini yavaş yavaş tanıyorlar.Önemli olan bundan sonraki sohbetlerimiz.Sevgiler... :)

Epidermoid_Karsinom
03-01-2006, 07:42
değerli arkadaşlarimin bana sadece emin demesi hoşuma gidecek. Ben 1960 Ankara doğumluyum İ.Ü. Tıp fakültesinden sonra ABD de göğüs cerrahisi ihtisası yaptim. birkac yil sonunda İstanbulda çalistim. ABD de uzun zamandir yaşiyorum türkiyeye döneceğim. bu sene umuyorum. kendimi tanitmak istedim. bana emin demenizi istiyorum

Epidermoid_Karsinom
03-01-2006, 07:55
aslinda cümle yapisindan çok kendimi zorlamadiğimda i ve ı harfleri ile bazi türkce harfleri aliskanliktan yazamiyorum. kendime türkce keyboard aldim pc için iki yil önce türkiyeden burda yok. ya da ben bulamadim. ama iki dil arasinda şaşiriyorum istemesem de. Uzman ile tartişmlarda benim dediklerimi br arkadaşim yazdiydi. oradaki yazilar daha iyi türkçeydi ama seviye düşüktü. bu sorunu aşmaya çalişacağim ben. sağolun yardim gerkirse size başvurucağım

HALDUN YALIMLI
03-01-2006, 17:59
Emin abi her insan zaman zaman hatalar yapabilir.Hiçbirimiz burada birbirimizin hatalarını bulup malzeme yapmak niyetinde değiliz.Geçmişte yapılan hataları unutup biz önümüze bakalım derim ben ve hep birlikte balıkçılık le ilgili fikirerimizi tekniklerimizi en önemlisi bilgilerimizi paylaşalım.SAYGILAR

katiti
03-01-2006, 18:40
arkadaşlar belgeyi almanızda fayda var bence. tatlı su için durumu bilemiyorum ama denize çıktığınızda sahil güvenlik soruyor bu belgeyi. zaten masrafı da çok önemli birşey değil (bir ay kadar önce çıkarttım 5 ytl idi. ikametgah, gidiş-geliş falan toplam 10 ytl'ye mal oldu :) ) tek sorunu bürokrasi yüzünden biraz zaman harcamanız o kadar...

aserkansatı
04-01-2006, 00:03
Aslında zorunlu olmalı ve Selimin dediği gibi bir kursa tabi tutup sınavla vermeliler bu belgeyi.Tıpkı av tezkeresi gibi...

mustfer
04-01-2006, 07:43
Aslında zorunlu olmalı ve Selimin dediği gibi bir kursa tabi tutup sınavla vermeliler bu belgeyi.Tıpkı av tezkeresi gibi...
Aynen katılıyorum. Para karşılğı verilen belgeyle biryere varılmaz ki. Önce sorumluluklar anlatılmalı, sonra belge verilmeli. Çünkü çevremizde zamanlı zamansız avlanan onlarca insan var. (amatör balıkçılık belgesi alıp, ticari amaçlı avlananlar)

balıkcı
05-01-2006, 09:09
Bana bu siteden yada Türkiye cumhuriyeti içinde yaşayan bir arkadaş şunun cevabını verebilirmi TÜRKİYEDE kaç tane balıkavı derneği var ve bu dernekler ne gibi faliyetlerde bulunuyor, kaç tane üyesi var bakanlıklarımızdan bu konularda hangi bilgi alış verişinde bulunuyorlar bunları sorgulamadan hiç bir şey yapamayız biraz acımasız oldu bu yazım ama gerçeklerden ne kadar kaçacağız balık nesli tükenince,mi aklımız yerine gelecek ben derimki her birey bu konularda bireylikten çıkıp el birliği ile dernekleşip birlikten güç doğar atasözü ile hareket etmeli yani dernekleşmeliyiz ve devletimizi bu konularda yanlız bırakmayıp bizlerde balıkcılar olarak yardımlarda bulunmalıyız.

aserkansatı
05-01-2006, 14:53
Ben sadece AMOBEDi biliyorum.Başka var mı bilmiyorum...

