PDA

Tüm Versiyonu Göster : DAM Spezipower tele stipp R


teachmania
16-06-2009, 15:38
Merhaba arkadaşlar.. Yukarda markasını yazdığım kamışı aldım bugün. İzmirde kıyıdan levreğe at-çek yaparken kullanmak için aldım. At-çek konusunda usta abilerin yazdıklarını takip ediyordum uzun zamandır. Bu kamışı da onların yazdıklarından anladığım kadarıyla değerlendirip öyle aldım. Boyu 2.70 atarı 10-20 gram ağırlığı 180 gram ve surf kamışlarda olduğu gibi makina bağlama yeriyle kamışın alt kısmı arasındaki mesafe pek çok kamışa göre uzun sayılır. Özellikleri itibarıyla benim ihtiyacımı görür diye düşündüm. Lakin eve gelip kamışı internetten araştırdığımda kamış "göl kamışı olarak geçiyor. Ustalardam ricam bu kamışın atçek için uygun olup olmadığını usta gözüyle değerlendirmeleri. Eğer usta abiler işine yaramaz derlerse yarın gidip değiştirmeyi veya iade etmeyi düşünüyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Herkese bereketli avlar dilerim...

Kamış bu:
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Bu linkten de bakabilirsiniz. inşallah reklam gibi olmaz..

[Only Registered Users Can See Links]

Taygun KOCABIYIK
17-06-2009, 09:03
At-çek yapmak için uygun bir kamış. Atacağınız sahte yemin ağırlığı kaç gram?
Ve marka model nedir. Bende 2-3 kez deneme yaptım bir keresinde 2-3 ispendek yakaladım birde levrek kaçırdım diğerlerinde ne gelen ne giden oldu.
Bu konudada bilgi paylaşımı yapabiliriz.

teachmania
17-06-2009, 10:53
Henüz sahte yem almadım. Yeni başlayanlara silikon yemle başlamalarını tavsiye ediyorlar genelde. Ben de İzmire gidince silikon almayı düşünüyorum. Tavsiye ettiğiniz silikon marka-modeli var mı?
Ayrıca cevap yazdığınız için teşekkürler..

Taygun KOCABIYIK
18-06-2009, 11:32
Genelde beyaz veya şeffaf simli silikon kullanılıyor 5-7-9 cm duruma göre bu boylar levrek için ideal. Silikonların markalılarıda var fakat açıkta tek tek satılanların üzerinde marka vs. yazmıyor 1-2 lira civarı tanesi.
Ben rapalanın original floating serisinden blue renk kodlu 7 cm boyunda olanı kullandım geçtiğimiz 2-3 avda.
İlk denemede 2-3 ispendek yakaladım boylarından dolayı bunları geri saldım. Ardından gerçekten iyi bir levrek takıldı kıyıya 2-3 metre kala kendini gösterip el sallayarak kaçtı tabi adrenalin patlaması ardından büyük bir hüzün duygusu kapladı bünyeyi :)
O balıkları gece yakalamıştım ve çok çok yavaş çekiyordum o şekilde yakaladım ay yoktu.
Her taraftan levreklerin su yüzeyinde yaptığı ses geliyordu yani balık vardı.
O günden sonra her gittiğimde at-çek deniyorum en az bir saat. Şimdi 2 tane yo-zuri pins minnow aldım 7 ve 9 cmlik. Hiç denemedim o yüzden yorum yapamıyorum.

Bu arada bende at-çek için uygun kamış yok atarları hep 100 gr. civarları normal yemli oltada kullanmak için aldığım kamışlar.
Yeni bir kamış alacağım bende, uygun fiyatlı olarak şunu beğendim.
[Only Registered Users Can See Links]

teachmania
18-06-2009, 19:58
Ben de bi kere at çek denemesinde bulundum ama sonuç alamadım. Daha önce de at çek için bi kamış almıştım. O zaman at-çek kamışların özelliklerini bilmiyordum. Tatlı dilli bi tezgahtar abi var İzmir'de bi av bayiinde. Onun tatlı diline güvenip önerdiği kamışa aldım. 60 TL falan ödedim ama malesef kamışın atarı 40-80 gram.. yani o abi beni kandırdı galiba.. o yüzden artık yanına uğramıyorum ve mümkün olduğunca oradan alışveriş yapmıyorum.. bi tane de river to sea marka balık almıştım. onu da ilk atçek yaptığım gün pamucakta yeni yapılan iskelenin ayağına doladım orda kaldı. gece olduğu için alamadım. :(

Linkini verdiğiniz kamış atçek için atar olarak uygun ama başka ne gibi özellikler gerekiyor bilmiyorum. Hisar balıkçılık shimano kamışların türkiye dağıtıcısıymış. isterseniz oraya bi sorun. Shimano'nun alivio serisi var en ucuz seri.. Kullananlar geyet memnun olduklarını söylüyorlar. Alivio ax 270 ml modeline bi bakın derim. Ben sabredip shimano almadığıma pişman oldum ve büyük ihtimalle yazın İzmire gelince alacam. atçek için aldığım d.a.m. da elimde kalacak..

Taygun KOCABIYIK
18-06-2009, 20:32
Açıkçası benimde gönlüm 2 parçalı shimano veya spro kamış almaktan yana fakat maddi durumum uzun bir süre buna müsade etmiyo :(

Bu arada bende tam olarak spin kamışların asıl hikmeti-özelliği nedir bilmiyorum. Takip eden üyelerimizden umarım bilgi gelir bu konuda.

Bu arada kullandığım sahtelerinde fotoğraflarını ekliyorum.
[Only Registered Users Can See Links]
Renk kodu B olan 7 cmlik sahteyle tek başarılı avı yaptım.

[Only Registered Users Can See Links]

Bu seri yozuri markasının ürettiği pins minnow 7 ve 9 cm - purple yani mor olan var fakat deneme fırsatım olmadı. Yalnız fotoğrafta rengi pek belli değil gerçeği daha güzel canlı ve gümüş balığına benziyor.