PDA

Tüm Versiyonu Göster : Saglikli yasam icin Ogutler


Epidermoid_Karsinom
05-01-2006, 07:01
Sahsen tasvip etmedigim alkol maddesini cikarirsak 29 madde kalir.

İşte sağlıklı bir ömür için yapmanız gerekenler

1-Her gün bir diş sarımsak yiyin: Sarımsak vücuttaki hastalık sebebi olabilecek kimyasalların seviyesini yüzde 48 azaltırken, beynin yaşlanmasını önlüyor, kolesterolü düşürüyor.

2-Egzersizi ihmal etmeyin: Günde bir kilometre yürüyüş ya da haftada üç kez hafif egzersiz kalp hastalığı riskini düşürüyor.

3-Kepekli ürünler kanserden korur: Haftada dört kez kepek içeren ekmek, makarna ya da kabuklu pirinç tüketmek kanser riskini yüzde 40 azaltıyor.

4-Sebze-meyveyi eksik etmeyin: Sebze-meyve, özellikle de domates, kırmızı üzüm, brokoli yiyenlerde kalp krizi, kanser ve şeker hastalığı riski düşüyor.

5-Ayaküstü yemekten vazgeçin: Hamburger, patates kızartması vs. gibi yiyecekleri tüketmeden önce kalp hastalıklarının üçte birinin bu yiyecekler yüzünden ortaya çıktığını hatırlayın ve fast food'dan vazgeçin.

6-Bel ağrısına çalışma iyi gelir: Araştırmalar bel ağrısı çekenlerin yatmak yerine normal aktivitelerine devam ettiğinde daha çabuk iyileştiğini gösteriyor. Fazla zorlamamak koşuluyla hareket etmek belinize yatmaktan daha iyi geliyor.

7-Sofrada balık olsun: Düzenli olarak balık yemek kalp riskini azaltıyor, ayrıca balıkta bulunan yağlar bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor.

8-Tuzu azaltın: "Fazla tuz felce ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarır" diyen uzmanlar günde 5 gramdan fazla tuz tüketilmesini sakıncalı buluyor.

9-Biraz şarap kanserden korur: Günde bir-iki kadeh şarap, kanser riskini azaltırken, vücudu gripten koruyor ayrıca yaşlılıkta bunamaya engel oluyor.

10-Kahvenin faydaları: Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanser riskini yüzde 25, safra kesesinde taş riskini yüze 45 azalttığını gösteriyor. Ancak kahvenin çok fazla tüketilmesi yüksek tansiyona neden olabiliyor.

11-Çaya devam: Uzmanlar, bol bol çay içenlerin kalp krizinden ölme riskinin yarı yarıya azaldığını belirtiyor.

12-Tok diyetler faydasız: "Haftada üç kilo" vermeyi vaat eden diyetlerden uzak durun. Kilo vermek istiyorsanız bunu hafta hafta değil uzun vadede yapmaya çalışın.

13-Aşırı kiloya dikkat: Yeni bir araştırmaya göre, kilolu insanların aldıkları her yeni kilo ömürlerini 20 hafta kısaltıyor. Fazla kiloları vermek kalp, kanser, eklem iltihabı hastalıklarından koruyor.

14-Selenyuma ihtiyacınız var: Kansere karşı doğal bir koruyucu olan selenyum fındık, fıstık, balık, tahıl gibi ürünlerde bol miktarda bulunuyor. Her gün selenyum alanlarda kanser riski yüzde 37 azalıyor.

15-Kolesterolü düşürün: Egzersiz yapmak ve yağı, tuzu azaltmak kolesterolü düşürüyor, bu da kalp krizi ve felçten korunmanızı sağlıyor.

16-Mucize ilaç aspirin: Ağrı kesici olarak aldığımız aspirin bizi kalp hastalığı, felç ve kanserden koruyor.

17-Düzenli seks bağışıklığı güçlendirir: Uzmanlara göre haftada dört kez seks yapmak, vücudu gripten koruyan Iga maddesini artırıyor. Ayrıca bu kişiler on yıl daha genç görünüyor.

18-Rahatlamayı öğrenin: Sosyalleşerek, hobi edinerek rahatlamak ruh sağlığına iyi geliyor. Ayrıca haftada üç kez rahatlatıcı egzersiz yapmak stres ve depresyonu önlüyor.

19- Sigaraya hayır: Sigarayı bırakmak artık daha kolay, nikotin bantları ve sakızları, akupunktur vs. gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Eğer tamamen bırakamıyorsanız azaltmak da sizin için yararlı olacaktır.

20-Ağız kokusunun çaresi var: Uzmanlar ağız kokusuna yol açan hastalıkları önlemek için günde iki kez fırçalama, gargara kullanmanın yanı sıra havuç gibi lifli yiyecekler yemeyi ve çok fazla kahve içmemeyi öneriyor.

21-Sağlık için şarkı söyleyin: Doktorlar şarkı söylemenin ruh ve beden sağlığına iyi geldiğini belirtiyor. Şarkı söylemek rahatlatıyor, nefes egzersizi yerine geçiyor, depresyona iyi geliyor hatta ömrü uzatıyor.