katiti
05-01-2006, 17:43
ben onu bile bilmiyordum, şimdi öğrendim :)

balıkcı
05-01-2006, 19:26
Benim bildiğim iki tane dernek var AMOBED ve RASTGELE-Der peki bu derneklerden hangisinde bilgi alışverişi yapılıyor yada balıkcı arkadaşlara bilgi aktarılıyor balıkcıların dostu olan sayın BİLGEHAN SARP bile bu derneklerden fazla bilgi aktarmış kendi internet sayfasından, şayet ben yanılıyorsam benim yanıldığımı bana bildirin bu konuda yanılmaktan inanın mutluluk duyarım.

rüzgar2
05-01-2006, 22:57
DAHA HALA TIRIVIRI İLE AVLANIYORLAR.BUNADA SORUMLULAR GÖZ YUMUYOR.(YALAN SÖYLEMEMEK LAZIM BİR ÇOĞUMUZ GİBİ BENDE KULLANDIM AMA BU SİTEYE GİRDİKTEN SONRA KULLANMAMAYA KARAR VERDİM).HA BELGE ALMIŞSIN TIRIVIRIYLA AVLANMIŞSIN,HA ALMAMIŞSIN AVLANMIŞSIN..SONUÇ DEĞİŞMİYOR.DENETİM YOK..SADECE SORUMLULAR ÜZERİNDEN SORUMLULUKLARINI ATMIŞLAR..ŞÖYLE DERLER KARDEŞİM BEN EĞİTİM VERMEDİM Kİ...BELGE VERMEDİMKİ..VERSEM BUNLARIN HİÇ BİRİ OLMAZ...(OLMAZ MI TABİKİ OLUR) :dikkat: :soru: :dikkat: AVRUPA BİRLİĞİMİ.. :soru:

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 01:30
TIRIVIRI ne ki, aciklarsaniz sevinirim.

rüzgar2
06-01-2006, 01:33
TIRIVIRI ne ki, aciklarsaniz sevinirim.
KISACA KATİL AĞ...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 01:35
katil ag? pardon hala anlamis degilim. ilkokul ogrencisi sayarak beni tekrar lutfen eger zamaniniz varsa?

panderma
29-03-2006, 08:08
Bu konu ile bir iki şey yazmak istiyorum.

Bu belge olayı başladığı zaman Bandırmada balık malzeme satışı yapan yerlere , belge alınması gerektiği ile ilgili yazılar tahminimce İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından asıldı ve Bandırmadaki yerel basın tarafından da bu belge mecburiymiş gibi hava yaratıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğüne müracat edince ellerinde matbu dilekçe olmadığı ve Balıkesirden geleceği belirtildi. Tekrar müracatımızda begemizi aldık. Fakat işin ilginç yanı müdürlükte bu belgeyi hazırlayan memur arkadaş bir gün balık tutarken yanıma geldi ve benim almış olduğum belgeyle gece balık tutamıyacağımı onun için de valilikten başka bir belge almamın gerektiğini söyledi ve kendisinin almış olduğu resimli belgeyi gösterdi.

Şimdi Amatörlüğün gündüz ve gece ile ne ilgisi var.
Şayet böyle bir durum var niye ben müracat edince uyarılmadım.

Aslında olay belge vermek değil sadece vatandaştan para toplamak.
Belki arkadaşlar bana kızacak ama ben bu sirküleri internetten indirdim ve cüzdanıma koydum, yeni belgede çıkartmadım.

Zaten belge geçerlilik süresi içinde hiç bir yetkili banada gelip bir şey sormadılar.

katiti
29-03-2006, 17:16
Nejat Abi zaten Su Ürünleri Kanunu'nda amatör balıkçılık yapan kişilerden belge istenemeyeceği açık bir şekilde yazıyor, ama ne yazık ki kanun uygulayıcılar kendi yetersizliklerinin faturasını çoğu zaman bize kesiyorlar. Ayrıca aynı kanunda isteğe binaen verilen bu tür belgeler karşılığında hiçbir harç istenemeyeceği de yazıyor...

Taygun KOCABIYIK
30-03-2006, 01:43
Yakalıycağımız 2-3 tane balık için bir sürü bürokrasiyle uğraştırıyorlar. Tabi amaç farklı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

turna
30-03-2006, 04:29
Sayın arkadaşlar,amatör balıkcı belgesi almak hem mecburi hem değil ,sirküler mad.3 müracaatları halinde deniliyor,bu kelime çok lastikli jandarma yakaladığı zaman neden müracaat etmidiniz diyor.dernini anlat anlatabilirsen

Benim bildiğim Türkiye'de 2 tane dernek var idi amobet ve rastgele 2 side Ankara'da bende amobet üyesiydim 150 yakın üyeidik malesef iç sürtüşmeler nedeniyle rahmetli olduk.rastgele halen devam ediyor ama hişbir gelişmeleri yok.Ayrıca orman içi sularda gece avcılığı yasaktır.amaör balıkcı sağdece iğne kullanır,zıpkın,serpme ag,pareketa kullanması yasaktır.Ama bazı ustaları malesef serpme ag,tırıvırı atarlarken yakaladım ama ben bunları yanlış anlamışım meğerse deneme yapıp meraklarını gideriyorlarmış.herkes böyle meraklanırsa sonu ne olur bilemiyorum.

