PDA

Tüm Versiyonu Göster : gazete haberi


faruk35
24-10-2010, 12:48
Edirne ve Tekirdağ’dan, Kırklareli bölgesindeki balık alanlarına giden amatör balıkçılar, geceyi balık tutarak geçiriyor.

Amatör balıkçılardan Muammer Biricik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli barajında 10 kilo ağırlığında tuttuğu balığın kendisini mutlu ettiğini bildirdi.

Oltaya takılan balığı ilk önce yorduğunu, yavaş yavaş karaya çektiğini anlatan Biricik, "Olta birden ağırlaşmaya başladı. Büyük bir balığın takıldığını anlayınca önce balığı yordum. Bunu yaparken de oltayı yavaş yavaş çektim. Daha sonra ise gücünü yitiren balığı karaya çıkarmayı başardım. Bugün ailemle balık ziyafeti çekeceğiz" dedi.

Tutulan balığın en küçüğünün ağırlığının yaklaşık 1,5 kilo geldiğini ifade eden Biricik, şöyle devam etti: "Baraja gittiğimizde özenle hazırladığımız makaralı dip oltalarımızı suya atıyoruz. Daha sonra oltalarımıza taktığımız zillerin çalmasını beklemeye başlıyoruz. Bu heyecanlı bekleyiş oluyor. Bu yıl çok büyük balıklar çıkıyor." Bekir Arıkan’da tuttukları balıkların çok lezzetli olduğunu belirterek geceyi barajda geçirdiklerini kaydetti.

Kırklareli bölgesindeki baraj ve göletlerde kefal, aynalı sazan, levrek ve turna balıkları bulunuyor. Bu bölgede balık avlanma yasağı 15 Mart-15 Haziran tarihlerinde uygulanıyor.

EAKSOY
24-10-2010, 15:05
Balığı tutan kişi, tam bir amatöre anlatır gibi anlatmış; tuttuğu 10kiloluk neydi acaba? Muhtemelen sazandır diye düşünüyorum ;)

Necati ARAT
25-10-2010, 08:02
Bu röpörtajı veren amatör balıkcı arkadaşım aynısını 2-3 sene sonrada verir işaallah..
Tutulan her balık tutulmuştur deyip eve götürüyorlarsa 2-3 seneye balık kalmaz o sularda..
Birde şuna dikkat edelim.. Yörede av yasağı sadece ve sadece 15 Mart-15 Haziran tarihleri arası yani 2 aycık.. Allah sonumuzu hayır eyleye..