22-Sağlıklı sinüsler için mırıldanın: Mırıldanarak şarkı söylemek de sinüsleri açıyor, sinüziti önlüyor.

23-Uykusuz kalmayın: Uyku bağışıklık sisteminin iyi çalışmasında etkili oluyor. Yetersiz uyku konsantrasyon eksikliğine yol açıyor.

24-Her gün vitamin alın: İçeriğinde folik asitin de bulunduğu vitamin tabletleri sizi kanser ve kalp hastalıklarından koruyor.

25-Cildinizi nemlendirin: Cildiniz için yazın, güneşten koruyucu kremleri, kışın da çatlama ve kırışıklardan korumak için nemlendiriciyi ihmal etmeyin.

26-Elma dişlere iyi gelir: Böğürtlen bakterilerin dişe yapışmalarını engelleyerek diş eti hastalığı riskini azaltırken, elma, portakal, havuç, ıspanak gibi lifli yiyecekler de dişleri güçlendiriyor.

27-Eş seçerken dikkat: Uzmanlar kronik rahatsızlıkların kadın-erkek ilişkilerinde iki tarafı da etkilediğine dikkat çekiyor ve kronik hasta bir kişinin eşinin de hasta olması riskinin altı kat artığını söylüyor.

28-Su içmeyi ihmal etmeyin: Günde beş bardak su içen kişilerde kolon kanseri riski yüzde 50 azalıyor.

29-Dostların sağlığa yararı: Doktorlar, dostlarla ilişkilerin hafızayı geliştirdiğine dikkat çekiyor.

30- En sağlıklı meslek grubu pazarlama: İngiltere'de satış elemanları en sağlıklı meslek grubunu oluşturuyor. Bu gruptakiler meslekle ilgili hastalıklara çok az yakalanıyor.

KAYNAK: [Only Registered Users Can See Links]

rüzgar2
05-01-2006, 07:05
Süper tam sakla uygula türünden.Bizde hiç tuz olayı yok sakıncalımı bu..

balıkcı
05-01-2006, 07:08
Nasıl yani sen hiç tuz tüketmiyormusun Sami

rüzgar2
05-01-2006, 07:12
yok denecek kadar az abi

Epidermoid_Karsinom
05-01-2006, 07:16
arkadaslar, bildiginiz gibi tum yiyecek maddelerinde az da olsa tuz vardir. tuzun tuzluk kullanilarak yemeklere eklenmesi sadece kotu bir aliskanlik. bu aliskanlik bende de var. fakat onemli bir husus daha tuz ve su dengesi vucutta cok onemlidir. biz buna elektrolit dengesi deriz. ozellikle su kaybı sırasında tuzu da kaybederiz. terleme, ishal etc. bu hallerde bol su ve bir miktar da ilave tuz yasamsal olarak onemlidir.

balıkcı
05-01-2006, 07:22
Sami sitede bilhassa yazın tuz tüketimini ayarla derim deniz ürünlerini sık sık tüketmiyorsan Jod içeren tuzlara daha çok önem vermelisin ben spor yaptığım senelerde yaz aylarında spor yapmadan evvel bize tuz tabletleri verirlerdi sıcaktan kaybolan tuzları geri alabilmek için burada benim dişçim bana ve aileme içinde Jod içeren tuzları tüketmemimzi tavsiye etmiştir Emin arkadaşımızın dediği fazla tuz tüketenlere ama az tuz tüketmek bilemiyorum Emin arkadaşımız bizi bilgilendirir az tüketim konusunda.

rüzgar2
05-01-2006, 07:29
Şu nda eskiden olduğu gibi sporla uğraşmıyorum.Eskiden bende spordan gelince(ama ne spor her gün enaz 70 en fazla 120 km bisiklet antrenmanı) bol tuzlu ayran içwerdim.Tuzu hiç eksik etmezdim.Şimdi sanki iahtiyacım yokmuş gibi geliyor.Tabiki sıcak havalarda tuzlu ayrana devam..Her gün sarmısak olayına gelince onuda severek yapıyorum.Kokusu rahatsız etsede başkalrını.Beni nedense etmez çünkü rahmetli anneannem hep sarmısak kokarardı ve onu çok severdim.Tarifsiz bir şekilde(01.16 saati duygusallığı)

Epidermoid_Karsinom
05-01-2006, 07:31
Selim bey,
vucutta tuz dedigimiz tek bir unsur yok. bahsettigimiz NaCl olarak bilinen sodyum klorur yani sofra tuzu ise bu yeteri kadar alınmadiginda tabii ki su eksikligiyle beraber bircok sistemik rahatsizliklar dogurur. fazla detaya inmek de dogru degil cunku size su kadarini soylemek isterim tip fakultesinde ogrenciyken bir seyi basta bilmek gerekir diye sotlemislerdi. az bilgi ile doktorluk yapildiginda medana gelebilecekler asil hastaligi gecebilir sorunlar dogurur. bu sebeple su olur bu olur demeyecegim. fakat iyi seyler olmuyor. simdi tuzu az tukettiginde su olur desek millet tuzu avucla yemeye kalkabilir. sodyum disinda kalsiyum gibi tuzlar da var ve hepsinin eksikligi farkli sorunlar yaratir. bu sorunlarin herbiri ozel ihtisas alanlarinin konusu oldugundan genel tip bilgisi ile aciklanamayacak kadar grift konulardir. benim alanim olan gogus ve kalp cerrahisine gelince biz hep az tuzdan yanayiz. daha dogrusu dogadaki yiyeceklerle gelen tuzun yeterli oldugunu soyleriz.
sizin az tuz konusunu Emin aciklar ifadenize verilecek cevap budur bana gore. fakat arkadaslarim eger tibbi sorularini detayiyla yazarlar ve nedenlerini sormak isterlerse ozel mesaj olarak yazmalari daha dogru diye dusunuyorum.