Mehmet Koray 1948 Ankara

katiti
30-03-2006, 04:39
Mehmet Bey küçük birkaç düzeltme yapmak istiyorum.

Amatör balıkçılık belgesi yasal olarak zorunlu tutulamaz (bkz. Su Ürünleri Kanunu), fakat kraldan fazla kralcı (ya da kuraldan fazla kuralcı diyelim) uygulamacılar tarafından zorunluymuş gibi uygulanıyor ne yazık ki. fakat av sırasında yanınızda sirküleri bulundurmanız ve sadece sirkülerde yazan çerçevede balıkları yakalamanız zorunlu.

İkinci nokta ise zıpkınla amatör balıkçılık yapmak serbesttir. Bunun istisnaları iç sularda zıpkın avcılığının yasak olması ve zıpkın ile orfoz ve lahoz avının yasak olmasıdır. Ayrıca gece zıpkınla dalmak ve gece ya da gündüz fener kullanarak zıpkın avcılığı da yasaktır.

Ayrıca şunu da belirtmekte yarar görüyorum ki amatör balıkçılık belgesi yerine aynı ücretle vergi levhası, tekne plakası vs. gibi hiçbir ek belgeye ihtiyaç duymadan ağ, paragat vb. kullanmanıza olanak sağlayan profesyonel belge almanız olası ve bunun takibi de yok.

yani anlayacağınız deveye sormuşlar "boynun neden eğri" diye, o da "nerem doğru ki" demiş...

saygılarımla...

levrek
30-03-2006, 15:28
Selamlar,
bende bir iki şey ekleyeyim dedim,geçen iki aya kadar bende amatör balıkçılık belgesi ile avlanıyordum,Mert in ve Mehmet abinin dediği gibi yetkili kişilerle sinir harbine girmektense,göster ve kurtul sloganı ile çıkartmıştım belgemi.
Sirkulere göre oluşturulmuş takımla balık avlayabilene aşkolsun,ayrıca amatör balıkçılık belgesi ile avlayacağınız balık adeti de bellidir.Tabi ki boy kısmına hiç girmiyorum çünkü ona zaten hepimiz karşıyız (yakalanan küçük balıkların suya geri bırakılmaması)
Şayet profesyonel belge alır iseniz, iş yapan ve severek kullandığınız takımı kullanma şansınız var demektir,ayrıca yakaladığınız balıkları da saymak zorunda kalmazsınız.Fakat daha önce de arkadaşlarımın belirttiği gibi milli parklar ve buna benzer yerlerde ister amatör ister profesyonel belgeniz olsun avlanmak yine de yasaktır,sevgilerimle

mufi
30-03-2006, 15:47
Bu konu ile bir iki şey yazmak istiyorum.

Bu belge olayı başladığı zaman Bandırmada balık malzeme satışı yapan yerlere , belge alınması gerektiği ile ilgili yazılar tahminimce İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından asıldı ve Bandırmadaki yerel basın tarafından da bu belge mecburiymiş gibi hava yaratıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğüne müracat edince ellerinde matbu dilekçe olmadığı ve Balıkesirden geleceği belirtildi. Tekrar müracatımızda begemizi aldık. Fakat işin ilginç yanı müdürlükte bu belgeyi hazırlayan memur arkadaş bir gün balık tutarken yanıma geldi ve benim almış olduğum belgeyle gece balık tutamıyacağımı onun için de valilikten başka bir belge almamın gerektiğini söyledi ve kendisinin almış olduğu resimli belgeyi gösterdi.

Şimdi Amatörlüğün gündüz ve gece ile ne ilgisi var.
Şayet böyle bir durum var niye ben müracat edince uyarılmadım.

Aslında olay belge vermek değil sadece vatandaştan para toplamak.
Belki arkadaşlar bana kızacak ama ben bu sirküleri internetten indirdim ve cüzdanıma koydum, yeni belgede çıkartmadım.

