PDA

Tüm Versiyonu Göster : Deniz kestanesi sokmaları


MAVİ FENER
18-07-2009, 19:56
Deniz Kestanesi & Arbacia Lixu

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Zehir Organı : Bu konu üzerinde çeşitli tartışmalar bulunmakla birlikte çoğu araştırıcılar zehirin dikenler içinde yer aldığını belirtmektedir.

Yaralanma Durumunda Uygulanacak Tedavi Yöntemleri

1. Yarada gözle görülebilen bütün diken kırıkları, bu dikenlerin kırılmamasına ve yaranın içinde daha çok girmemesine özen gösterilerek dikkatlice çıkarılmalıdır.Yaralar tercihen sabunlu tatlı suyla dikkatlice yıkanmalı ve üzeri kesinlikle kapatılmamalıdır.

2. Yaralanan bölge 43-45 derece sıcaklıktaki suyun içinde (veya organın dayanabileceği en sıcak su) 30-90 dakika bekletilmeli,acının devam etmesi durumunda tedavi tekrarlanmalıdır.

3. Deri içindeki pembe veya siyah renkli noktalar her zaman bir dikenin varlığını göstermez.Diken etrafını çeviren koyu renkli pigmentler dikenin dokuya batmasıyla birlikte deriye nüfuz ederek siyah noktaların oluşmasına neden olabilir.

4. Eğer dikenler bir eklem üzerine batmışsa,önemli damarların ve sinirlerin hasar görmemesi için müdahale edilmemelidir.Bu tip durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.

5. Yarada enfeksiyon belirtileri varsa ,bir tıp doktoru gözetiminde antibiyotik tedavisine başlanmalı ve bu tedaviye 7-10 gün kadar devam edilmelidir
kaynak ([Only Registered Users Can See Links]ıntı/)