Epidermoid_Karsinom
05-01-2006, 07:33
sarmisak ve sogan kotu kokusuna karsin cok iyi dogal antibakteriyel etkili yiyeceklerdir. hergun olmasa da haftada bir bol yogurt ve sarmisak karistirilarak sebzelere katilarak veya mkarna ile yenebilir. inanin bu cok faydalidir.

rüzgar2
05-01-2006, 07:37
sarmisak ve sogan kotu kokusuna karsin cok iyi dogal antibakteriyel etkili yiyeceklerdir. hergun olmasa da haftada bir bol yogurt ve sarmisak karistirilarak sebzelere katilarak veya mkarna ile yenebilir. inanin bu cok faydalidir.
Koksun ne yapayım.Diş fırçası bol sakız sarmısak ve soğana devam.Gerçekten çok seviyorum ikisinide...

Epidermoid_Karsinom
05-01-2006, 07:41
ben tesekkur ederim cok naziksiniz. benim kotu turkcemi bile anlayabilecek kadar da zeki bir insansiniz

levrek
05-01-2006, 17:23
Selam arkadaşlar,
dil bilgisi-gramer-fonetik, bizim için hiç bir zaman bir sorun teşkil etmez,asıl kötü olan düzgün bir dili olupta anlatacak bir şeyi olmayanlardır.
" paylaşım,paylaşım,paylaşım lütfen! "

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 00:17
degerli dost,
gramer fonetik etc. ben rahatsiz oldugum icin surekli yaziyorum. sizin iyi niyetiniz ve beni kirmama davranisiniz her turlu taktire sayandir. ama bu eksikligi ortmek gereksiz. gene de cok sagolun. gercekten iyi insanlarsiniz

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 00:26
degerli arkadaslarimin ogrenmek istedikleri konu olursa ben aciklamaya hazirim. inanin hepinizin sorularina cevap vermek icin gerekirse saatlerce kalabilirim forumda. ama kendi gerksinmelerimi foruma yazmam cok gereksiz olabilir oyuzden onerilerinizi beklemekteyim.

rüzgar2
06-01-2006, 00:37
Geçen Bir Arkadaşimla Konuşurken Kulak Zarinin Delindiğinden Bahsetti Ve Kendi De Deniz Aşiği...dalmaktan Da Vazgeçemiyor Anlayacağin...bu Konuda Açiklamada Bulunabilirmisin Seni Yormayacaksa....korunma,tedavi...bu Bilgiler Dalan Arkadaşlarimiza Ve Bana Faydali Olur Diye Düşünüyorum..teşekkürler...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 00:50
Kaynak : Op.Dr. Barbaros Yurdaışık

Kulak zarı dış kulak yolu ve orta kulağı ayıran ince bir dokudur. Tıbbi terminolojide kulak zarına "Timpanik Membran" denilir. Orta kulak östaki borusu yolu ile genize bağlanmıştır. Bu boru orta kulak basıncını eşitler. Delik kulak zarına sıklıkla ağır işitme ve bazen de kulak akıntısı eşlik eder. Ağrı genellikle yoktur.

Sebep genellikle travma veya enfeksiyondur. Aşağıdaki hallerde kulak zarında delik oluşabilir;

Kulağa tokat atılması, Kafa kemiği kırıkları, Ani bir patlama, Toka, pamuklu çubuk veya kürdan gibi bir cismin dış kulak yolundan içeri fazla sokulması, Kaynak alevi veya asit gibi sıvıların dış kulaktan içeri girmesi.
Orta kulak enfeksiyonları; ağrı, işitme kaybı ve zarda kendiliğinden delinmeye yol açabilir. Bu durumda kulaktan iltihaplı veya kanlı bir akıntı olacaktır. Tıbbi terminolojide bu duruma "Perforasyonlu Otitis Media" denilir.

Nadir olarak kulak zarına daha önce yerleştirilmiş bir ventilasyon tüpü sonrası kulakta kalıcı bir küçük delik oluşabilmektedir.

Kulak zarı deliklerinin büyük çoğunluğu bir kaç hafta içinde kendiliğinden iyileşirken, bir kısmında bu süre ayları bulabilmektedir. İyileşme devresinde kulak su ve travmadan korunmalıdır. Kendiliğinden kapanmayan delikler ameliyatı gerektirir.