Zaten belge geçerlilik süresi içinde hiç bir yetkili banada gelip bir şey sormadılar.

nejat kardeş merhaba.. bahsettiğin bu gece yasagı konusunu mutlaka irdele araştır gerekiyorsa il/ilçe tarım müd.yazını yaz..yetmedi..bakanlıga yaz ve olayı artı/eksi aydınlat derim..
selamlar..kolay gelsin... :)

balıkcı
30-03-2006, 22:48
Arkadaşlar benim durumum nedir ben Türkiyeye izine gelince balık avlamak istersem banada lazımmı bu belge,benim buradan almış olduğum belge bütün avrupabirliği ülkelerinde geçerli,Türkiye için durum değişiyormu acaba?

katiti
31-03-2006, 00:12
Selim Abi AB belgesinin geçerliliği konusunda bilgim yok, fakat zaten geçerli olsa da bunu bizim yerel denetleyicilere anlatman zor olabilir. aslında zaten belgen olmasına bile gerek yok.

Şu ana kadar ben sadece tekne ile balığa çıkanlara sahil güvenliğin arada sırada bu belgeyi sorduğunu duydum ama onun dışında da isteniyorsa bilgim yok açıkçası...

turna
31-03-2006, 03:30
sayın katiti zıpkın konusunda siz haklısınız,Ankara'da deniz olmadığı için ben kendime göre yazdım.Peki serpme konusundaki fikirleriniz nedir.

Taygun KOCABIYIK
31-03-2006, 04:37
sayın katiti zıpkın konusunda siz haklısınız,Ankara'da deniz olmadığı için ben kendime göre yazdım.Peki serpme konusundaki fikirleriniz nedir.
Serpmeyi bilmiyorum ama ağla avcılık konusunda bildiğim şu belirli bir büyüklükteki göllerde serbest ama onun metrekaresini bilemiyorum. Bence serpme ile avcılık yasak olmalı (iç sularda). Ama sirkülerde ne yazıyor bilmiyorum okuyup görmek lazım.

katiti
31-03-2006, 04:46
Serpme konusundaki görüşüm şu: Ağla balıkçılığın her türlüsü amatör balıkçılık sınırları dışında olmalıdır bana göre. Bizim amacımız et toplamak değil, spor yapmak ise avlanma araçlarımız da ona göre olmalıdır.

panderma
31-03-2006, 05:49
Sayın Muvaffak İşmen

Bu gün Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğünden e-posta ile bilgi istedim, şayet yanıt gelirse arkadaşlara bilgi veririm.

uzman
31-03-2006, 06:15
Serpme konusundaki görüşüm şu: Ağla balıkçılığın her türlüsü amatör balıkçılık sınırları dışında olmalıdır bana göre. Bizim amacımız et toplamak değil, spor yapmak ise avlanma araçlarımız da ona göre olmalıdır.

Hay ağzına sağlık sevgili Mert kardeşim....
Eğer derdimiz balık olsa kilometrelerce aracımızla gideceğimize benzin masrafını gider bir balık satan dükkanda balığa dönüştürürdük değil mi?
Ama olmaz...
Biz amatör balıkçıyız...
Kendimiz tutacağız ve muvaffak abinin "balık pişirme" başlığında dediği, gibi balığı da pişireceğiz hatta salatayı da biz yapacağız ve sevdiğimiz insanların bunu yemesini seyredeceğiz...
İşin zevki burada...
Saygılarımla....

aserkansatı
31-03-2006, 06:26
Sayın Muvaffak İşmen

Bu gün Bandırma İlçe Tarım Müdürlüğünden e-posta ile bilgi istedim, şayet yanıt gelirse arkadaşlara bilgi veririm.
Sevgili arkadaşım, hiç zahmet etme yemlik balık tutma haricindeki tüm ağlar amatör balıkçılıkta yasaktır.Sevgilerimle...

uzman
31-03-2006, 06:29
Sevgili arkadaşım, hiç zahmet etme yemlik balık tutma haricindeki tüm ağlar amatör balıkçılıkta yasaktır.Sevgilerimle...

