PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sargos (Diplodus Sargus)


Taygun KOCABIYIK
20-01-2006, 17:19
[Only Registered Users Can See Links]
Resim-SARGOZ (Diplodus sargus)
F- Sparidae
L- Diplodus sargus
İ- White bream
M- Deniz sazan balığı, Çırpıntı, Sıçan, Tahta balığı, Karagöz




--------------------------------------------------------------------------------

Vücut yuvarlak, yanlardan basık, üzeri muntazam pullarla örtülüdür. Baş küçük olup sırt yüzgeci bir tanedir. Vücudun üst tarafı sarı renkli, göğüs ve yanlar sarımsı beyaz, karın açık sarı renklidir. Vücudun yanlardan geniş, muntazam ve koyu renkli bantlar mevcuttur. Kuyruk yüzgecinin sapı üzerinde, kuyruk yüzgeci ile sırt yüzgeci arasında uzanan siyah bantlar bulunur.


Doğal Ortamından Resimler
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]

Uzm.Dr.Rastgele
17-12-2006, 19:38
[Only Registered Users Can See Links]


16.12.2006 tarihinde yapmış olduğum av dönüşü,yaşatmadan çıkartarak küçük olduğu için denize tekrar geri saldığım sargoz'un hemen yanımızdan ayrılmayıp derine kaçmadan önce bizlere sunduğu görüntüler.

varior
17-12-2006, 20:33
az karidesimi yemedi bu ufaklıklar.. tutmasıda kolay değil bence.. :) tııııırrrt bakmışsın yem filan yok... :D

CaTSiLeNcE
17-12-2006, 22:08
evet gerçekten zor yakalanması.. büyükleri gece karanlığnda çıkyor..Değerli bir balık

Uzm.Dr.Rastgele
18-12-2006, 10:11
Ersen'im doğru söze ne denir.Sargoz gecelerin balığı.Ama bu saftirik gündüz tura çıkmış ve bana takıldı.Küçük olduğu için saldım.İsparoz ve kokar çupraları vın diye derine kaçarken,bu fakir önümüzden bayağı uzun süre ayrılamadı...
(Bundan sonra böyle fırsatlar elime geçerse başka balık türleri içinde video yapmaya çalışacağım.)

Güven ÖZYELDAN
18-12-2006, 14:06
küçükleri gece gündüz ayırımı yapmadan oltaya atlıyorlar büyükleri ne kadar aç olursa olsun deniz köpük yapmadan,karışmadan ve poyrazsa hava özellikle çimçim karides ve sardalyaya düşünmeksizin atlıyorlar avlanırken kesinlikle ışık ve ses gibi balığı ürkütecek kesinlikle hareket yapılmamalı uygun koşullar olduğunda 1 karış yakınınıza kadar yaklaşır ve yemi alır kullanılan takımda ben kesinlikle kurşun kullanmıyorum boş iğne ile kol ve yem ağırlığınca atıyorum ki balık yemi aldığında en ufak ağırlık hissetmesin ve rahat davransın bir anda yemi yutmuyor bir süre ağzında gezdiriyor bazen 2-2,5 metre misinayı elimden saldıgım götürmesine izin verdiğim oluyordu sonra ani bir hareket ve maceranın sonu aslında yeni başlıyor macera onun gelişi oltayı gezdirmesi bazen oltadan önce sana doğru yüzmesi bir an kaçırdıgını düşünüyorsun tekrar hareket ediyor... ne kadar iri olursa heyecanı o kadar apayrı... :helal: sargoz :helal:

ünalmusa
09-10-2007, 17:16
sagol eline saglık güzel bilgiler

Egeli
09-10-2007, 20:04
bu balığın bende yeri bambaşka...
Havanın tam anlamıyla patlak olduğu bir gün kıyıya kadar getirip gördüğüm sonra da benim bulunduğum kayanın altına girerek misinayı kopartan kiloluk sargozu hiç unutamıyorum vallahi...:(
kahve tepsisi gibiydi be...:'(