Deliğin büyüklüğü ile işitme kaybı doğru orantılıdır. Kulak zarında deliğin yeri de işitme kaybının derecesini etkiler. Eğer ciddi bir travma sonucu orta kulaktaki sesin iletimini sağlayan kemikcikler birbirinden ayrıldılarsa veya iç kulak yapıları zarar gördüyse işitme kaybı da ciddi olacaktır. Kulak zarındaki delik ani travma veya patlama sonucu oluştuysa derin işitme kaybı ve şiddetli bir çınlama bulunabilir. Bu durumda işitme genellikle kısmen geri döner ve çınlama bir kaç gün içinde azalır.
Herhangi bir müdahalede bulunmadan önce işitme testi yapılmalıdır. Zardaki deliği kapatmanın, banyo ve yüzme sırasında orta kulağa su kaçmasını engellemek (Aksi takdirde kulak enfeksiyonları oluşabilir), iyileşmede düzelme ve çınlamada azalma sağlamak gibi çeşitli yararları vardır. Ayrıca orta kulakta kolesteatom (Deri kisti) gelişmesini engeller. (Kolesteatom kronik enfeksiyona ve kulak yapılarında tahribata yol açabilir).
Delik küçükse, doktorunuzun bunun zaman içinde kendiliğinden kapanıp kapanmadığını kontrol etmesi gerekir. Veya, uygun durumlarda küçük bir yama yapmayı deneyebilir. Bu amaçla zardaki deliğin kenarlarına mikroskop altında iyileştirici etkisi olan ilaçlar sürer ve zarın üzerine ince bir kağıt parçası kapatarak yama yapabilir. Zardaki delik tamir edildikten sonra işitmede genellikle bir düzelme gözlenir. Deliğin tamamen kapanması için birkaç defa (3-4) yama tatbiki gerekebilir. Eğer doktorunuz kağıt ile kapatmanın yeterli olmayacağı görüşünde ise veya bir kaç kez kağıt yama tatbikinden sonra delik hâlâ kapanmamışsa cerrahi müdahale gerekir. Çeşitli cerrahi teknikler vardır. Tüm tekniklerde iyileşmeyi sağlamak için delik olan zar bir doku parçası ile kapatılır. Bu işleme "Timpanoplasti" adı verilir. Timpanoplasti ameliyatı deliğin kapatılmasında ve işitmenin düzeltilmesinde kesin başarı sağlar. Basit bir operasyondur. Çoğu zaman hasta aynı gün evine gönderilir.
Kulak Burun Boğaz Uzmanınız kulak zarınızdaki delik için size en uygun yolu gösterecektir.

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 00:53
HAVUZA GİRDİKTEN SONRA KULAĞIMDA ŞİDDETLİ BİR AĞRI VE ŞİŞLİK OLUŞTU, ACABA SEBEBİ NEDİR ?

Bu duruma “ dış kulak yolunun iltihabı “ denir. Genellikle kirlenmiş havuz ya da deniz suyunda yüzen, sık sık duş alan, kulaklarını pamuklu çöpler ya da başka cisimler ile kurcalayan ve allerjik hastalığı bulunan kişilerde daha sık görülmektedir.

Yukarıda saydığımız durumlar, normalde asidik olan dış kulak yolunun bütünlüğünün ve normal yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Dolayısı ile dış kulakta normalde sessiz olarak yaşayan zararsız bazı mikropların ya da dışarıdan dış kulak yoluna gelerek yerleşen bazı mikropların hastalık oluşturmasına zemin hazırlanmış olur.

En basit şekli dış kulak yolunun hemen girişinde ortaya çıkan " sivilce " ya da daha ileri bir formu olan " çıban " formudur.

Genelde gördüğümüz ise dış kulak yolunun tamamının ( erişkinlerde yaklaşık 2-2.5 cm. lik kesim ) iltihaplanmasıdır.

Kulakta şiddetli ağrı vardır, hasta kulağına dokundurmak dahi istemez.

Çene hareketleri sırasında ağrı şiddetlenme gözlenebilir.

Dış kulak yolu şiş ve kızarıktır, bazen sarı pis kokulu bir akıntı gelebilir.

Bazen kulak kepçesi öne doğru itilmiş şekilde görülebilir.

Kulak yolu şiş olduğundan ses iletimi bozulabilir.

Tedavi:

Kulağa su kaçırılması ve kurcalanması yasaktır.

7-10 gün kadar süre ile deniz veya havuza girilmemelidir.

En iyi tedavi şekli dış kulak yolunun doktorunuz tarafından özel aletlerle temizlenmesidir.

İlaç olarak alkollü, antibiyotikli ve / veya steroidli kulak damlaları, ağrı kesiciler ve ağır vakalarda ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılabilir.

Çoğu kez dış kulak yolu şiş olduğu için kulak damlaları içerlere doğru akmada zorlanabilir. Bu nedenle hem şişliği azaltmak hem de ağrıyı hafifletmek amacıyla doktorunuz kulağınızın içine özel solüsyonlara batırılmış tamponlar koyabilir, bu tamponlar genellikle kulakta 1 gün kadar bekletilir, gerekirse birkaç kez daha kulağa tampon koymak gerekebilir.