Sevgili Serkan,
Biz de yemlik balık tutuyoruz ayağına ağ kullansak bunun tespiti ve denetimi neye göre yapılır? Bu konu ile ilgili beni aydınlatırsan sevinirim...
Saygılarımla...

panderma
31-03-2006, 06:35

Sevgiili arkadaşım memurun bana söylediği, kamışlada gece kıyıdan avlanamıyacağım konusu idi.

aserkansatı
31-03-2006, 06:53
Nejat Abi ben tatlı su avı ile ilgili yazmıştım afedersin...Deniz avı ile ilgili değildi.Sevgiler....Ama şimdi bakacağım...

aserkansatı
31-03-2006, 07:00
Sevgili Levrek nickli Erol Arkadaşımızın verdiği,12 Ağutos 2004 Tarih Ve 25551 Sayili Resmi Gazete’de yayınlananDENİZLERDE VE İÇ SULARDA AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN 36/2 NUMARALI SİRKÜLER'in Madde 12si

Denizlerde Amatör Balıkçılık
Denizlerde amatör balıkçılık, zaman yasağına tâbi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur.

Denizlerde amatör avcılık her türlü olta takımı, serpme ve yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.

Bir amatör en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Bir amatörün bir olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez.

Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vs) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.

Kullanılacak serpme ağın kapalı iken yerden yüksekliği 3 metreyi geçemez, göz açıklığı 28 mm den küçük olamaz.

Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. Su altı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz.

Bu sirkülerde özellikleri izin verilenler dışındaki her türlü ağ ve bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.

Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır.

Koruma altında olan türler dışındaki her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir.

Ayrıntılı bilgi için yine Erol Kardeşimin verdiği linki yazıyorum...(Ali Rıza sen de oku tatlı su da var...)

[Only Registered Users Can See Links] .

panderma
31-03-2006, 07:18
Nejat Abi ben tatlı su avı ile ilgili yazmıştım afedersin...Deniz avı ile ilgili değildi.Sevgiler....Ama şimdi bakacağım...

Sevgili aserkansatı

Bende konuya deniz avcılığı olarak girmemişim zaten. Aslında belirtmem gerekirdi.

turna
01-04-2006, 03:41
sevgili arkadaşlar Türkiye'de tüm kanunlar,yönetmelikler,yasakların mutlaka açık bir tarafları vardır.Mesala sazan avı da kullanılan yaylı kurşunların 6 iğnelis i var bunlar yasakmı? hiç bir sirkülerde adı bile geçmiyor.
Adam barajın kıyısına tam 35 adet makinalı kamış kurmuş 2 mt ara ile kimse sesini çıkartamıyor,
Yasak zamanlarda bile şehir içi pazarlarda sazan,turna, yayın satılır,bunlarada kimse sesini çıkartamıyor çünki adamlarım müstahsil belgeleri her çey serbest .Bizde amatör balıkcılar olarak kendi aramızda tartışıyoruz niye?

Mehmet Koray 1948 Ankara

Taygun KOCABIYIK
01-04-2006, 23:35
sevgili arkadaşlar Türkiye'de tüm kanunlar,yönetmelikler,yasakların mutlaka açık bir tarafları vardır.Mesala sazan avı da kullanılan yaylı kurşunların 6 iğnelis i var bunlar yasakmı? hiç bir sirkülerde adı bile geçmiyor.
Adam barajın kıyısına tam 35 adet makinalı kamış kurmuş 2 mt ara ile kimse sesini çıkartamıyor,
Yasak zamanlarda bile şehir içi pazarlarda sazan,turna, yayın satılır,bunlarada kimse sesini çıkartamıyor çünki adamlarım müstahsil belgeleri her çey serbest .Bizde amatör balıkcılar olarak kendi aramızda tartışıyoruz niye?

Mehmet Koray 1948 Ankara
Mehmet abi verdiğin örnek çok güzel
şunu belrtmek isterimki bir amatör zaten 4 adetten fazla olta taşıyamıyor sirkülerde yazan bu 35/4=8.75 kez sirküleri ihlal ediyor.
Yeni kuralların getirilmesi değil mevcut kuralların uygulanması gerekli türkiyede.

mufi
02-04-2006, 01:48
Mehmet ve Taygun kardeş...sizlere bir şey anlatmak isterim.. aslında tüm üyelerimize de İzmir selçuk ilçesine baglı sahile yakın+K.menderes in kuzeyinde bir köy vardır adı Zeytin köy..
ve bu köy k.menderes deltası yaban hayatı koruma sahası içindedir..bildiğiniz üzre
yaban hayatı koruma sahalarında bir çok şey yasaktır bunlardan biriside hayvan otlatmak .. eee köylü bu sınırlar içindeyse... ne yapsın.. mecburen dalacak menderes düzlüğüne..koyun da otlatır.. balık ta tutar hemde en serpmesinden/ en gerdirmesinden...hatta satıp para bile kazanır...

