PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kuşadası'nda trol istemiyoruz imza kampanyası


BARBAROS.T
13-03-2010, 20:53
[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

TROL AVCILIĞI; gemiye bağlı ve mekanik olarak, dipte su içinde veya su yüzeyine yakın kesimlerde sürütülerek çekilen ve su ürünlerinin bir torbada toplanarak avlanmasını sağlayan balık avlama yöntemidir.

Karasularımızda yapılan TROL AVCILIĞI, balıkçılık mesleğine ve karasularımızdaki balık nesillerine büyük zarar vermektedir. Trol avcılığı, küçük teknelerle olta ve ağ ile avlanarak geçimlerini sağlayan balıkçıları zor duruma düşürdüğü gibi, amatör olta balıkçılığına da zarar vermektedir. Bu avlanma türü ile balık nesillerine zarar verildiğinden, trol avcılığının tüm vatandaşlarımıza da büyük zararlar verdiği ortadadır.

Trol ile balık avı sırasında, BALIK YUVALARI ve balıkların bu yuvalara bıraktıkları YUMURTALAR büyük zarar görmekte, çok sık ( dar ) gözlü olan ağ bezleri ve özellikle deniz dibinin taranması sırasında balıkların toplandığı ağ torbasına alınan çamur, kirlilik yaratan maddeler ( plastikler,diğer atıklar ) sebebiyle ağ gözlerinin tamamen dolması sonucu çok küçük hatta yavru balıkların yakalanmasına ve sonuçta yok olmasına neden olmaktadır.

Trol ile avlanılan herhangi bir deniz dibini incelediğinizde, deniz dibinde bir traktörün bir tarlayı sürdüğünde bıraktığı izlere benzeyen izleri rahatlıkla görebilirsiniz.



Bizim amacımız trol avcılığına karşı yurttaş bilincini harekete geçirmek ve sizlerin imzalarıyla destek vereceğiniz bu karşı koyma eylemimizi başta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Aydın Valiliği ve Kuşadası Kaymakamlığı gibi ilgili resmi kurum ve kuruluşlara bildirmek ve bu hareketimizin sonuna kadar takipçisi olmaktır.

KUŞADASI'NDA TROL İSTEMİYORUZ İMZA KAMPANYASI yarın ve pazar günü Kuşadası Belediye Balık Hali önünde yapılacaktır.

Duyarlı yurttaş bilinciyle imza kampanyamıza verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ederiz.


KUSABAD

KUŞADASI AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİ

KAMPANYA 13.03.2010 CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAMIŞ VE İLK GÜNÜNDE 1000 ( BİN ) İMZA İLE DESTEKLENMİŞTİR.

KAMPANYA YARIM DA KUŞADASI BELEDİYE BALIK HALİ ÖNÜNDE DEVAM EDECEK VE YENİ BİNLERLE DESTEKLENECEKTİR.

BİLGİNİZE....

[Only Registered Users Can See Links]

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])