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 00:55
Sami arkadasim sordugunuz soru ile ilgili buradaki bir KBB uzmani arkadasa danistim telefon ederek. kulak zari yirtilan insanlar eger havuz veya danizde basinc sebebi ile olduysa bir sure sudan uzak durmali diyor. ve iyi bir KBB uzmanina muayene olmaliymiz.

rüzgar2
06-01-2006, 01:05
Çok güzel bilgiler ve çok kibarsınız..Teşekkür ederim...Eskiden su kaçmayan kulağıma (özel durumlar hariç) şimdi denize girer girmez su doluyor ve rahatsız ediyor.Çıkarmakta çok zaman alıyor...Kulak zarı zamanla işlev kaybedebilir diye bir yorum getirildi...Sizce doğrumudur...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 01:07
evet bu dogru. genel tip bilgilerime göre bunun olabilecegini biliyorum. ayrice göl, deniz veya havuza dalindiginda kulaklik gerekli. mikroplarin yasimiz ilerledikce dusen vucut direncimizi gecerek infection yapma ihtimali artiyor. daha dikkatli olmalıyız.

uzman
06-01-2006, 01:40
Doktorumuz gene teşrif buyurmuşlar....
fakat imzasındaki benimle ilgili kısım hoşuma gitmedi...
hodri meydan....
ne istiyorsan yaz bakalım doktor nüsveddesi...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 01:44
ben doktor nusveddesi degilim uzman bey size saygili davranmaya karar verdigim icin beni zorlamayin. benim bilgisayarla aram pek iyi degil ama size doctor hatta Doc. Dr. oldugumu kanitlamm için bu foruma basil belge gönderecegimi yaz lutfen sonra durumu tekrar analiz edebileceksiniz. sizi sevmiyorum hatta nefret ediyorum bunu bilmenizi istedim

aserkansatı
06-01-2006, 02:01
Doktorumuz gene teşrif buyurmuşlar....
fakat imzasındaki benimle ilgili kısım hoşuma gitmedi...
hodri meydan....
ne istiyorsan yaz bakalım doktor nüsveddesi...
Daha sakin ve saygılı olalım birbirimize karşı sevgili Ali Rıza...Ne gerek var birbirimizi kırmaya...Birbirimizi sevmek zorunda değiliz elbette ama kırmayalım lütfen...

katiti
06-01-2006, 03:12
tıbbi bilgiler için teşekkürler, yalnız küçük bir hatırlatma yapmak istedim. dalış amaçlı olarak suya girildiğinde kulak tıkacı kullanmakta kaçınmak gerekli, çünkü basınç altında kulak zarına zarar verme riski yükseliyor. ayrıca çeşitli kulak eşitleme tekniklerinin de önce basıncın az olduğu derinliği az sulardan başlayarak sürekli çalışmayla iyice öğrenilmesi şart bence.

ayrıca serkan hocama da katılıyorum. kişisel sorunlar olabilir, fakat lütfen biraz daha sakin olmaya çalışalım...

sevgiler ve saygılar...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 07:02
dalarken dogru. kulak tikaci kulaga kacabilir basincla ve zarar verebilir. ben normal kulak sorunlarini onleme ve kulaga giren suyun infection yapma ihtimalini azaltma icin bu yontemi onermistim. yanlis anlasildiysam ozur dilerim ayrica hassasiyetinize tesekkurler.

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 07:09
arkadaslar ben istersem sinirli olmadan da tartisabilirim. ama gordugunuz gibi uzman bir cikti bir daha meydanda yok. bu arada yazdiklari da dikkat cekici bana nusvedde diyor. cok uzuluyorum. bu forumda daha sakin insanlar var ondan. garip. hatta garip otesi bir hadise bu. bir sey daha düsünüyorum. acaba kimse bu adami neden foruma donmesi icin cagirmiyor yoksa ben dogru mu dusunuyorum aslinda herkes nefret mi ediyor bu adamdan

uzman
06-01-2006, 07:21
Yaw doktor, benim senle alıp veremediğim birşey yok. Ayrıca kaçmış da değilim. sadece Sami kardeşimin tepkisi sebebiyle bir tepki koydum. Aslında olup biten tartışmalarımızda ben kendimi suçlu görüp sorumluluğu üstüme aldığım için böyle yaptım. Haaa, bir sözüne katılıyorum. Demek ki benden genel olarak nefret ediliyormuş ya da kelimenin en hafifiyle sevilmiyormuşum ki davet edilmedim. Sana siteyi bırakıyorum. Ben artık girmeyeceğim demiştim. Faal olarak girmeyeceğim de...
Fakat bana saldırı dolu yazilarinin bir sonu gelmeli. Ben sana bana dan dun laf ettiğin için saldırmıştım unutma. Sen de ak sütten çıkmış kaşık değilsin. Forumdaki arkadaşlardan eski olanlar olayı hatırlarlar. Şu anda bana nasihat veren Serkan kardeşim de o zamanki olayları unutmuş görünüyor. Gene de onu kardeşim gibi sevdiğimden eleştiremem. O ne diyorsa doğrudur. Unutmadan senin belge göndermenle ilgili hiçbirşey yazmayacağım. O kadar okumuş biri bunları bilecektir. Bilmiyorsa da öğrenir...
Herkese selamlar....