orada bir dere vardır.. yerel adı sazlı dere .. nefis balık vardır..3/5 kg.lık sazanlar/2 kg lık levrekler ve gani kefal.. bunlar dışında tirsi+ vs..ufak diger cinsler..en geniş yeri 6/7 m.derinlik ort. 1/2 m. tamamı yüsek sazlarla kaplı bir alan ...yıllardır buraya izmirden tutun Aydın a kadar muhtelif yerlerden balıkçılar gelir.. her defasında selçuk jandarması gelip milleti kış kış eder ama sitem kurulmuş saat gibi devam eder...her hafta sonu dere boyu full.
lakin...bu alan ile ilgili yaptıgım araştırmada gözüküyorki..bu bölge ramsar sözleşmesi ile koruma altına alınan sulak alanlardan birisi ve sadece su KUŞLARInı koruma alanı...
ama kanunlarda o kadar çelişki varki ..izmir milliparklar ile yapıgım görüşmede..bu bölgede 36/2 çerçevesinde balık tutmanın bir sakıncası yoktur ifademe tatmin edici bi cevap alamadım..konuyu ankaraya danıstım. sulak alanları korumadan gelen bir cevapta koruma alanlarının kara avcılıgı(kısacası ve mantıgı kuşları korumak) oldugu söylendi.

kısmet olursa bir gün milli parklar il müd. gidecegim.orada Yıldız hn la konuşup gerekirse Ankaraya yazacagım...

dostlar.. benim bir huyum var... bir konuda tereddüte düşersem.. peşini hiç bırakmam
gerekirse Devletin en üst kademesine kadar yazar ve konuyu açıklıga kavuştuturum...
hatta iktidar parti merkezine bile...
sizlere tavsiyem..
SUSMAYIN:
haklı oldugunuz konularda üşenmeyin lüten elinizin altında Bilgisayar var yazın.tüm makamlara..

selamlar

Taygun KOCABIYIK
02-04-2006, 01:55
Muvaffak abi tebrik ederim hepimiz için güzel örnek teşkil ediyorsun.
Ben geçenlerde karayollarına mail yazdım fakat hiç bir cevap alamadım.
Acaba dilekçede olduğu gibi maildede belirli bir süre içerisinde cevap verme şartı varmı?

katiti
02-04-2006, 07:31
Taygun bu konuda net bilgim yok ama Internet'ten Bilgi Edinme Kanunu'na bakarsan orada bu soruna yanıt bulabilirsin sanırım.

Muvaffak Abi senin bu azmine hayranım, ellerinden öperim abi...

panderma
02-04-2006, 07:57
Acaba dilekçede olduğu gibi maildede belirli bir süre içerisinde cevap verme şartı varmı?

Mert'in bahsettiği kanun çerçevesinde Başbakanlık ve Devlet Demir Yollarına yaptığım iki müracat da 3,4 gün gibi bir sürede yanıtlandı.

[Only Registered Users Can See Links]

linkte gerekli bilgiyi görebilirsin. Müracatlarını e-mail olarak değil,sitelerin Bilgi Edinme menülerinden yaparsan daha etkili ve hızlı olacağı kanısındayım.

mufi
02-04-2006, 14:11

Taygun cum belli bir süre yok. ta?.ancak 2 şık var ya unuturlar atarlar bir köşeye..yada bir cevap gelir ''müracaatınız işleme konulmuştur'' şeklinde

Rahmetli Barış Manço ne demiş..''Yaz dostum ''
defalarca yaz.. :D

turna
03-04-2006, 04:09
Muvaffat abi bahsettiğiniz yer kara avcılığı olarak yasaklar listesinde kara avcılığını Orman bakanlığı düzenliyor.Balık avcılığını Tarım bakanlığı düzenliyor bu sulak alan İzmir bölgesi sirkülerinde yasak gözükmüyor.
Ancak jandarmanın karışması kanımca kaçak su kuşu avcılığını önlemek ve kuş yataklarına olabilecek zararların önüne geçmek için olsa gerek.

Mehmet Koray 1948 Ankara

aliefe
15-04-2007, 22:24
mehmet abi senin dediğin yer araf gibi ortada kalmış:D