aserkansatı
06-01-2006, 07:27
Tatsızlıkları unutup yeni dostluklar kursak daha iyi olur diye düşünüyorum Ali Rıza...Emin Beyi tanıdıkça sevdik biz.Seni de sevdiğimizi biliyorsun zaten.Bence yarına bakmalı geçmişteki sorunları unutmalıyız.Çünkü bize mutsuzluk getirir sadece...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 07:29
ben bu kadar stresli biri ile ugrasmayacagim artik. madem ki kendini terkedilmis ve sahiplenmemis olarak goruyorsun bence sorun yok. sana gel beraber bu forumda saglik konularinda yazalim desem de gururlu halin sanirim buna engel olacaktir. ama gene de forumdaki diger insanlarin yapmadigini sana yapmak istiyorum. gel beraber yazalim. okuma meselesine gelince bunu ovgu olarak kabul ediyorum. seninle tartismayi uzatma fikrinde degilim. artik bu is bitmistir.

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 19:52
bir sure cok sevdigim bu foruma giremeyecegim. sanirim bu 1 veya 2 ay kadar olabilir. bu surede tatil yapmayi dusunuyorum. psikolojik bir nefes alma olacak benim icin bu surec. umuyorum ki dondugumde sevdigim dostlari gene gorebilecegim bu dostlarin icinde uzman da olmali. hepinizi sevgiyle kucakliyorum.

uzman
06-01-2006, 21:38
Değerli kardesim Serkan ve sevgili Selim abi,
Neden bu kadar üstüme geldiğinizi anlamış değilim. Neden ben kavgacı bir insanmış gibi algılanıyorum anlamıyorum. Uzatmayayım tamam ama bu kişinin siteye ilk girişinden baslayarak bana ve "siteci" diyerek sitedeki admin pozisyonundakilere nasıl saldırdığını görmediniz mi? Hatta bana karşı yazdıklarının silinmesinden de çok şikayet etmişti. Buna Volkan şahittir. Çünkü yazıları o silmişti. Ben Volkan'a özel mesajla "keşke silmeseydin, cevabını verirdik..." gibisinden bir serzenişte de bulunmuştum. Tüm bunlar ortada iken benim, bana sözle saldıran birinin yaptıkları karşısında sessiz durmamı ve hata yapmış gibi ezilerek her sözlerini sineme çekmemi nasıl beklersiniz? Sonradan bu kişide de sitenin büyüsüne kapılmak mı desek, yumuşak ifadelere kapılmak mı her ne dersek diyelim bir yumuşama olduğu ve iyi tavırlar geliştirdiğini de mesajlarından görüyorum. Doğrusu buna şaşırıyorum. Fakat bu başarı sizlere aittir. Benim sevilip sevilmemem de çok önemli değil ancak, bu kadar kolay "harcanmayı" da beklemiyordum doğrusu. Fakat sanal ortamın yapısı bu ne diyeyim. Tüm bunlara rağmen kendisine sitedeki değerli yazılarından dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Gerçekten bu tavrını başlangıçta gösterseydi güzel bir dostluk da doğabilirdi aramızda. Hala da bu mümkün. Fakat ilk yazılarını silen Volkan dan ricam, bunlar bir yerlerde kayıtlıysa geri kopyalaması ve Emin beyin de bunları okuyarak (diğer arkadaşlar da tabii) yaptığı yanlışı görerek herkesten özür dilemek suretiyle sağlam bir dostluk ve açıklık temeli atmasıdır.
Hepinizi seviyorum...

aserkansatı
06-01-2006, 21:48
Tatsızlıkları unutup yeni dostluklar kursak daha iyi olur diye düşünüyorum Ali Rıza...Emin Beyi tanıdıkça sevdik biz.Seni de sevdiğimizi biliyorsun zaten.Bence yarına bakmalı geçmişteki sorunları unutmalıyız.Çünkü bize mutsuzluk getirir sadece...
Bu sözlerin neresinde sana kavgacı demişim neresinde seni saldırgan göstermişim anlayamıyorum ama öyle bir anlam çıkıyorsa da özür dilerim niyetim bu değildi...
Selimin de benim de tek amacımız bu olayın son bulması ve muhabbetlerin daha güzel konulara yelken açmasıydı.Başka bir amacımız yoktur emin olabilirsin.Ama yetişkin insanlarsınız.Arzu ettiğiniz şekilde ,forum kuralları içinde yazışın Ali Rıza , kim karışabilir...Madem bu şekilde algılıyor ve bize alınıyorsun bir daha konu ile ilgili kimseye bir telkinde bulunmam merak etme dostum...

uzman
06-01-2006, 21:59
Hayır, kesinlikle alınmıyorum. Sevgili Serkan, biliyorsun ki seni çok sever ve sayarım. Telkinlerinizin normal şartlarda doğru olduğunu da düşünüyorum. Fakat, Emin bey siteye ilk girdiğinde neden benim yazdiklarıma saldırdı bunu açıklasın istiyorum. Sizlerin arabulucu olarak yazdıklarınız, her ikimizi de aynı kefeye koyduğu için bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Ben kötü sözler söyleyerek ortamı geren birine, kendimi siper ederek birçok şey yazmıştım, hatırlarsan sen de destek vermiştin o zaman. Peki neden şimdi bunun sebebini bile sormadan dostluk ve kardeşlik mesajları ortada cirit atıyor onu merak ediyorum sadece. Tabii ki bunlara cevap vermek zorunda değilsin ama, birkaç günlük de olsa, sanal da olsa aramızda oluşan dostluğun (ki bence hala aynı seviyededir) hatırına daha açık cevap vermeni de bekliyorum doğrusu.
Sevgilerimle...

aserkansatı
06-01-2006, 22:05
Emin Beyden korktuğum için ve çıkarlarım olduğu için dostluk mesajları CİRİT atıyor değerli dostum...
Sanırım bu tür bir cevap bekliyorsun benden...Üzüldüm bu duruma gerçekten...
Bundan sonra başka cevap da bekleme benden olur mu...Dostluk mesajları ya da savaş baltaları ile ilgili...Beni yok say bu muhabbetlerde.Şimdiden teşekkür ederim,hoşçakal Ali Rıza..

rüzgar2
06-01-2006, 22:31
Sevgili Ali Rıza....Ben gittikten sonra yanlış anlamandan kaynaklanan bir sürü şey yazmışsın .Bu olayların seninle alakası yoktu. Sadece o gün sanki benim üstüme geliyormuşsun gibi bir durum hissettim.Her zamanki Ali Rıza gitmiş başkası gelmiş gibiydi veya ben o gün sinirliydim....Her neyse benim olmamamdan dolayı senin de gideceğini yazdın ve daha uğramadın ...Ben bir şekilde geldim siteye iyi veya kötü yaptım hala karar vermiş değilim ama artık seninde gelmen gerektiğini düşünüyorum..Bu düşüncelerim gerçekten %100 düşüncemdir..Artık tartışmalardan uzak bir tavır izliyorum ve muhabbetlerde senin de eksikliğini hissediyorum..Seninde için gidiyordur muhabbetlere.Nerden mi biliyorum tabiki kendimden.Ben yokken içim gitti.Her neyse benim üstüme düşmez ama bu ;SENDEN KENDİ ADIMA VE DİĞER BÜYÜK KÜÇÜK HERKES ADINA ÖZÜR DİLİYORUM.ARTIK YETER GELDE BİTSİN BU OLAY.Sen gerçekten karakter olarak çok iyi birisin seni nekadar üzerlerse üzsünler hiç kindar tavır sergilemedin.Özledik ve sende özledin hadi....Seni seviyor ve sayıyorum...

Epidermoid_Karsinom
06-01-2006, 23:04
uzman bey yazdiklarinizda haklisiniz. ben o gun biraz agresif davranmistim. bu davranisima karsi agresif tavir goruncede sanirim hata yaparak birsuru sacma yazi yazdim. bu sebeple tum forum uyelerinden ozur dilerim. siz hakliydiniz. aranizdaki arkadasliklari sikintiya ugrattigim icin uzgunum. bir sure sonra sizlerle birlikte olacagim. o zaman daha iyi taniriz birbirimizi

aserkansatı
07-01-2006, 01:04
Bu arada fatura da ara bulmaya çalışanlara kesildi helal olsun...Hep diyorum aslında kendime karışma diye ama olmuyo işte...Neyse sağlık olsun.Bir daha karışmayacağım kimsenin işine.En rahatı bu...

levrek
07-01-2006, 04:04
Sıkı arkadaşlıklar, başlangıç da biraz tartışmalı başlar derler,dilerim diyaloglarımız bunu doğrular,nice dostluklara...

rüzgar2
07-01-2006, 04:29
Kimse kimseye bir şey bulmaya çalışmasın.Her şey güzel devam etsin diye herkes bir şekilde arabulmaya çalışıyor.Sadece gergin bir ortam olmasın diye..Artık gergin bir hava olacağınıda sanmıyorum.Yani yapılanlar kısacası sitenin huzuru için...Neşeli olup havayı yumuşatalım..Akşam ayrılırken kaşlarımız çatık olmasın.Yüzümüzde bir tebessümle uyuyalım....Ki bende öyle bir durum oluyor artık..Tavsiye ederim...

rüzgar2
07-01-2006, 04:35
Bu arada fatura da ara bulmaya çalışanlara kesildi helal olsun...Hep diyorum aslında kendime karışma diye ama olmuyo işte...Neyse sağlık olsun.Bir daha karışmayacağım kimsenin işine.En rahatı bu...
Yazdıklarını okudumda kimse sana fatura kesecek konumda değil ve yaptıkların tam anlamıyla arabulma.Yani taraf olma değil.Zaten taraf olunsa bu durum daha da uzar gruplaşmalar olur vs vs.Yani şimdiye kadar izlediğin yol bencede en iyi yol...Bir daha da kimsenin işine karışmayacağım demişsin..İnşallah böyle durumlar olmazda sende karışmamış olursun..

aserkansatı
07-01-2006, 04:59
Her neyse konu uzamasın artık.Güya yazmayacaktım bu konu ile ilgili ama duramadım.Ben konuyu kapatıyorum.Cevap da vermeyeceğim ...

uzman
07-01-2006, 21:45
Sevgili Ali Rıza....Ben gittikten sonra yanlış anlamandan kaynaklanan bir sürü şey yazmışsın .Bu olayların seninle alakası yoktu. Sadece o gün sanki benim üstüme geliyormuşsun gibi bir durum hissettim.Her zamanki Ali Rıza gitmiş başkası gelmiş gibiydi veya ben o gün sinirliydim....Her neyse benim olmamamdan dolayı senin de gideceğini yazdın ve daha uğramadın ...Ben bir şekilde geldim siteye iyi veya kötü yaptım hala karar vermiş değilim ama artık seninde gelmen gerektiğini düşünüyorum..Bu düşüncelerim gerçekten %100 düşüncemdir..Artık tartışmalardan uzak bir tavır izliyorum ve muhabbetlerde senin de eksikliğini hissediyorum..Seninde için gidiyordur muhabbetlere.Nerden mi biliyorum tabiki kendimden.Ben yokken içim gitti.Her neyse benim üstüme düşmez ama bu ;SENDEN KENDİ ADIMA VE DİĞER BÜYÜK KÜÇÜK HERKES ADINA ÖZÜR DİLİYORUM.ARTIK YETER GELDE BİTSİN BU OLAY.Sen gerçekten karakter olarak çok iyi birisin seni nekadar üzerlerse üzsünler hiç kindar tavır sergilemedin.Özledik ve sende özledin hadi....Seni seviyor ve sayıyorum...

Sevgili Sami,
Senin özür dilemeni gerektirecek bir konu yok. Sen her zamanki gibi iyi niyetinden dolayı böyle davranıyor, iyi de yapıyorsun. Seni de Serkan kardeşim kadar severim. Bahsi geçen gün, espirinin dozu kaçtı. Bunda haklısın. Ama daha önceki uzun mesajımda ben bunu kabul etmiş ve sen dönünceye kadar da girmeyeceğimi söylemiştim. Şükür ki sen geldin ve döndüm.
Sevgilerimle...

uzman
07-01-2006, 21:56
Emin Beyden korktuğum için ve çıkarlarım olduğu için dostluk mesajları CİRİT atıyor değerli dostum...
Sanırım bu tür bir cevap bekliyorsun benden...Üzüldüm bu duruma gerçekten...
Bundan sonra başka cevap da bekleme benden olur mu...Dostluk mesajları ya da savaş baltaları ile ilgili...Beni yok say bu muhabbetlerde.Şimdiden teşekkür ederim,hoşçakal Ali Rıza..

Değerli dostum Serkan,
Ya benim sana yazdığım ve bu yazıyı yazmana vesile olan mesajı tam okumadın, ya da ben anlatmak istediğimi adam gibi anlatamadım. Bu tepkiyi göstermekte haklı değilsin bunu bil. Tekrar yazmak istemezdim. Emin bey bu yazından sonra da bir mesaj yazdı onu gördün mü? Eğer gördüysen bu yazıyı bana yazdığın için en hafifinden içinin burkulmuş olması gerekir. Çünkü ben, sadece sitede saçma sapan konuşarak, bana ve yazdıklarıma saldıran birinin iki tane doğru dürüst şey yazdı diye daha önceki davranışlarının neden hemen unutulduğunu sormuştum sana. Çok masum bir soruydu ve herhangi bir kinaye içermiyordu. Fakat sen tersini düşünerek bana zehir zemberek bir yazı yazdın hemen. Unutma değerli dostum, sen haklı da olsan, haksız olup da bana ne derece zehir zemberek yazı yazsan da sağlam kişiliğin dolayısıyla hiçbir zaman kötü laf söylenemeyecek kadar değerli görüyorum seni. Bunu baştan kabul etmiş biri olarak, sana "umduğun" kötü mesajı yazıp köprüleri atmayacağım. İstediğin gibi davranabilirsin. Ben de zaman zaman bu foruma girip, ilginç gördüğüm şeyleri okuyacağım, belki de yazacağım. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Empati yapmanı rica ederim.
Saygılar....

aserkansatı
07-01-2006, 23:40
Sevgili Dostum...
Köprüleri atmak gibi bir niyetim yok.Seni sevdiğimi de bildiğini sanıyorum.Tek sorun sevdiğim bir insanın bana ne amaçla dostluk mesajları yazdığımı alaycı bir uslupla sormasıydı.Buna bozuldum biraz.Keşke cevabımı hemen yazmasaymışım.Duyguları o an daha yoğun yaşadığım için hoş bir mesaj olamış.Sana yazılacak bir mesaj sa hiç olmamış...Kusura bakma.Amacım seni kaybetmek değil.Lütfen buna inan sevgili Ali Rıza...
Sevgilerimle...Arayı uzatmadan dön... ;)